Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.07.2017 15:45 - Протурските сили искат да се договорят със Сирия и Русия.
Автор: bojinkata Категория: Новини   
Прочетен: 668 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 19.07.2017 15:54

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Протурските сили искат да се договорят със   Сирия и Русия.

Повече от 10  000 бойци "зелени"  в провинции Хама, Хомс и Идлиб са готови за переговори за съвместна борба против группировките "Джебхат ан-Нусра"*, заяви за РИА Новости шефът на националния  съвет по вопросам мира и примирения в Сирии шейх Салех Наими. По думите на  Наими, те са готови да се бият с   террористите в случай  на "пряка поддръжка от Россия".
"Те са хиляди. Предоставих списък с  6700 човека, а сега са над   10 х. Това е в Растана и Тальбиси (провинция Хомс), Хама и Идлиб. Под нашим руководством они (боевики) создали координационный политический комитет", — отметил он. Наими рассказал о желании совета как можно скорее провести встречу в Анкаре между вооруженной оппозицией и российской стороной, "где они (боевики — ред) скажут, что они за".

"Ще дам  указания  на тези командири да вдигнат  флага, и те са готови  да участвоват в освобождението на Дейр-эз-Зор. Въпросът е много  сериозен и не търпи отлагане.    — добави шефът на нацсовета.

Както не е трудно да се досетим, става  въпрос за провинциите, където Турция има същесвено влияние и тя в рамките на кулуарните договорености с Русия и Асната взе ангажимент за разделяне на своите х "прокси" от радикалните исламисти. Тоест Турция се задължи да направи това, което САЩ не можаха или не поискаха да направят!  
  Напълно възможно е, че интенсификацията на процесса  на межсирийского урегулирования в пределите на  турските возможности, разглеждани  в рамките на пакетна сделка, където освен всичко друго се  обсужда "Турецкий поток" /Русия вече положи 25 км по дъното/, закупка на С-400/ остава да договорят цената. Както винаги турците се пазарят до последно, но  договорите са  подготвени и остава цената/, турските  домати, афринския въпрос и судбата на Сирийския *урдистан.



Американските бази в сирийски *урдистан:

/карта/http://colonelcassad.livejournal.com/3551621.html
Цели на САЩ в региона:
1. Закреплению своего военного присутствия в северо-восточной Сирии на длительный срок.
2. Усилению автономистских/сепаратистских тенденций в Сирийском *урдистане с целью давления на российско-иранскую коалицию.
3. Взятию Ракки с вывешиванием американских флагов в столице Халифата, что должно иметь важное политическое и пропагандистское значение.
4. Расширение сферы влияния SDF на южном берегу Евфрата, с взятием под контроль ключевых населенных пунктов между Раккой и Дейр-эз-Зором.
5. Блокирование усилий Турции направленных против Рожавы и PYD/YPG

Основни проблеми на тази стратегия:

1. Трудности с реализацией автономистских устремлений Рожавы, которая находится в окружении стран выступающих резко против разрушения Сирии в ее текущих границах.
2. *урдская стратегия в текущем виде практически не препятствует реализации "шиитского моста", что имеет для региона первостепенное значение. Неуспеха край Ат-Танфа показа недостатъчните сили на США за решение  на този  проблем.
3. *урды находятся в определенной зависимости от Дамаска и российско-иранской коалиции за счет Африна и Шейх-Максуда, что частично уравновешивается сирийскими анклавами в Камышли и в районе Хасаке.
4. Сама *урдская стратегия давая краткосрочные выгоды, влечет за собой дальнейшее ухудшение отношений с Турцией, что имеет серьезные последствия для американского влияния в регионе и всего хода сирийской войны.
http://colonelcassad.livejournal.com/



Накратко  по останалите проблеми:
В югозападна Сирия, северно от Деръа се разположи руски спецназ, за контрол на примирието.
"Тигрите" успешно завземат петролните полета южно от Ресафа, и настъпват към Сухна.
 А САА настъпва към Сухна от Палмира. Източно от Дамаск, в Източна Дума и Джобар правителствената армия бавно, но неотклонно превзема позициите на терористите.
В Идлиб боевете между групировките «Хайят Тахрир ал-Шам» и «Ахрар аль-Шам» се распространяват и 
 в други градове на провинцията.
В останалите региони или затишие или неуспешни настъпателни действия на САА или  радикалите.
В Ракка кюрдите също бавно, но сигурно напредват.
https://militarymaps.info/

http://anna-news.info/siriya-operativnaya-lenta-voennyh-sobytij-19-07-2017/



Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bojinkata
Категория: Новини
Прочетен: 5450433
Постинги: 3624
Коментари: 5956
Гласове: 6813
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930