Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.06.2020 14:20 - Кой казва, че народът ни не е заспал! Вижте Банско - един мъртъв град:
Автор: bojinkata Категория: Новини   
Прочетен: 2420 Коментари: 11 Гласове:
5

Последна промяна: 16.06.2020 14:25

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 https://7dnibulgaria.bg/archives/98538  



Банско – мъртвия град! (Снимки от най-голямото престъпление срещу курорта)   7 Dni Bulgaria16.06.2020 image  

…пусто е, няма никой по улиците. Завиваш към община Банско. Пак злокобна тишина. Затворени магазини, пуснати кепенци на заведения, опразнени салони. Само малка опашка пред „Изипей“. Хората трябва да си плащат на държавата. И банскалии плащат, кой ток, кой вода, кой данъци. Според статистиката Банско е градът с най-малки задължения към държавата на неговите жители!

Кога обаче държавата ще си плати за атентата, който извърши в Банско? Кой ще поеме вината за този мъртъв град? Превръщането на Банско в такъв е най-голямото престъпление срещу града в неговата история. Някога не го убиха чалмите, които Яворов призова да бъдат хвърлени. Сега го убиха маските!

 

Днес Банско е единствената истинска, голяма жертва на коронавируса. Затвориха го при първата вълна на страх, заради предположението, че има много болни. Оказа се, че няма нито един. Въпреки това курортът стоя цял месец анатемосан. И до днес никой не казва защо! Защо за нищо Банско бе дамгосан тогава, а днес градчета с по 100 болни стоят отворени към света?

От 7-8 години съм много често в Банско. По 50-ина дни в годината. По-тъжна гледка от тази, която заварих сега, не е имало. Градът е като онези от филмите, в които предстои да се тества атомна бомба. Хората приличат на макети на такива, няма усмивки, няма енергия, няма живот в очите им.

Огромна част от сградите са затворени. В центъра работят 3 кафета и нещо като ресторант за бързо хранене. А, да, и една механа. По-късно отвори и друга. Едната вечер само ние бяхме гости на „Чевермето“. Другата пък само за нас работеше „Обецановата“.

„12 човека сме на смяна сега. За една маса. Вчера бяхме 12 за 0 хора. Онази пак имаше една маса. Утре ще е същото. Лошото е, че цяло лято ще е същото“, оплака се човек от персонала.

От другата страна на паметника на Паисий, бар се опитва да раздвижи обстановката. Извадил маси-щъркелчета, сложил хубави бели покривки, пуснали хората силна музика, някакви момчета правят пирошоу, рекламират някаква напитка. За цял ден на масите седнаха двама души… Повече и не подредиха масите отново.

Няма как и да седнат повече. Хора в Банско няма. Туристи, де. Местните още живеят в страх. От бъдещето. Затова и повечето си стоят вкъщи. Работи само големият екран на площада. Показва, че някога Банско е бил жив. И зиме, и лете. Хората се надяват пак да е така. Но надеждите им да се случи бързо са никакви.

80 процента от хотелите в града са затворени. 70 процента от магазините и салоните. Само 6 процента от целия бизнес, работещ в момента в града, го прави на някаква печалба.

Кметът Иван Кадев поиска от държавата 2 милиона лева помощ, за да минамилизира щетите от кризата. Отговор никакъв. Само бившият министър Вежди Рашидов дойде в Банско да говори за… „Алея на джазмените“!? Хубаво, нека има, ама кой ще върви по нея?

Местният депутат Мацурев пък си ползва фейсбука единствено да се хвали как гласувал. Чудо голямо, че подкрепил суверинитета на Пакистан, когато в Банско един чомлек няма кой да си поръча! Абе човек, излез на трибуната и събуди заспалите депутати, кажи им какво се случва в Банско, попитай кой уби курорт №1 на Балканите?

Банско като курортен център и всички съпътстващи го бизнеси (писти, хотели, ресторанти, увеселителни заведения, магазини, пристигащи на летищата туристи, заети във всичко това работници, данъци, такси и т.н и т.н.) формира 1,5 процента от Брутния вътрешен продукт на България! Което го прави град №1 по този показател у нас. В нито един друг град у нас няма такъв местен бизнес.

Сега този бизнес е с COVID-примка на шията. Стъпил е с единия крак на счупено столче и се надява да не увисне на бесилото на фалита. Спасението е само и единствено в държавата. Не се ли помогне спешно на Банско, догодина тук ще е още по-пусто. Ще е още по-мъртво.

Бойко, запали джипа сам да се убедиш!

