Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.11.2014 17:33 - СЛАБОСТ 146-148
Автор: bojinkata Категория: Новини   
Прочетен: 847 Коментари: 0 Гласове:
1



СЛАБОСТ   146-148
Слабостта у възрастните хора не трябва да се счита като нещо подразбиращо се от само себе си, особено ако те самите се оплакват от това чувство. Понякога те ги описват като „мигове". Това е много важен белег. Проверете веднага пулса им, като преброите поне 30 удара. Има ли липсващи удари? Не трябва да има! Два последователни липсващи удара със сигурност ще доведат до чувство за слабост или „потъване". Тялото и мозъкът се нуждаят от всеки удар, изпращащ кръв, точно когато му е времето.
Трябва да се спре употр*бата на всичко, съдържащо кофеин. Кофеинът ускорява сърдечната дейност. Сърцето се преуморява и времето, което му трябва да се съвземе, е под формата на пропуснат удар. Не заменяйте кофеина с декафи, защото са замърсени с разтворители и ще си навлечете нови проблеми. Ако никакви естествени напитки не са привлекателни за вашия възрастен близък човек, опитайте да му сервирате гореща вода със сметана и канела. След спиране на кофеина си изяснете дали пулсът е много бавен или много бърз. Той трябва да е между 60 и 80 удара в минута. Ако е под 60, причината е вероятно в някакво лекарство. Попитайте веднага лекуващия лекар. Бавният пулс със сигурност е свързан със слабост. Един млад атлет може да има бавен пулс и това да се дължи на здраво, ефективно работещо сърце, но вашият възрастен човек не принадлежи към тази категория. Трябва да бъде открита причината за неговия бавен пулс.
Ако пулсът е твърде висок, над 100, това ще доведе до по-бързо от нормалното износване на сърцето. Каква може да е причината? Един възможен отговор е, че сърцето е толкова слабо, че трябва да бие по-бързо, за да свърши работата си по придвижването на кръвта из тялото. Какво е отслабило дотолкова сърцето?
 СЪРДЕЧНИ ЗАБОЛЯВАНИЯ
Когато сърцето е уголемено, клапите му не прилягат плътно и работата му се затруднява. Настъпва състояние, известно като „застойна сърдечна слабост". Защо се уголемява сърцето? Може би защото е толкова слабо! Да, получава се омагьосан кръг и става все по-зле. Но вие можете да разчупите този кръг и да нормализирате нещата. Истинските виновници са паразитните нашественици и токсичните замърсители.
Най-честите паразитни нашественици в сърцето са Dirofilaria, сърдечните червеи на кучетата и Loa loa, други малки нишковидни червеи. В един от стадиите си тези червеи са толкова мънички, че могат да се промушват през най-тънките кръвоносни съдове. Те са много заразни. Дори хора, които нямат кучета у дома си, се заразяват. За Loa loa се счита, че е тропически паразит, но той живее и процъфтява в САЩ! Източник на Loa loa изглежда са тениидозни стадии, но това не е сигурно.
Както сърдечният червей, така и Loa loa са много лесни за унищожаване със зепера, но също толкова лесно е да се хванат отново. Третирайте два пъти седмично вашият възрастен близък, ако има какъвто и да е сърдечен проблем. Без значение е, че домашното куче провежда превантивно лечение ежемесечно. Кучетата прихващат тези паразити ежедневно и имат тридесет дни, за да ги предадат на другите преди следващото превантивно лечение. Би било много полезно за всички в дома, ако кучето също се подлага на два зепинга седмично. Тези сърдечни паразити не причиняват болка, но нарушават ритъма на сърцето и предизвикват увеличаването му.
Staphylococcus aureus се укрива на отдалечени места като джобове и коренови канали, останали след изваждането на зъбите. Уверете се, че след екстракция на зъбите костта е зарастнала и не са останали кавитации, където могат да се заселят бактерии. Помолете зъболекар, запознат с откриването и лечението на кавитациите, да провери дали близкият ви човек ги има. Веднъж ликвидиран този източник в устната кухина и след един последен зепинг бактериите не се връщат повече в сърцето. Ако, макар и рядко, това стане, потърсете отново зъболекаря.
Унищожаването на тези три нашественика — сърдечния червей, Loa loa и Staphylococcus aureus би трябвало да доведе веднага (до един ден) до оправяне на сърдечния ритъм.
