Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.03.2022 13:20 - Това се казва наглост и вмешателство във вътрешните работи на чужда държава. Безсрамници
Автор: bojinkata Категория: Новини   
Прочетен: 2422 Коментари: 23 Гласове:
11


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 „Украинското посолство предлага на българските граждани да подпишат петиция за преименуване на тези улици в българските градове, на които се намират руските дипломатически мисии“ – чета вчера и тази сутрин по сайтовете ( телевизии не гледам, претендирам, че притежавам наднулев интелект ).  

Украинското посолство „предлага“ столичният булевард „Драган Цанков“, на който се намира посолството на Русия в България, да бъде прекръстен на бул. „Украйна“, а улица „Никола Мирчев“, на която е разположено Руското консулство, да бъде преименувана на „Героите на Украйна“.

   

По същия начин ул.“Ниш“ в Русе, на която се намира Руското консулство в дунавския град, да смени името си на „Героите на Украйна“, а варненската улица “ Македония“ да стане „Украйна“.

Украинското посолство се хвали, че инициативата вече била реализирана в Албания, Литва, Латвия и Норвегия – и обяснява, че тя е съзвучна а изказването на украинския външен министър Дмитро Кулеба, който заявил: „Принуждаването на руските посолства по целия свят да бъдат разположени на улиците „Украйна“, е част от нашите световни усилия да изолираме Русия и да депутинизираме света“.

Е, те такова архибезочие не бях и сънувала ( и това е само началото)! Оня виц с булевард „Оборище“, прекръстен на Тодорище“, е весела закачка в сравнение с подобно агресивно безсрамие. Украински ултраси, не разбирате ли, че с вашата наглост ще загубите войната и в най-важния й аспект – моралния. То бива нахалство, ама… Ние сме в България, онези в Литва и Латвия да си правят, каквото им харесва.

Да ви прочета ли коментарите под публикуваната „петиция“ на Украинското посолство?

Ето няколко от тях, поместени под съобщението „Украинското посолство у нас иска преименуване на улици“, във факти.бг от вчера: „Това се казва наглост и вмешателство във вътрешните работи на чужда държава. Безсрамници“ (13:51, 30.03 ); “ Възможно е – когато Белият дом се преименува и пребоядиса на Зеления дом…“ ( 13:53, 30.03 ); “ А улица „Козяк“ да стане „Героите на Ирак“ ( 13:53, 30.03); “ Нагли нацисти“ (
13:56, 30.03). Как ви се вижда отношението към „петицията“? Но всъщност то не ви интересува, въпросният документ е опипване на почвата за тихичко превземане на България.

Защото изначалното ми убеждение, че пристигането на украинските „бежанци“ с джиповете и свастиките,
е завоевателско нахлуване – все повече се потвърждава.

Знаете ли, вие, от Украинското посолство, какво са за нас имена като Ниш, Македония, Драган Цанков? Как си въобразявате, че можете да посегнете на тях? Докато с Украйна в най-новата ни история асоциираме само изгарянето на етнически българи и поругаването на нашите светини.

А как ще заповядате да се “ преименува“ самата България? Малка Украйна, Долна Украйна, Задна Украйна? Нещо като заден двор? А ние, българите, как да се „преназовем“ – „задноукраинци“? Или по-простичко „организми“?

И тази срамна „петиция“ още не е заклеймена като недопустима намеса във вътрешните работи на България? И посланикът на Украйна не е извикан да даде обяснения?
Ако Митрофанова си бе позволила само да намекне подобно нещо, нямаше да я гонят – щяха да я разкъсат.

Не зная колцина платени национални предатели са нужни, за да подпишат от името на „народа“ тази „петиция“, но сигурно ще се намерят достатъчно. И скоро ще се събудим на булевард „Украйна“.

Нямаме държава, нямаме армия, нямаме полиция. Самолишихме се от национална гордост. Управляват ни нищожества. Днес всеки може да се подиграва с българите – някога велик и горд народ от победители.

