Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.10.2020 08:26 - Проф. д-р Георги Чернев от протеста : Настъпва време разделно за Борисов и корупцията заради задкулисните му заигравки с фармацевтичните картели! ВАЖНО ЗА ВСЕКИ
Автор: bojinkata Категория: Новини   
Прочетен: 1251 Коментари: 3 Гласове:
4

Последна промяна: 03.10.2020 08:28

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 „Протестът ми е срещу всички чудовищни примери на корупционни практики на управляващите. Чашата на търпимост окончателно  преля. Правителството и представящите го политици нямат насищане. Липсва им усещането за ситост. За един вид достатъчност! Трябва  само да ги погледнем визуално и тази сентенция се изпълва с категоричен смисъл. Промените са неминуеми. Те го усещат.  

Правителството абдикира напълно от реалната политика като защитава корпоративни интереси и неглижира належащи проблеми  в сферата на здравеопазването.

 

Борисов се страхува и се крие. Сега e и времето да бере плодовете на народната любов, породена от 10 години неправомерни  решения.

НАС НЕ НИ Е СТРАХ! ВИЕ СТЕ ЧАСТ ОТ ПОЛИТИЧЕСКОТО МИНАЛО!

Всички, които вярват в правотата на народната кауза, трябва да са на площада.ʺ

 

 

 Професор Д-р Георги Чернев е завършил медицина в университета „Бенджамин Франклин“ в Западен Берлин. Основател и собственик на ОНКОДЕРМА – частна клиника по дерматология, венерология и дерматологична хирургия. Основател и председател на Българското дружество по Дерматологична хирургия /БДДХ/. Автор на повече от 650 научни статии в наши и чужди специализирани издания. Автор на три книги. От 20 години работи в областта на дерматологията и дерматологичната хирургия и в частност върху патогенезата и лечението на меланома и др.  кожни тумори.

Потърсихме лекаря с  ярко изразена гражданска позиция в навечерието на Третото Велико Въстание,  да разкаже за челния си сблъсък с уродливостите на българския управленски модел.

 

  • Професор Чернев, често сте на протестите срещу управлението, като в същото време, публично критикувате Борисов и кохортата му. Какъв е личният Ви мотив, да бъдете на площада?
  • Аз Ви благодаря за възможността. Имам личен мотив, разбира се и това произлиза от  неправомерните политики, провеждани от правителството на Бойко Борисов. Те засягат и мен лично, персонално, но и всички млади учени, както и пациенти.
  • Причините са много и едва ли бихме ги изброили в рамките на едно интервю. Те са глобални, възникнали в резултат на борбата на общетсвото ни да живеем в по-добър свят, казано най-образно. Като се започне от системата на здравеопазването, липсата на пълна или частична демонополизация на Здравната каса, липсата на ясни критерии за финансиране на болниците-частни и държавни, разликата в ценовата политика при търгове на лекарствата, продаването на лекарствата на десетократно по-високи цени на частните болници? Допускането и недоглеждането на споменатите факти за мен лично е чудовищен пример за корупционни практики.
  • 360 болници в България дали са необходими, на кого са нужни и дали източват парите НЗОК? Това са непонятни неща. Разрешенията за този вид лечебни  заведения се дават от правителственото мнозинство или ако трябва да бъдем точни – от една партия в Народното събрание. Здравната карта на министър Москов? Къде е? Ясните критерии-къде са?
  • Защо се финансират по еднакъв модел частни и държавни лечебни заведения? И защо се контролират по различен начин и различни критерии? По правило, трябва да попитаме премиерът, но него го няма? Виждала ли сте го?
  • Защо има репресии за всеки инакомислещ ?
  • Това ли е псевдодемокрацията на Борисов? Да дойде и обясни? Затова ли праща медицински одит, сдвр и прокуратура? Отличителните белези на един  мутроолигархa.
  • Към мотивите, за които ме питате, можем да добавим и обективността на прокуратурата , която в рамките на ключови национални теми и проблеми преминава границите на заинтересованост, или незаинтересованост (по определени ключови теми) , а оттам минава директно към режим на репресия. Към определени хора и по заповед на такива? Защо няма самосезиране за важни и обществено значими теми и проблеми? А за кражба на кокошки в Търну Мъгурене има специализирани акции на главна прокуратура?

 

Има ли други проблеми, които ви карат да сте на площада?

  • Само Борисов ли определя значимостта на проблемите? Смехотворно е. Липсата на компетентност е очевадна и деморализираща.
  • Образователната политика на правителството също няма ясни критерии-университетите бълват висшисти, които остават без работа. Често пъти не е  налице съответното ниво на компетентност на преподавателите, а най-тежкото е, че надарени по отношение на интелекта/ в умствено отношение и компетентни млади хора, биват целенасочено унищожавани от политиката на това правителство.
  • Това е деморализиращо и обезкуражаващо. Само защото не са съгласни с нещо и с мнението на вожда!
  • Примерите са налице, чашата вече преля. И премиерът трябва да поеме отговорност. Като не се справя с подбора на кадри, трябва да му бъде променена функцията и статута на самия него? Нека му възложим функция, която го удовлетворява? Ето сега например изпълнява функцията строителен надзор.

