Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.01.2014 18:05 - БОЛКА В КИТКАТА 75-78
Автор: bojinkata Категория: Новини   
Прочетен: 7309 Коментари: 0 Гласове:
1



БОЛКА В КИТКАТА  75-78
Сухожилията, минаващи през китката, могат да бъдат възпалени в резултат на въздействието на химически вещества, произвеждани в черния дроб от метилите. Работата със засегнатата ръка още повече травмира (уврежда) китката, правейки оздравяването й по-трудно. Едно малко отверстие, намиращо се между сухожилията служи за преминаване на нервите и кръвоносните съдове към китката. Метилите произвеждат и вещества, причиняващи удебеляване на сухожилията. Когато настъпи уплътняване на сухожилията на китката, те притискат нервите и кръвоносните съдове, докато пръстите и китката се сковат. Ако имате болка или скованост в китката, унищожаването на паразитите и прочистването на черния дроб ще ви излекува. Носенето на бандаж или шина до оздравяването намалява травмата.
Сковаността на ръцете, без болки в китките по-често се дължи на замърсявания и паразити в мозъка. Най-чести причинители на сковаността са оловото, живакът и метилите. БОЛКА В ПАЛЕЦА И КИТКАТА
Тази болка може да се дължи на паразити в черния дроб. Подгответе се за чернодробно прочистване. Ако болката изчезне преди това, по време на бъбречното прочистване, значи тя се е дължала на отлагания в ставите ви. Запознайте се с проблемите на артрита (стр. 94), за да се предпазите от ново увреждане на ставите.
БОЛКА В ПРЪСТИТЕ НА РЪЦЕТЕ
Това е ставна болка, която често се придружава от известно подуване или поява на възли по ставите. Не е трудно да се установи, че подобно на случаите с пръстите на краката, и тук се касае до отлагания в ставите. Можете да се изследвате, за да установите типа на отлаганията. Отлаганията най-често са от пикочна киселина и фосфати. По-подробни инструкции ще намерите в частта, посветена на болките в пръстите на краката (стр. 71). Можете да намалите много количеството на отлаганията и големината на възлите. Те могат да започнат да се свиват до шест седмици след започване на бъбречното прочистване и смяната на диетата. Един голям магнит (5000 гауса), използван при спазване на указанията, може да облекчи болката, но само зъбното прочистване и прочистването на заобикалящата ви среда могат за доведат до трайно подобрение.
БОЛКА ВЪВ ВРАТА
Вратът изглежда е шосето, свързващо зъбите и черния дроб. И вратът, и черният дроб играят роля за болката във врата. Изваждането на инфектиран зъб и прочистването на кавитацията може да се последва от пълно ликвидиране на болката, която се завръща при изваждането на друг зъб. След изваждането на зъб, винаги трябва да се прочисти добре създадената кавитация, за да се предотврати инфектирането й. Прочистването на черния дроб също може да доведе до мигновено облекчаване на болката, но тя ще се завърне заедно с известна скованост на врата след месеци. За да получите трайно облекчение, трябва да направите многократно прочистване.
 Алергията към картофи или домати също може да се прояви с болки във врата. Когато черният дроб не е в състояние да продължи да обезврежда токсините (соланин и др.), съдържащи се в представителите на това семейство зеленчуци, те започват да се разпространяват чрез кръвта из цялото тяло. Вероятно тези токсини имат предпочитание към някоя област на врата, където се прикрепват и причиняват възпаление. Възможно е в тази област да има предхождащо увреждане. Ударите във врата се считат за причина за болките и за това говори пълното им изчезване в част от случаите при хиропрактично наместване. Може би травмата предразполага към наслагване на други фактори. Само по себе си унищожаването на бактериите със зепер не води до дълготрайно подобрение. Това става, когато се прибавят и зъбно, и чернодробно прочистване.
БОЛКА В ШИЯТА
Подчелюстните лимфни възли филтрират телесните течности от главата, отстранявайки бактериите и токсините. Понякога ги наричат „шийни жлези". Ако потокът от бактерии е безкраен, както в случаите на зъбна инфекция, лимфните възли се уголемяват, за да вършат по-добре работата си. Те ще се опитат да отстранят токсичните метали, освежителите за уста и пастите за зъби, които използвате.
