Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.04.2015 11:36 - СИМПТОМАТИЧНО ЛЕЧЕНИЕ 179-182
Автор: bojinkata Категория: Новини   
Прочетен: 914 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
.......................................... 
СИМПТОМАТИЧНО ЛЕЧЕНИЕ  179-182
Симптомите на простудата могат да бъдат излекувани много по-бързо отколкото самото заболяване. Вземането на лекарства потвърждава това. Повечето от лекарствата на пазара могат да излекуват някои симптоми за по-малко от час. Но цената, която плащаме, са вредните им странични действия.
Хомеопатията също може да излекува симптомите на простудата, при това без странични явления. Има три или четири любими на хората хомеопатични лекарства за лечение на простуда и още осем или девет не толкова популярни.
Хомеопатите казват, че техните препарати стимулират специфично имунната система. Моите резултати показват, че те правят много повече. Те отиват право в преддверията на вашите клетки и измъкват малките паразити, бактерии и вируси, захванали се за ключалките и готови да влязат в тях. Вашата имунна система би могла и сама да се справи с тях, ако не бяха плесените от храните.
Билките също биха могли да излекуват симптомите на простудата бързо.
Чай от плод на бъз, смесен с мента, се цитира в справочниците по билколечение и сигурно би направил много, ако не беше имуносупресията, причинявана от плесените. Ако решите да се лекувате с билки, започнете с мащерка, сминдух и градински чай за гърлото. Тъй като обаче и хо-меопатичните лекарства, и билките работят на принципа на изхвърлянето, възможно е да се изхвърлят взаимно. Може би това, което се даде последно, се налага. Това е вълнуваща област, която можете да опитате да изследвате.
Крайният резултат по отношение времето за излекуване зависи от продължителността на времето, през което са блокирани белите ви кръвни клетки. Не забравяйте да вземате витамин С (10 грама или повече) за обезвреждане на плесените. Ако откриете рецепта, която ликвидира простудата за по-малко от пет часа, разкажете на всички.
ИСТИНСКИЯТ ПРОИЗХОД НА ВИРУСИТЕ
Вашето тяло може да елиминира всеки вирус за кратко време (от порядъка на часове или дни). То може да се справи дори със стабилния поток, който идва от тениидозните стадии.
Да приложим сега новия си поглед и да видим какво става при някои заболявания, които са ни познати.
Epstein Barre Virus (EBV) предизвиква мистериозно заболяване, при което атаките се повтарят въпреки образуването на антитела. Срещала съм EBV само при хора, които имат Eurytrema (панкреатичен метил) в задстомашната си жлеза. Когато се унищожи и изхвърли метилът, престава да се установява и EBV в белите кръвни клетки. Това предполага, че вирусът идва от метилите. Когато се унищожи и изхвърли всеки отделен екземпляр, белите кръвни клетки започват да се справят с вируса и вие започвате да се чувствате по-добре. Това може да стане за един ден.
Следващата атака се дължи на ново опаразитяване с Eurytrema, носеща EBV и присъствие на дървесен спирт от безалкохолни напитки, които позволяват на метила да достигне панкреаса.
Херпес зостер представлява повторение на варицелата. Винаги намирам Ascaris при хората с херпес зостер! За съжаление унищожаването на Ascaris не води до излекуване на херпеса. Вирусът, който го причинява, се укрива в нервните клетки. Вероятно Ascaris улеснява неговото освобождаване или подтиска имунната система по начин, който позволява на вируса да започне изведнъж да се размножава.
Някога полиомиелитът бе бич за човечеството. Допускам теоретично, че тогава някога се е появил нов голям паразит. Дали в началото на 20 век са се установили по-тесни контакти с някакво животно? По това време е започнала побърза урбанизация и е имало много конска тор по улиците. Притежаването на куче, отглеждано в дома, е станало приемливо за обществото. Дали тениидозни стадии на конете не са били гостоприемници на вируса? Много боледуващи от по-лиомиелит имат мигрени, които се причиняват от Strongyloides (конски нишковиден червей). Дали пък Strongyloides не е гостоприемник на Polio вируса?
HIV ни инфектира по време, когато носим в тялото си  чревния метил Fasciolopsis buskii. Скоро след унищожаването и изхвърлянето на метила и неговите стадии пробата за HIV се негативира.
Coxsackie вирусите причиняват енцефалити. Никога не съм виждала този вирус, непридружен от бактерията Вас-teroides fragilis, но пък и нея не съм виждала без наличие на Ascaris. Моето заключение е, че вирусите живеят в бактериите, а бактериите — в паразитите. Ние може би извличаме вируси от кръглите червеи, метилите, тениите и бактериите, които ни заразяват. Би било много интересно да се изучат тези паразити поотделно, търсейки техните вируси под електронен микроскоп. Вирусите могат да бъдат открити и чрез използване на имунологични методи.
За щастие, подобряването на здравето ви не трябва да чака извършването на подобни изследвания. Електронната техника, с която разполагате, може да ги открие в тялото ви дълго преди да ви разболеят. Не е необходимо да знаете кои са техните гостоприемници, щом на свой ред и вие сте техен гостоприемник.
Днес е време на големи промени на нашата планета, тъй като замърсяването вече е от полюс до полюс. Развитието на промишлеността, минното дело, химическата индустрия, хранителната „индустрия" и личните вредни навици като тютюнопушене доведоха до разпространение на нови химикали до всяко кътче на планетата. Елементът полоний, който е радиоактивен и се намира в тютюневия дим, е вреден за белите дробове, но може би не е вреден за малкия белодробен паразит Pneumocystis carinii.
Бензолът, който е разтворител и е изключително вреден за хората, може да не е вреден за метилите, живеещи в нас. Пропиловият алкохол, който подпомага метилите, е токсичен за нас.