 

Каква според вас е причината за липса на ефективност на кадрите на Борисов и честата им смяна?

  • Често се лансират хора с нисък морал, от определни приятелски кръгове, некомпетентни, които са склонни да се продадат. Скандалите са безкрайни. Некомпетентните назначения водят до дестабилизация на морала и правилните политики, защото ʺкалинките муʺ не познават границите на допустимото. Това е и основната черта или характеристика на правителството на Борисов. Некомпетентност и желание за влияние на всяка цена и навсякъде. Това води винаги до катастрофални последици.

 

 

Това ли е причината хората да са на протеста?

  • Всичко това ме кара лично мен да съм навън и да бъда неразривна част от протестите и се гордея с гражданската си позиция. Винаги, когато мога.
  • И всеки един който е там, трябва да се гордее.
  • Гражданите и обществото се събудиха. Правителството и представящите го политици нямат насищане, един вид усещане за ситост.
  • Ще ме извините за изказването, но трябва само да ги погледнем, ….защото дори визуалният  им облик понякога е достатъчен за заключения.Той е показателен. Аура, излъчване..послание, енергия. Или пълната липса на такива? Край….

 

  • Като хуманист, как гледате на онова, което Цвета Караянчева направи с протестиращите майки в сградата на Народното събрание, след като по думите и, самата тя им бе обещала среща?

 

  • Не гледам с добро око, разбира се. Мненията и тук са разнопосочни. Някой приемат този акт като един вид провокация и може би има известна доза истина в това. Но, да не забравяме , че тя е от ʺкохортатаʺ или поддръжниците на премиера и е..лично за мен с едни поне спорни наченки на морал и чувство за усещане в определени ситуации. Води се от мотото: Да сме там на всяка цена и независимо от всичко, понеже утре може да ни няма.

 

  • Именно поради това поведението им е обяснимо и много логично. Треперят, пазят се, надяват се бурята да ги отмине.

 

  • Разбира се, отношението към майките е неправомерно, говори за безкомпромисния начин, по който се действа, за липса на елементарно възпитание и морал, за липса на отношение към една особено чувствителна група от хора, към които обществото би следвало да е много внимателно, да има висок праг на търпимост във всяка една ситуация и независимо от всичко- грижовно. Но поради факта, че атаките към правителството са ежедневни и това води до известно нарушаване на комфорта на властимащите, представителите на мнозинството губят много бързо самообладание и човешки облик. Опитват се да оцеляват на всяка цена, като насилието, репресиите, манипулациите, принудата, обещанията са нещо, което не ме учудва. Това са инструментите им, за да удържат положението или статуквото.

 

  • Няма и полза от обещания, тъй като сме свидетели, че те не се изпълняват.

 

  • Вие, проф. Чернев имате личен сблъсък с безобразията на управляващите, в своята професионална дейност, тъй като още през октомври, 2018 година сте изпратили сигнал до Българска агенция по лекарствата /БАЛ/ за антихипертензивни медикаменти ,съдържащи веществата сартан и нитрозамин, като техни съставки, които потенциално са причинители на рак. Две години по-късно, какви са отговорите от тази и всички останали инстанции, които сте сезирали? И последиците, разбира се?

 

  • Това е доста обширна тема, която ще опиша с няколко точки.

 

  • Основният проблем е наличието на нитрозамини в някои лекарства, които са с доказано канцерогенно действие и в момента са известни 11 форми на ракови образувания. Предупрежденията са от 2010 г, а сериозните действия по оттегляне на медикаментите от пазара в Европа и по света, са от 2018 година. Произтичат от контролните органи по света- FDA/EMA. Тревожни са, а крайният ефект от тези медикаменти е убийствен. Под медикаменти разбирам целият продукт, който се предлага като краен продукт. Според прокуратурата излиза , че тези структури създават паника в България!

 

  • Нашите наблюдения са фокусирани върху два аспекта: установяване на канцерогенен ефект на нитрозамините и връзка с раковите форми, които сме регистриралии, но и с 2) с установяване на възможен канцерогенен или потенциращ по отношението метастазирането ефект, дължащ се по всяка вероятност и на самата активна съставка на лекарството, на самия сартан. За тази активна съставка има и допълнителни данни в световната литература, които споделят информацията, че е възможно тя да потенцира метастазирането. Именно тези данни ние потвърждаваме с клиничн такива при наши пациенти. И искаме адекватна реакция. Прокуратурата иска обяснения защо информираме хората, че могат да позинат от рак? Това пречело на финансовия баланс на фирмите.

 

  • Допълнително наблюденията и публикациите ни са показателни по отношение на възможно канцерогенно действие за генериране на меланоми върху здрава кожа или преминаването на бенки в меланоми. Един несъмнен принос на нашите наблюдения, който е и плашещ за статуквото. А за фирмите- особено.

 

Кога установихте това?