 
Фиг. 26. Лимфни възли на врата
Купете си слайд на лимфни възли, за да видите какво ги уврежда. Тъй като обаче лимфни възли има на много места в  тялото, не можете да изследвате отделно шийните възли. Ще трябва да се запознаете с токсините, увреждащи лимфните възли и на другите места. ПХБ от вашето бельо се отстранява от ингвиналните лимфни възли, оловото — от питейната вода, от чревните лимфни възли, а живакът от амалгамните ви пломби, от шийните лимфни възли. Отстранете всички тези токсини. Не спирайте да правите това, докато лимфните възли намалят размерите си.
Роланд Санфорд, на 23 години, имаше лека болка и силна скованост по двете страни на шията. Оплакваше се от изтръпване на ръцете. Роланд имаше само една метална пломба, но тялото му бе буквално отровено със самарий, берилий, индий, мед, цезий и живак. Когато пломбата бе отстранена, болката изчезна и изтръпването намаля.
Одри Доил имаше силни болки в шията, които отдаваше на целодневното си седене и спането в инвалидния си стол. Трябваше да взема болкоуспокоителни, за да спи през нощта. Знаеше, че положението се влошава след ядене на сметана и масло, но казваше, че няма воля да им устои. Само с едно чернодробно прочистване тя изкара „хиляди" малки камъчета и нямаше болка един ден! Но това бе достатъчно да я убеди да продължи и да се отърве от болко-успокоителните хапчета.
ПРОБЛЕМИ В СТАВАТА НА ДОЛНАТА ЧЕЛЮСТ
Болката в ъгъла на долната ви челюст не се дължи на лошо ставно съединение, а на издърпване на челюстта поради спазъм на мускулите в съседство. Винаги в такива случаи има скрита зъбна инфекция. Обърнете се към зъболекар да открие тази инфекция и да прочисти кавитациите (може да се наложи да смените зъболекаря си. Прочетете „Зъбно прочистване" на стр. 410). Заемете се веднага с лекуване на костните увреждания. Започнете с витамин D (40 000 до 50 000 единици веднъж дневно в продължение на 3 седмици и продължете с две такива дози седмично завинаги), консумиране на прясно мляко за набавяне на калций и магнезиев сулфат под формата на таблетки (Виж „Укрепване на костите", стр. 103).
Унищожавайте два пъти седмично остриците посредством зепер или честотен генератор както у себе си, така и у членовете на семейството си. Всички в семейството изрязвайте ноктите си дълбоко в продължение на месец, за да предотвратите повторното опаразитяване. Скърцането със зъби, причинявано от остриците може да допринесе за нарушенията във функционирането на долната челюст. За отпускане на мускулите вземайте преди лягане по две таблетки магнезий и капсули валериана.
ЗЪБОБОЛ
Преди болката да стане силна и мъчителна, унищожете бактериите в устната кухина, като включите и честотите на „зъбното гниене" и „зъбната плака" (Виж списъка на честотите на стр. 561). Веднага си назначете час при зъболекар. Не отлагайте това нито ден дори ако чрез неколкократен зепинг на бактериите успеете да изкарате нощта или почивните дни на седмицата. Зепингът не достига до средата на абсцеса и някои бактерии остават и продължават да се размножават.
Опитайте се да разберете проблема. Ако има зъби с канали на корени в близост до болката, извадете ги. Токсичните материали от каналите на корените излагат на опасност здравето на цялото ви тяло. Отстраняването им винаги помага и след екстрахирането им челюстта може да заздравее нормално. Тъй като болката се причинява от разрастващата се инфекция, която притиска челюстния нерв и тъй като всеки зъб има свързан с него орган (и), от особена важност е да се ликвидират всички инфекции.
Тези взаимоотношения все още не са напълно ясни. Наблюдението, че зъбите имат същата тъканна честота, както някои отдалечени от тях органи, хвърля малко светлина върху тази ситуация. Докато бъдат разбрани смисълът и функциите на тези честоти, ние можем само да предполагаме какви са, взаимоотношенията между зъбите и тези органи. Бактериите се възползват от общия резонанс и навлизат и в органите.
