Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.11.2020 13:21 - Който напира да управлява след Бойко, може да е единствено пълен идиот… Предстои пълен банкрут и разпадане…
Автор: bojinkata Категория: Новини   
Прочетен: 1106 Коментари: 1 Гласове:
11

Последна промяна: 16.11.2020 13:22

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 https://www.informiran.net/%d0%ba%d0%be%d0%b9%d1%82%d0%be-%d0%bd%d0%b0%d0%bf%d0%b8%d1%80%d0%b0-%d0%b4%d0%b0-%d1%83%d0%bf%d1%80%d0%b0%d0%b2%d0%bb%d1%8f%d0%b2%d0%b0-%d1%81%d0%bb%d0%b5%d0%b4-%d0%b1%d0%be%d0%b9%d0%ba%d0%be-%d0%bc/


Който напира да управлява след Бойко Борисов може да е единствено пълен идиот. Тази мисъл от доста време се върти из главите на по-умните хора, а напоследък става и масова.  

Случаят с парите за “детски надбавки”, които отидоха за полицаите, е само едно от доказателствата за това. Защото този случай илюстрира предстоящия пълен фалит на държавата, както винаги се случва с всяка държава, управлявана от глупав и самовлюбен диктатор.

   

Истината е, че наистина изборът е между “полицаи и деца”. Всъщност и не само между тях. Той е между “F-16 и образование” и между “Магистрали и болници”. Този избор винаги го има. В литературата е описан като алтернативата “хляб или пушки”. Избор между блага, които не могат да са безкрайни. Кривата е затворена – винаги за да увеличиш пушките, трябва да намалиш хляба. Или обратното.

Възприемането на държавния бюджет като “пещерата на Аладин” е в основата на не една банкрутирала държава. А именно на нещо такова го е превърнал Бойко Борисов. Това започна още от първия му мандат, когато по-внимателните помним репликата “премиерът нарежда, финансовият министър изпълнява”. Още тогава беше плячкосан резервът на НЗОК, бяха източени държавните предприятия, а по-късно – откри се лесният и сладък живот “назаем”.

Сега – във финалната агония на Борисов, системата е вече “след мен потоп”. Защото именно това е синонимът на “пещерата на Аладин”. Това е истинската истина. Няма никаква пещера, пълна със злато, има единствено заеми, които залъгват народа, че пещера има.

Предизборно, Борисов увеличи пенсиите, а заради вируса раздаде по 50 лв. месечно “на калпак” на пенсионер. Тази помощ, изглеждаща мизерно, при 2,2 млн. пенсионери е 110 милиона лева на месец. Над 1,3 милиарда на година. Абсолютно несъществуващи и непредвидени никъде пари.

30% увеличение на чиновническите заплати на работещите на “първа линия” също е стотици милиони. Защото, ако не сте видели в списъка, това не са само доктори и медицински сестри, като е логично да се сетите. Вътре като “застрашени” са включени НАП, Фонд “Земеделие” и какви ли не ведомства, с достатъчно силно лоби, за да се изкарат “застрашени от коронавируса”.

 

Още 8 F-16 за 2 милиарда, 2 нови кораба за 1 милиард лева, и готвени 150 бронирани машии – за около 1,5 милиарда, всичко това като пари също НЕ СЪЩЕСТВУВА.

И най-накрая, можем да добавим другата страна на сметката – приходите. Те обречено са драстично надолу, защото нашата икономика е отворена и зависи от външните пазари (основно на ЕС). В момента има чудовищет “лок-даун” точно там, т.е. да говорим за пазари изобщо, е смехотворно. Всичко е сринато, а най-ясно се вижда в туризма – 2/3 от хотелите изобщо не отвориха. А това е сектор, който носи 15% от БВП и генерира съответните обороти за най-важния данък – ДДС.

И на този фон – сриващи се приходи, и раздувани от самозабравилия се диктатор, разходи, пред народа лъсна дилемата “полицаи или деца”.

Мен ако питате, бих избрал децата. Най-малкото – в този момент, в който полицаите откровено подкрепят властта, срещу 75% от народа, който е против, е това не е подходящ момент да се вдигат заплатите на полицаите. И нека си кажем Истината – те не го правят по задължение. Полицаите харесват властта, те обичат Бойко Борисов, приемат го за “един от тях”. И той си ги обича, всъщност полицията е щедро поливана през целия му маднат. Така че – обеднелите данъкоплатци, ако ще избираме, нека да е за децата. То и без това те са ни последна грижа винаги, и и без това раждаемостта е символична.

Всъщност, истината е, че скоро може да няма нито за децата, нито за полицаите. Защото всички тези разходи, финансирани от заеми, предполагат бъдещо намаляване на самите разходи. И то дори под нивата, опреди “увеличението”. Защото заемите имат свойството все някога да се плащат. И това “някога” не е много далеч във времето, защото ние заемите вече 11 години Бойковизъм, все ги трупаме…

На България и предстои или нещо от типа на нов крах 1996-1997 г., с рухване на борда и девалвация на лева, или и предстои наистина идиот с железни нерви, който да вземе властта след Бойко, и да ореже и пенсии, и полицейски заплати, и детски надбавки, и танкове, и F-16… И този идиот трябва Господ да е с него, за да не го помете тълпата – като “виновен” за безумията надробени от ГЕРБ.

 

Но нека гледаме спокойно и логично на нещата. Повечето диктатори точно така свършват – банкрутират държавата. И оставят огромни дългове. Фердинанд Маркос остави 10 милиарда долара дълг, което за тогава беше чудовищно. Диктаторът на Хаити избяга и остави само 1000 долара в държавната хазна. Диктаторът на Тунис Бен Али забегна в Саудитска Арабия, с 5 тона злато, след като гневният народ го изгони от властта, започвайки “арабската пролет”.

Та – нищо ново под Слънцето. Следващия път – нека внимаваме като народ, и не позволим да се появи подобен абсурд като Бойко Борисов. А сега – сметката вече е написана. И след 1 минута да си тръгне, заемите от 11 години са вече изпапкани. Дори само те предполагат сериозни икономии. А няма да са само те, защото както изглежда, той няма да си тръгне след 1 минута…

А ще гледаме филма за Аладин още поне до пролетта…

 

Добри Божилов


Значи всяка минута е ценна! Оставка!




Гласувай:
11



1. morskipesni - Да, Тиквун зас.а абсолютно всичко.
16.11.2020 13:55
В пълен обем. След него 100 години няма дори трева да никне.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bojinkata
Категория: Новини
Прочетен: 5425125
Постинги: 3619
Коментари: 5937
Гласове: 6790
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930