Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.08.2020 10:46 - Богомил Бонев става служебен МВР министър, арестува показно Бойко за 24 часа
Автор: zahariada Категория: Новини   
Прочетен: 1969 Коментари: 2 Гласове:
4

Последна промяна: 23.08.2020 10:47

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 image

Снимка: Investor.bg ДНЕСНОВИНИ Богомил Бонев става служебен МВР министър, арестува показно Бойко за 24 часа


imageОт Admin на 21.08.2020

Богомил Бонев е най-сигурният кандидат за вътрешен министър при евентуален служебен кабинет, разкриха източници на Narod.bg

Според тях вече са водени разговори с президента Румен Радев, който се надява именно някогашният главен секретар на МВР да поведе битката му срещу Бойко Борисов и да изкара на бял свят неговите далавери. Според плана Бонев щял да арестува показно премиера за 24 часа по Закона за МВР, за да видят България и светът, че хунтата на ГЕРБ не е недосегаема.

Независимо от опитите си да додрапа докрай във властта, Бойко Борисов се чувства вече несигурен и това личи от отчаяните му опити да „оглави протеста срещу себе си“, както много определиха „програмната му реч“ за свикване на Велико народно събрание и промени в Конституцията. 

Истината е, че този път премиерът се страхува много, защото винаги досега е подавал оставка режисирано и то по свое желание, за да замете следите си от далаверите и така до следващото правителство. 

Този път, обаче, народното недоволство не е под негов контрол нито пък разполага с предишните си пешки и офицери, които да го заместят и така да подготвят следващата партия властови шах. 

И ако някой може да се противопостави на Бойко Борисов с доказателства и с подходящо обвинение, което да го вкара в ареста, а после и в затвора, това е именно Богомил Бонев. 

Точно той е човекът, който познава мутренското минало на премиера, обвързаността му с групировките, както и опитите му да разпали война между тях през 2003 г., завършила с крах, убийства и почти пълна ликвидация на някогашната групировка ВИС, за сметка на СИК, с която Бойко Борисов е свързван от самото начало. 

Това намеква със статус във Фейсбук и самият Богомил Бонев. Коментарът му е доста показателен:

Преди да мислим за нова конституция: Всеки, който е бил част от СИК, ВИС и останалите групировки в деветдесетте години, няма право на политическа дейност.

Всяка партия, която е основана на такава основа, подлежи на незабавно закриване.

Всеки, който е упражнявал политическа дейност в нарушение на този закон, подлежи на наказателна отговорност с обратна сила. Заради скапаната съдебна система.

Малко предложения за нова констипация. 

Защо Бойко се страхува от служебен кабинет. Служебният кабинет е най-естественото нещо при криза на властта. Не ВНС, не нова конституция.

Защото, за разлика от първия служебен кабинет, с който Румен Радев назначи мекотели, сега се очаква да не стане така.

Служебният кабинет има ограничени функции: да организира честни избори.

Но това, от което се страхува Борисов е, да не би случайно служебният кабинет да потърси сметка за корупция. Ни повече, ни по-малко. Това е причината за репликата на Борисов: “Служебен кабинет, абсурд”.

Защо бе, защо те е страх?! Това е точно по Конституцията. Имало е вече много такива служебни кабинети.

Защо точно този ти бърка в очите?! Въпросът е риторичен. Защото те е страх. Страх ви е, че този път ще лъснете окончателно с корупцията.

Нали си мъж. Да въвлечеш страната в конституционна криза, която е по-скоро национална катастрофа, и да твърдиш, че тази криза, която сам си предизвикал, ще спаси страната с нова Конституция, която даже още не си я чел, това още не го е имало в историята на България.

Ако някога си я чел Конституцията на собствените си илитерати.

Как не те е срам, с цялата си неграмотност, да имаш самочувствието да нагазиш в такава сложна правна материя!“

Всъщност Бойко Борисов действително има защо да се страхува от служебен кабинет, който ще започне с неговия арест. 

