Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.01.2022 20:50 - НЕ ЗАБРАВЯЙТЕ КОИ СМЕ!
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 403 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
НЕ ЗАБРАВЯЙТЕ КОИ СМЕ!

16.01.2022 admin

  image  

Наглостта на САЩ по отношение на България днес има нови измерения. Американският конгресмен Клаудия Тени заяви, че „не са изключени санкции срещу България, ако продължават да създават пречки и излъчват негативизъм относно членството на РСМ в ЕС“. Директна заплаха, че ако не скачаме според тоягата и не им изпълняваме заповедите, ще стане лошо.

Не знам САЩ какви са им точно националните интереси в Македония, но не виждам защо ние трябва да им ги защитаваме. Ние сме българи, тук е българска земя, българска държава, отстояваме си българската история, култура и език. Това са нашите – български национални интереси.

 

Както многократно съм повтаряла, няма как хора с държава на възрастта на раклата на баба ми, да разберат проблема ни със РСМ. За тях историята е нищо. Те си правят кумири от всеки камък, на който са застреляли поредният им каубой-престъпник в Дивия запад и си въобразяват, че имат история. Впрочем, ако трябва да пиша за тяхната история, то това ще е история на геноцид, кръв, убийства, робство и сегрегация. Така, че да си мълчат и да не се обаждат по такива въпроси, защото ръцете им са изцапани с кръв и насилие.

Смятам, че българското правителсткво, макар и проект на посолството, трябва да реагира срещу това недопустимо и нагло изказване на американската конгресменка. Нашата история и политика ще си я решаваме ние. Не забравяйте къде се намирате. Да, в момента сте купили голяма част от българските политици, имате военни бази тук, но не забравяйте и друго – 80 % от българите са русофили, а Русия е през един гьол, както казваме ние, разстояние. Не се опитвайте да ни плашите, не се плашим лесно. Можете да сте купили политиците, но българският народ няма да се примири с подобна роболепна позиция. Внимавайте в картинката, защото погрешната ви агресивна и нагла политика доведе дотам, че си тръгвате посрамени отвсякъде.

Добрите междудържавни отношения изискват да няма заплахи, включително от политици от подобен ранг. Защото ролята на световен полицай и армия вече започна да отеснява и притиска жестоко. Не сте само Вие! Не можете да с разпореждате с други държави! А Македония е болка и любов за българите! Кръв даваме, но българското не даваме! И няма някакви безродници да ни нареждат как да си предаваме историята и езика!

Елена Гунчева

https://svobodnoslovo.eu




Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19704736
Постинги: 44667
Коментари: 6160
Гласове: 7174
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031