Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.04.2014 22:33 - ИСХЕМИЧНИ МОЗЪЧНИ АТАКИ, УДАР И ПУРПУРА 131-132
Автор: bojinkata Категория: Новини   
Прочетен: 1328 Коментари: 0 Гласове:
2



ИСХЕМИЧНИ МОЗЪЧНИ АТАКИ, УДАР И ПУРПУРА               131-132
Понякога възрастните хора осъзнават, че имат начало на мозъчна атака по това, че виждат звезди или фигури с особена форма или пък временно загубват зрението си. Тези симптоми се обозначават като временни исхемични атаки (ВИА). Ако сте свидетел на такава атака, дайте веднага една таблетка ниацин от 100 мг, 1 грам витамин С и една таблетка В-комплекс в този ред според важността им.
ВИА се предизвикват от спазъм на мозъчните кръвоносни съдове. Част от мозъка не получава обичайното си количество кислород и храна. Последвалото състояние често наричат „удар". Възможно е ударът да се дължи на плесени по соргото. Плесените се унищожават при производството на сиропа от сорго, но остават микотоксините. Други сиропи, към които се прибавя сироп от сорго, също се замърсяват. Плесента може да се унищожи лесно с прибавяне на витамин С.
Моравите петна по ръцете и краката на старите хора, приличащи на кръвонасядания, се наричат пурпура и също се предизвикват от плесените по соргото. Плесените отслабват стените на кръвоносните съдове, които започват да се пукат лесно.
Когато някой стар човек има пурпура или ВИА и източникът на плесени не е известен, вие ще трябва да го откриете. Изследвайте слюнката му за всички подсладители, които е ползвал в продължение на час преди изследването. Ако не го откриете, направете списък на всички подсладители, които човекът използва, за да улесните идентифицирането на виновника при следващата атака, както и изключването му от употреба.
КРЪВНО НАЛЯГАНЕ
Повишете кръвното налягане, ако обикновено е твърде ниско. Кръвно налягане под 110 не позволява възникването на мозъчни удари, но съсипва живота. Ниското кръвно налягане често се дължи на плесени в храната, но силното ограничаване употр*бата на сол също може да доведе до ниски стойности на налягането. Ако адреналните жлези не запазват правилно солта, това позволява на твърде много натрий да напусне тялото с урината. Нивото на натрия в кръвта се понижава и кръвното налягане пада. Функцията на адреналните жлези може да се подобри с помощта на бъбречните билки.
За целта се дават бъбречните билки (стр. 537) в половин доза (1/2 чаша на ден вместо една) в продължение на три седмици, след което се продължава с 1/2 чаша през ден за неопределено дълго време. Внимавайте за запазване стерилността на билковия чай чрез ново загряване. Старите хора изглежда усещат подобрението от приемането на бъбречни билки. От време на време използвайте и други бъбречни билки като: кедрови семена, хвойнови шгодчета, Ruscus aculeatus (бодлив залист или миши трън — вченозелен храст. У нас се смята за рядко растение и събирането му е забранено — бел. пр.), царевична коса и др. Нито една от билките не пречи на лечението с медикаменти. Запомнете, че те имат отводняващ ефект. Може да се наложи да използвате повече хартиени подложки за попиване на урината. Сънят през първите няколко нощи може да бъде нарушен от допълнителното уриниране. Опитайте се да го представите в положителна светлина, описвайки очаквания здравен ефект.
След като кръвното налягане се повиши и систоличното достигне 115, мозъчната дейност ще се подобри чувствително. Не се опитвайте да го повишите още, защото това увеличава риска от удар, без да е свързано с по-голямо подобряване на мозъчната дейност. Използвайте електронен апарат за измерване на кръвното налягане на пръст на ръката (не на ръката, тъй като допринася за пукване на кръвоносни съдове). Купете апарат, който не се нуждае от никакво нагласяване и има автоматичен контрол върху налягането в маншета.
ЗАМЪРСЯВАНЕ НА ВЪЗДУХА
Подобрете качеството на въздуха в дома си като намалите нивото на замърсяването му. Проверете го за наличие на въглероден двуокис, въглероден окис, дим от сигналната лампа на газовата печка, изгорели автомобилни газове от гаража или близкото шосе, арсеник от съхраняван в дома ви пестицид, ПВХ от нови синтетични килими, формалдехид от нови, непрани още дрехи, азбест от сешоар за коса, фреон от хладилника и хлор от чешмяната вода. Някои от тези замърсители изместват кислорода, други са просто токсични за тялото и белите дробове. Прочистете въздуха в съответствие с общите принципи на прочистване на околната среда (виж „Четирите прочиствания").
По отношение на старите хора е необходимо да обърнете особено внимание на наличието на хлор във въздуха. Водата от душа отделя много хлор във въздуха на къщата, който след това се разпространява в останалата й част. Забележете дали старите хора, живеещи в дома ви, влизат в банята в добра психическа форма и излизат оттам объркани. Излагането на хлор няма да е с един и същи ефект всеки ден. Вярвайте на заключението си. Монтирайте въгленов филтър на главата на душа. Купете филтър с лесни за сменяне касетки. За ваше собствено удобство можете да изчислите колко е продължителността на действие на касетката и да напишете от външната страна на филтъра датата, когато трябва да се смени.

