Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.01.2021 07:12 - Борисов да докаже, че няма коалиция на герб с дпс!
Автор: bojo12345 Категория: Новини   
Прочетен: 751 Коментари: 7 Гласове:
8


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 

Лидерът на "Да, България" Христо Иванов призова премиера Бойко Борисов да отиде на плажа пред лятната резиденция на почетния председател на ДПС Ахмед Доган в Росенец и да докаже оттам, че между ГЕРБ и ДПС няма коалиция. Иванов, който през лятото акостира на плажа пред имота и беше избутан от гардове на НСО, а това отприщи протести, отново се включи в фейсбук видео оттам.


Повод за неговата акция този път са законодателни промени, инициирани от ГЕРБ, направени в последния момент и без мотиви, управляващите се опитват да спасят незаконни постройки към имението на Доган


Става дума за промени в Закона за рибарството и аквакултурите, които група депутати от ГЕРБ предлагат без мотиви между първо и второ четене. С тях чрез преходните и заключителни разпоредби, ще се промени
Законът за морските пространства, вътрешните водни пътища и пристанищата на Република България. Тези изменения предвиждат узаконяването на незаконни постройки, ако те изпълняват няколко условия - да са за сезонно ползване, да са построени до влизането в сила на закона, да са разположени в селищно образувание или да граничат с рибарски пристанища, както и да отговарят на някой най-общи предвиждания на устройствените планове и да не са опасни, обясни Иванов от плажа.


"Официално призовавам Бойко Борисов да дойде тук и тук, на това яхтено пристанище, да докаже, че няма коалиция между ГЕРБ и ДПС, откривайки разрушаването на яхтеното пристанище. Да подкара фадромата, сигурен съм, че може, с която това яхтено пристанище ще бъде съборено, и да докаже, че в България има закон за всички и че той не е зависим от Доган. Докато той не направи това нещо, аз ще наричам това пристанище "Дружба между ГЕРБ и ДПС. Защото за мен това е най-ясният символ на необявената корупция на беззаконието и корупцията", обяви още Иванов.




image
По думите му този казус е "емблематичен". "Тук не става дума просто за тази сграда (бел.ред. Иванов показа двуетажна постройка) и за този плаж. Борбата тук е за статута на Доган като човек, който е над закона, като човек, за когото работят всички институции, като човек, за който общественото мнение и гражданското недоволство не могат по никакъв начин да смутят неговия комфорт. Залогът е този надзаконов статут на Ахмед Доган на почетния председател на българското задкулисие", заяви още Иванов.


"Тези законодателни изменения са внесени от група депутати от ГЕРБ. Те ще кажат, че тези изменения се правят, за да се уреди статутът на рибарски селища, възникнали през годините. Нашите силни подозрения са, че целта на
това действие не са рибарите. Целта е този тук рибар, който 30 години лови риба в мътната вода на българската политика", коментира днес Христо Иванов, посочвайки т.нар. летен сарай на почетния председател на ДПС.


От "Демократична България" припомнят, че след акцията на Христо Иванов на Росенец през юли последваха искания за вписването на плажа в кадастралните карти, тъй като се оказа, че той се води земеделска земя. Срещу вписването, което ще направи възможен свободния достъп до ивицата за всеки човек обаче има жалба от
собственика на постройка на плажа - арх. Калин Тихолов.

https://www.dnevnik.bg/bulgaria/2021/01/18/4164806_h
risto_ivanov_borisov_da_doide_v_rosenec_i_da_dokaje/



Гласувай:
8



1. golden - Не е само "Росенец" в Сл.бряг Доган има хотели и ресторанти, в които
21.01.2021 08:32
обикновен гражданин не може да припари, ако няма партийна книжка че е член на ДПС. Това е положението у нас. Те, така управляват, чрез ограничения и геноцид, но никой от правителствата досега,нито парламента имат възможност да ги отрежат от тези привилегии...нали виждаме какво става откакто обявиха Доган за "почетен председател на ДПС" и какво му е почетното на един АГЕНТ на Държавна сигурност, по времето на Тодор Живков беше един от най - големите доносници срещу българските граждани. Борисов е един от тях, нищо че се пише роден от народа, бил е и все още е партиен член на старата "гвардия - БКП".
цитирай
2. bojo12345 - Цялата страна е осеяна с такива "собствености" на елита от демокрацията.
21.01.2021 10:27
За тях няма норми и правила, те са над закона.
През 90-те години в Кърджали са принуждавали българите в магазините да кажат на турски "един хляб" или каквото друго искат да си купят. Сега градът е пълен с магазинчета, където дежурят по 1-2 турски говорящи продавачки., просто убиващи времето в приказки.
Чакай БЪЛГАРИЯ ДА СЕ ОПРАВИ?!
цитирай
3. ivo1 - Няма да се оправим докато Путин не ...
21.01.2021 11:05
Няма да се оправим докато Путин не мине отсам Дунава! Последния да пусне химна и да затвори вратата!
цитирай
4. dalida - НС отбягва поне засега да разглежда тези поправки.
21.01.2021 19:19
Комисията по земеделието е отговорила отрицателно за този казус.
Но, не е изключено НС да го разгледа и гласува в следващото си заседание, защото мнозинство от бизнесмените на ДПС в НС имат изгода приемането на поправката да стане факт. Освен имотите на Доган с тази поправка се узаконяват и другите незаконни строежи по черноморието ни, Божков също има незаконни сгради, Домусчиеви - също, а и незаконните и временни постройки по черноморието - ресторанти, дискотеки и барове - също ще са на изгода, по този начин България ще стане бетон и винкел навсякъде.
цитирай
5. bojo12345 - morskipesni, не ти ли омръзна да хулиш и обиждаш?
21.01.2021 19:26
Хайде гледай си чужбината и ни остави на мира.
цитирай
6. bojo12345 - ivo1 - право на мнение.
21.01.2021 19:26
право на мнение.
цитирай
7. bojo12345 - dalida, всеки да се събуди.
21.01.2021 19:28
Не може да наливаш акъл с фуния.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bojo12345
Категория: Политика
Прочетен: 3628252
Постинги: 1932
Коментари: 4403
Гласове: 18517
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031