Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.04.2015 19:52 - ПЛЕСЕНИ И ПРОСТУДИ 176-179
Автор: bojinkata Категория: Новини   
Прочетен: 972 Коментари: 1 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 ПЛЕСЕНИ И ПРОСТУДИ   176-179
Това е част втора от историята за простудата. Можете да имате Adenovirus, който тихичко се промъква в кръвта и тъканите ви от тениидозен стадий, кърлежи или E.coh, бавно убивани от имунната ви система. Вашата имунна система може да се справи твърде лесно с тях, ако нямате по същото  време плесени в тялото си. Ролята на плесените се състои в снижаване на общия и специфичния ви имунитет.
Избягването на плесените подобрява здравето.
Това вече е установено за много плесени по храните. Пле-сенните токсини понижават имунитета по различни начини. Някои просто убиват белите кръвни клетки. Други изглежда ги свързват и възпрепятстват придвижването им към вирусите. Така че плесените спасяват от изяждане аденовирусите, освободени от мъртвите тиниидозни стадии, кърлежи или коли бактерии. Вирусите имат време да достигнат до предпочитания от тях орган и да навлязат в клетките му. Това се улеснява от наличието на замърсители — арсеник или формалде-хид в белите дробове, живак (от зъбите) в гърлото, талий — в гръбначния мозък. Понякога вие усещате вирусната атака, друг път, не.
Когато източник на аденовирусите е E.coli, възниква въпросът защо не страдате непрекъснато от простуда, след като тези бактерии са и трябва да бъдат непрекъснато в дебелите ви черва. Докато E.coli си стоят кротко в червата, няма аде-новируси. Щом обаче бактериите пресекат чревната стена, белите кръвни клетки ги нападат и разрушават, при което се отделят аденовируси и вие получавате симптоми на простудно заболяване. Когато аденовирусите попаднат в други вътрешни органи, освен белите дробове, симптоми няма.
Вие винаги усещате атаката, когато аденовирусите навлязат в респираторния ви тракт: бели дробове, бронхи, синуси, нос, Евстахиеви тръби, вътрешно ухо, както и в очите и главата ви. Силата на атаката зависи от това — дали наскоро сте яли плесенясала храна.
Като цяло храната в САЩ съдържа много, много плесени. Ние не ги усещаме, защото производителите използват все повече и повече ароматизатори. Ароматизаторите прикриват малките количества плесени и странични миризми. Мерките за намаляване количеството на плесените в храната не са достатъчно ефективни.
Добър пример в това отношение е хлябът. За подтискане плесенясването на хляба и хлебните произведения към тестото се добавя калциев пропионат. За задържане на влагата и запазването им „пресни" те се опаковат в пластмасови пликове. Влагата служи като инкубатор на спорите на плесените и подтискащият ефект на калциевия пропионат се преодол ва. В някои хлебни произведения добавят оцет вместо пропи онат, но пластмасата нарушава и неговата ефективност.
Друг добър инхибитор на плесените е варната вода. Тя се използва за приготвяне на тортила. Никоя от старомодните тортили, които съм опитвала (направени просто от брашно, вода и вар) не съдържаха плесени. Обратното, тортили, приготвени от брашно и калциев пропионат често имаха плесени.