 

  • Наблюдавайки голям брой пациенти още в клиниката по кожни и венерически болести и дерматологична хирургия към МВР-болница, установихме, че съществува такава опасност или закономерност дори. Тази опасност е реална и продължава и до ден днешен, като в най-скоро време предстои официализирането на още огромен брой наши клинични наблюдения. А те са тревожни и са константни. Касаят български пациенти. И са фоксуирани върху факта, че приема на тези лекарства може да доведе до образуването на няколко ракови форми едновременно. Като считаме , както споделих , че дори активната съставка потенцира генерирането и метастазирането на кожни тумори, а възможните замърсители под формата на нитрозамини- водят до образуването на 11 вида други тумори. В момента имаме огромен брой пациенти с такива тумори. Не само кожни. Всякакъв тип. А прокуратурата и правителството се притесняват от това, че официализираме истината?
  • И именно такива, които в момента са обект на многомилионни искове към фармацевтичните фирми по света.  Предупредихме още в 2018 за опасността. ИАЛ, здравно министерство и фирмата Новартис.

 

Какво по-точно за фирмата Новартис?

 

Първият публикуван наш случай е на меланом, възникнал след употребата на 2 антихипертензивни медикаменти- сартани,.. произведени от фирмата Новартис. Като същевременно меланомът метастазира. Органни метастази. Стадий 4. Лекува се с два медикамента на същата фирма, която е произвела и двата антихипертензивни медикамента, в рамките на чиито прием, е възникнал и впоследствие метастазирал кожния меланом ( Exforge / Diovan). Оценката и анализут оставям на вас.

Официалното ни обръщение към всички 14 или 16 офиса на Новартис  бе пратено на английски език и на български. Изказани бяха нашите тревоги и предупредихме, че ще подходим по съдебен път, ако не обърнат сериозно внимание и населението не бъде предупредено или подложено на скринингови програми. Искахме дебат. Писмото ни бе неглижирано. Писмото и отговорът ни стоят като официални документи на сайта на БДДХ , секция новини. Отговорът на фирмата Новартис – полвинчат и не по темата. Резултатът е видим в  момента- налице са пациенти с една до 4 ракови форми едновременно. Под печат са всички нови наузни данни и скоро ще бъдат обществено достояние. Тумори, в ъзникнали след лечение на пациенти със сартани. Разбира се , не само на тази фирма, а и на редица други.

Ако беше подходено държавнически и мъдро, тази кампания за информираност на пациентите и обществото  бе стартирана още през 2018 и не бяха заглушени десетките медии, интервюта и радиа, с абсолютна сигурност смея да твърдя, че щеше да има значително по-нисък брой раково заболели. Писмото ни е единствено към фирмата Новартис и  е официализирано на страницата на нашето дружество по дерматологична хирургия, въпреки че бяха правени многократно опити то да бъде свалено. То е и поредното доказателство за нашите активни действия в полза на общественото здраве. Ние не създаваме паника, а се стремим да запазим живота на хората, господин главен Прокурор!  Но тези действия бяха туширани и наказани. Искаме Борисов да обясни дали е запознат? Не обвиняваме Новартис, не обвиняваме Борисов, а търсим диалог и обяснение на техните действия! Но ще бъдат предоставени категорични доказателства, че те са били прекрасно информирани………………. Нека официализират истината.

 

Има ли реакция от тяхна страна  по отношение на пациентите и тяхната информираност след като сте информирали и публикували?

 

Отговор няма и затова данните трябва да бъдат достъпни за обществото, защото съдбите на хората не би следвало да попадат във вихъра на безхаберието и корпоративните интереси.

ʺИскам да попитам фирмата Новартис и правителството: Кой ще отговаря за възникналите ракови форми след периода на 2018 до 2020, на практика 2 години? Те можеха да бъдат предотвратени чрез тематизиране и ранни скринингови програми вместо репресии ? Нека дадат официален отговор. На пациентите и обществото. Не на мен…. Ние призовахме Новартис на публичен дебат , но интервютата бяха отказани и спрени.  Министър Ананиев не взе отношение дори по контрола на 13 те обявени фирми, разпространяващи медикаменти с потенциално канцерогенно действие! Няма проведена проверка на последните. Продължаваме да официализираме раковите форми, възникнали след приема на тези медикаменти до ден днешен и да търсим отговора на въпросите!  Запознат ли е бил Бойко Борисов с темата?ʺ

 

На практика сте първите , които клинично доказват тази връзка? Може ли да сте по-конкретен?

  • При определена форма на кожни тумори, така наречените меланоми, последните могат да метастазират, или да се появяват де ново, върху здрава кожа, след приема на тези лекарства.
  • По повод тези наблюдения, изпратихме нашия сигнал до ИАЛ за общо 13 фармацевтични фирми на българския пазар, които разпространяват тези лекарства, а именно такива с потенциално канцерогенно действие. Доказателства за достоверността на тези наши наблюдения са несъмнено и тяхното допълнително публикуване в редица международни списания и неминуемото им допълнително отразяване и каталогизиране в международните бази данни и медицински издания, които са признати по света- Reactions weekly/Springer Nature. Явно светът не възприема тези данни като всяване на паника (подобно на нашата прокуратура и ББ)  , а ги официализира още веднъж и то веднага. При това всички наши статии и сигнали. Може би министър Ананиев трябваше да се замисли? Преди да праща неподписаните си и манипулативни твърдения към актуално.ком?