Я си помислете, ако предложим някой основен булевард в Киев да се „преименува“ в „Героите на България“ – каква ще бъде реакцията на местните?

Заслужаваме си униженията. Трийсет години търпим уродливи национални изменници начело на България. Докъде можеха да я доведат те, освен до преизподнята. Българино, нали си наясно, че докато ни управлява Бойковата и Кирова проста пасмина, ще вървим все надолу, докато скоро изчезнем от лицето на земята? И такива като Соломон Паси, няма да спрат да скопяват Българския Лъв ? Не протестирай във фб, а на Шести Април излез на площада и нека твоят вик потресе предателите на Родината. Нека в същия ден паднат завинаги от власт!

Ако Левски и Ботев бяха се борили за свобода от миндера пред компютъра, площад „Независимост“ в София днес щеше да се зове „Султан Абдул Азис“.

Милена Върбанова


https://www.informiran.net/%d1%82%d0%be%d0%b2%d0%b0-%d1%81%d0%b5-%d0%ba%d0%b0%d0%b7%d0%b2%d0%b0-%d0%bd%d0%b0%d0%b3%d0%bb%d0%be%d1%81%d1%82-%d0%b8-%d0%b2%d0%bc%d0%b5%d1%88%d0%b0%d1%82%d0%b5%d0%bb%d1%81%d1%82%d0%b2%d0%be-%d0%b2/




Гласувай:
11



1. bojinkata - Приказката да лудия/нахалния к...
31.03.2022 13:22
Приказката да лудия/нахалния копър/ и баницата, нали я знаете!
цитирай
2. panazea - Охо , това е само началото !
31.03.2022 13:27
:))
цитирай
3. blog13 - Тия скоро ше бъдат въоръжени (те са ...
31.03.2022 13:39
Тия скоро ше бъдат въоръжени (те са даже въоръжени но крият оръжието си), ще се съюзят с другите троянски коне в америкснските военни бази, и ще се покажат в истинската си светлина, да трепят хрисимия и глуповат български народ, дето е завлядян от над 30 вече годишен евро-атлантически мерак. Ама па такъв мерак, нема никъде. Въпреки, че мераклийте по принцип са повече от китайците, и българите са само една малка част от гилдията.
цитирай
4. kvg55 - bojinkata,
31.03.2022 13:46
Ай, сиктир, бе!
цитирай
5. krumbelosvet - "Европа" е слугиня на САЩ
31.03.2022 14:04
А единодушното желание на нашия народ беше, да бъдем част от Европа БЕЗ КАВИЧКИ
"Европа" клекна на ислямската инвазия и африканската инвазия.
ГЕРМАНИЯ КЛЕКНА. И германците се изселват от турските и мигрантските квартали.
Ние нямаме армия . Нямаме и икономика.
Ако по чудо се разбунтуваме единодушно или поне масово, познайте кой ще ни омиротворява...
Френските "жълти жилетки" какво получиха? На геврека дупката. Макар че дадоха жертви...
Положението е по-сложно, отколкото си го мислят кандидат-бунтарите
.
цитирай
6. panazea - Сега самата Украина я разчистват , за да заселят Орките .
31.03.2022 15:24
Така , че нито управата на Украина , нито посолството ще са същите , за да се въплатят в дела , техните помисли.
Искат да ни вземат Северното Черноморие , но там ще се сдавичкат с русите , защото и онези искат същото.
цитирай
7. blog13 - Положението е по-сложно, откол...
31.03.2022 15:55
krumbelosvet написа:
Положението е по-сложно, отколкото си го мислят кандидат-бунтарите


Който си мисли, че сложното положение няма решение е глупак. Сложното положение е сложно за всички враждуващи и воюващи страни (нямам предвид само украинската и руската армии).
Ти си говориш заради самото говорене. Решение не си предложил.

Пак ще повторя кое е най-естественото нещо в човешкия свят. Когато има проблем, хората се събират, объсъждат го и стигат до решение Что делать.
А па след това действат. Не стигнат ли до действие, нищо не са направили. И следователно трябва да се опитват, докато стигнат.
А когато има дългогодишен проблем, като тоя в момента, трябва да се опитват да го решават всеки ден и всеки час.

