Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.04.2016 13:17 - “ДАНС ПРЕСТЪПНО „ИЗПРА“ ПЕТЪР МОСКОВ.
Автор: bojinkata Категория: Новини   
Прочетен: 1948 Коментари: 1 Гласове:
7


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
  ДАНС ПРЕСТЪПНО „ИЗПРА“ ПЕТЪР МОСКОВ. ПРОКУРАТУРАТА В РОЛЯТА НА „ПЛАШИПУТАРНИК“, БЕЗ НИКАКВО ИЗВИНЕНИЕ!

imageСайтът www.frognews.bg публикува част от позорния „доклад“ на ДАНС за турските ваксини „Еувакс“ и „Пентаксим“ и отговорността на здравния министър Петър Москов:

ДАНС сътвори поръчков доклад за здравния министър Петър Москов и турските ваксини „Еувакс“ и „Пентаксим“, установи Фрог нюз от документа. Най-куриозното е, че в осем точки старши агент на ДАНС, с чието име редакцията разполага, описва най-подробно нарушенията на закона във връзка с ваксините, но накрая обобщава, че няма нарушения на закона. Манипулацията е повече от очевидна, но на този етап не е ясно кой е поръчал въпросният доклад да изглежда тотално нелогичен, както и дали името на служителя не е използвано, за да се скалъпи документа. По закон ДАНС е на пряко подчинение на премиера и той би трябвало да вземе светкавично отношение. Предлагаме на вниманието ви три от изводите, написани едно към едно, както и окончателното становище на родното ФБР:
„2. Ваксините „Пентаксим“ и „Еувакс Б“ не са разрешени за употреба в страната и са получени извън предвидения ЗЛПХМ. /Закон за лекарствените продукти в хуманитарната медицина/
3. –ваксината „Пентаксим“ за деца, произведена в „Мефар“ A.S.P.Турция не е разрешена за употреба на територията на страната съответно не е включена в Имунизационния календар на Р. България, но вече е използвана за нуждите на последния. 
-ваксината „Еувакс Б“педиатрична, произведена от LG Saiences-Южна Корея, съдържаща теомерсал в еднодозова опаковка в противоречие с изискванията на Европейската фармакопея, не е разрешена за употреба на територията страната и съответно не е включена в Имунизационния календар на Р. България. Същата не е използвана за нуждите на последния. Към момента се търсят възможности за законовото използване на ваксината на територията на страната, извън обхвата на Имунизационния календар, което се явява нарушение на междуправителственото законодателство. 
5. Министъра на здравеопазването не е използвал предвидената възможност на чл.5 от Наредба 15/12.05.2005 г.,-със своя заповед да извърши промяна на Имунизационния календар на Р. България за лекарствените продукти, неразрешени за употреба в страната. 
В резултат на извършената дейност по проверката пр.пр.№9537/2015 г. на ВКП и постъпилият сигнал в ДАНС, не може да бъде направена констатация за незаконосъобразни практики и действия, извършени от длъжностни лица и служители на МЗ…“.

ТАКА НАРЕЧЕНИЯТ „ДОКЛАД“ НА ДАНС е по прокурорската проверка, заведена след шокиращите разследвания на журналистката Валя Ахчиева от „Открито“ на БНТ. Прокуратурата възлага на ДАНС проверката. В ДАНС обаче вместо проверката да бъде извършена от специализирана дирекция, свързана с здравеопазването, което също е приоритет на националната сигурност, тя е извършена от друга дирекция.
ПОРЪЧКОВАТА „ПРОВЕРКА“ НА ДАНС Е ОЧЕИЗВАЖДАЩА. СЛЕД КАТО ОПИСВАТ КАКВИ ЗАКОНОНАРУШЕНИЯ СА ИЗВЪРШЕНИ, СЪЩИТЕ „КОРИФЕИ“ НА ДАНСАДЖИЙСКАТА МИСЪЛ ПРИКЛЮЧВАТ С „ИЗВОДА“, ЧЕ „НЕ МОЖЕ ДА БЪДЕ НАПРАВЕНА КОНСТАТАЦИЯ ЗА НЕЗАКОНОСЪОБРАЗНИ ПРАКТИКИ И ДЕЙСТВИЯ В МЗ“.
Впрочем, на това му се казва престъпление „замитане на престъпление“.
В същото време, брилянтни източници на АФЕРА информираха, че в прокуратурата стоят като парализирани, да не кажем простонародната дума – като посрани, и не смеят да реагират, защото ИМА ПОРЪЧКА ЗА „ИЗПИРАНЕТО“ НА ПЕТЪР МОСКОВ.
Е, те това е родната „битка с корупцията“! ДАНС – поръчкова слугиня на премиера Бойко Методиев Борисов, работеща на ишлеме за поръчки и опъване на чадър, когато трябва, и прокуратура, която не смее да гъкне пред щенията на лицето Бойко Методиев Борисов, вместо да арестува половината ДАНС, преди да надене белезниците на Петър Москов.

Afera.bg




Гласувай:
7



1. olivie - Няма нищо противоречиво
04.04.2016 14:03
Ваксината не е разрешена, а министърът не е използвал правото си в предвидената възможност на чл.5 от Наредба 15/12.05.2005 г.,-със своя заповед да извърши промяна на Имунизационния календар на Р. България за изпалзване на неразрешени ваксини. С една дума министърът е по - бял от ангел, а който надолу се е разпоредил е виновен ако такава е използвана. НО това се отнаася само за Пентксим-а, другата при проверка се оказа, че само отлежава в склада. НО това се отнася само по отношение на използването. А ако обвиненията се в безстопанственост и лошо управление и причиняване загуби за държавата в големи размери, разследването трябва да е в друга посока. НО според инфантилното българско "правораздаване", ако се състои дело с грешно обвинение, то то ще оправдае всичко случило се. А пък и доклад на ДАНС не решава икономически нарушения. Това в същото време ако се използва за извод от дознание и липсва дело, на практика е мечешка услуга, ако разследването в някой хубав ден постави правилиният въпрос на вече прекратено на ниво дознание дело. Не съм юрист но Бог ме е дарил с дарбата да виждам вратичките в законите. В случая няКОЙ иска с този казус да надене юзда на Москов, чрез Борисов и обратно.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bojinkata
Категория: Новини
Прочетен: 5446589
Постинги: 3624
Коментари: 5954
Гласове: 6812
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930