 Проверявайте пулса два пъти дневно, ако възрастният човек е на лекарства, забавящи сърдечния ритъм, за да сте сигурни, че няма да спадне много. Може да се наложи спиране на лекарството. Никой няма да почувства облекчението от спирането на лекарството толкова добре като вас. Слънцето се показва отново! Обичаният от вас човек може да се усмихва отново на малки неща! Дори интересът към секса се завръща — внимавайте! Животът се нормализира, когато лекарствата, особено бета блокерите, си отиват. Други сърдечни лекарства, като например Digitoxin™, нямат такъв депресиращ ефект. Те са създадени да карат сърцето да бие по-силно, но не засягат скоростта на ударите.
Пулсът трябва да е около 70 удара в минута и абсолютно правилен.
Ако не е, има нещо нередно. Освободете се от токсичната козметика и замърсителите на дома. Изследвайте често въздуха в дома си за просмукване на газ.
Газовите радиатори, печки и бойлери много често пропускат газ. Температурните промени на времето водят до разширяване или свиване на газопроводните тръби и оставят пукнатини. Малките количества на отровната газ не могат да се почувстват. Какво положение! Да ни докарват отровна газ до домовете по не напълно сигурни тръби. Когато изследването на кръвта покаже висок „общ СО2 ,„ близо до горната граница, търсете замърсител на въздуха като газ за домакински нужди или автомобилни газове. Прочетете много внимателно частите за пулса (стр. 305 и 330) и мозъчните проблеми.
Когато сърдечният ритъм се нормализира, сърцето ще възстанови силата си, защото няма да му се налага да работи срещу себе си. Тази сила е необходима за изпращане на кръвта до най-отдалечените „ъгълчета" на тялото и специално до дланите и стъпалата, които да стопли! Ако крайниците на любимия ви човек са постоянно студени, опитайте се да подобрите кръвообращението му. Разтворете фосфатните кристали с бъбречната билкова рецепта. Дайте му ниацин (стр. 295) и капсули кайен (по една на всяко ядене). Лекарствата за разреждане на кръвта с цел подобряване на кръвообращението са опасни. Използвайте ги само ако лекуващият лекар настоява за това. Ако близкият ви възрастен човек взема такива лекарства, не забравяйте да проследявате времето за кръвосъсирването му.
 ВЗАИМОВРЪЗКА МЕЖДУ СЪРЦЕТО И БЪБРЕЦИТЕ
За да се прокара кръвта през бъбреците също е нужно силно сърце. Често бъбречните проблеми са свързани със сърдечни нарушения. Бъбреците са изградени от тръбички, които стават все по-малки и малки. Изисква се налягане, всъщност сила, за да се прекара кръвта през тези тръбички така, че отпадъчните материали и излишната вода да се прокарат до пикочопроводите. Представете си бъбреците като гевгири, чийто дупчици с различна големина пропускат някои, но не всички неща. Големината на тези дупчици непрекъснато се регулира от адреналните жлези, намиращи се на върха на бъбреците, откъдето те „надзирават".
Ако възрастният човек отделя по-малко от четири чаши вода за 24 часа, това не е достатъчно за прочистване на тялото. Трябва да се поемат повече течности. Ако човек отделя по-голяма част от урината през нощта, това е белег на нездрави бъбреци. Използвайте бъбречната билкова рецепта — половин доза само. За да получите ефект ще са необходими шест вместо три седмици. С отварянето на дупчиците на гевгира се учестява и ходенето до тоалетната. Урината загубва ужасния си мирис (никакъв амоняк, ацетон и бактерии!), става прозрачна и без видима утайка. Сега, когато водата и отпадъчните продукти (урея, пикочна и други киселини) могат да напуснат тялото бързо през повече дупчици, вече се изисква по-малко налягане от страна на сърцето, за да прекара кръвта през бъбреците. Това донася облекчение на сърцето, защото работата е по-лесна. Сърцето и бъбреците работят заедно. Като конят и каруцата — конят е силата, а бъбреците го следват.
Това е причината сърдечните лекарства и диуретиците да се дават обикновено заедно. Диурезата (отделянето на урината) подпомага сърцето, а силното сърце подпомага бъбреците. Те работят заедно и заедно отслабват. В миналото това състояние се наричаше воднянка. Урината, която би трябвало да е напуснала тялото, се е задържала в тъканите. Понякога тя дори се натрупва в джобове, висящи от кожата като огромни портокали.
Когато най-силните диуретици (Maxzide, Lasix) не помагат дори в комбинация със силни сърдечни лекарства като Digitoxin, билковата бъбречна рецепта може да ви спаси от спешни ситуации.