Да напомня също така, че аз съм разработил проблема, и съм поставил на масата решенито. Направих ви го и вие само трябва да сФанете, кво ви говоря. Т.е. всичко ви е готово и аз чакам, чакам вече над десет години, да вденете кво ви говоря. Или пък чакам, да намерите вие решението на проблема. Щото ако сте хора, а не да не казвам какво, трябва, както казах, това да направите - решете проблема. И да е трудно намирането на решението на сложното положение, това няма значение. Проблемът е проблем. Намерете решението.

А какво е празен дърдорко? Това е човек, който развива опашати теории, но не стига да най-важното - решението на проблема.

И сега кво - "Положението е по-сложно, отколкото си го мислят кандидат-бунтарите"?

А тия дето никога не стигат до решение, щото искат само да си приказват? По- ли са те умни?
цитирай
8. krumbelosvet - Драги блог13
31.03.2022 16:18
Упрекваш ме, че не давам решение. Ми дай го де. Ама без да го ОСЪЩЕСТВИШ, "решението" в стил вариклечко не струва и на петела плюмката.
Това, че ВИНАГИ има решение, аз не само го зная, но съм го извел и в математическа формула. Учиш баща си.
"Положението е сложно и за двете страни" е истина, за вълка и агнето също, но каква е ползата за агнето от това знание?
Понякого задачата е толкова трудна и БЕЗПРЕЦЕДЕНТНА, че е нужно ГЕНИАЛНО решение, а гениите не се раждат често.
Както НИКОЙ народ не се е избавил САМ от Османската империя, така и в Европа никой до сега не се е опълчил на САЩ. Няма нов генерал Де Гол. А и той беше пометен от... безмозъчен бунт на лиглювци студенти, които изиграха ролята на подгряваща група през 1968г.
цитирай
9. panazea - Нещата са много сложни !
31.03.2022 16:33
САЩ , Украина , Русия , Израел , Турция .
Ще видим какво ще излезе от този пентагон .
Украинците не са един народ и не са сплотени .
Израел не е с атлантиците. Те си търсят Земя за новия Изход ! Харесва им Украина. На много от тях дедите им произхождат точно от там.
Нищо не е така , както изглежда.
цитирай
10. blog13 - Понякого задачата е толкова трудна ...
31.03.2022 16:38
krumbelosvet написа:
Понякого задачата е толкова трудна и БЕЗПРЕЦЕДЕНТНА, че е нужно ГЕНИАЛНО решение, а гениите не се раждат често.


Така е. Гениите не се раждат често, но винаги се раждат. Те откликват на историческия момент. Нали си учил в училище, за личността в историята.
Но когато те се родят и предложат решението, другите разбират ли веднага, какво им думат или не разбират? Ето сега, колко време аз предлагам нещо просто. Обяснявам просто. Нещата, мисля си, са ясни.

Какво казвам - царят е гол. Просто ли е? У-хаа - просто е та повече нема къде. Ама промити мозъци, не вярват на очите си. Нали така?

И следователно, до кога си мислите, че няма да чувате пророците, като ви говорят? И до кога си мислите, че ще ги убивате, за дето ви дават това от което вие се нуждаете?

Ето, историческият момент търси решението. Ако не е това което съм казал аз, да каже следващият? Той ще се появи, това е неизбежно - природен закон.

Но аз съм си казал моята приказка, поставил съм я на масата. Аз чакам. И когато дойде следващият, ако не ме е опровергал мене, ще му посоча грашката. И след това, нека да не чуете че отново има грешка - аз ще гледам, как ще стане на практика.

Разбираш, ли тате, нещата в човешкия свят, задължително почват с верните разсъждения.


цитирай
11. blog13 - Упрекваш ме, че не давам решение. Ми ...
31.03.2022 16:50
krumbelosvet написа:
Упрекваш ме, че не давам решение. Ми дай го де. Ама без да го ОСЪЩЕСТВИШ, "решението" в стил вариклечко не струва и на петела плюмката.
Това, че ВИНАГИ има решение, аз не само го зная, но съм го извел и в математическа формула. Учиш баща си.


