Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.03.2014 13:02 - ДЕМЕНЦИЯ, ЗАГУБА НА ПАМЕТТА 128-129
Автор: bojinkata Категория: Новини   
Прочетен: 1092 Коментари: 0 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
ДЕМЕНЦИЯ, ЗАГУБА НА ПАМЕТТА             128-129
Загубата на паметта прогресира с възрастта, но не се дължи на остаряване. Наличието на много неостаряващи и столетници с ясно мислене и добра памет са потвърждение, че възрастта не е решаващият фактор в развитието на деменци-ите. Защо някои хора се влошават по-бързо? Можете ли да предотвратите влошаването на мозъчната си дейност? Вероятно, да. Ще знаете това, ако получите подобряване на паметта. Например ако започнете да помните наизуст телефонни номера — нещо, което от известно време не правите или да си спомните ясно нещо, станало по-рано през деня и да можете да го обсъдите или в разговор да можете да завършите безпроблемно мисълта си и т.н.
Влошаването на мозъчната дейност с годините не е нещо толкова сложно, за колкото се счита. Въпреки че за това имат значение мозъчното кръвообращение и кръвното налягане, въздействието на токсините е много по-голямо. Това въздействие е много по-силно при застаряващите хора. Същото количество замърсена вода или храна, които у младия човек ще причини само болки в стомаха, у стария, ще доведе до обърканост.
Истинската причина може да е в черния дроб. В действителност черният дроб остарява с напредването на календарната възраст. Може би черният дроб е единственият наистина стареещ орган. Той може би дори определя продължителността на живота ви. Отговорът тогава е да спрете да му давате токсични вещества и да съкращавате продължителността на живота си.
Намалелите възможности на черния дроб да обезврежда често срещащите се токсини им позволява да се разпространяват с кръвта по цялото тяло и да увреждат всички органи. В началото черният дроб все още може „да навакса" и да прочисти токсините. Когато това престане да става, органите (и особено мозъкът) започват да се къпят в токсични химикали и функциите им се увреждат. Тогава човек има нужда от бастун за стабилност, трябва да върви внимателно, за да не падне, да си води бележки, за да не забравя важни неща, нарича хората с грешни имена, не може да намери точните думи, не може да довършва започнатите изречения, трябва да си отбелязва дните в календара, започва Да си говори, за да подпомогне мисълта си, развива тремор и нестабилна походка, става пасивен, отслабва на тегло, прегърбва се, престава да чете вестници.
Всички тези белези на остаряването (деменции) могат да претърпят обратно развитие чрез отстраняване на често срещащите се токсини, с които вече сме свикнали.
От най-голямо значение са плесените в храните. Те причиняват мозъчни кръвоизливи. Оправете храненето си и прочистете много щателно устната си кухина, тялото, околната си среда.
Разбира се, един стар човек не може да извърши сам всички тези промени. Ако имате такъв човек, когото обичате и той има желание да ви съдейства, можете да постигнете много за подобряване на мозъчната му дейност. Ще трябва да отделите доста време за убеждаването му, тъй като може да се окаже за вашия човек, че не си струва да живее по-дълго и да е по-здрав, ако трябва да се откаже от чашата кафе и поничката на закуска. От друга страна той може да бъде спечелен от мисълта за вземане на по-малко лекарства, от захвърлянето на проходилката и излизането от жилището си.
Уолтър Хеферн, на 64 години, бе ходил при много невролози, но не бе получил помощ. Изглежда имал същото мозъчно увреждане като майка си, но на много по-млада възраст. Той не можеше да схване един обикновен разговор, непрекъснато говореше за печелене на пари, движеше се колебливо и трябваше да се остави необезпокояван, за да може да свърши каквото и да е, дори да се нахрани или облече. Нуждаеше се от много грижи. Нашето изследване показа наличие на ларви на Ascaris в малкия му мозък. Имаше още Acanthocephala, Dipetalonema (пилешки кръгъл червей), амеби (Entamoeba histolytica) и Fischoedrius в мозъка. През целия си живот Уолтър е бил в бизнеса с пилета. Неговата майка вероятно е имала същата експозиция, както и други житейски навици, които са били източник на паразити, разтворители и замърсители и за двамата. Той имаше постоянен звънтеж в ушите, което му пречеше да участва в обикновен разговор. Открихме в мозъка му и алуминий, който идваше от омекотител на водата в дома му. В къщата винаги бе имало кучета. Чудо бе, че той не се влошаваше и това може би се дължеше на човешката му сила в най-общ смисъл.
ОТДАЛЕЧАВАНЕ НА СТАРОСТТА
Тази глава е заслуга на Джими, Нази, Мишел, Сузан, Марлена и всички останали, постигнали толкова много в грижите за Мери Остин, която почина на 97 години.
Истина е, че все някога ще умрем, но защо да умираме по-рано, отколкото ни е отредено? Ако не малко хора доживяват до 100 години, сигурно това е пределът на човешкия живот. Някои учени дори считат, че естествената продължителност на човешкия живот трябва да е не по-малко от 140 години! И че всички ние сами съкращаваме живота си. Съкращаването се дължи на слабост на някой орган. Други органи, които зависят от отслабения, също започват да отслабват. Когато настъпи слабост на мозъка, настъпва смъртта, което понякога става за броени минути.
Ако знаем кой орган е отслабен, бихме могли да го подпомогнем и да предотвратим упадъка на цялото тяло. Често не е трудно да се установи кой е този орган, но ние не сме в състояние да разберем дали няма процес, засягащ целия организъм. Преди настъпване на смъртта може да изчезне апетитът, а преди това — да се счупи бедрената кост. Възможно е преди това пък да е имало замаяност, а преди нея проблеми с кръвното налягане или кръвната захар. Началото може да е грипоподобно заболяване или зъбна манипулация. Понякога знаем какво е поставило началото на края, но по-често това остава неизвестно. Просто предположете и започнете отнякъде.
ДИЕТА
..........................................



Гласувай:
3



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bojinkata
Категория: Новини
Прочетен: 5430530
Постинги: 3620
Коментари: 5945
Гласове: 6793
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930