Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.06.2016 10:19 - КАК СЕ УКРИВА ПИСМО ОТ ГЛАВНА ДИРЕКЦИЯ „ЗЕМЕДЕЛИЕ“ НА ЕВРОПЕЙСКАТА КОМИСИЯ
Автор: bojinkata Категория: Новини   
Прочетен: 2752 Коментари: 3 Гласове:
6


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
  КОЙ ОБЕЗЧЕСТИ ВИНЕТУ?!? КАК СЕ УКРИВА ПИСМО ОТ ГЛАВНА ДИРЕКЦИЯ „ЗЕМЕДЕЛИЕ“ НА ЕВРОПЕЙСКАТА КОМИСИЯ

imageРазказ от 18+
Кой, кой е – не е той, кой, кой е – свой е той, тоз безименен герой!

А как започна всичко това, разбира се, четете само в АФЕРА.
В тиха майска утрин – вали почти всеки ден и дърветата са натежали с разкошни корони от зелени листа, въздухът е кристално чист, в идеалния център на София, до бул. „Христо Ботев“, едно министерство се събужда лежерно с чаша кафе и сладки клюки от селски седенки.

Коридорите са празни и нищо не предсказва последвалите вихрени събития…
От далечния край на шефския етаж, където е кабинета на ряпата Грудко се разнася едва доловим шум, който с всяка секунда се усилва и преминава в непрекъснато тътрене и покрай мен преминава на втора светлинна скорост, кръглоглавия бивш служебен герой. Лицето с овал на пълна луна е изкривено до неузнаваемост в гримаса, очите са му безбрежно изцъклени в невиждащ хоризонт, а нежният му средиземноморски тен е сменен с цвят на позеленял картоф.
В късите си, като български кебапчета, пръстчета стискат до посиняване наръч листове – видимо около 10-15 броя.
Та, като казах пръстчета – се сетих за нещо, което всяка жена от опит знае – на който са му къси пръстите на ръцете и краката, му е къса и друга работа и развива наполеонов комплекс – абе, въобще нашият индивид е като истински жълто-зелен Миньон от не излъчвана хорор серия, но да не се отклоняваме с мръсни помисли от чистотата на основното ни повествование…
Той профучава без де ме отрази и започва нервно да почуква и блъска да му отворят бравата на вратата на баш Министърката. Какво ли толкова го е напрегнало в този ранен час, така да прави всичко с бяс?

Пристигнало е просто поредното писмо от Главна Дирекция „Земеделие“ на ЕК, не е чудо невиждано – но съдържанието муууу – е, това е друго нещо, затова е този разговор сега.
Следва кратко съвещание в кабинета придружавано с откъслечни изблици, тихи вопли и сподавени терзания – НЕ! това НЕ Е описание на техен бърз секс на екс, а творческият им процес на взимане на решение за укриването на писмото по добре познатата схема – ще регистрират писмото с друг номер на вече съществуващ документ за деловодството, ще му сложат гриф секретно и ще го заключат в касата си, защото в другия негативен вариант ги грози отделяне на главата от тялото им с червена пожарникарска брадва.

За другото копие, което е пристигнало в ДФЗ, няма защо да се притесняват, защото Порожанов е в същия кюп с тях и няма полезен ход, а остава да се погрижат и в Министерски съвет.

Тук вече на помощ идват лицата Дони и Горан – новите опозиционери в разпадащия се Министерски съвет.

T-REX Дони е само страшното име на един иначе безгръбначен човечец с характер на земноводно мекотело и голямо вътрешно тщеславие. Той си е въобразил че е при определени условия може да стане премиер и за целта му трябват хора за кабинет в сянка, но сега дори не успя да стане соц.министър, защото рибарската щерка излезе по-голяма акула от тиранозавъра image
Горан, горкия, горко заслепен от алчност и пиене, е решил, че може и да преебе старото си другарче Пора, като овладее Фонда отвътре, чрез една смугла (кукувица) опс… -“красавица“, специалистка по НАП и Митници WTF@@?!, която да е плодовия (оплодения!) червей в гнилата ябълка на ДФЗ и резервен вариант за кинти…Ех, мечтии – не всичко, което е зелено се пасе, братко мили, но затова някой друг път!
Така всички заговорници в т.нар. Десина завера, решават дружно да укрият писмото от Царя Слънце – прекия потомък и хибрид между Тутанкамон, Винету и Ивайло Свинаря (1278-1279), то за толкова царува и той сега – за по 2-3 години.

Мотивите им са железни – не разбира, не може, не иска и не вдява, но пък раздава шутове, шамари и разходки с куче в гората над Банкя.

Но капанът хлопва на 11.06.2015 с поредната премиерска изцепка и става ясно, че той е обезчестен по грузински „изотзадзе“ от войните, на които толкова сляпо вярва… Такава е явно съдбата на храбрия индиански вожд по мотиви от Карл Май.

