Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.06.2023 15:10 - Чудовищен експеримент: САЩ подготвят ново оръжие за масово унищожение
Автор: radostinalassa Категория: Новини   
Прочетен: 1077 Коментари: 0 Гласове:
7


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
   



Зад поредицата от ужасни влакови катастрофи самите американци подозират не само съкращаване на финансите за нова система за сигурност, но и тест на ново химическо оръжие.   Life
    image   Почистването на почвата продължава, след като влак на Норфолк Южен, превозващ токсични химикали, дерайлира, причинявайки екологична катастрофа. Корица © Getty Images / Michael Swensen

През 2023 г. САЩ изглеждат като СССР преди падането му: катастрофите следват една след друга. Светът потръпва от ужас, осъзнавайки щетите, причинени от извънредни инциденти на екологията на континента. Но администрацията на Байдън не обръща ни най-малко внимание на това, сякаш живее в някаква друга държава, отделена от простосмъртните с неразрушима стена. Кой стои зад дерайлирането на влакове в САЩ и какво мислят американците за това? Life събра най-обсъжданите версии в Америка и Русия.

Бедствията на 2023 г

От началото на годината в САЩ са станали около десет железопътни инцидента. Най-шумният от тях беше дерайлирането на товарен влак в Охайо, собственост на Norfolk Southern. Това се случи близо до градчето  East Palestine (Източна Палестина), наброяващ 4700 жители: на 3 февруари в 20:55 петдесет цистерни, превозващи отровни вещества (винилхлорид, бутилакрилат, етилхексил акрилат), дерайлираха и се преобърнаха.

Вместо да почистят района от токсични вещества, ликвидаторите на аварията просто ги подпалиха, отравяйки река Охайо и огромния район около града. Местните трябваше да бягат. Например Нейтън и Кели Изотич, които току-що бяха купили 15 акра земя в Източна Палестина, бяха принудени да напуснат след кървене от белите си дробове. Те обвиняват за това токсичния облак, който ги покрива. Има малък шанс да се върнат: те не вярват на правителството и знаят, че земята им е отровена. Изглежда, че след такъв ужас в железниците Съединените щати трябваше да затегнат контрола, но нищо подобно не се случи.

    image   Овъглени вагони са подредени близо до железопътни релси на 14 февруари 2023 г. в Източна Палестина, Охайо. Южен влак на Норфолк дерайлира на 3 февруари, отделяйки токсични изпарения и принуждавайки жителите да се евакуират. Снимка © Getty Images / Анджело Мерендино

На 13 февруари друг товарен влак дерайлира близо до Хюстън, Тексас, в резултат на сблъсък на жп прелез: 21 вагона се преобърнаха и дизелът изтече. В същия ден три цистерни в Южна Каролина дерайлираха. На 16 февруари в Мичиган имаше друга катастрофа, а сред преобърнатите коли беше и цистерна с канцерогени. Причината за бедствието не може да бъде установена.На 18 февруари в Белвил, в същия щат Мичиган, 30 вагона дерайлираха, шест от тях бяха повредени. Всичко това не можеше да убегне от вниманието на жителите на Съединените щати, които веднага започнаха да изграждат различни хипотези за случващото се.

Оптимизация

Най-често американските журналисти пишат, че собствениците на железниците са се оптимизирали отново. Наистина статистиката не говори в тяхна полза. Ако в средата на века в тази индустрия в САЩ са работили 1,3 милиона души, сега, с многократно увеличения транспорт, само 146 хиляди служители работят върху парчето желязо. През последните четири години техният брой е намалял с 40 000.

За да намалят разходите, компаниите правят влакове от 200 вагона. Някои влакове са дълги до три километра и всеки от тях превозва опасни вещества. Ако по-рано техническият персонал получаваше 2-3 минути за проверка на един вагон, сега това е 90 секунди. Всичко това през септември 2022 г. почти доведе до обща стачка на железничарите. Президентът Байдън трябваше да работи усилено, за да разсее ситуацията и да преговаря със синдикатите.

