Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.08.2016 12:56 - Ердоган постигна целта си играейки с руската карта.
Автор: bojinkata Категория: Новини   
Прочетен: 2064 Коментари: 2 Гласове:
10


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Джараблус падна

24 августа, 20:53


Най-големия  форпост на Халифата в северна Сирия - град Джараблус е освободен от джихадистите. Те отстъпват на юго.изток. Турският спецназ и отрядите от ССА развиват настъплението  и на запад, като  превземат приграничните градчета и села. Задачата на Турция е да се вземе под контрол цялата граница от Аль-Раи до Джараблус и след това  Халифата да се изтласка  на юг,  за да се постигне максимално ограничаване на  разпространението на *урдита  на север-запада от Манбидж.
YPG вече заяви, че *урдите прекрасно разбират, че главната цел  на Турция не  е Халифата, а *урдите, за това не се изключват стълкновения между протурските  наемници и *урдите.

Официален  Дамаск  изрази протест за нахлуването, но друго едва ли ще последва, т.к.  обективно, война между *урдите, Халифата и протурските  бойци в северна Сирия  е в полза на  Асад,  отслабвайки неговите врагове. Руското МВнР меланхолично изказа "обеспокоенност". Турция заяви, че операцията е съгласувана предварително  с  Россия, Иран и США. Има задкулисни договорености между Турция, РФ и Иран /Ирак/ за закриване на  *урдския проект на США.

Т.к.  Халифата отстъпва на юго-запад, протурските сили и *урдите стремително се сближават. В района на село Амарна те вече се срещнаха и водят боеве, като турските Ф-16 нанасят удари по кюрдите.
 Да се  помни, че Турция счита *урдов от PYD и YPG, такива  терористи, както и Халифата, а следователно формално  ръцете й са развързани -  борба с тероризма!

 Байдън, обеща поддръжка от американската авиация в хода на  боевете с Халифа. Турецки источници  съобщават, че уж Эрдоган и Байден са се договорили кюрдите да не се придвижват на запад от Ефрат! /товакоето искаше Ердоган отдавна/,  и ако не слушат ще загубят поддръжката от САЩ ако тръгнат към Африн и Ал-Баба.  Ако това е вярноq САЩ зарязаха своите протежета напълно и те трябва да се простят с мисълта за свързване с кантона  Африн. За  США kурдите са разходен материал, за това те  без кол*бание  пожертваха техните  интереси, когато  стана въпрос за някакво нормализиране  на отношенията с Турция.


Военната обстановка под Алеппо. 24.08.2016


В района на застройката 1070 армия сега контролира примерно 60-70% от домовете. Фронтът тук в цело се стабилизира.  Терористите преминаха към отбрана.
     

Рамусех/цементовия завод.
Фронта в района на на Рамусеха е  достатъчно стабилен.
  Пътя  Хан-Туман - Рамусех/северната карьера/холм Аль-Санобрат и Ум-Кара е под огневия контрол на САА след като превзеха хълма  Ал-Санобрат. Джихадистите проведоха няколко силни атаки с много жертви загуба на техника, но не успяха да си го върнат.
 

Таль-Махрукат/Аль-Карасси.
САА даде много жертви, но не постигна никакви успехи под Ал Карасси.
  

 Магистрата  Кастелло - пътя Ханассер-Алеппо.
Тук също има стабилизиране на фронта. Бандитите са отрязани.


http://colonelcassad.livejournal.com/

САЩ нямат приятели! Те имат интереси! Ердоган постигна целта си играейки с руската карта.



Гласувай:
10



1. born - Забелязвам,че допускаш грешки използвайки термина "терористи".
26.08.2016 11:49
Тези, които наричаш така грозно, са едни мирни хорица, които са "умерена опозиция" на тези, които не са съгласни с тяхната доктрина. Е, наистина режат често главици на възрастни,деца и жени, но го правят съвсем хуманно и в съответствие с евроатлантическите ценности. Трябва да ги разбираме и да ги вземем в Европа, където ще се покаят и станат истински демократи, не че сега не са такива.
цитирай
2. bojinkata - Те ако не станат "истински...
26.08.2016 15:54
Те ако не станат "истински" демократи, то ние ще станем! В Англия вече шият бурки-униформи за мюсли-полицайките!
Бог да ни пази от тези мирни хорица! ДРУГ НЕ ОСТАНА!

До кога ще се гъзим не знам!?
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bojinkata
Категория: Новини
Прочетен: 5384973
Постинги: 3597
Коментари: 5837
Гласове: 6714
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031