Само ден след спешната пресконференция на МЗХ, на която Миньона заплаши медиите със съд за уронване престижа на министерството, АФЕРА разполага и публикува резюме на скандалното писмо на ЕК, в което експертите-одитори на Брюксел заявяват, че нито лев за 2015 няма да бъде възстановен на България.

В писмото с номер Ref. Ares (2016) 2047892 – 29/04/2016, с което АФЕРА разполага, още в първа точка, озаглавена „Изчистване на сметките за 2015 година”, се посочва следното:
„Настоящето писмо потвърждава, че сметките на Разплащателна агенция БГ01- ДФ„Земеделие“ за 2015 г. няма да бъдат уравнени, по отношение на ЕФГЗ (директните плащания на площ) и по отношение на ЕФРСР (Програма за развитие на селските райони) за периода 16 Октомври 2014-31.12.2015 – (Това е времето, когато съдружниците в НПО-то са –Грудев е служ. Министър и зам. министър с ресор ДФ “Земеделие“, а Порожанов отново краде успешно в ДФЗ.)
„Нещо повече“, продължават одиторите на Главна Дирекция „Земеделие“ на ЕК,
„Никакви пари за новата ПРСР 2014-2020 няма да бъдат признати на България, докато не бъдат изчистени споровето по стария програмен период“!
Във втора точка от документа Брюксел остро критикува чиновниците на МЗХ по отношение на Сертифициращия орган на програмата.
Проблемите с него са няколко. Първо, той е избран в нарушение на процедуруте и в изключително кратки срокове, преди изтичане на срока за предаване на доклада си в ЕК. „2015 е първата година, през която Сертифициращия орган трябваше да представи на ЕК становище, относно законосъобразността на контролите правени в ДФ „Земеделие“. Сертифициращия орган обаче беше избран едва на 01.12.2015. Този срок (от един месец- до 31.12.2015 б.а.) е крайно недостатъчен, за каквито и да е проверки, особено за извършване на проверките на място“ –заявяват одиторите в укритото писмо писмото. „Нещо повече, през одитната си мисия в България през месец януари 2016, одиторите на Главна Дирекция „Земеделие“ установиха сериозни слабости в работата на Сертифициращия орган, което не ни позволява да заверим сметките на българската разплащателна агенция“ се казва в писмото.
По надолу Главна Дирекция „Земеделие“ на ЕК подробно обеснява, за обърканите контролни процедури на българския Сертифициращ орган- фирма Грант Торнтон, включително това, че бг „експертите“ са използвали в работата си еднакви контролни листове за различните мерки от ПРСР, което е абсолютно недопустимо, както и други съмнителни действия на чиновниците.
В приложенията към писмото Брюксел е поискал да бъдат щателно проверени всички извършени плащания през 2015 година от страна на ДФЗ. Особено внимание искат да бъде обърнато на плащанията по Мярка 214 „Агро-екологични плащания“, Мярка 213 „Натура 2000“, като и общинската Мярка 321
В заключение на писмото одиторите на Главна Дирекция „Земеделие“ посочват, че предвид всички горе изложени факти, за момента средствата платени през 2015 за земеделие остават във фризера.
Ето това е истината, а очаквайте и утре единствено и само в АФЕРА поредното скрито писмо, с което спират селската програма.
Аз казах – ХАУ
ВЕЛИКИ ВОЖДЕ!!!

ЦЯЛОТО СКРИТО ПИСМО ОТ ЕК, ВИЖТЕ ТУК:  SKRITO PISMO EK 1

Afera.bg




Гласувай:
6



1. bojinkata - На другарите от "управляв...
15.06.2016 10:23
На другарите от "управляващите" не е ли им е ясно, че шило в торба не стои? И каквито и лъжи да дрънкат по медиите, истината рано или късно ще излезе! Тези не могат да управляват! те могат само да крадат!
цитирай
2. bojil - Ами много лесно се укрива такова ...
16.06.2016 10:32
Ами много лесно се укрива такова писмо,ако си спазил установения ред:

1. Ставаш руско-съветски агент и послушко.
2. Изпълняваш нареждания на Московско-Белградските централи.
3. Получаваш заповед от съответната централа да скриеш конкретно писмо,за да злепоставиш този или онзи.
4. Получаваш хонорар от чужбина за добре свършената работа срещу твоята родина.

Ето това е- както виждаш,не било никак трудно. Особено за хора,които вместо на патриотизъм бяха обучавани на марксизъм-мазохизъм :))
цитирай
3. bojinkata - Божи, това нещо много не го разбрах в ...
16.06.2016 14:54
Божи, това нещо много не го разбрах в каква връзка е със случая? Или вероятно пак Путин е виновен? Бе знаех си аз! Значи герберите в това уж министерство са съветцки и сръпски агенти! ДАНС къде спи! Немедлено арести!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bojinkata
Категория: Новини
Прочетен: 5429007
Постинги: 3620
Коментари: 5943
Гласове: 6793
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930