Начи сега. Давам го отново и за кой ли път. Това е решението какво трябва да бъде направено. Но не от мене - от обществото. И не приемам аргументи от сорта "Ако съм прав, защо никой не ме е послушал?"
Защото веднага, аз па питам, ако не съм прав, къде е решението на тоя дето е прав и е решил проблема, доказал е теорията си на практика.

Това което аз съм направил е, да извъша верни логически разсъждения и след това да направя извод и да предложа конкретна формула. Тая формула е формата по която трябва да се строи обществото. Ше има малко "строй се преброй се". А не анархията, дето е на власт в момента.

Та аз съм казал какво трябва, доказал съм. А па вие, ако не сте ме опровергали, задължително първо на теория а след това и на практика, значи не можете да кажете, че аз не съм си свършил работата. Вие сте на ход. За вашата пасивност, аз не съм виновен.

Ето какво съм казал, че трябва да се направи, ако все още не сте разбрали:

https://blog13
.blog
.bg/
politika/2022/02/08/otnovo-apeliram-i-kym-elektorata-zashtoto-demokraciiata-po-s.1802553


https://
blog13
.blog
.bg/politika/2022/02/08/otnovo-apeliram-i-kym-elektorata-zashtoto-demokraciiata-po-s.1802554


П.П. Не се притеснявам от това, че съм гении, а се притеснявам от това, че не се появяват и други гении.
цитирай
12. blog13 - Няма нов генерал Де Гол. А и той беше ...
31.03.2022 16:55
krumbelosvet написа:
Няма нов генерал Де Гол. А и той беше пометен от... безмозъчен бунт на лиглювци студенти, които изиграха ролята на подгряваща група през 1968г.


Де Гол не разбра за кво става въпрос. А е същото, което не спира да става и до днес. Липсва правилна организация, чрез която обществото да реализира истински контрол над държавната власт. Сега ако българите се оргаизират правилно и поставят под контрол държавната власт, тя няма да може да прави мизерии на българския народ. Студентите защо имат право да правят глупости? Защо изобщо някой ще им позволява, да искат каквото и да било от държавата - я да се строят и преброят! Имат ли бройката като процент от електората, за да могат да претендират че са електората? Не? Марш в къщи при тате, да ти дърпа ушите и да ядеш шамарите!
цитирай
13. bojinkata - blog13, да, тъкмо и аз да се включа. В ...
31.03.2022 17:08
blog13, да, тъкмо и аз да се включа. В горния пост си засегнал това което си мислех, само си изпуснал една дума- РОЛЯТА. Така е. Къде е личността у нас и по света. поне което учехме и ни се даваше като знание - ДД винаги е мечтала да разруши Русия. Една от целите, разбира се. И какво прави? Първо монтира Ленин/немски агент/-наистина ЛИЧНОСТ, с всичките му кусури, но на него му се услажда властта и не я изпуска. Провал. Монтира Сталин. Същата работа. С горбито - успех и успокоение, че Русия е на колене. Сега Путин - доста противоречива личност, но ЛИЧНОСТ! За у нас - какво!? Има брожение на масите, но няма кой да ги обедини и поведе. Това устройва ДД. Разделяй и владей. Решение - при личност и критична маса от хора!
цитирай
14. blog13 - 13. bojinkata ... 1.
31.03.2022 18:11
Да ролята. Това е обаче по теорията на марксизмо-ленинизма. А марксизмът е доразвитие на политикономията, философията и социалистическите теории - т.е. на много учени преди Маркс. Т.е. тука имаш една наука която се развива все пак.
И да си представим, че при това развитие, все нещо не ясно. Т.е. бавно развиващ процес. Теорията е лъжлива, но все пак има истина. И трябва да я отсеем от плявата.
Като падна обаче соца, вместо да доразвият критически това което преподаваха през соца, и всички общо взето са го поусвоили, взеха че смениха теорията. Всъщност смениха терминологият. Тва е като да смениш най-вече езика. Обаче обективната реалност не могат да я сменят. Само възприятието за нея сменяват. Всъщност, те го унищожават.
Тва е като, когато някой е научил един език. Загубил е време. Изведнъж му сменят езика. Вместо да се задълбочи в разбиранията си за света, той почва да учи нов език.

