Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.07.2014 23:02 - това ни чака- това иска елита на държавата
Автор: bojinkata Категория: Новини   
Прочетен: 1103 Коментари: 2 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
това ни чака- това иска елита на държавата
Нема Такова @zaw12929.blog.bg 4 юли 2014 10:49
Тези текстове изразяват личното мнение на блогърите и Dnes.bg не носи отговорност за тях.
Ето две противоположни тези:

Първата: Главоломното трупане на външнополитически провали от Борисов, наречен от други издания "пожарникарски маркуч, който, ако ще да преспи с всички банкерки у нас, пак няма да разбере за какво стана дума", налагат взимане на спешни мерки от парламента за неговото отстраняване.

Сривът на имиджа на България в Брюксел заради Желева, замразяването на връзките с Русия и провалът на енергетиката ни, манипулирането му от Италия и Германия, плиткоумието по отношение на Турция и Гърция, продължаващата "персона нон грата" в Сърбия, глупостта с визитата в Израел и т.н. показват, че човекът ни набутва в такива шамари, от които няма да се оправим. И отново ще плащаме всички.

Предстоят още по-големи изпълнения, тъй като Европа вече се сеща, че появата на този субект заедно с подкрепящия го ямболски снимкаджия е израз на неофашизма и лумпенационализма. Що се отнася до въпроса за умствения потенциал на Сидеров, нещата са ясни. Става дума за човек с диагноза от психиатрията, използващ мътното време на прехода, за да изплува от канавката на пълното аутсайдерство, да се самопровъзгласи за Левски, Ботев, Хитлер, Мусолини, Трайчо Костов и всеки друг, за който се сети, за да изкара някой лев.

Борисов е от същата ‘’канавка". И той можа да се появи само в ненормално време, което можем да обобщим като "Възходът на пожарникар". Но става дума за много по-сериозни процеси.

На първо място, едва ли някой се съмнява, че изграждането на неофашисткото пространство у нас достигна апогей при Борисов. Такава е логиката - Желев, Стоянов, Костов, Кобургготски, Сидеров, Борисов. Съответно - СДС, НДСВ, ДСБ, Атака, ГЕРБ - групи и секти, доказващи своето присъствие най-напред с отрицанието на "онова, което е било", а след това с примитивния си популизъм, за някакво "възмездие".
нещата със Сидеров са класически - фотограф, прочел за Хитлер и световната конспирация, попреписал туй-онуй, стигнал до Вагнер и крясъците, търсещ врага в циганите, турците и евреите, а около него някакви ... податливи на неофашизъм.

Това елементарно изпълнение обаче се изчерпа само за няколко месеца и се наложи да бъде заменено с Борисов. "Заменено", защото едва ли някой се съмнява, че тези двамата са манипулирани дистанционно. Това са така наречените "режисирани политтехнологии".
Кой и защо манипулира такива изпълнители и кой чрез тях иска да насочи протестният потенциал на хората в исканото русло. Кои са тези манипулатори?
Едва ли ще се изненадате ако кажем, че те са в САЩ.
С какви цели спонсорите на Атака, ГЕРБ и други политмаргинали влагат пари и надежди в тях? Това се прави с цел да се изгради крайно дясна неофашистка проамериканска пета колона в България, която да замени фалиралите вече десни формации и да подготви български вариант на нова "оранжева революция". За САЩ постигнатото у нас е недостатъчно. Огромното мнозинство българи са антиамеарикански и антиатлантически. Заради това Вашингтон заменя една клика с друга. В това домино е и БСП, изтласкана в най-десния фланг на съвременната европейска социалдемокрация.

Но и това не е достатъчно на политтехнолозите от САЩ.
Отдавна е известно, че повечето неофашистки, националистически, анархически, левичарски течения в Европа бяха създадени преди години и се поддържат от западни централи за контролирано дестабилизиране на обстановката в отделни страни и региони. Не случайно "Атака" дестабилизира етническата обстановка в България, в райони, които са интересни за САЩ заради военни бази, енергийна инфраструктура. Не случайно Борисов минава за "момче на САЩ", въпреки че там и в Брюксел имат информация за неговото участие в организираната престъпност. ЦРУ винаги е следяло дейността на всички националсоциалистически и левичарски структури в Европа. Със структура, методи, крайно десните и крайно леви маргинали си приличат. Дейността им се направлява, пряко или косвено, от едни и същи западни властови центрове. Подобни структури се създават постоянно в постсоциалистическите страни след 1990 г.