Независимо от съмнителната подкрепа, която получава от ЕС и то, защото все още е удобен, в Брюксел вече задават неудобни въпроси около записите с кюлчетата злато и пачките пари в нощното шкафче, както и за уличаващите го записи, които Борисов опита да неглижира в характерния си стил: „Вижте как сладко спинкам!“ 

Всичко това става на фона на заканата на европейския главен прокурор Лаура Кьовеши, която заяви, че смята да ревизира организираната престъпност и корупцията на ниво на ЕС.

Публична тайна у нас е, че именно през проекти на Съюза са и най-големите далавери на Бойко Борисов, който обикаля до захлас с джипката си фалшиво ремонтирани магистрали, точно като престъпник който се връща на местопрестъплението си отново и отново. 

Но далаверите с евросредства дори не са най-голямата пробойна от управлението на Бойко Борисов, от която биха могли да дойдат мотивите за неговия арест и последвали обвинения за корупция в особено големи размери. 

Изнудваният с години бизнесмен и хазартен бос Васил Божков вече даде заявки, че разполага с достатъчно доказателства, които да покажат нивата на престъпно взаимодействие между властта у нас и бизнеса, задължен да се отчита с „такса спокойствие“. Точно, както в зараждането на мутренските времена у нас, но този път на много по-високо, правителствено ниво, когато рекетът се сраства със самото управление. До степен, в която едни хора от ГЕРБ звънят на шефове на предприятия, заявяват им намерението си да ги купят и ако те откажат, следват безброй проверки, данъчен натиск и в крайна сметка фалит, след който сделката става на безценица.

Този път Бойко Борисов е много уплашен, да, и сега това си личи дори и по начина, по който поднася преките си включвания, ограничаващи се най-вече от джипката, в която единствено се чувства удобно, настанен вътре като в огромна утроба или по-скоро в търбух, въртейки кормилото, убеден, че през него управлява държавата. 

Друг опасен момент за премиера идва от хората, от които се е освободил. Бомба със закъснител може да се окаже масонът Владислав Горанов, който бе  принуден да напусне поста си на финансов министър. Изобщо не е ясно дали няма да изтъргува нещата, които знае, като пряко замесен в далаверите на Борисов, в замяна на евентуалното си спокойствие. 

Горанов бе сред най-верните хора на Борисов, но в крайна сметка се стигна до освобождаването му в името на това, към което премиерът Борисов се стреми на всяка цена – да остане начело на държавата, чието управление отдавна е загубил. 

Това важи и за олигарсите, показно арестувани, по идентична схема, заради нежеланието им да плащат нарастващата с премиерския апетит за „филия с мас и мазнинка“ „такса спокойствие“.

Източници на Narod.bg разкриват, че в момента Борисов е изключително уплашен от вероятността номерът му със свикваването на Велико народно събрание да не мине и да се стигне до създаването на служебен кабинет. Което неминуемо би довело до ареста му, а оттам и до търсенето на отговорност. А това е въпрос на време. 




Гласувай:
4



Спечели и ти от своя блог!
1. анонимен - Мхм, самият Бонев е света вода ненапита може би едва ли не?
23.08.2020 12:08
Цитирам: "Вече трябва да започнете да си плащате данъците и да издавате фактури.
Кой ибал - ибал. Кака се ожени..."
Нещо така за по-преди не каза?
Коя е годината сами ще се сетите.
Освен това е лесно манипулируем. Той си знае защо.
цитирай
2. kossef - И единия ББ, и другия ББ...
24.08.2020 10:19
и изводът - хвани единия, тупни другия... По времето на милия Богу се наслушах на "песните" на Нона и "трансцедентните" й ТВ предавания за "взетия приживе" Енох. По времето на читателя Борисов "четях" административните книги /за разграбване/ на мутрите-администратори, държавни и общински, със самочувствие на недосегаеми... За всички до един - безсрочна локсация, АУТ!...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: zahariada
Категория: Политика
Прочетен: 39756266
Постинги: 21940
Коментари: 21633
Гласове: 31017
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031