 

На практика вие първи в света официализирате тези странични реакции под формата на наблюдения и публикации?

  • Описаната от нас през 2018 година  реакция на възникване и метастазиране на меланом  при български пациент , след прием на два медикамента за кръвно на  фирмата Новартис, се възприема и според други международни американски списания  като първата сериозна странична реакция по отношение на валартана и меланома.

 

Правителството не разбра ли за какво става въпрос и че това е един вид българско откритие и принос?

  • Не знам какво не разбраха?  Тепърва ще бъдат представени още такива реакции от същите медикаменти, отново предизикващи меланоми, отново и метастазиращи такива. Това наистина  предизвиква паника сред населението и пациентите и трябва да доведе до самосезиране на  прокуратурата, но за да действа адекватно в правилната посока! А не да стопира истината! И иновациите. Както досега. И да иска обяснение защо сме официализирали данните?? Представяте ли си?

 

Защо са репресиите към вас и колектива ви?

 

Отговорът е прост. Предстоят стотици искове от български и чужди пациенти и адвокатски кантори по света към богатите фармацевтични компании. Исковете започват от 2 милиона долара и стигат до 1 милиард на иск, но в чужбина. Положението се утежнява значително, ако фирмата е била информирана, туширала е сигнала и е действала неправомерно…да речем. Вече представихме аналогични данни. Тогава глобите на международно ниво са още по-жестоки.

По-ясен не мога и да бъда. Интерпретацията за всяка страна е различна, но обективността се потвърждава от научните данни, които са категорични. Темата е неприятна, но данните са показателни.  Имаме и документи за това. Преминаваме на друго ниво на сезиране. Или вече сме преминали.

 

Представяни ли са тези данни на сериозни международни и световни форуми?

 

  • Данните вече са систематизирани навсякъде по света, представени са на големи европейски и международни форуми по дерматология и дерматологична онкология, като  нашия труд е несъмнено един голям български принос, но и световен принос.
  • Допълнително, преди да информираме фирмата Новартис, налице бяха експериментални данни в една международна статия, които потвърждават нашите клинични данни, че при терапия със сартани или валсартан, е възможно да бъде потенцирано метастазирането при наличен вече меланом. Нашите данни съответствуват НАПЪЛНО  и на това наблюдение . И не са единични и спорадични.
  • Данните, които публикувахме, са от 2018. Първият в света описан случай в литературата е наш и има над 31 милиона преглеждания за 44 дни.
  • Седмици по-късно официализирахме първия и втори случай на ирбесартан индуцирани меланоми, а по-късно и на карцином на простатата. Една година по-късно, февруари 2020, ирбесартанът е включен в исковете към фармацевтичните фирми от всички адвокатски кантори в Америка. Проверете. Информацията е налична в мрежата и е официална.
  • Сега сме в етап на официализиране на редица нови серии от случаи….разнороден тип тумори, поединично и в комбинации…до 4 при един пациент, след употреба на тези медикаменти. При български пациенти.
  • Повтарям: Не трябва да се пренебрегва и факта, че средата на 2019 друг международен колектив от 17 държави потвърди нашите клинични наблюдения. Което е плашещо, но и похвално. Ние бяхме първите в света , обявили този факт в рамките на клинични случаи. Неприятно е за фирмите, но е реалност. Лошото е , че фирмите купуват влияние и политици. С морала обаче имат проблем.
  • Отговорност от фирмите трябва и би следвало да се търси, тъй като имаме документи, с които потвърждаваме нашите твърдения. Не са взети мерки. Има десетки засегнати, които могат да търсят и би следвало да търсят правата си по съдебен път. Това предстои.
  • Първият описан в литературата клиничен случай е възприет вече като сериозен страничен ефект на терапията с валсартан на една от най-могъщите фармацевтични фирми- Новартис. Гласността бе подтисната на всички нива в държавата. Борисов е прекрасно запознат, …предполагам главният прокурор също! Какво се случва? Чакаме реакция? И тя дойде под формата на обяснения пред прокуратурата…..и не е в защита на пациентите!!! А в тази на фирмите- да мълчим !!! Целия свят приема твърденията ни. Публикациите, становища, постери, доклади, а тук- прокуратурата се опитва да плаши и изпълнява ролята на бухалка. Не на страха. Посланието ми е едно: Оставка.

Това наистина са чудовищни данни и засягат международните интереси на около 13 фирми и една с капитал между 100-150 милиарда? Какво се случи след 2018 и 2019 и първите ваши три публикации по темата? Относно така наречените репресии?

Репресиите са от всякакво естество и засягат всеки член на моето семейство. За тях ще говоря в друго интервю, защото и 50 страници няма да стигнат да се опишат. Начинът, по който политиците ни и модела Борисов третират учените и прогреса в България е назидателен, заканителен, обезобразяващ, грозен, нагъл и невъзпитан. Борисов е невъзпитаното момче на българската политика, на което е време да се издърпа ухото до зачервяване и посиняване. Веднага, както правеше баба ми, когато не слушах! След което да бъде наказан назидателно с дрянова пръчка на голо, на площада..

