Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.02.2016 20:35 - ЛЪЖАТА СЪС „СПРЕНИ „ОП“! ЕТО КАК БОРИСОВ НАЛИВА ЧИСТ БИЗНЕС НА ПЕЕВСКИ
Автор: bojinkata Категория: Новини   
Прочетен: 513 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 ЛЪЖАТА СЪС „СПРЕНИ „ОП“! ЕТО КАК БОРИСОВ НАЛИВА ЧИСТ БИЗНЕС НА ПЕЕВСКИ И МУ СЪЗДАВА СУПЕР БИЗНЕС ТЕРИТОРИЯ С НОВИТЕ ЛИЧНИ КАРТИ!

ПЕЕВСКИ И БОРИСОВНа 11.02 АФЕРА публикува единствена: „ЕТО Я ДАЛАВЕРАТА С НОВИТЕ ЛИЧНИ КАРТИ! ИСТИНСКАТА КРАЖБА – ЗАЩО ЦВЕТАНОВ ИСКА БЕЗКОНТАКТЕН ЧИП!“
На 12.02 АФЕРА разкри пълната далавера: „ЕТО Я И СВЪРЗАНАТА ДАЛАВЕРА „ЛИЧНА КАРТА – ДЪРЖАВЕН ИМЕЙЛ“! ПОГОЛОВНО СЛЕДЕНЕ И МИЛИАРДИ РЕСТО. КОЙ ПРЪКНА АФЕРАТА!“
На 17.02. Бойко Борисов лично разпоредил, ти да видиш, да се прекрати обществената поръчка за изработването на новите лични карти, обявена от МВР. Поръчката била прекратена заради голямата си цена и възможностите новите документи да бъдат правени много по-евтино, ставало ясно от мотивировката в решението на Министерския съвет. Спряната поръчка била и част от вълната кон*урси, които кабинетът прекратява, за да бъдат проведени по новия Закон за обществените поръчки, услужливо медиите копират официозните правителствени обяснения.

И СЕГА ВНИМАНИЕ! ВИЖТЕ КАК БОРИСОВ БУКВАЛНО ПОДАРЯВА ЦЯЛА БИЗНЕС ТЕРИТОРИЯ НА ДЕЛЯН ПЕЕВСКИ:

„Новите лични карти няма да се правят по обществена поръчка, а от държавна фирма. Тя ще бъде създадена от част от печатницата на БНБ, която ще прави документите“, обясни финансовият министър Владислав Горанов. Новата фирма ще бъде създадена към финансовото министерство, а впоследствие ще мине към МВР, допълни той.“

ЕДИНСТВЕНА „АФЕРА“ СЕГА ЩЕ ВИ РАЗКРИЕ КАК ВИ ЛЪЖАТ, ЧЕ УЖ СПИРАЛИ ПОРЪЧКИ, ПОНЕЖЕ ВИТАЕЛО ОКОЛО ТЯХ ИМЕТО НА ПЕЕВСКИ, ИЛИ НА ТИЯ, ДЕТО „КЛАТИЛИ ПРАВИТЕЛСТВОТО“ /ПО ДУМИТЕ НА ЛИЛЯНА ПАВЛОВА/ И КАК ТОЧНО НА ПЕЕВСКИ ЩЕ БЪДЕ ПОДАРЕН БИЗНЕСА С ЛИЧНИТЕ КАРТИ.

Сега, когато е спряна обществената поръчка, в която ако примерно участват 7-8 големи европейски фирми, понеже в нея те не са заложили да спечелят, ще се стигне до цена 150 милиона надолу от тази цена, която е обявена. Ще има луфт около 100 милиона.
Ако, обаче държавната фирма бъде създадена от част от печатницата на БНБ, както обяснява Владислав Горанов, играта загрубява.

Защо мечтата на Румяна Бъчварова е да има свои държавни фирми в МВР? Защото ще бъдат регистрирани по Търговския закон. А когато тези фирми се регистрират по Търговския закон, те не са длъжни да правят обществени поръчки, а купуват всичко от доставчици, на цена, която те си решат.

Примерно, фирмата БМВ, по времето на Цветан Цветанов, докато е в МВР, произвежда един номер на автомобил на цена 18,50 лв. В момента чужди фирми, които произвеждат, имат цени – 3,70 лв. на номер. Разликата е шест пъти!
Какво прави сега Бъчварова? Връща на практика отново ситуацията, такава каквато бе, когато фирмата „БМВ“ бе в МВР, и държавната фирма започва да произвежда на каквато си иска цена. Вместо 3,70 лв., цената става, примерно, отново 17 лева. Тези 17 лева – от различни доставчици се купува фолио, алуминий, куче влачи, рейс – и никой не знае на каква цена е купено, дават се едни комисионни, вътре се харчат едни пари, които никой не знае как са постигнати и на края на годината фирмата а ла БМВ казва – ами ние имаме само 1 милион печалба, която подаряваме на МВР и всичко е нула на нула… Всички комисионни са откраднати. А на година от БМВ са крадени по 15 милиона лева. Друг е въпроса защо никой не пожела да го разследва.

Това, което е било държавната фирма БМВ в МВР, е обаче десет пъти по-малко от това, което ще се случва сега.
Създаването на държавната фирма в МВР ще позволи тази фирма сама да си поръча цялото оборудване, сама да си купува чипове, пластики, паспорти и други консумативи, на цена на която никой не знае каква е. Очертава се на година да бъдат откраднати около 40 милиона, а за десет години напред – 300 – 400 милиона. Плюс онези 15 милиона лева на година, които и досега са били крадени.

И никой няма да ги разбере, защото това са самостоятелни търговски дружества. Внезапно на МВР – фирмата може да не и хареса поликарбоната, например, който струва 1 евро например, и си харесва такъв, който струва 5 евро. Така съм харесала, така съм решила – ще ви отговори Румяна Бъчварова.

И сега, ето го десерта: цялата тази далавера, Борисов я дава на … Пеевски.
Всички знаем в чия близост е финансовият министър Влади Горанов. На Пеевски.
За шеф на фирмата в МВР, която ще прави новите паспорти, се гласи сегашната главна секретарка на министерството на финансите – Т. Георгиева, която е особено близка на Пеевски.

Ето как лъсва, че изобщо не става дума, при т.нар. „спиране на обществени поръчки“ да се вземе някакъв бизнес на Пеевски. 
Точно напротив! На Пеевски му се налива един абсолютно чист бизнес, в който никой не може да му се меси. 
Бойко Борисов на практика създава на Пеевски супер бизнес територия.

Afera.bg



Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bojinkata
Категория: Новини
Прочетен: 5444936
Постинги: 3624
Коментари: 5954
Гласове: 6810
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930