Фиг. 47. Този мексикански хляб не съдържа никакви плесени. Той е направен от бяло не избелено брашно и не е обвит с пластмаса
Важността на хляба като една от основните храни на човечеството изисква бързо решение на проблема с плесените. Плесенни спори могат да се намират и в самото брашно, и във въздуха, откъдето да попаднат върху готовия хляб. Брашното, продавано в магазините, няма спори, така че може би проблемът е в пекарните. Не е възможно да се меси хляб 24 часа в денонощието години наред в една и съща сграда, без да се натрупат брашно и влага в милионите незабележими пукнатини на стените и да се образуват плесени. Все пак, хлябът от кварталните фурни няма плесени.
Купувайте само прясно изпечен хляб, необвит в пластмаса.
 Щом почувствате симптоми на простуда, попитайте се какво 11 песенясало може да сте яли наскоро? Студена зърнена закуска, кулинарно обработени зърнени храни, хляб, крекери, бисквити, ориз, пресни плодове, купешки плодов сок, ядки, сиропи, макаронени изделия, мед? Това са голяма част от храните в диетата па който и да е човек. Без съмнение е имало нещо плесенясало. Така че не можете да хванете простудно заболяване директно от някой около вас с течащ нос. Трябва непременно да сте яли нещо, съдържащо плесени. Последвалото снижение на имунитета е позволило на аденовирусите да навлязат в най-отслабените ви тъкани. Ако това са тъкани на респираторния тракт, получавате класическите симптоми.
Колкото и увлекателна да е тази история, нейният последен ред е: как можете за отрицателно време да спрете симптомите?
ЛЕЧЕНИЕТО
Запомнете, зепингът не убива вашите клетки. Поради това всяко нещо, което се крие в тях, ще остане също невреди-мо за електрическия ток. Вирусите живеят в клетките, където се репродуцират. Можете да убиете само вируси, които са вън от клетките — в техните преддверия. С останалите ще се справят вашите клетки. Не след дълго, най-много след 5-6 часа. Това те правят по познатите им начини — мукозни секреции, възпаление и др. Така че зепингът не е перфектното решение за лечение на простудните заболявания.
Чрез използване на честотен генератор аденовирусите могат да бъдат избити за три минути на 393 kHz, но това също не е решение, защото не се унищожават тениидозните стадии и кърлежите, откъдето идват вирусите.
Най-добрият съвет за бързо излекуване на простудата е следният:
1.   Яжте стерилна храна в продължение на 24 часа. Следвайте диетата без плесени на стр. 373. Не яжте нищо, което може да е съмнително за плесени.
2.   Вземайте витамин С (10 грама или 2 чаени лъжички), В50 комплекс (2 таблетки) и ниацинамид (3 таблетки от 500 мг), за да подпомогнете обезвреждането на наличните у вас токсини. На вашите бели кръвни клетки ще са необходими 5-6 часа, за да възстановят способността си за зах-ващане на вирусите.
 3.   Проведете 7 минутен зепинг, чрез който ще унищожите едновременно всички вируси, тениидозни стадии и кърлежи. Почакайте двадесет минути, през които вирусите и бактериите ще напуснат по-големите мъртви паразити Убийте и тях с още един седем минутен зепинг. Изчакайте още двадесет минути, за да излязат вирусите от мъртвите бактерии и проведете последен зепинг за унищожаване и на последните останали вируси.
4.   Сега ви остава само да почакате тъканите ви да отбъбнат, да спрат да произвеждат мукус и т.н.
5.   Веднага след това започнете изпълнението на Чревна програма (стр. 533), за да унищожите и бактериите E.coh, които също могат да са носители на аденовируси. Вие не можете и не трябва да искате да избиете всички бактерии в червата си. Зепингът избива онези от тях, които са навлезли в чревната стена.
6.   Направете още няколко зепинга, докато Чревната програма успее да се справи с инвазивните коли бактерии.
След пет или шест часа няма да има и следа от простудното ви заболяване.
От всички мерки най-важната е: спиране консумацията на плесени. Ако след всичко решите да хапнете фъстъчено масло, простудата ви ще се върне в още по-тежка форма. Ако ядете сирене, ще добавите към болестта си Salmonella и вероятно ще повишите температура. Вашата собствена имунна система е най-мощният и безмилостен убиец на нашествениците. Спрете да я осакатявате.
Тествайте се за наличие на плесени, за да разберете дали сте постигнали целта си. Различните плесени, които съм изследвала, емитират на честоти 77, 88, 100, 126, 133, 177, 181, 188, 232, 242, 277, 288, 295 kHz.
За около пет часа ще получите облекчение. Времето зависи от това — колко плесени сте погълнали. Ако спрете веднага да консумирате съмнителна за плесени храна и приемате само безопасна храна, заболяването ще се ликвидира много бързо. По-бързо, отколкото само чрез зепинг.
 ДИЕТА БЕЗ ПЛЕСЕНИ
Спазвайте тази диета 24 часа, въпреки че вече сте много по-добре.
Преди да започнете да готвите, стерилизирайте кухненската гъба, като я поставите в микровълновата фурна и три минути и си измийте ръцете.
ЗАКУСКА
1 -2 яйца, независимо от начина им на приготвяне. Картонът и външната повърхност на яйчните черупки са замърсени със Salmonella. He ви трябва салмонелна инфекция към простудата. Затова извадете яйцата, измийте ги и измийте ръцете си преди да продължите (да ги варите или счупите).
Сварени кафяви картофи
Палачинки или вафли с изкуствен кленов сироп, направен от кафява захар и витамин С.
1 чаша билков чай с витамин С, канела или друга подправка Вода с една чаена лъжичка оцет и мед
ОБЯД
Супа с юфка, без ориз или други зърна Домашно приготвени бисквити или хляб от фурната с масло
Домашно приготвен пудинг или крем карамел, чиито съставки са добре обработени топлинно
ВЕЧЕРЯ
Добре обработена топлинно риба или морска храна (може от консерва — сардини, сьомга, тон)
Пресни зелени зеленчуци без никакви наранявания или загниване
Кулинарно обработени зеленчуци със зехтин и сол (чиста, виж „Рецепти")
Боб от консерва
Печени или варени картофи (без кожата) със зехтин и сол, както е описано на стр. 310
Гореща вода с бита сметана и канела
Банан без никакви петна
Вода с лимон
 Можете да смесвате и напасвате една към друга тези храни. Бъдете внимателни. Ако погълнете солидна доза плесени точно когато вече оздравявате, токсичността им ще се удължи. Тогава ще трябва да повторите диетата на следващия и на по-следващия ден и след това пак, докато се почувствате напълно здрави. В експерименти с животни учените са доказали, че токсичността на плесените продължава около три седмици. Понякога истинските поражения стават видни след три седмици! Не отслабвайте бдителността си. Ако решите да поемете някакъв риск, уверете се, че сте прибавили и смесили добре витамин С с новата храна.