Картите постепенно се обръщат срещу нас в полза на паразитите и патогенните микроорганизми. Такива големи промени се наричат еволюционни. Обречен ли е човешкият биологичен вид или някои от нас ще се „адаптират"? Дали някои от нас ще преживеят, за да предадат своите „по-добри" гени и ще допринесат за възникването на една нова генерация от „ракоустойчиви", „СПИН-устойчиви", „Алцхаймер-устой-чиви" и т.н. — устойчиви човешки същества? Колко от нас ще умрат, опитвайки се да направят това?
РАЗУМЪТ НА ТЯЛОТО И ЗАЩО ЛОШАТА ХРАНА Е ВКУСНА
Не се съблазнявайте да ядете боклуци, само защото вашето тяло понякога жадува за тях. Опитайте си да разберете за какво всъщност жадува тялото. Дали за мазнина? Или за сол? Или пък за скорбяла?
СОЛ

Ако тялото ви жадува за сол, сигурно обичате пуканки и други солени храни. Вероятно имате проблеми садреналните жлези, които позволяват на твърде много сол (натриев хлорид) да напусне тялото през бъбреците. Може би те дават същата възможност и на калиевия хлорид. Диуретичните хапчета иматподобен ефект.
Помогнете на адреналните жлези да вършат работата си по регулиране на натриевия и калиевия хлорид, като ги прочистите. Гледайте на глада за сол като на сигнал за необходимост от бъбречно прочистване. Това ще прочисти и адреналните жлези. Даже най-малкото спадане на натриевия и калиевия хлорид в кръвта ви (телесните течности) се последва от толкова силна умора, че ще ви е трудно дори да си вържете връзките на обувките.
Запомнете, когато вашето тяло иска картофен чипс, то иска нещо, намиращо се в този чипс. Ако ядете много солена храна по време на прочистването на адреналите, поне прибавете калиев хлорид към диетата си. Направете си смес от равни части натриев и калиев хлорид. Част от натриевия глад е всъщност калиев глад. Дайте възможност на тялото си да реши какво количество калиев хлорид да добавите. Може да се окаже, че за вас по-добра смес би била не 50:50, а две или три части натриев хлорид на 1 част калиев хлорид. След смесването поставете солта в оригиналните кутии, за да не се втвърди и сменете етикета. Ако я сложите в обикновена солница, тя непременно ще се спити. Използвайте солница със затварящ се капак.
 МАЗНИНИ
Може би обичате пържени картофки заради мазнината. Ако се лишавате от „добрите" нормални мазнини, които обикновено идват от растителни или животински източници и трябва да представляват около 25% от калориите ви, естествено е да ви се дояжда нещо мазно. За съжаление, обаче, в днешно време си купуваме лабораторно направена (хидроге-нирана) мазнина, чиято структура не е биологична и която е наблъскана с канцерогенен никел.
Така че, когато тялото ви жадува за мазнина, спомнете си за естествените мазнини зехтин, масло, сирене (само топлинно обработено), свинска мас, авокадо, ядки, домашно приготвено масло от ядки и семена. Човечеството е яло тези естествени мазнини дълго преди да очернят холестерола. Холесте-ролът може да се контролира не чрез избягване на мазнини, а чрез чернодробно прочистване!
НИШЕСТЕ
Ако започнете да употребявате естествени мазнини, но въпреки това желанието ви за мазна храна не преминава, може би тялото ви жадува за картофки. Обикновена чиста скор-бяла. Обичате ли също така хляб и макаронени изделия (по-чиста скорбяла, но с по-ниско качество от тази на картофите)? Чистата скорбяла се смила много лесно и има голяма абсорбтивна способност по отношение на токсините. Ако например някой член от семейството е ял нещо отровно, пиенето на скорбялен разтвор веднага ще изолира токсина и няма да му позволи да навлезе в тъканите. (Това не важи за всички отрови). Показвайки ви желанието си за скорбяла, вашето тяло може би ви напомня за необходимостта да подобрите храносмилането си (чернодробно нарушение) или да ядете и поемате с въздуха по-малко токсини.
А може би стомахът ви, бидейки пълен с млади аскариди, ви казва да ядете само храна, която не се нуждае от много киселина „само картофи, хляб и макарони, моля и без сос". Ascaris подтиска производството на солна киселина от стомаха. Това може да доведе до отвращение от месото.
Не се изисква много киселина за смилане на чистата скорбяла, извеждането й от стомаха и прокарването й надолу по червата. А извеждането й означава облекчение — облекчение на налягането върху диафрагмата и черния дроб, на киселите оригвания, чувството за преяждане и други симптоми на нарушено храносмилане.
ЗАХАР
Вашето тяло се нуждае от захар, за да изпълнява основните си функции. Когато ограничавате приема на захар, тялото превръща мазнините в захар. Ако не ви достигат и мазнини, и захар, то ще превърне мускулите ви в захар. Но яденето на повече захар не утолява желанието за сладко. Трябва да разберете защо е толкова малко захарта в тялото ви, независимо от това, че консумирате достатъчно.
Първото нещо, което трябва да опитате е да приемате по 1 мг хром дневно (пет таблетки от 200 мг). Ако след още една седмица изпитвате силно желание за захар, проблемът е на друго място. Може би имате панкреатичен метил, който разстройва регулацията на захарта в организма ви. Унищожете метила и се откажете от купешки безалкохолни напитки, които могат да съдържат дървесен спирт. Регулацията на захарта е нещо много сложно, но тези два подхода помагат в повечето случаи.
НЕХАРЕСВАНИ ХРАНИ
..............................................................



Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bojinkata
Категория: Новини
Прочетен: 5431095
Постинги: 3620
Коментари: 5945
Гласове: 6793
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930