Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.03 22:07 - Казаха истинската причина Германия да отказва да достави Taurus на Украйна
Автор: bojinkata Категория: Новини   
Прочетен: 336 Коментари: 2 Гласове:
6


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
  За да бъдат ракетите ефективни, са необходими допълнителни устройства, а предоставянето им на Киев ще застраши националната безопасност на Берлин  Берлин, Германия  16 Март 2024, 22:07  21 прочита  0 коментара Автор: БЛИЦ image    

Отказът на Берлин да прехвърли крилати ракети Taurus на Киев се дължи, наред с други неща, на факта, че ефективността на тези оръжия пряко зависи от специални съпътстващи устройства, доставката на които за Украйна може да противоречи на интересите на сигурността на Германия, съобщава порталът T-Online , позовавайки се на свои източници.

По-рано се проведе закрит брифинг на комисията по въпросите на отбраната на Бундестага.

 

 

Според портала генералният инспектор на Бундесвера Карстен Бройер е говорил на събитието. По време на речта си Бройер твърди, че е изброил специалните рискове от доставката на ракети Taurus за интересите на германската сигурност, в резултат на което „в залата е настанала тишина“ и челюстите на редица депутати са увиснали, съобщава T-Online от думите на един от присъстващите там слушатели.

„Главният инспектор очевидно е информирал подробно законодателите, че използването на Taurus е по-сложен процес, отколкото мнозина са осъзнавали преди. Според него, за ефективно използване на крилата ракета са необходими огромни количества данни“, пише порталът.

Не говорим за гигабайти или терабайти информация, а за изключително големи и сложни обеми от данни, които трябва да бъдат обработени от специални технически системи, които са достъпни само в ограничена степен. 

„След речта на Бройер в залата се възцари тишина. Дори онези, които обикновено шумно издигаха исканията си, вече нямаха въпроси“, цитира изданието вътрешния източник.

Отбелязва се, че Германия би могла да достави ракети без споменатите системи, но това би ги лишило от предимството им пред британския аналог Storm Shadow.

Например се предполага, че ракетата Taurus може да се спуска на ниска височина до 15 метра, където ще й бъде по-лесно да лети около позициите на противовъздушната отбрана на противника или да премине под тях.

Такава навигация с моделиране на маршрут и цел с точност до няколко метра обаче изисква наличието на горепосочените устройства.

Германският канцлер Олаф Шолц каза в сряда, че изключва доставката на оръжейни системи с голям обсег на Украйна, чието използване изисква участието на германски войски, дори ако те са разположени извън Украйна. 

Шолц многократно се е противопоставял на доставката на крилати ракети Taurus с голям обсег на Украйна, въпреки натиска от страна на опозицията и дори на някои членове на управляващата коалиция.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук




Гласувай:
6



1. parisinfo - Истинската причина е, че Швейкът следва Дъртака Байдън квото Каже:
17.03 09:01
1.Не ти требе Газ от Раша! -- Я, я , я, не требе.
2.Пращай Леопарди! -- Я, я, в, пращам.
...Дъртака разбра, че сичко гори там и реши да спре, за да качи цената на нужнста стока и рече на Швейк
3.Не пращай нищо повече! -- Я, я, я, не пращам.
цитирай
2. kvg55 - bojinkata,
18.03 20:00
И да продоставят и да не предоставят, на руснаците им все тая.
А германците могат да икономишат някое евро.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bojinkata
Категория: Новини
Прочетен: 5453456
Постинги: 3625
Коментари: 5958
Гласове: 6816
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930