Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.08.2021 16:51 - Бомбите, заложени от Борисов
Автор: bojinkata Категория: Новини   
Прочетен: 843 Коментари: 4 Гласове:
5


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
  Проф. Светлана Шаренкова: Да не допускаме порочния сценарий „Завръщане на Бойко Борисов на бял кон”

 

imageБългария е на прага на няколко кризи. Идващата нова вълна на Ковид19 и мигрантския натиск, предизвикан от абсолютния провал на НАТО и САЩ в Афганистан, довел до настъплението на талибаните. Но има кризи, свързани с безотговорни решения на парламента и бившите управляващи. Това е нежеланието на депутатите в 46-ото НС да се заемат с реалните и неизбежни проблеми на държавата – актуализацията на бюджета, Плана за възстановяване и устойчивост, осигуряването на плащанията за добавки и преизчисление на пенсиите, антикризисните здравни и икономически мерки…

Служебното правителство разкри мащабни случаи на корупция и непрозрачно самоуправство с държавната хазна от кабинета „Борисов 3”. Най-фрапиращите примери са: над 10 млрд. несъбрани от НАП корпоративни данъци; 8 млрд. платени авансово на приближени до ГЕРБ фирми; над 1 млрд., потънал за ремонт на язовири, които са в плачевно състояние; стотици милиони, харчени без конкурс по министерства; милиарди необезпечени кредити, раздадени от ББР. Ето къде потънаха парите от държавния бюджет и над 20 милиарда, които ГЕРБ изтегли като външен дълг, който ще плащат нашите деца и внуци.

В същото време сме свидетели на тотален саботаж от страна на чиновническите калинки, назначени от ГЕРБ, за които реваншът на Бойко Борисов е не въпрос на политическо пристрастие, а оцеляване. Свидетели сме и на заплахи и протести от бизнеса, част от който получи авансово милиарди, а сега трябва да връща. Едрият БГ капитал е наясно, че рано или късно от спецслужбите и прокуратурата ще завалят истинските въпроси: Къде отидоха платените на юнашко доверие от държавата пари? Защо навсякъде се налага „ремонт на ремонта”, а държава се превърна в срутище, докато олигарсите и елитът на ГЕРБ тънат в богатство и разкош? Защо, след като са получили милиарди за 5-10 години авансово, не плащат заплати на работниците си? Дали защото част от парите са вече в офшорки и чекмеджета? А може би умишлено лъжат отрудените хора, насъсквайки ги срещу властта в полза на ГЕРБ!?

Ами цената на тока и огромната инфлация!? Електричеството, водата и парното за бита растат по „мъдрата” препоръка на ГЕРБаджийския КЕВР, прочул се с комплексното обслужване на монополите. Токът за индустрията стана най-скъпият в Европа, но не заради борсата, а защото пипалата на Октопода и задкулисието около ГЕРБ в енергетиката бяха пуснати в действие. Спекулантите, отгледани от ГЕРБ, днес се отблагодаряват на Борисов, вдигайки до небето цените с главна цел партията му да трупа политически дивиденти.

Днес гърмят съзнателно заложени от предишното управление бомби и проблеми. Още преди година бе ясно, че от властта си отива не просто Борисов, а мафиотско-мутренският Модел на управление. Залогът бе ясен – ако Борисов спечели отново и някак оцелее, ще има време да се замажат следите. Но ако загуби – ще разиграе театрото „Ред в хаоса”, като предварително ще създаде нужния режисиран хаос, недоверие и страхове.

Нека гражданите, особено онези, които са изнудвани да протестират, да не се страхуват, да бъдат свободни и да знаят, че са ограбени от предишната власт. Трябва да протестират, но не пред Президентството или Министерския съвет, а в Банкя, пред централата на ГЕРБ или пред парламента, където могат да се решат техните проблеми – чрез актуализация на бюджета и нови закони!

Служебният кабинет е длъжен да продължи да посочва болезнените истини за управленското, икономическото и моралното наследство на ГЕРБ. А партиите, милеещи за България и хората – да се обединят за бързи народополезни решения. Да не допускаме порочния сценарий: „Завръщане на Бойко Борисов на бял кон”, който ще ни сервира още един мандат корупция, схеми, олигархични кръгове, насилие и ограничение на свободите.

Вече видяхме, че можем да живеем и по друг начин!

Проф. Светлана Шаренкова

   



Гласувай:
7



1. ivo1 - За да се "обезвредят" ...
16.08.2021 10:21
За да се "обезвредят" тези "бомби" е нужно да се подреди държавният апарат и всичко да си отиде на мястото!Всички "фигури" които не са където трябва да се разкарат и сложат където им е мястото!!!
цитирай
2. bojinkata - Да, но трябва и време и естествено - ...
16.08.2021 10:41
Да, но трябва и време и естествено - ЖЕЛАНИЕ!
цитирай
3. radostinalassa - И трябва някой да..
16.08.2021 20:52
се пребори с желанията на глобалистите.
цитирай
4. bojinkata - се пребори с желанията на глобал...
16.08.2021 21:57
radostinalassa написа:
се пребори с желанията на глобалистите.

Там борбата е на живот и смърт!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bojinkata
Категория: Новини
Прочетен: 5385980
Постинги: 3597
Коментари: 5838
Гласове: 6714
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031