Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.06.2014 18:58 - САЩ е съвременната Империя на злото, където мине американският ботуш – било военен, политически или интелектуален, там трева не никне!
Автор: bojinkata Категория: Новини   
Прочетен: 738 Коментари: 1 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
САЩ е съвременната Империя на злото, където мине американският ботуш – било военен, политически или интелектуален, там трева не никне!
Публикувано на 11.06.2014 / 22:05 ч. от afera

За кой ли път се убеждавам, не само теоретично, но и на практика, че България няма никакъв шанс, нито вчера, нито днес, нито утре, ако няма усилия да се преодолеят фундаменталните психични комплекси както на “народ”, така и на “елит” – бил той политически или интелектуален! Ако няма усилия да бъде осъзната простичката истина, че на първо време собствената държавна самоличност зависи тъкмо от волята и желанията на самата общност и на нейните елити!

Ако няма и навей на мисълта, че нито присъствието на общността в рамките на Османската империя, нито в оста Рим-Берлин-Токио, нито в Съветския блок, СИВ и Варшавския договор, нито в Европейския съюз и НАТО, може в действителност да създаде реалното самочувствие, че ние сме в състояние сами да определяме собствената си съдба!…
Днешните “модерни политици и интелектуалци”, които казват, че за да се издигнем трябва да се съобразяваме с американските и европейските ценности, ужасяващо ми напомнят за предишните “модерни политици и интелектуалци”, които ни призоваваха да се съобразяваме единствено със съветските ценности! И на по-предишните, които са убеждавали, че истинските модерни ценности са тези на Третия райх! Или на още по-по-предишните, които са казвали, че само в Османската империя общността може да се чувства добре и поради тази причина НАРОДЪТ БЪЛГАРСКИ предаде и Левски, и Ботев! За още по-по-по-преди даже и не ми се говори…
Казвам всичко това по повод днешния ми разговор с писателя Владимир Левчев в тв 7 и излиянията на Мутрата Борисов от САЩ! И си спомням как на времето, през 1987 год. съратниците на бащата на Владо Левчев и партийните другари на Бойко Борисов ми върнаха статия в списание “Психология” с думите, че не познавам отношението на съветската психология към психоанализата на Зигмунд Фройд, а аз имах възможността да чета неговите трудове, които за тях бяха непознати, защото те не се публикуваха в Съветския блок!

А пък днес да ми казват, че единият живял в САЩ, а другият бил приет сред политическия елит на янките при положение, че 4 години съм работил в Американски университет и до болка познавам манталитета и претенциите на янките!

И тъкмо затова казвам, че САЩ е съвременната Империя на злото, че където мине американският ботуш – било военен, политически или интелектуален, там трева не никне!

С други думи, дами и господа, днешните български “политици” и “интелектуалци” по нищо не се различават от своите партизански предшественици след 9 септември 1944 год. – разликата е само в избора на Империята, дали е Съветската, дали е Американската?!?
Това, което искам да кажа, уважаеми български дами и господа, е, че няма на кого да се надявате! Че ако най-после в собствената си история не осъзнаете факта, че само вие и вие можете да промените робската си съдба, ще продължавате по същия начин!

Ще продължавате да се противопоставяте един на друг по някакви измислени “партийни” предпочитания, а това само и единствено ще възпроизвежда собствената ви историческа роля да си мислите, че сте модерни само като се подчинявате на решенията на мислената за всесилна Империя, независимо от историческото време!
Така стоят нещата, драги ми народе!
Народе?image

Проф. Людмил Георгиев
http://afera.bg/pozitsia/62761.html



Гласувай:
4



Следващ постинг
Предишен постинг

1. estirbg - И в Библията това пише
15.06.2014 22:07
САЩ е Вторият библейски звяр - Първият е Римо-католичиската църква. Двата звяра ще управляват света в последните времена, със сила, дадена им от змея (сатана)...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bojinkata
Категория: Новини
Прочетен: 5445824
Постинги: 3624
Коментари: 5954
Гласове: 6812
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930