Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.06.2014 14:43 - Какво представлява днес Украйна? Рисковата ситуация!
Автор: bojinkata Категория: Новини   
Прочетен: 767 Коментари: 0 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
[color=red][b]Какво представлява днес Украйна? Рисковата ситуация![/b][/color]

Финансови рискове

Финансовата динамика е достаточно проста и предсказуема. Всеки мекец външната търговия е на минус 2 милиарда долара. Тенденцията е  - растеж! Инвеститорите бягат!  Още 2 милиарда изтичат от банковия сектор - на месец. 15 банки са на ръба на банкрута. Много  повече са с критично доминиране на токсичните активи и с недостиг на оборотни средства. Техния фалит е въпрос на време.
      Не се коментира1 че от няколко дни НБУ не осъществява текущите плащания по своите дългови задължения. За сега са се натрупали 75 милиона долара и тази сума расте.


Икономические риски

Намаля икономическата  активност. Износът пада, много предприятия вече не работят. Расте безработицата и пада плащането на данъци. Правителството вместо да търси изход от това състояние се е съсредоточило върху военната истерика и русофобската  риторика. А без Русия укрикономиката не може да излезе от това състояние. От ЕС няма нито един договор за промишлеността.

Социальные риски

Расте безработицата, падат доходите, покупателната способност, топят се  спестяванията, парите отиват за поддръжка на наказателните отряди и за строеж на  идиотските "ровове на Тарута" и "стената на Коломойского" - това е реалността в Украйна.
   Хиляди специалисти са мобилизирани и не работят. Семействаат им остават без издръжка. Аваков довърши МВР-то като задължи всеки милиционер да участва в наказателните операции. Това принуждава последните опитни кримналисти да напускат и да се шири престъпността.
      Числото на убитите реално военнослужащи умишлено се прикрива и много често се обявяват за дезертьори или загинали при битови обстоятелства, за да не се плаща обезщетение на семействата им.

Енергетические риски

С газа е ясно - той е спрян.. И реверса няма да помогне -  Румыния и Словакия също искат предплата! Запасите ще стигнат до януари.
          Наложените икономии на потребление още повоче усложняват ситуацията в работещите предприятия.
С нефта и нефтопродуктите не е по-добре, но се мълчи.


Политически риски

Европа е отвратена от ултрадесните. Това не  е новина. Те прославиха Украйна до крайна степен. Плюс политиката на геноцид в Донбас, обстрел на мирни градове, използване на ОМП срещу гр.население, грабежи, изнасилвания, клане на мирни жители -  от това укрвластите няма да избягат.

Европа все повече критикува властите в Киев и това ще доведе до тяхното изолиране.

Риски безопасности

 Украина се  напълни  с десетки бандформирования, които се подчиняват единствено на своите лидери. Те са добре въоръжени и платени. Една част от тях беше избита и е избивана в Донбас, но основните сили са в Киев и се пазят за нещо повече.

Системни рискове

Главният риск,  - това е риска от загубата на управляемост. Реално нито едно направление не е под контрола на правителството. За да има управляемост трябват ресурси, а те ги нямат.
  Съкращаването на територията на Украйна ще бъде до този момент, до тези граници, за които имат, достигат  ресурси. Колкото повече ресурси се топят за войната срещу НДР, толкова по-малко територия ще остане под властта на Киев

 
[url=http://anna-news.info/node/17639]http://anna-news.info/node/17639[/url]



Гласувай:
3



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bojinkata
Категория: Новини
Прочетен: 5437796
Постинги: 3622
Коментари: 5953
Гласове: 6805
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930