Фиг. 48. Продуктите, произведени в панадерия (мексикански тип фурна), никога не бяха положителни за плесени
ПРЕДПАЗВАНЕ
Кой е най-добрият начин да предотвратите едно простуд-но заболяване? Спрете да ядете храна, която съдържа плесени. Ние не сме създадени да ядем гниеща, разваляща се храна. Би трябвало да ни отблъскват лошата миризма, лошият вид и лошият вкус. Би трябвало още в детството родителите да са ни научили да правим разлика между добро и лошо. Това обаче вече не става. Смесването на развалена и добра храна, добавянето на ароматизатори и променянето на консистенцията на храните не позволява на самите родители да различат храните, които не отговарят на добрите стандарти и те не са в състояние да научат децата си на това.
Ние разчитаме на уверенията на държавните агенции, съдържащи се в категориите на говеждото месо, срока на годност, съдържанието на одобрени оцветители и добавки. А когато уверенията не отговарят на истината? Приземяваме се в потоп като сегашния, където големи групи от обществото са с неконтролируемо поведение (наричано престъпление), страдат от хормонален дисбаланс и сексуални нарушения, нападнати са от хронична умора и нови болести. Но най-голямото социално бедствие е пониженият имунитет — СПИН.
Ние не сме в състояние да контролираме съдбата на нашия биологичен вид, но можем да се измъкнем от потока на потъващите човешки същества. Можем да изразим несъгласието си със ставащото. Можем да кажем „НЕ" на гнилата, плесенясала храна.
Какво може да се каже за излагането на риск от прихващане на простуда? Ще се разболеете ли, ако сте в стая, пълна с подсмърчащи и кашлящи хора? Или ако се ръкувате с подсмърчащи и кашлящи хора? Или като пиете от една чаша с човек, имащ простудно заболяване? Или ако вашето дете играе с играчките на болно дете?
Да, ще хванете вируса, но няма да се разболеете. Ако проследявате аденовирусите посредством техниките, описани в тази книга, ще забележите, че се инфектирате веднага, след като изядете накашляна храна. Те остават за около двадесет минути и след това изчезват, очевидно изядени от белите ви кръвни клетки. Ако обаче в тялото ви има натрупани плесенни токсини, аденовирусите се разпространяват, размножават и причиняват простуда.
Аз съм проследила поведението само но Adenovirus.
Многобройните други причинители на простуди оставям на вас. Всяко заболяване във вашето семейство, може да ви достави проба за изследване. Това хвърля светлина и върху ав-тоинфекциите. Когато кашляме в шепите си и после се храним, ние се самоинфектираме. Това ни разболява още повече, ако носим в себе си плесени.
СИМПТОМАТИЧНО ЛЕЧЕНИЕ
.............................................
/поредица от книгата на д-р Хулда Кларк/



Гласувай:
2



Следващ постинг
Предишен постинг

1. zaw12929 - да подариш лечение- да направиш ...
04.04.2015 20:00
да подариш лечение- да направиш добро
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bojinkata
Категория: Новини
Прочетен: 5385955
Постинги: 3597
Коментари: 5838
Гласове: 6714
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031