 Тайната е в различното действие на отделните билки. Това ги прави да работят заедно. Внимавайте със запазване стерилността на билковия чай. Преварявайте го на всеки четири дни. Ако сте направили по-големи количества, можете да замразите една част. Не приемайте голямо количество наведнъж, особено първия ден, защото можете да получите болки в стомаха и неприятно напрежение в пикочния мехур. Карайте бавно първите няколко дни дори чаят да ви е вкусен, така че да нямате никакви други оплаквания освен честите посещения на тоалетната.
ДИУРЕТИЦИ
Подобреното отделяне на урина може да се последва от спадане на кръвното налягане. Измервайте го два пъти на ден с модерно електронно устройство, слагащо се на показалеца на ръката (не с маншета на предмишницата, чието напомпване може да предизвика спукване на кръвоносни съдове). Намалете постепенно диуретиците, като първия ден вземете 3/4 доза, след това 1/2 и после 1/4. Количеството на отделената урина или телесното тегло на човека могат да се използват за оценка на ефективността от прочистването. Вашата цел е да не се нуждаете повече от диуретици. Настроението на близкия ви възрастен човек ще се подобри драматично, когато му спрете диуретиците. Чувството за хумор се завръща: бъдете готови за нови анекдоти и смях. Дайте си добра самооценка за постигнатото.
Не изхвърляйте диуретиците. След като ги спре човек за известно време, те възвръщат ефективността си. Така че ако възникне спешна ситуация (например внезапен оток), можете отново да ги използвате.
Освободил сърцето си от паразити и бактерии и възстановил нормалната работа на бъбреците си, близкият ви човек скоро ще се възползва от отключените резервни сили на организма си. Ще остане в миналото затрудненият говор. Обичаният от вас човек ще започне да се движи по-добре, ще има нужда от по-малко сън и най-накрая ще можете да се радвате на „златната възраст". Той или тя няма да има нужда от лекарства, инжекции и посещения при доктора, няма да има деменция и онази ужасна слабост, изискваща толкова много помощ. Ще може да се радва отново на семейството и приятелите си. Когато усещат, че имат повече сили и могат да се грижат повече за себе си, старите хора се изпълват с удовлетворение.
Дайте им възможност да подобрят здравето си. Ако не им се ще да пият билки или сок от зеленчуци, припомнете им за времето, когато независимо от ежедневната шепа лекарства, са имали болки, сърдечна недостатъчност и проблеми с бъбреците.
ДА СЕ ЧУВСТВАШ КОМФОРТНО
Ако въпреки подобреното здравословно състояние възрастните хора продължават да се оплакват от студени стъпала и ръце (пипнете ги, за да се убедите сами), обуйте им допълнителни чорапи. Затоплянето на стъпалата може да доведе и до затопляне на ръцете. Ако това не стане, повишете температурата в стаята.
Да бъдат принудени да търпят студ е страдание за старите хора, което те не заслужават.
Останалите би трябвало да се пригодят към нуждата от топлина на старите хора. Термометърът не казва всичко. Собственото ни удобство е приоритет за всеки от нас. Младите могат да се разсъблекат, ако им е топло.. Старите хора не са в състояние да променят нещата в своя полза. Обикновено докато се решат да се оплачат, че им е студено, те са страдали дълго, чувствайки се твърде виновни, за да помолят да бъде повишена температурата. Попитайте обичания от вас възрастен човек дали не му е студено. Той или тя ще го оцени. Един шал, одеяло за краката, вълнен пуловер, топло бельо, пухкава жилетка, могат да помогнат много. Но ако краката са още студени на пипане, термостатът трябва да се завърти още. Ниската температура на тялото предразполага към размножаване на гъбички и вируси. Не им давайте това предимство.
Но докато не опитате всичко друго, не повишавайте стайната температура. Много по-здравословно е да бъдеш топло облечен и да дишаш хладен въздух, отколкото да си леко облечен при 80 °F в стаята. Сърцето се нуждае от хладен въздух особено много.
Ето защо е добре да имате климатик за горещото време. Дръжте възрастните хора добре облечени, далеч от климатика или вентилатора, но в охладена стая — толкова хладна, колкото тяхната телесна температура и чувството им за комфорт позволява. В ресторанта не поставяйте старите хора под вентилатора. Издуханият въздух не само ги преохлажда, но носи със себе си разпратени нечистотии, натоварени с бактерии и вируси.
......................................................



Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bojinkata
Категория: Новини
Прочетен: 5389064
Постинги: 3598
Коментари: 5840
Гласове: 6718
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031