Та по тоя случай мога да ти кажа и за личността в историята. Или за ролята на личността в... пазарната икономика.

Но и с пазарна икономика и без пазарна икономика, ролята на личността в исторята винаги е реакция на търсенето на нещо, което обществото усеща много остро. Ако свърши водата, нуждата от вода, ще стане колосална. И тогава много хора, ще започнат да търсят начини за добив на вода. Понеже много хора, ще се трудят по тоя въпрос, все някой ще намери решение.

И това е ролята на личността в историята, която се появява винаги, защото историческият момент я търси. И е свързана с базовите условия за съществуване. Ако ги има, примерно поради развитието на производителната сила, която скоростно изяжда природата, хората са достатъчно задоволени, за да не търсят новия начин на организация. Обаче, базовите ресурси свършват, а върхушката знае това. И взима мерки - ще изтрепе населението по някакъв начин.
Но населението не знае. Примерно, ето украинците, дето почнали да ги трпят нацистите - дали са знаели, че това им иде? Сега българите дали знаят? Не им се вярва май.

цитирай
15. blog13 - 2.
31.03.2022 18:28
И сега всичко зависи, дали цялото това количество хора, които предстои да бъде изтрепано, може да се организира и да разбере с по-голяма скорост от скоростта с която го работят. И трябва да знаеш, че върхушката на света, има много общирен план. Има много специфични оръжия, номенклатура от хора, които са специалисти - по геноцидирането. И само правилно организираното общество може да противодейства.
А ноу-хауто, което се търси е именно свързано с тая правилна организация.

И за да работи това ноу-хау, то трябва да е стъпило първо на правилно схващане на главните факти. Главните факти са де речем: 1. със сигурност, базовите ресурси върху които расте човечеството свършват скоростно, защото населението нараства; 2. със сигурност, избирателната система не дава възможност на електората да избира и да осъществява контрол над държавната власт.
Така, да речем че има и други неща които са съществени. Но тия хич не са малко само двете. Защото има съществена причина, поради която населението на света трябва да бъде намалено. И защото това дето сега сега се случва, вкл. парадоксалната пандемия, вкл. предшестващото налагене на кви ли не перверзии от държавната власт - гейове, джендъри, организираната престъпност, дето вилнее - всичкото това нещо изобщо няма да е възможно, ако има контрол (правилна избирателна система) над държавната власт. Така че, ако има някакъв шанс, не да предотвратим напълно, а да смекчим удара - това е организирането на обществен контрол над държавната власт.

И това че България е малка, няма значение, защото нуждата от демокрация не е назряла само в България. И тая избирателна система, която предлагам представлява фактически вирус, който ще започне да се разпространява и да завзема територии.
цитирай
16. bojinkata - За ресурсите не съм съгласен. Ре...
31.03.2022 19:39
За ресурсите не съм съгласен. Ресурси, дал господ! Основен е енергията! Преди столетия е имало технологии и то евтини за достъп до нея, но след овладяването на властта от сегашните властващи, те се скриха, строго забраниха! И всеки който се доближи до тяхното откриване изчезва! Колкото до геноцида - ми трябва да се убиват хората, трябва да се "пази" природата и за да се кефят гадовете! Не може да се отрече, че населението унищожава своето местообитаване, но не това е начина за запазване на природата.
цитирай
17. blog13 - 16. bojinkata
31.03.2022 23:57
Значи, гледай сега! Преи 150 милиона години се появили цветните растения. Те се появили във връзка и с появата на пчелоопрашващите насекоми. Тая симбиоза пришпорила еволюцията и се появили три четвърти от днешните висши растения. По онова време преди 150 млн. години господствали динозаврите. А бозайниците били представени с един два вида, подобни на мангуста. Било е нужно, да се появят първо тия висши растения. На тая база се развили бозайниците (т.е. като надстройка над животинския свят). И едва след това се появил и човекът.