Той  трябва да е наясно, че времето му е изтекло именно поради това му поведение. Поради невъзможността да цени прогреса и да унищожава хората по Бай-Ганьовски  тертип. Поради това той ще заеме несъмнено своето достойно място на политическото бунище много скоро. Дори няма с какво да си спомняме за него. Следва рециклиране. Нали поне построиха такъв завод?

 

Здравно министерство не зае ли някаква позиция? Министър Ананиев безмълвен ли остана?

След разразяването на скандала,  бе сезиран и запитан министър Ананиев, МЗ и МВР болница, като в официалното си обръщение към актуално ком, Ананиев споменава, че е проверил в Европейската База Данни ЕМА и че сред 15 милиона рапортувани реакции- няма нито един подобен случай на меланом, който е възникнал след употреба на сартани. Нашите сигнали не могли да бъдат класифицирани и не може да се даде категоричен отговор, въпреки че са приети навсякъде по света по света! Това е неговият отговор!

Как реагирахте вие на този отговор?

Очаквахме този отговор и препратихме нашия официален отговор към актуално.ком, като представихме официалната ни комуникация от корепсонденцията с ЕМА , но от 2018 , която показва, че към тогавашния момент е имало 9 случая на меланоми след въвеждане на терапия само с един медикамент от групата на сартаните, за които сезираме, а именно – Валсартан!

На практика пълно несъответствие с представените от министъра официални данни. Искаме обяснение от него ? Сега?

Нека главният прокурор се самосезира, а не да ме викат за обяснения защо сме официализирали истината , а не сме си мълчали  и да ми предлагат охрана от СДВР !

По-сериозно престъпление в държавата за момента от споделеното-   мисля,че  няма !

Разплитането на кълбото тепърва предстои на международно ниво! Но нека гражданите са информирани напълно.

Какво се случи след това, проф Чернев?

От актуално.ком ми отговориха, че Министър Кирил Ананиев не се подписал под отговора си към тях (официален отговор от здравно мнистерство) след като пратил официалното становище на МЗ. И нямало как да го питат отново. И да бъде държан за отговорен един вид….за тази манипулация! Колко удобно?

Сега вие ми кажете в каква държава живеем? Тези прекрасни журналисти от актуално бяха като попарени с вряла вода, но съм им благодарен за обективността и гражданската им позиция и доблест.

Адмирации за Кирил Апостолов и Ивайло Ачев- едни истински българи! От такива хора има нужда обществото и парламента! Запомнете  тези имена! Хора с морал и гражданска позиция!

 

Споменахте прокуратурата? Какво по-точно се случва там? За какво ви викат?

 

Прокуратурата  е сезирана по сигнал на един адвокат от Варна – адвокат Евгений Цотов, който се уплашил след като гледал нашето предаване по телевизия 7/8 на Слави и сезирал за това Висшата касационна прокуратура Варна. И иска да ни разследват за разпространяване на фейк новина! По член 326 , който предвижда и затвор. Прокуратурата се активира и иска срочни обяснения: ʺЗащо официализираме данните? Ама какво значат ангиотензинови рецептори? Трябва ли да се информира обществото? Не се ли засягат интересите на силни корпорации? Не е ли опасно това за нас, макар и да е истина? Не мислиме ли за семействата си? Не ни ли трябва охрана? Можело ли да си представим какво щяло да стане?  ʺ

Благодарим им за загрижеността. Браво, браво, господа! Прекрасни сте. Именно поради това сме на площада! Това е статуквото! Затова искаме вашат оставка още днес. Веднага. Преговори с вас няма да бъдат водени. Срам и позор.

 

На практика фирмите не са проверявани и 2 години този ад продължава? Като сега почват да гонят един вид  ʺбудителитеʺ ?

 

Гонят си интересите и следват патологичната психика- да се помага на по-богатия и по-силния, защото може да има възвръщаемост и изгода от това действие. Нормално е за тях да разсъждават по този начин.

Не е ли скандално всичко това? Не е ли дори смехотворно и нагло?

 

Прокуратурата не се сезира за неверните данни на здравния министър, за отразените по света и признати на международно ниво публикации,   а се сезира, че някакъв адвокат се бил обадил и се бил притеснил, след като гледал предаването на телевизия 7/8.  А за здравето на пациенти дори не става и дума?

Да, оставам с впечатлението, че се активира в полза на тежките фармацевтични лобита.

Аналогично на действията срещу Професор Асена Стоименова…

Това звучи наистина като бухалка? Или поръчково правосъдие?  Прокуратурата се използва като един вид бухалка в полза на фармацевтичните фирми и за туширане на сигнали, за да не се дава гласност и да няма искове на пациенти към фирмите? Така ли е?

Вие го класифицирахте много точно. Нека обществото е запознато. Реагират аналогично. Но следва международно изясняване. Това е само началото. Стъпките са предприети вече.

Други форми на репресия имало ли е срещу вас поради фактът, че официализирахте тези данни?