Според Асошиейтед прес през последните десет години Министерството на транспорта на САЩ е регистрирало повече от 12 хиляди катастрофи, повече от шест хиляди вагона са дерайлирали, а 348 от тях са били под налягане. В същото време служителите не виждат нищо лошо в това. Например Алън Зарембски, професор по железопътно инженерство в университета на Делауеър, е сигурен: „Да, това не е много добре, но не е „ужас-ужас!“, защото такива бедствия като в Охайо рядко се случват.“

    image   Събиране на проби от почвата и въздуха от мястото на катастрофата в Източна Палестина, Охайо. Почистването на почвата продължава, след като влак на Норфолк Южен, превозващ токсични химикали, дерайлира, причинявайки екологична катастрофа. Снимка © Getty Images / Michael Swensen 20 милиарда долара намаление

Американските журналисти отбелязват: отдавна има конфликт между железничарите и успешните мениджъри на компании. Последните не обръщат внимание на реалната безопасност на превозите, защото са заети с нов подход: „положителен контрол на влаковете“. Това е някаква автоматизирана система, одобрена от Конгреса, която ограничава скоростта на големите влакове. За него са отделени цели 20 милиарда долара. Никога не сте мечтали за такава кройка.

Професор Дейвид Кларк от университета в Тенеси вече посочи, че железопътните мениджъри са толкова погълнати от „усвояването“ на тази сума, че не гледат реалното състояние на нещата. А разтревожените американци дори предполагат, че всяка от катастрофите е насочена към смъртта на конкретни неугодни на правителството хора. Появиха се версии, че новата система служи точно за такава цел.

Конспирация

Голяма част от населението на САЩ не вярва на правителството и вярва, че бедствието в Охайо е заговор за провеждане на чудовищен експеримент върху хората. Факт е, че самият винилхлорид, разбира се, е токсичен, но се превръща в истинско отровно вещество - фосген - когато се запали. Фосгенът е известен като оръжие за масово унищожение от Първата световна война и никой не знае колко от този газ е попаднал във водата, въздуха и белите дробове на жителите на Охайо.

    image   Вземане на проби от водата на мястото на катастрофата на 9 март 2023 г. в Източна Палестина, Охайо. Снимка © Getty Images / Michael Swensen

Редакторът на Health Impact News Брайън Шилхави го нарече „акт на вътрешен тероризъм“. Наистина има толкова много съвпадения, колкото и при атаката срещу кулите близнаци в Ню Йорк. Първо, през 2022 г. Netflix пусна филма „Бял шум“, който възпроизвежда събитията от бедствието в Охайо едно към едно, до факта, че картината е заснета в няколко града в този щат.

Второ, бедствието беше разгледано от Федералната агенция за управление на извънредни ситуации (FEMA). Това е същата агенция, която изгражда "концентрационни лагери" в цялата страна, където, в случай на военно положение, ще бъде прогонено цивилното население на Америка. Тя се запасява с пластмасови ковчези в големи количества и според закона при извънредни ситуации поема функциите на властта. И така, по странно съвпадение, тази агенция отказа да допусне федерални спасители до мястото на инцидента в продължение на две седмици.

Трето, 11 дни преди бедствието американският център за контрол и превенция на заболяванията актуализира данните за винилхлорида на своя уебсайт, като премахна част от материала за токсичните ефекти на веществото върху децата и ефекта му върху мутациите. Четвърто, последиците от бедствието започнаха да се премълчават в медиите: журналистите бяха заглушени. Пето, Агенцията за опазване на околната среда на САЩ по някаква причина реши, че водата, в която е влязла отровата, е "безопасна за пиене" и разреши използването й. И това въпреки смъртта на животни и риби.

Но това не е всичко! Буквално в навечерието на бедствието в Източна Палестина беше въведена нова медицинска система за регистриране на пациенти MyID, която уж трябваше да има опростен достъп до медицинска помощ за всички жители на града. Под претекст, че въвеждат системата, лекарите събраха всички здравни данни от жителите на града, включително минали заболявания и алергии, и раздадоха сензорни гривни, които сега съобщават на лекарите всички данни за здравето на жителите.

