Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.11.2014 20:10 - сирия - за тероризма пак виновен Асад!?
Автор: bojinkata Категория: Новини   
Прочетен: 776 Коментари: 0 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Спомняте ли си, че през цялото време Асад твърдеше, че воюва срещу „терористи“?https://alterinformation.wordpress.com

Автор: nikikm 

Колко джихадисти воюват в Ирак и Сирия?

saudi-isil-cartoon1

От юли 2012, началото на войната в Сирия по модела „Никарагуа“ бойци от целия Близък изток се изсипаха в Леванта. Според медиите в дърржавите от НАТО и петролните монархии в Персийския залив става дума за „спонтанно придвижване“. The Guardian разкри „Доклад на Съвета за сигурност на ООН, според който 15 000 наемници са нахлули в Сирия и Ирак, за да се бият за Ислямска Държава и подобни екстремистки формирования. Те идват от над 80 държави“.

Изданието не разкрива кой е поръчал изготвянето на доклада. Самият доклад е изготвен от Питър Нюман, директор на Международния център за изучаване на радикализма в Кралския колеж, Лондон и няма нищо общо със Съвета за сигурност на ООН.Този учен, чийто екип е спонсориран от интердисциплинарния център Херзлива (Израел) работи съвместно и с редица фондации на всеизвестния спекулант и „филантроп“ Джордж Сорос. Нюман придружи президента на САЩ Барак Обама на срещата за международния тероризъм при Генералната асамблея и Съвета за сигурност на ООН през септември. В Лондон негов асистент е Аарон Зелин, който е тинк-танк в Американско-израелски комитет по обществени въпроси. (AIPAC). С други думи, Guardian цитира цифри от доста съмнителни източници.

Цифрите, които дава Нюман съвпадат напълно с официалната версия на американското разузнаване. Сами по себе си те се различават значително от цифрите, които дават сирийските власти, които вече три години воюват срещу джихадистите. Правителството в Сирия говори за между 12-16 пъти по-голям брой наемници, воюващи срещу тях.

Повече от невероятно звучи заключението на професор Нюман, че едва 800 души превзеха и администрират  огромни територии от Ирак и създадоха своя „халифат“ и то под носа на Коалиционните сили в Ирак.


Тези абсурдни твърдения се различават от данните, изнесени от Сирийската Арабска Армия от юни 2014, според които реалния брой на чужди наемници, които са нахлули в страната от началото на конфликта преди 2 години е около 250, 000.
Така например от Либийската Ислямистка Бойна Група (клон на Ал-Кайда в Либия) нахлуха джихадисти на два контингента. Първия контингент наброяваше поне 3, 000 души, а професор Нюман, в синхрон с американското разузнаване, говореше за 556 засечени бойци от Либия и то за период от три години. Втория контингент беше от 1, 500 души, предимно афганистанци, а за същия период професорът твърдеше, че техния брой е около 23-ма души.

Сирийската Арабска Армия твърди, че телата на убитите джихадисти се изгарят, освен в случаите, когато има договореност за репатриране с държавата, на която се водят граждани. По силата на такава договореност са върнати повече от хиляда алжирски джихадисти в Алжир, докато професор Нюман твърди, че те са само 250 души.

Противоречията далеч не са плод на случайна немърливост. През последните три години държавите от НАТО и съюзниците им от Персийския залив като Катар и Саудитска Арабия твърдяха, че Сирия е изправена пред „вътрешна революция“ на гневните тълпи, които са успели да се въоръжат въпреки описвания като кървав и тоталитарен режим на Асад, и  са повели война за освобождението на страната. Точно обратното пък твърдеше Дамаск. Башар Асад и властите в Сирия поддържаха винаги тезата, че воюват срещу терористи, както стана очевидно сега, когато САЩ поведоха коалиция за нанасяне на въздушни удари срещу ИД в Сирия и Ирак. Монархиите в Персийския залив и САЩ официално обучаваха наемници, въоръжаваха ги и ги вкарваха през Турция и Пакистан в Сирия и твърдяха, че Асад трябва да бъде свален на всяка цена и това е желанието на повечето сирийци. Истината обаче е, че сирийците бяха подложени на всевъзможни зверства от „освободителите“ си и дори тези, които не подкрепят Башар ал-Асад предпочита той да запази властта, отколкото да предаде страната в ръцете на ислямските терористи. Показателни бяха резултатите от изборите, проведени на 3 юни, 2014 – Асад консулидира 88.7% от вота в своя подкрепа.
http://nikikm.blog.bg/politika/2014/11/13/spomniate-li-si-che-prez-cialoto-vreme-asad-tvyrdeshe-che-vo.1313310

Асад преди началото на "революцията" или по-скоро агресията, допусна да се прави на либерал и Сирия се наводни с американски/ЦРУ/ и катарски фирми/последните най-вероятно подготвиха тунелите, дълги десетки км, по които сега се придвижват джихадистите, т.к. тези фирми бяха наети предимно за земекопни работи/, което в последствие доведе до войната и жестоките  последствия за сирийския народ. Така или иначе, той остава единствената реална сила в региона, която може да се противопостави на терористите. Днес Фашигтон обяви, че за да се преборят си ИДИЛ, трябва да смажат Аасад! Поредният манипулативен призив! Всъщност и тук те забъркаха кашата! Виждаме какво става в Либия, нали!



Гласувай:
4



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bojinkata
Категория: Новини
Прочетен: 5449092
Постинги: 3624
Коментари: 5954
Гласове: 6813
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930