Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.08.2021 09:08 - АМЕРИКАНСКИ ЗАПИСКИ 2021 - 7
Автор: planinitenabulgaria Категория: Забавление   
Прочетен: 1183 Коментари: 0 Гласове:
4

Последна промяна: 02.08.2021 09:09

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 
                                 С посвещение на г/н Венци/Валери1951 и на г/жа Радостиналасса/ЦАВ12929:

   

                                   МУЛТИЕТНИЧЕСКИ ЕТНОС?  ИМА ТАКЪВ !!!

 

   Както по границите на държавите има смесване на етносите, напр. германец с фанцузойка, българка с грък и още стотици възможности, така има и смесване на етносите вътре в самите държави, ако в тях се заселват хора от други етноси. Напомням за борбата на Хитлер – границите на държавите да са граници на етносите. За да има мир.  

    Най-упоритата борба срещу това етническо смесване са водили японците, водят я и днес. Най-пострадали от непредумишлено кръвосмешение пък са островните държави като Великобритания, където този фактор - островно кръвосмешение, катализиран от безумното им пиянство, дава най-висок процент на кретени на глава от населението им.

   Кръвосмесени са и доста от евреите, където напр. чичото се жени за племенницата си, за да не загубят /напр./ магазина, ама после става лошо. Детето им ходи с патерици, има и по-страшни последствия. А е толкова просто, давам пример от природата. Нашата кучка не „даваше” на кучетата от вилната зона, които познава /по миризмата/, вероятно червена лампичка за нея да не се кръвосмеси.

   В последните векове обаче има други предпоставки за етническо смесване. Голямата  нужда от работници в плантациите на Новия свят довежда до внос на роби, предимно негри от Африка. Възниква нов бизнес за мързеливите и тъпи араби – те ловят тук и там млади, работоспособни негри и ги продават на търговците на роби. Дали тези млади негри имат семейства, деца, това ги е инересувало сигурно колкото сега  муждахидините по света, залагащи тук и там взривове.  

    Така започва едно принудително преселение на негри от Африка, първоначално само в Новия свят, бъдещите САЩ. Те са примерът и за други държави на континента Америка, напр. Бразилия. Какво се случва обаче с робите, продадени в Новия свят? Случва се нещо като естествен подбор – кои от тях да дадат приплод и кои не. Красивите негърки вместо по кухните или на тежък труд сред ужасяващите температури се смесват с бели. Пръкват се мулат/к/ите. Същото става и с красивите негри, които ги харесват бели самотни позастаряли жени. Освен този чернобяла смеска има и поколение чиста порода негри. Това са роби, но времето е друго, сега не е времето на римската империя, когато робът ако не може да работи са го убивали.

   Пазарът на роби се разраства, защото започват да се търсят роби както по страните в Латинска Америка, така и по островите около Америка. Като погледнем как  изглеждат кубинците днес, тук ще да да са били внесени за работа по плантациите със захарна тръстика доста негри. Напомням, че в Бразилия робството е отменено официално към 1950 г, но продължава и след това.

   Отминава времето на робството, човечестното все пак се развива. Робите получават свобода САЩ, но това е много   тежък преход за тях - от роб, който знае една-две комнади, не притежава никакви средства и умения за труд в по-широк спектър, сега трябва да се оправя в живота сам. Той е американец, в Америка е роден, от тук няма да мръдне. Нуждата от работна ръка обаче остава, сега не на плантациите, а в разизващата се промишеност. И отново внос на работници, но по доста радличен начин. Най-работливите в света са китайците. Такива са поканени да живеят временно в САЩ и някои идват. Те работят на най-тежките работи в изграждането на държавата, напр. при прокарването на трасета на ж. п. линии. При строежа на траето на ж. п. линията през Скалистите планини са работил китайци, като всичко там поради профила на планината е извършвано на ръка. Имало е дни, когато китайците са напредвали в скалите по 10 см. на ден.  Прокопани са скали, има тунели, страховити мостове - невероятен строеж, напомнящ строителството на египетските пирамиди. От благодарност американците ги правят американски жители и те остават тук. Довеждат обаче семействата си и др. близки. Така започва преселването и на китайци в САЩ, днес един от най-разпространения тук жълт етнос.