3 седмици след първата наша публикация следва нахлуване на силите на вътрешна сигурност на МВР в клиниката ни (цивилни агенти), ревизия на всички операции за две години назад, като всичко това се извършва по нареждане на вътрешния министър Младен Маринов, споделено ни чрез инспектор Христо Христов от СДВР.  Попитах: Вътрешният министър се интересува от лекарства и меланоми!? Отговорът беше: Да, по нареждане на Младен Маринов е проверката! На силовия министър!

Защо се е интересувал Младен Маринов за меланомите? Имате ли някакво обяснение?

Той пише в момента дисертация… мисля! Може да е по темата за меланомите? И може да го попитате лично. Не е шега. Проверете. Може да е взел да се занимава с кожни операции? В МВР всичко е възможно.

Попитайте го лично защо след официализирането на първите 3 публикации, няколко дни

по-късно стартира проверки само по пово операции на меланоми и бенки за две години  назад? Кой му нареди? И в полза на коя фирма му трябваше тази информация? Може би ,  за да провери за обема на данните , с които разполагаме по отношение на бъдещи проекти и публикации,..предполагам?

Споменавахте някъде , че са ограничили дейността ви? Защо?

Спрени бяха два наши проекта и  бяхме предупредени, че сме ядосали много силни и влиятелни хора и корпорации. Последва освобождаване на директора на МВР болница- Проф д-р Илия Баташки, спиране на хирургичната ни дейност по устна заповед на новия директор. Имаше многократно и заплахи, че ако не замлъкнем, ще бъдем унищожени. Предавани към на  съвсем спокойно , в тон благоприличен. Назначен беше нов началник на кожна клиника без конкурс, плашени бяха асистентите ми да не се явяват на конгрес, принуждавани бяха лекари под строй да подписват преди конгреса докладни против мен и т.н. Отстранен бях принудително от институцията.

Причината бе да не разполагаме с клиничен материал , който да анализираме  за бъдещи научни проекти, тъй като той ще бъде официализиран и фирмите ще бъдат съдени в чужбина за милиарди.

Остраняването ви е било според редица ваши колеги поръчково и е било доста нескопосано стъкмено от директора на МВР болница. Не атакувахте ли тези манипулации в съда?

Прокуратурата и инспекторатът на МВР отказаха да приемат наличните доказателства за неправомерни действия и злоупотреба с власт на определени лица като легитимни и неглижираха сигналите и реалността. Произнасянето на съда предстои.

Именно и поради това съм на площада.

Очаквам произнасянето на българския съд по отношение на неправомерните действия на служители от системата на МВР и това на правителството, Борисов, статуквото.

На практика излиза, че министърът на здравеопазването Кирил Ананиев 2 години тушира сигналите към ИАЛ, МВР подготвя удара срещу вас и вашия колектив, за да бъдете неутрализирани- Младен Маринов в случая е изпълнител , а сега прокуратурата иска да ви обвини в разпространение на фалшиви новини и да ви запуши устата? Въпреки , че данните са публикувани и по света ви възприемат като иноватори?  Бойко Борисов и  Главният прокурор са информирани и не предприемат нищо, напротив, след това почват репресиите срещу вас? Не действат ли като ОПГ в полза на корпоративните интереси? Доколкото разбрахме има доказателства, че и Борисов е замесен? Бил е информиран? Не е ли това геноцид срещу пациентите в полза на корпоративните интереси на най-силните фармацевтични фирми? И в рамките на тези 2 години и липсата на реакция на институциите, възникват десетки или стотици раково болни?

Не знам какво повече да кажа. Мисля, че вече и вие би следвало да сте наясно. Въпросите ви са по-скоро риторични. Но мисля, че съдържат и отговорите си в тях…..Скандалът и последствията са чудовищни. Ние 2 години се опитваме да изпълним гражданския си, лекарски  и човешки дълг, а правителството и Борисов и подопчените му институции се опитват да тушират всяка една правилна стъпка в тази насока. Време е да обясни защо! Но вече  никой не иска и да го чуе. Думите и мнението  му отдавна са загубили своя авторитет. Предполагам чухте записите по телефона- ударете този, арестувайте онзи, този не е съобразявал с него, размажете го! Той е абдикирал отвсякъде. Коментарите са излишни.

 

  • Потресаващо! И тук му е мястото да Ви питам, след като сте учил в една уредена и правова Германия, защо се върнахте?

 

  • Германия е добра държава за пребиваване и придобиване на образователен ценз, но има и някои недостатъци, които се дължат на това делене-арийци-неарийци и отчасти на политиката на неолибералния модел-ʺизползване и изхвърляне на работещияʺ, има голямо текучество. 14 години бях там. Мисля, че са достатъчни. Важен е опитът и изграждането на нови хора , лица и институции. Германия може да си позволи едно такова поведение по отношение на кадрите, тъй като населението й е над 80 милиона. Толерирането на този модел на поведение в България е неприемливо и неприложимо, защото ние не сме 80 милиона. Въпреки, че премиерът заяви, че давал по 80 милиона за молекули!? Би следвало да попитаме поне- ʺГосподин премиер, къде са молекулите? Милионите е ясно, че ги няма!ʺ

 

  • По отношение ан корупцията и Германия, бих бил също критичен. И там има корупция, лобита, потенциране на неправилни пионки, но е по-прикрито и недразнещо съответно. И те са хора…

 

  • После се върнах и изградих неколкократно  екипи от ʺконвертируемиʺ в научен аспект млади специалисти, но правителството на Борисов и той самият не оцени тези хора, защото му липсва подход, човечност, защото няма потенциала да управлява от една страна- капацитети, а от друга- с капацитет. Не може да изискващ да опитомяваш младостта, прогреса, бъдещето, желанията, правилните политики. Не е необходимо да опитомяваш култивирани и изградени с много труд таланти. Те имат своя визия и път, не са мутромилиционери от..Това не са мисирките ви, господин премиер! И никога няма да бъдат такива.