Т.е. продуктите на разделението на труда в природата представляват различните видове. Стойността им за живота на човека е безусловна. На тая база, след това човекът създава други стоки. Стойността им е, както твърди и Маркс - равна на работно време. Работното време за създаването на биологичните видове е общо няколко милиарда години.

Колкото повече индивиди имаш в един животински вид, толкова повече видове могат да се образуват от него. Но от друга стрна, тъй като територията на земята е ограничена, колкото повече видове се образуват, толкова от по-малко индивиди се състои всеки вид.

Но се появява човекът и цивилизацията почва да нараства. Това означава, да консумира готовите базови ресурси. Всякакви - но най-вече са животински видове.
Освен това, човекът като се разпространява, неговите предмети изместват площите които произвеждат органично вещество и които са сложни екосистеми. Като намалява по тоя начин биомасата, човекът намалява броя на видовете (защото те в крайна сметка зависят от големината на територията.

Когато се намялява обемът на биомасата се унищожават много по-важни и за живота на човека стойности - равни на времето за поява на биологичните видове.

цитирай
18. bojinkata - blog13, и това го има! Но от моята ...
01.04.2022 00:00
blog13, и това го има! Но от моята камбанария това виждам.
цитирай
19. blog13 - Ще ти дам конкретни данни. Преди ...
01.04.2022 00:02
Ще ти дам конкретни данни. Преди 2500 години Европа е била покрита към 90% с гори. След няколко века, някои гръцки острови са били вече напълно обезлесени, а в Италия цели хълмове са изчезнали. Преди 200 години, Еропа е била покрита с гори около 60%. Днес е 30%.

Горите са важни, защото това са най-сложните екосистеми от най-много видове на единца площ. Същевременно именно поради това, те са и най-ефективните системи за усвояване на слънчева енергия.

Но с унищожаването на горите, не се изчерпва унищожението на биомасата от човека. Защото изчезват и ливадите. Защото асфалта и бетона който расте застрашително, означава именно това.

Но да речем, че ти не си съгласен, че ножът е опрял до кокала. Обаче това е геометрична прогерсия - т.е. скоростта с която нараства човечеството. Т.е. сега нема проблеми. А след петдесет години? А след двеста? Двеста не са нищо за историята на света.

Тия които управляват, знаят, че това не може да продължава повече. Те знаят, че всъщност ножът е опрял до кокала. Това е смисълът на всичко което се случва в момента. Но не го казват.
цитирай
20. bojinkata - Като се замислих - всъщност си много ...
01.04.2022 09:05
Като се замислих - всъщност си много прав! Тотално унищожаване на ресурсите! Станали сме като зайците в Австралия и слоновете в Африка!
цитирай
21. sekirata - https://www.youtube.com/watch?v=Jd4DUvtY4Kw
01.04.2022 12:42
1 април световен ден на политиците
цитирай
22. blog13 - Като се замислих - всъщност си много ...
01.04.2022 13:15
bojinkata написа:
Като се замислих - всъщност си много прав! Тотално унищожаване на ресурсите! Станали сме като зайците в Австралия и слоновете в Африка!


Световната върхушка работи по въпроса. Пита се в задачата, какво правят остналите? Пак стигаме до въпроса, какво да се прави. Всички човешки мисли, накрая завъшват с действие.
цитирай
23. radostinalassa - Ковида, който пуснаха беше насочен към монголоидите.
02.04.2022 14:05
Те са около 4 млрд плюс много подсоеве. Но да разработват патогени срещу славяните ни идва вповече. Те нямат и милиард.А и превъзхождат останалите, но не стават за роби.




цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bojinkata
Категория: Новини
Прочетен: 5450006
Постинги: 3624
Коментари: 5956
Гласове: 6813
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930