   Америка напредва икономически, наричат я страна на неограничените възможности.  Поради това тя става привлекателн център за емиграция на хора от целия свят към нея. Не само да работят пристигат хора там, но и престъпниците с парите си, интелигентни хора и бягащи от правосъдието в страните си разбойници.

   По време на ПСВ от Европа заради идиотите /Англия и Франция/ също има много преселници, като потокът не секва и след войната. Причината е, че много граждани на една страна по силата на мирните договори на идиотите /Англия и Фрнация/ се оказват в други държави. Този процес се катализира по време на ВСВ, когато много богати евреи с парите си бягат в Америка, та чак до Аржентина.

   След ВСВ нищо в Европа не се решава в интерес на европейските държави, с изключение в интерес на  Англия и Франция, колониалните държави, които искат колониалното статукво да се запази – боклуците да ползват световните ресурси. Толелира се измяната на Сталин, който от съюзик на Хитлер става съюзник на Чърчил и за благодарост от страна а Англия към СССР идиотът Чърчил разрешава на Сталин да граби половин Европа.  Много европейци, чиито домове са разрушени по време на войнана или членове на семействата им са загинали, напускат страните си и се отправят в Америка. Успелите да преодолеят телените заграждения от соцстраните, които Чърчил даде на Сталин да ги ограбва като компенсация за това, че той премина от страната на Германия към тях, също се отправиха към Америка.

    Към Америка не само в този период, а много издалеч се отправиха какви ли не – филипинци, индонезийци, корейци, най-многобройните от типа жълти – китайците. Отправиха се и мюсюлмани и персийци, евреи – всякакви. На път към Новия свят на кораба Титаник има загинали и българи.

  Като резултат от това струпване на етноси на едно място станаха възможни етническите смесвания. Те не са еднозначни, напр. бял с черна или обратното. Вече чисти бели и чисти черни са рядкост, новите смески включват доста етноси и възможности, за да се определят кои точно са. Напр. белият изглежда  бял, защото е напр. 80% бял, а останалите 20% може да са жълто, черно, червено, което му придава определено излъчване. Жълтите пък са много от разновидности, които аз не различавам с изключение на корейците, на които главата мяза на голямо паве. Индонезийките са различно жълти, същото важи за филипинките и японките. Китайките ги разпознавам.

   Какво би се получило ако един квартерон, нека бъде той 25% черен и 75% бял, се смеси с един жълто-черен. Става мултиетническа единица с определно излъчване, но не на бял човек. Бялото изчезва, такава е тенденцията тук. За това има и още една предпоставка, останалите етноси, особено черните имат много силен ген.

   Да прибавя и последната мода – американци отиват в Гана и Мали, осиновяват бебе и си го гледат като свое. Гледах такива деца от Мали на по 8 години, качват се едно върху друго, отскачат и горното висва на баскетболния обръч. Това за най-пъргавите маймуни ще е трудно.

   В различните страни на Америка поради навлизането на роби и работници и оставането им в страните са се образували етноси, които са много пъстри и донякъде хората са подобни по излъчване. По островите има преобладаващо черни люде, а по Мексико смеската е преобладаващо жълти. Те се разпознават много лесно - главата им е забита в рамената и издадена над и пред гръдния им кош.