 

На практика обвинявате Бойко Борисов , че унищожава младежта?

 

  • Систематичното унищожаване на млади хора и потенциални учени не е нещо ново за правителствената политика на статуквото. За парламентарното мнозинство е от значение количеството, а не качеството. Ще го забележите и по осанките им. Аз лично се плаша от тези осанки и смятам да сезирам прокуратурата. Изглеждат заплашително, сънувам нощем кошмари…, особено ако гледам новините.

 

  • Именно затова съм на площада и хвърлям с удоволствие по някое друго яйце. Нека прокуратурата се самосезира, ако има и някоя друга  уплашена или застрашена плочка.

 

Ще има ли промяна? Страх ли го е Борисов? Демократите не са ли на площада?

 

Промените за мен са неминуеми. Борисов се страхува от демокрацията, затова се крие и не се показва. Разбра, че той е един вид вече ненужен. Разбра още, че доверието към правителството му е напълно изчерпано. Към политиките му, към него самия, към шкафчето, кюлчетата, европроектите и заводите му.

 

Има овердрафт на кредита на доверие и търпимостта ни  към всичко, свързано с инициалите му дори. На практика, той е свален.

Егото обаче не му позволява да напусне властта. Говорим в случая за автократ, не за демократ. Живеещ в паралелен свят.

 

Думата чест не съществува като понятието, което са вкарвали дедите ни преди десетилетия. Може би под друга форма…да…има една друга форма на чест!  Гражданското общество е на площада, но все още цари страх от репресиите сред населението..

Но ние се събудихме!

Художници, музиканти, диригенти, певци, брокери- огромно количество тулупи, които спят до обяд, ядат филии с мас и ритат мачлета…, но надвечер се събираме понякога. И не ни е страх от Бойко от Банкя и компания.

 

 

Защо не ви е страх?  Другите се страхуват все още?

 

Понеже не е в София, а е някъде на околовръстното? Нали сега има забрана да влиза в столицата..?

 

Как забрана? От кого?

 

Как от кого? От нас, тулупите и изродите….хахахахахах

 

Защо според вас Борисов не се появява? Не се и променя?

Не съм психолог, но не е и много трудно да отговори човек на въпроса ви. Не му остана въздух.

 

Как така  не му остана въздух?

Няма как да се въздигнеш душевно и ментално,  ако не превъзмогнеш собственото си его. Няма как и  да дишаш дори.

Ако не можеш- те приземяват или те оставят да се приземиш. Както се случи и с него…

 

Какво се е случило?

 

Изпусна дълбоко събрания в гърдите си въздух, с който се перчеше, ежеше и караше жипката от екрана и на живо, като след това.. балонът… логично и по законите на гравитацията…се приземи.

Остава и логичният въпрос: ʺА някой интересува ли се от спукани балони? Вие? Какво правите като забележите такъв на улицата? ʺ

              Не му обръщам внимание! Подритвам го , ако е в краката ми …не знам? Скоро не съм

               срещала спукани балони..

 

 

Защо не падат и не сдават властта , проф Чернев?

 

Те отдавна са паднали мисля. По-надолу няма накъде. В канализационнта тръба са и гледат облещено. Трябва просто да пуснем водата.

 

Властта явно е опиат и той го доказа с действията си. Борисов изпусна момента да се оттегли и сега бере плодовете на народната любов и на неправомерните си решения.

Той приземи стотици нормални  хора и бизнеси и мислеше, че ще му бъде простено. Не, няма да му бъде.  Кармата на действията му ще даде жестоко отражение на неговия лик, на неговия свят въобще, на душевния му мир, който никога няма да настъпи. Този процес тепърва ще започне , а резултатите вече са видими…………,ако сте наблюдателна.

Получаваш точно толкова, колкото си дал- нито пени повече, нито пени по-малко! И ще ти вземат също точно толкова , колкото си взел….хм. Там е и проблемът му!

 

Защо хората от площада отказват комуникация с премиера?

Оказва се, че времето на премиера Борисов окончателно е приключило?

 

Времето на политиканстване и шмекерии приключи. Времето за празни приказки също. Настъпва времето за правилни политики. Те не могат да бъдат договорени с тези лица. Надеждата ни е в промяната. А тя е неминуема. Както след всяко вдишване следва издишване.

 

Властта е назаем, ..винаги. Но някой не иска да го възприеме. И това се превръща в проблем за него, но и в проблем за всички нас.

