Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.11.2014 19:16 - Скандалните назначения продължават!
Автор: bojinkata Категория: Новини   
Прочетен: 588 Коментари: 2 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Скандалните назначения продължават! ГЕРБ пълни с калинки министерствата! Заместник-министър на екологията правил докторантура заедно с Красьо Черния

ГЕРБ
Назначеният в понеделник за заместник-министър на околната среда и водите Павел Гуджеров е допускал нарушения при управление на европейски средства в Община Раковски, установи проверка на БГНЕС в информационните масиви на Комисията за защита на конкуренцията и екологичното министерство.

Гуджеров е бивш заместник-кмет на Община Раковски и като такъв е отговарял за „проекти, структурни фондове и социални дейности“ в кметството, ръководено от ГЕРБ. Назначен е на поста, когато е едва на 25 години.
Анализ на практиката на Комисията за защита на конкуренцията, изготвен от Института за правни анализи и изследвания през 2012 г., показва, че Раковски е сред осемте общини, които са допуснали „незаконосъобразно отстраняване на участници в процедури“ или са ги „отстранили на формално основание“. КЗК връща процедурата за преразглеждане, след като по проект „Повишаване на енергийната ефективност на образователната инфраструктура в Община Раковски“ са подадени четири жалби.
Община Раковски е сред първенците по „наливане“ на средства от европейските фондове в първия мандат на Борисов. Макар и само с малко над 13 хиляди жители, управляваната от ГЕРБ община, получава проект за подмяна на ВиК-мрежата за колосалните над 55 млн.лв. Това надвишава четири пъти европейския индикатор, който предвижда лимит от 500 евро инвестиция на един жител. Тогавашният заместник-министър на околната среда Ивелина Василева, която вече е начело на екологичното ведомство, защитава инвестицията. Във връзка с надвишаването на лимита от „500 евро“, през 2012 от Генерална дирекция „Регионална политика“ на ЕК посочват, че „водните проекти ще бъдат одитирани от българския одитен орган и от Европейската комисия, която има възможност да налага финансови корекции в случай на неспазване на редовността и доброто финансово управление“. В края на 2013 г. именно заради нарушения при обществените поръчки и изпълнение на проектите от страна на местната власт, в периода 2010-2013 г., Брюксел замрази плащанията по Оперативна програма „Околна среда“, бенефициент, по която се явява и Община Раковски.
Преди шест месеца бившият екоминистър Искра Михайлова (сега евродепутат от ДПС) настояваше да се наложи на Община Раковски финансова корекция от 5% (2,7 млн.лв.), заради установени нарушения по проекта. Михайлова мотивира глобата, с резултат от повторната проверка на документацията, която извърши одитиращия орган. По-късно обаче от МОСВ отмениха налагането на финансова корекцията на общината, а служебното правителство на Георги Близнашки дори отпусна от бюджета 7,8 млн.лв. за разплащане с изпълнителя на водния цикъл – фирма „Водканалстрой“. Заради проекти като този на Община Раковски, правителството на Близнашки се съгласи България да „отпише“ 168 млн.лв. по ОП „Околна среда“, с надеждата, че плащанията от ЕК ще бъдат възстановени до края на мандата му. Тъй като това не се случи, сега министрите на Борисов се надяват Брюксел да размрази ОПОС до броени дни.
Последната година новият заместник-министър на околната среда и водите Павел Гуджеров бе депутат в 42-то Народно събрание от групата на ГЕРБ. В декларацията си за конфликт на интереси Гуджеров посочва участие в Сдружение „Местна инициативна група – Раковски“. От справка в сайта на организацията става ясно, че Гуджеров е председател на Управляващия й орган. От информацията в интернет-страницата става ясно още, че Павел Гуджеров много успешно е съвместявал работата като народен представител и тази на председател на Сдружение „МИГ-Раковски“. За сметка на липсата на парламентарна дейност, Гуджеров е доста активен в разпределението на европейски средства. В последните месеци, Гуджеров успява да подпише десетки договори с бенефициенти за стотици хиляди левове по ОС 4 „Лидер“ на Програмата за развитие на селските райони 2007-2013 г. От сайта на „МИГ-Раковски“ става ясно още, че ръководеното от Гуджеров сдружение е сред първите 16 МИГ-а, които подписват договор за финансиране през 2011 г., когато Програмата за развитие на селските райони се управляваше от екипа на земеделския министър в първия мандат на ГЕРБ Мирослав Найденов и от служебния финансов министър Румен Порожанов, който през 2011 г. е начело на Държавен фонд „Земеделие“. Очаква се Порожанов да поеме ДФ „Земеделие“ и при втория мандат на Борисов.
Назначеният със заповед на премиера за заместник-министър на околната среда и водите Павел Гуджеров е на 31-години. Висшето си образование е получил в Стопанската академия в Свищов. Гуджеров е докторант в катедра „Маркетинг“ на Академията, станала известна с несменяемия си ректор Величко Адамов, който преди пет години бе уличен за връзки с лобиста в съдебната система Красимир Георгиев – Черничкия. По същото време Павел Гуджеров и Красимир Георгиев, който са връстници, стартират докторантурите си в крайдунавския град. Павел Гуджеров я защитава през 2011 г., докато по същото време Красьо Черничкия е обект на разследване, заради връзките му с висши магистрати и членове на тогавашния състав на ВСС.

Даниел Миланов
http://afera.bg/%D1%81%D0%BA%D0%B0%D0%BD%D0%B4%D0%B0%D0%BB%D0%BD%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%BD%D0%B0%D0%B7%D0%BD%D0%B0%D1%87%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D1%8F-%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B4%D1%8A%D0%BB%D0%B6%D0%B0%D0%B2%D0%B0%D1%82.html

Очертава се позната картинка - този филм вече го гледахме, нали!?



Гласувай:
2



1. raders - "Макар и само с малко над 13 ...
11.11.2014 19:39
"Макар и само с малко над 13 хиляди жители, управляваната от ГЕРБ община, получава проект за подмяна на ВиК-мрежата за колосалните над 55 млн.лв. "

Не съм гербаджия, но случайно съм се родил в тази община. И ми се ще да направя няколко корекции относно броя на населението, защото малко си поизлъгал. Значи град Раковски е над 15 хиляди жители; село Белозем - същата община около 5 хиляди. Село Шишманци /същата община/над 300 души. Село Болярино /от където съм родом/ - над 200. Село Чалъково - над 200 и т.н. Мисля, че село Стрелци е в същата община, а вероятно и други. Та значи...
цитирай
2. bojinkata - "Макар и само с малко над 13 ...
11.11.2014 22:21
raders написа:
"Макар и само с малко над 13 хиляди жители, управляваната от ГЕРБ община, получава проект за подмяна на ВиК-мрежата за колосалните над 55 млн.лв. "

Не съм гербаджия, но случайно съм се родил в тази община. И ми се ще да направя няколко корекции относно броя на населението, защото малко си поизлъгал. Значи град Раковски е над 15 хиляди жители; село Белозем - същата община около 5 хиляди. Село Шишманци /същата община/над 300 души. Село Болярино /от където съм родом/ - над 200. Село Чалъково - над 200 и т.н. Мисля, че село Стрелци е в същата община, а вероятно и други. Та значи...

Въобще ясно ли ти е кой е автора на статията!? Всички гербаджии не са гербаджии! Те не са и комунисти! Само са били членове на Бкп!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bojinkata
Категория: Новини
Прочетен: 5386077
Постинги: 3597
Коментари: 5838
Гласове: 6714
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031