 

ОЧАКВАЙТЕ В СЛЕДВАЩИТЕ ДНИ ОЩЕ РЕПОРТАЖИ ПО ТЕМАТА

 

image image image image




Гласувай:
5



1. bojinkata - Може и да им харесва на банскалии да ...
16.06.2020 14:25
Може и да им харесва на банскалии да се търкалят по диваните?!?
цитирай
2. kvg55 - bojinkata,
16.06.2020 14:48
Банскалии не могат да работят друго, освен рентиери.
цитирай
3. bojinkata - Банскалии не могат да работят др...
16.06.2020 15:02
kvg55 написа:
Банскалии не могат да работят друго, освен рентиери.


А сега работят като ДИВАНета!
цитирай
4. morskipesni - Бе не изглежда лошо градчето,
16.06.2020 15:33
Само че ходя само дотам, дето каца самолет или вози спален вагон.
цитирай
5. krumbelosvet - Ай стига англосаксонска ПРОПАГАНДА.
16.06.2020 16:54
Никой град нямаше да умре от ковид19. Но на враговата на предпазните мерки, не им идва на ум какво значи НОВ, нов, Н О В вирус. Затова няма да им обяснявам. Те са КАТО ЦИГАНИТЕ - трябва да ВИДЯТ болни, издъхващи и вмирисани, за да повярват.
И понеже англосаксите се ос.аха с вируса, сега подклаждат настроения срещу мерките, които те ПРОСПАХА. И според божинката излиза, че не те, а ние сме спали. Затова казвам, че е тяхна пропаганда, макар че божинката може да не се сеща.
цитирай
6. bojinkata - Круме, сещам се, сещам се, че си з...
16.06.2020 18:23
Круме, сещам се, сещам се, че си здраво уплашен, даже яко! Ама питай Банско, виж го, харесва ли ти тази тъжна картина на умрял град и то от глупостта на НОЩ! На препратката има още много тъжни снимки!
цитирай
7. krumbelosvet - Божинка
16.06.2020 19:40
на един акъл си с циганите. Техните улици не спят.
Туй дет съ сещъш, чи съм изплашен, говори на КВО РАВНИЩЕ ти е мисленето. Аз най-спокойно приех ТЕМПЕРАТУРАТА на жена си, която на 8-ми март е преглеждана от лекарката на първата починала жена в Пирогов. Температурата излекувах с домашни средства, както и наченките на СУХА КАШЛИЦА, нейната и моята. И понеже тестовете още бяха ДЕФИЦИТНИ и ги правеха само при висока температура, така си останахме нетествани и без карантина. Но с децата и роднините, а и с НИКОЙ не се срещахме, освен чат-пат с маски в магазина. Без хрема, кашлица и кихавица.
И като нас са голямото мнозинство българи - цивилизовани и отговорни.
А ти подкрепяй циганското невежество. Не си сам. Доц Мангъров, Славито и др. подобни са виновни, че се изказват такива като тебе. И всички такива СТЕ ВИНОВНИ, за неприятностите с нецивилизованите ни съграждани.
цитирай
8. krumbelosvet - А Банско е ЖИВО, слава Богу.
16.06.2020 20:17
И в секи град може да се снима празна улица. Даже в САЩ в момента.
цитирай
9. bojinkata - Круме, и ти почна по опорните точки ...
16.06.2020 23:22
Круме, и ти почна по опорните точки на герберастите! Всички другомислещи са виновни за некадърното управление на греп! Ясен си ми! Какво намесваш тук САЩ, англосакси и цигани? Нямаш други доводи! Благодаря, че ме нареди до доцент Мангъров, един истински специалист, вирусолог!
Та викаш в Банско има само една празна улица? Не си добре, имаш ли температура!? В цяло Банско няма по улиците хора! Не ти отърва да видиш всички снимки май - на гледай -https://7dnibulgaria/archives/98538
Позицията на щрауса ти е харесала! Твой проблем!
цитирай
10. krumbelosvet - Бе божинка,
17.06.2020 22:15
бе кво доказват тия улици, бе? Може да е в часа на турски сериал.
СИГУРНО е обаче, че банскалий са ЖИВИ.
Ми ка са живи банскалий, оти да е мртв градо? Оти?
И не ме мешай с ГЕРБ. Но не ГЕРБ проповядва цигания, а ти и любимият ти мангър. А, и Слави, и Владо Беряну, и СИТЕ ЦИГАНИ интервюирани от ТВ.
Слава Богу, българинът не се подведе от мангърщината. И Тръмпщината. И тути кванти.
цитирай
11. bojinkata - Круме, голям екип британски учени ...
17.06.2020 22:47
Круме, голям екип британски учени са открили, че спорът със зомбирани и прости хора е празно губене на време и ресурси! За това както кажеш! Радвай се на турските сериали и се търкаляй на дивана! Няма да споря с теб. Бъди здрав!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bojinkata
Категория: Новини
Прочетен: 5424971
Постинги: 3619
Коментари: 5937
Гласове: 6788
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930