Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.03.2014 00:26 - Предател!!!!
Автор: bojinkata Категория: Новини   
Прочетен: 874 Коментари: 0 Гласове:
5


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
ПЛЕВНЕЛИЕВ В ЗАВЕРА С EVN
Публикувано на 24.03.2014 / 8:59 ч. от afera

 Докато у нас тече процедура по отнемане на лицензите на енергийните монополи, тъй като отказват да изплатят дължимите 347 млн. лева на НЕК, президентът Росен Плевнелиев се срещна тайно във Виена с изпълнителния директор на EVN Щефан Шишковиц и втори човек в австрийския концерн. Рандевуто, с което според анализатори по същество е предателство към националния интерес в полза на корпоративни и политически игри на обкръжението си, беше в четвъртък предобед в австрийската столица. Там държавният глава кацна сутринта на работно посещение под претекста, че ще се срещне с федералния президент Хайнц Фишер и ще прочете на следващия ден лекция за развитието на Югоизточна Европа. От „Дондуков”2 дотолкова се стараха да прикрият разговора му с енергийния монополист, че той дори не бе включен в програмата му, дадена за съгласуване с изпълнителната власт у нас. „Телеграф” обаче излови тайното рандеву, а с него лъсна наяве задкулисието, част от което е и президентът Росен Плевнелиев.

Визита
Визитата на Плевнелиев стартира по-малко от 24 часа след завръщането му от посещението му в Лондон. Пътуването до Австрия беше пазено в тайна до последно от медиите, като от президентството информираха за него чак в сряда вечерта с кратко съобщение, в което срещата не фигурираше. Дотогава информация за визитата имаше само в блога на българите, живеещи в Австрия, като там също нямаше данни за рандевуто. Пишеше обаче, че сред организаторите на форума, на който Плевнелиев ще изнесе лекция в петък, е и Виенският икономически форум. В неговия борд е и EVN. Държавният ни глава кацна в столицата на Австрия в четвъртък сутринта, придружен само от трима гардове, прессекретаря си Мария Иванова и шефа на протокола си Иван Кондов. Шестимата пътуваха в граждански полет на австрийските авиолинии, отлетял от София в 8 часа.

Спешно

Във Виена Плевнелиев и антуражът му се настаниха към 9,20 часа местно време в тузарския петзвезден грандхотел „Виена”. Делегацията зае петия етаж, а персоналът в хотела знаеше само, че им гостува български министър и си нямаше понятие, че става въпрос за президента ни. Първият, с когото се срещна на австрийска почва Плевнелиев, пък бе именно представителят на EVN. Точно в 12 часа шефът на протокола му слезе във фоайето, за да поеме тайния гост и да го качи в апартамента на държавния ни глава. Австриецът обаче беше дошъл 10 минути по-рано и нервно обикаляше из лобито на хотела, докато чакаше да бъде приет. Срещата между двамата продължи точно 1 час. След нея чужденецът слезе сам с асансьора, а пред хотела веднага награби телефона си, за да проведе кратък разговор – най-вероятно да докладва резултатите от рандевуто. След няколко минути пред входа се появи и лимузина “Ауди”, която го откара.
Междувременно пред хотела чакаше и ескортът на Плевнелиев, състоящ се от лимузина “Мерцедес” с българските флагове и няколко коли на австрийската полиция. 10 минути след излизането на австриеца Плевнелиев също слезе пред хотела и се качи в кортежа, за да стартира официалната си програма в Австрия. Достъпът до президента ни беше абсолютно невъзможен заради гардовете му, които зорко бдяха да не бъде обезпокояван. Щом видяха човека на „Телеграф” пък, охранителите на хотела отидоха да говорят с персонала и се погрижиха журналистът да бъде изгонен от вътрешността на сградата.

Разобличаване

ЕVN и „Дондуков”2 толкова се стараха да запазят в тайна заверата си, че при втората среща между Шишковиц и Плевнелиев – на следващия ден – вече официална, двамата не размениха дори и дума. Шишковиц се появи и на лекцията на държавния ни глава в Дипломатическата академия на Виена, като беше облечен със същите дрехи, с които беше и на срещата в грандхотел „Виена”. Дори беше закичил на ревера си значка с логото на енергийния......................................
http://afera.bg/mishena/58968.html




Гласувай:
5



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bojinkata
Категория: Новини
Прочетен: 5386858
Постинги: 3598
Коментари: 5838
Гласове: 6717
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031