Бойко Борисов и правителството му могат да влязат в контакт с площада, но едва след като си подадат оставката. Да заповядат. Ние не сме така избирателни в контактите си…както е той.  Ако е гладен и жаден- имаме яйца, домати, балони с минерална вода. Хора сме все пак. Ще проявим човечност.

 

 

Имате ли съвет към политиците и статуквото?

Политиците трябва да са като бельото- да се сменят, да има текучество, кредит на доверие, време за доказване и реализация на идеи и проекти, както и време… да си стегнат куфарите.

Дойде време за последното.

Ние няма какво да си кажем с Борисов.

Нито някой иска да го слуша….да си стяга куфарите.

 

 

  • Ще бъдете ли на протеста и на 4- тото велико народно въстание?

 

  • Естествено, че ще съм там. Всички хора, които вярват в правилната кауза и в едно по-добро бъдеще, би трябвало да са там.

 

  • Свободата иска жертви и ние сме готови да й ги дадем- с лицата , с телата, с душите си както и с шепа пъдпъдъчи яйца и домати.

 

  • Срещу въоръжените татуирани тикви на един автократ.

 

Няма ли страх сред протестиращите? Виждате как действат?

 

  • Те трябва да знаят още едно важно нещо- НАС НЕ НИ Е СТРАХ! И НИЕ ИДВАМЕ ЗА ВАС- В ТОЗИ ИЛИ В ДРУГИЯ ЖИВОТ!

 

  • Правилните каузи оцеляват и доминират, макар и да изисква време…

 

  • Каузата е за справедливостта и светлото бъдеще за децата ни. Тогава страхът изчезва…

 

  • Заключителни думи?

 

  • Оставка! Веднага !

 

  • Как така веднага?

 

  • Още днеc…………

     

 

      https://www.informiran.net/%d0%bf%d1%80%d0%be%d1%84-%d0%b4-%d1%80-%d0%b3%d0%b5%d0%be%d1%80%d0%b3%d0%b8-%d1%87%d0%b5%d1%80%d0%bd%d0%b5%d0%b2-%d0%be%d1%82-%d0%bf%d1%80%d0%be%d1%82%d0%b5%d1%81%d1%82%d0%b0-%d0%bd%d0%b0%d1%81/



Гласувай:
5



1. zaw12929 - ГОЛЯМ, КАТО ТЕМА, КАТО ТЕКСТ МАТ...
03.10.2020 10:18
ГОЛЯМ, КАТО ТЕМА, КАТО ТЕКСТ МАТЕРИАЛ, КАНИ ТЕ ДА СЕ ЗАМИСЛИШ ДОКОГА ЩЕ ТЪРПИМ. ДА ВИДИМ МИНАТА СИ, ДА ПРЕКРАТИМ МЪЧЕНИЕТО НА СЕМЕЙСТВАТА СИ, ДА ПОДКРЕПИМ ПРОТЕСТЪРИТЕ.
ПОЗДРАВИ!
цитирай
2. ok3223 - иии... до днес никой, ама
06.10.2020 19:35
НЕ СЕ И ОПИТА ПОНЕ ДА ОЧИСТИ... ТААЗИ НАПАСТ БЪЛГАРСКА, НАСАДЕНА У НАС ОТ НЕМЦИТЕЕ, НЕМСКАТА НАРОДНА ПАРТИЯ И ВЕЩИЦАТА МЕРКЕЛ, КОЯТО КАКТО СА ВИЖДА ИМА ЗА ЧЕЛ ДА ДА ПОГРЕБЕ БЪЛГ.НАРОД И БЪЛГАРИЯ.
НЕМЦИТЕ ВИНАГИ СА БИЛИ НАПАСТ И ГРОБОКОПАЧИТЕ НА ВСИЧКО БЪЛГАРСКО И РОДНО.
ДОКАРАХА НИ СЪС СЪЮЗА С ТЯХ И ТЯХНА КОМАНДА ГЕРМАНОФИЛИ КУПЕНИ И КУПЕНИ ОТ ТЯХ, ДО ДВЕ НАЦИОНИ КАТАСТРОФИ СЛЕД 1-ТА И 2-ТА СВЕТОВНИ ВОЙНИ.
СЕГА ДНЕС И ОТНОВО СЕ ОПИТВАТ ДА НИ ПРАТЯТ НА 5-ТА ГЛУХА... ЗАЩО ТЕ СИ ЗНАЯТ. С ПОМОЩА НА ХОРА КАТО НЕМСКАТА КУКЛА НА КОНЦИ, БАНКЯНСКИЯТ ПОМИЯР. НА КОГОТО ТЕ КУПИХА ЗА 10-КИ МИЛОНИ И НАЛОЖИХА НАСИЛА ВЛАСТТА В БЪЛГАРИЯ.
цитирай
3. bojinkata - Те го купиха и му дадоха 10-ки мил...
07.10.2020 09:48
Те го купиха и му дадоха 10-ки милиона, но той сега им връща стотици!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bojinkata
Категория: Новини
Прочетен: 5427884
Постинги: 3620
Коментари: 5943
Гласове: 6791
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930