Изводът се налага сам: в Охайо се провежда експеримент, тест на химическо оръжие върху цивилното население. В същото време Националният съвет по безопасност на транспорта (NTSB) вече публикува резултатите от предварителното разследване на катастрофата: не са открити дефекти по железопътните релси.

Намериха виновните

Синът на Доналд Тръмп, Тръмп младши, вече заяви, че катастрофата в Охайо е руско отмъщение за подкопаването на "Северен поток". В американския сегмент на Съединените щати гледанията на онези страници, които описват саботажа на индийските железници, извършен от тях през 19 век, рязко се повишиха. Добър опит, но местните индианци едва ли ще са готови за това.

    image   Катастрофа в Охайо. Снимка © TASS / AP / Gene J. Puskar

Всъщност саботаж вече се е случвал по американските железници. Например през 2021 г. цистерни, които бяха част от 1,5-километров влак, дерайлираха близо до Вашингтон близо до Белингам. Това се дължи на разцепване на съединителя на резервоарите на половин миля от кабината на водача. Откъснатата опашка на товарния влак трябваше да спре аварийните спирачки, но и те се оказаха неизправни. Опашката ускори и се преобърна.

Разследването на ФБР заключава, че само саботаж може да бъде причината за инцидента: твърде много фактори трябваше да се съчетаят, за да се случи инцидент. Така че може би сега се случва саботаж? Всеки може да застане зад тях: радикали, теоретици на конспирацията, обсебени от правителството в сянка, цветнокожи, леви, десни, железничари, недоволни от все по-ниските заплати. Само правителството на САЩ мълчи за това, а неговият Cerberus FEMA продължава да строи концентрационни лагери за нежелателни хора и да трупа ковчези.




Тагове:   опити,   фашисти,


Гласувай:
7



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: radostinalassa
Категория: Технологии
Прочетен: 13251250
Постинги: 11643
Коментари: 18455
Гласове: 6687
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол
1. Децата на дявола - нехора, сатанисти, педофили
2. Страшните истини - духовни, ДНК, синя кръв - евреи, араби, индуси, китайци.
3. Основното генетично различие между трите раси са пръстовите отпечатъци
4. Заземяването лекува възпалителните процеси
5. Мусорна ДНК. Холограма на плода. Педента на ДНК.УЗИ.
6. Душата, нейната генетика, потомците ни.
7. Връзката между българи и шумери
8. Реинкарнацията и генетиката
9. Раждането на тракийската азбука
10. На земята живеят четири вида човек
11. ГЕНЕТИЧНИЯТ АНАЛИЗ В ТЪРСЕНЕ НА ИСТИНАТА ЗА ЕТНИЧЕСКИЯ ПРОИЗХОД НА ДРЕВНИТЕ И НАСТОЯЩИ БЪЛГАРИ
12. Американските бомби с обеднен уран
13. Лицензиран расолог - Вл. Авдеев
14. Енергоновата система на кръвта
15. Руският език не е руски, а български
16. Подслушват ли телефона ви?
17. Българският език - езикът на първите хора!
18. КОВИД - 19 и старите лекари
19. Хидра 1 и Хидра 2 - рак
20. Ябълков оцет - мастер клас
21. Истината за атеросклеротичните плаки и гъбичките
22. Уникален артефакт от Сибир, който принуди учените да преразгледат историята на древния свят
23. Мусорната ДНК се оказва критична за видообразуването
24. Д - р Райън Коул , патоанатом - ваксините са токсини
25. Русия дълго време толерираше лудориите на западните си партньори и беше твърде толерантна към тях -лазерният"Метадрон Орхидея"
26. В България е създадена най - ранната писменост в света https://www.youtube.com/watch?v=q2TRX1vkCFg
27. Без САЩ комунизма нямаше да се роди
28. Болкотерапия чрез молитвена поза
29. Акад. Васил Николов: Носим гени на 8 000 години
30. Целта на Ковид - тестовете е да се краде ДНК