   По Латинска Америка обаче, най-много в Бразилия, преобладава жълточерната смеска. Това да най-опасните и немислещи хора, те са агресивни, безотговорни. Носят джобни ножове, които се сгъват и намушкват всеки, с когото влезат в спор. С такива хора Бразилия никога не може да стане велика държава, за което има природни дадености. Тази смеска не е добра - ако тя преобладава в една държава, от нея нищо не стгава. Комунистите сега се наеректирват от мисълта, че БРИКС /сдружение между Бразилия, Русия,Индия, Китай и Южна Африка/ на сегашното статукво в света мамето му че поебне, но тези страни нямат интеектуален потенциал, а руснаците са заразени с най-страшния вирус на земята – в резултат на лъгането им над век, тях нищо не ги интересува. Това е дъното на една държава.

   Въпреки тези етнически смески, в Л. А. има етноси със запазени черти. Аз понеже съм бял започвам с белите, за жалост между които са и евреите. Евреите са много тук и стават все повече. За мен те са хората с най-неприятно излъчване от белите. Ходят на групи, децата разхвърплят всевъзможни боклуци, крещят по-силно от нашите цигани – истински свини.  Особено неприятни  те са в петък, събота и неделя. Мъжете слагат шапки ямаки, хванати с фиби, други - широкополи шапки, жените са с поли и забрадки като арабките. Някои от възрастните жени носят щирокополи шапки както мъжете. От ризите на мъжете висят ресни с различен брой. Може би едните са кошери, а другите – некошери и така демонстрират ранга си. Има цели квартали с евреи, най-скъпите. Мъжете рабоотят по банките, жените са утроба за раждане, а децата ги отгреждат слугини мексиканки. Ако някой ми каже, че е видял млада небременна еврайка не му вярвам.

  Черните ми се струва да намаляват тук. Те са три основни групи – черни като тръби за печка, кафяви и сиво-сини. Много са различни. Черните негърки са като предмети за украшение, кафявите също са много симпатични. Вторите са с матов, нисък глас. Сивосините негри са грозни. Като украса имат около носа и устатта си кафяв кръг или пък сиво-син, но с много наситен цвят.

   Жълтите не са ми приятни. Нито са красиви, нито имат сексуално излъчмаве, най-грозни са японките. Има едни жълто-червено-кафяви жълтури, те са най-красивите.    Индонезийки.

   Много неприятни са руснаците, които срещаме по парковете. Техните БыДЛО тук са  с излъчване на наглеци, излъгали системата и добрали се до тук. Имат много скъпи коли, на табелката на които пише RUSNAK. Аз го тълкувам, внимавайте с мен.  По парковете децата им ги пазят абсолютни боклучки, рускини. След опит за разговор с тях идва една свръхскъпа кола и откарва боклучката с децата.  Погледът на драйвъра към останалите в парка, не само към нас тълкувам така: Ейся, насичките, маметови чепоебнем. Тия са по-неприятни от евреите. Евреиите излъчват пасивна  агресия, нещо, което търкувам така: Ние идваме. А руснаците – реална.

   И за останалите бели тук, българите. Нека  вески прецени  сам доколко са интелигентнти сънародниците ни тук, след като гласуваха на изборите за Слави и Пинокио, а след преброяването се оказа, че почти всички са гласували  за Слави. Мисля, това дава отговор на въпроса, изтеки ли са мозъци от страната ни. Предпочетеният от тях кандидат да уппавлявяа България кореспондира на техния интелект.

   Аз бих казал за тукашните електоратники следното:

   Не лесно да си прост, голяма конкуренция настана – радеВ, трифоноВ, маноловА. Трудно е да се бориш с тях, биринджиите в категория „Простащина”...

   Към тях и към тези, на които посвещавам постинга си ще кажа една притча:

   Гласувахте за Дългия /Слави/,

   дойде Късио /Тошко Маймунски/.

   Сега отново идва Дебелио / Бать Боко/

 

   Ще ппиложа и линк на песен, показващ надеждите на певачицата и какво я сполетява.

 

 






Гласувай:
4



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: planinitenabulgaria
Категория: Туризъм
Прочетен: 12185488
Постинги: 4545
Коментари: 10754
Гласове: 18319
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031