 Фиг. 35. Хлорираната вода може да предизвика психични симптоми
При миене на ръцете и лицето с хлорирана вода, количеството на отделения хлор може да бъде достатъчно, за да предизвика епизод на маниакалност у човек, страдащ от маниакална депресия. Това количество хлор е достатъчно да причини психични отклонения у възрастните хора. От само себе си се разбира, че мястото на бутилката с белина не е под умивалника. Тя трябва да се затваря плътно и да се съхранява в гаража. Не трябва да се използват хлор съдържащи препарати, ако в дома ви има стари хора. Техните дрехи не трябва да се избелват с белина. Ако е необходимо из-белване, използвайте препарат, несъдържащ хлор.
Не замърсявайте въздуха с пресни цветя, сушени цветя и билки или ароматизатори за въздух. Това може да предизвиква объркан говор у старите хора.
Някои стайни климатици имат филтри от фибростъкло! Когато работят, във въздуха се отделят микроскопични частици стъкло, които всеки в дома вдишва. За да предотврати нараняването на тъканите, организмът ги изолира, образувайки тумори. Заменете филтъра с парче дунапрен. Такива парчета с дебелина 1/8 инча се продават и имат предимството, че могат да се перат. Аз ги изпробвах и установих, че не отделят формалдехид.
Филтрирането на стайния въздух не е решение на замърсяването. Решението е в отстраняване на източника на замърсяване. Филтрите могат да задържат част от токсичните елементи, но силното раздвижване на въздуха (и прахта) усилва многократно ефекта от незадържаните токсини. Шумът от мотора на климатика и димът, излъчван от някои типове климатици, внася страдание в нещо толкова обикновено, каквото е дишането. Ако имаме филтър във фурната, трябва да проверим да не е от фибростъкло.
Убедете се, че във въздуха на дома ви не присъстват никакви благоухания, въпреки че някои членове на семейството могат да ги харесват. Те не са съставна част на въздуха. Белите дробове ги третират като токсини, които трябва да бъдат откашляни или отделени чрез бъбреците и имунната система. Благоуханията включват одеколони, ароматизирани тъкани, сапуни, шампоани и препарати за бръснене. Ако вървите със затворени очи и познаете, че сте попаднали в банята, значи околната среда не е достатъчно добре прочистена. Всичко в банята има значение за въздуха в целия дом. Хората, които имат нужда да използват аромати, трябва да го правят навън.
АНЕМИЯ
..........................................



Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bojinkata
Категория: Новини
Прочетен: 5389594
Постинги: 3598
Коментари: 5840
Гласове: 6718
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031