Милошевич беше свален от крайнодясната групировка "Отпор", която беше финансирана от американското правителство чрез Агенцията за международно развитие.
Ветерани от "Отпор" бяха пренесени от ЦРУ в Грузия, за да помагат на движението "Хмара", което докара на власт марионетката на САЩ Саакашвили.

В Беларус американците се опитаха да организират националистическо движение "Зубр". Създадоха и "Пора" в Украйна.

С тези движения се атакуват неудобните за САЩ режими предизвикват обществени и етнически напрежения.

"Атака" и ГЕРБ се появиха в този контекст благодарение на липсата на истинска лява сила у нас. В Латинска Америка наричат тези групи "цигулки". Може да се държи в лявата ръка, но свири дясната. "Атака" и ГЕРБ, въпреки че плагиатстват леви лозунги, добавят към тях съвременни редакции на националсоциализма на Хитлер:

истински гняв
ненавист към елита
мъгливи и общи програмни декларации
икономически егалитаризъм
културен консерватизъм
съвременен радикализъм
европоскептицизъм и антикапитализъм
краен национализъм и прикрита ксенофобия.

Всичко това отдавна е отработено в Европа, Азия и Латинска Америка- кафявите полипи на неофашизма. Подражават на Хитлер при който "майсторството да ръководи се свеждаше до концентриране на вниманието на тълпата към един враг". При "Атака" и ГЕРБ е същото - врагът се е окопал в държавния апарат и в левицата.

Така в хората се предизвиква гняв, чувство за несправедливост,. Обещание, че врагът ще плати за това. Това дават екраните за тези 2 лидери

Втора: Борисов през последната година върши само едно: Върши преврат! Миналата седмица той се опита да събори банковата система, което щеше да бъде икономическо бедствие за страната- но затова щеше да хвърли вината на БСП, на обществото и елита, които мълчат, шикалкавят и си сменят реакциитепредизвиква преврат:

Реагират остро на едни от най-разюзданите изказвания и постъпки на Борисов, или се опитват да се присламчат към него като бъдещ водач на изпълнителната власт. Преврат е да правиш нещата по начин, който излиза извън закона. При тази стратегия на напрежението, която виждаме, Борисов налива бензин в пламъка на истерията. Цел:

създаване пълна фрустрация сред българския народ и ниска активност на предстоящите избори. ГЕРБ сама да формира правителство.

Ще използва два инструмента
1. – единият да хвърля много по-енергично, отколкото видяхме при предишното му правителство, вината върху предшествениците си. Ще бъде нагнетявана в огромна степен легендата, че за 1 г. Орешарски е причинил на страната всичко онова, което, всъщност, бе сътворено от Борисов и Дянков при управлението на ГЕРБ. Ще има репресии
2. – репресия, както умее и по груба срещу опоненти, евентуални съперници за властта и всички онези, които привличат надежди на хората за промяна.

Това ни чака... нищо нр се е променило- винаги се делим, мразим и затова ни владеят т чужди интереси... и държави...

По публикацията работи: Екип на Dnes.bg

Прочети още на: http://www.dnes.bg/blogini/2014/07/04/tova-ni-chaka-tova-iska-elita-na-dyrjavata.231234

http://www.dnes.bg/blogini/2014/07/04/tova-ni-chaka-tova-iska-elita-na-dyrjavata.231234



Гласувай:
1



1. zaw12929 - оценили сте важността - благодаря
08.07.2014 19:28
оценили сте важността - благодаря
цитирай
2. bojinkata - Интересните неща трябва да се по...
13.07.2014 20:23
Интересните неща трябва да се повтарят за да се четат от повече хора. Поздрави!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bojinkata
Категория: Новини
Прочетен: 5385980
Постинги: 3597
Коментари: 5838
Гласове: 6714
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031