Пример за това са инфекциите на сърцето, причинявани от Staphylococcus aureus. Тези бактерии са чести причинители на сърдечни заболявания и особено тези на митралната клапа, както и на ритъмни нарушения. Те винаги идват от зъбите — налични или липсващи! След изваждане на мъдреците дупките в челюстта често не заздравяват. Попадналите в  тях от устната кухина стафилококи причиняват хронична инфекция. Затова, ако не се налага, мъдреците не трябва да се вадят.
Nocardia, друг често срещан в сърцето бактериален причинител, също може да дойде от зъбите. Той може да попадне и в мозъка, и в нервите. Хората, страдащи от болестта на Паркинсон, винаги имат голямо количество Nocardia. Проведете зепинг за унищожаване на тези бактерии и преди, и след посещението си при стоматолога. Запомнете, че убиването на бактериите не е панацея. Болката и увреждането на органите ще се върнат, ако не проведете необходимото лечение на зъбите и тяхното прочистване.
БОЛКА В ГЪРЛОТО
Честите гърлоболи винаги се повлияват от отстраняване на метала от зъбите, прочистване каналите на корените и излекуване на скритите зъбни инфекции. Това е важно за трайно разрешаване на проблема с честите болки в гърлото. Бактериите и вирусите, причиняващи болки в гърлото, се развиват особено добре в скритите места под и около зъбния метал. Електрическият ток трудно прониква в центъра на такива места (абсцесите). Дори и да бъдат достигнати и унищожени причинителите на инфекции, следващия път, когато ядете нестерилна храна, ще се инфектирате отново! Зепингът не е заместител на зъбното прочистване.
По време на боледуване осигурете топлина на гърлото си (малко повече, отколкото ви е приятно) и правете гаргара с гореща вода, за да усилите кръвообращението. Смучете два пъти дневно таблетки цинк (60 мг). След като прочистите зъбите си, може вече никога да не ви боли гърлото!
Децата, страдащи от чести болки в гърлото, обикновено нямат проблеми със зъбите. Те обаче винаги имат проблем със замърсения въздух. Най-чести замърсители са азбестът, формалдехидът, стъклената вата, фреонът и арсеникът. Прочистете дома си от тези замърсители. Яденето на плесенясала храна също води до респираторни заболявания. Плесените причиняват спад на имунитета, който може да продължи няколко седмици! Усилете устойчивостта на семейството си, като не употребявате храна, съмнителна относно плесени.
 БОЛКА В ОЧИТЕ
Болката в очите се причинява от паразити. Окото е предпочитана локализация на много паразити като Giardia, амеби, анкилостоми, шистозоми, Toxoplasma и много други. Окото има две големи тела от водниста течност, наречени aqueus humor and vitreous humor, в които няма кръвоносни съдове, т.е. не постъпва кръв, която да донесе бели кръвни телца в случай на нужда.
 
Фиг. 27. Око
Светлината минава през роговицата, воднистата течност, лещите, обширното сгькловидно пространство и накрая попада върху чувствителното петно на ретината, наречено макула.
То има свои собствени предпазни средства, каквито са сълзите, но някои паразити като токсоплазмите например преодоляват всички защитни механизми на организма и като правило, ако са попаднали по някакъв начин в тялото, достигат до окото.
Прихващаме Toxoplasma от котките. Токсоплазмите в котешките фекалии са в инфекциозен стадий.
Инфектирането с Toxoplasma в ранна възраст може да постави началото на пожизнено очно заболяване. Токсоплазмите могат да попаднат и в мозъка, предизвиквайки тъпа болка или напрежение в тила.
Trichinella е друг чест очен паразит, който навлиза в мускулите на окото, които отслабват. В резултат на това страда координацията на очите. Източник на трихинели са котките и кучетата.
Не трябва никога да има котешка кутия в къщи. Никога не допускайте децата си до котешката кутия.
С убиването на всички големи паразити и някои бактерии (стафилококи, хламидии, найсерии) болката в окото може да изчезне в разстояние на няколко дни. Ако се появи отново, значи сте пропуснали нещо или сте се реинфектирали. Всички членове на семейството, включително домашните любимци, трябва да бъдат третирани за всички паразити. Хората с нисък имунитет не трябва да отглеждат домашни животни, тъй като ежедневното унищожаване на паразитите не е решение на проблема.
Херпесът на окото не е самостоятелна инфекция. Гостоприемник на този вирус е по-голям паразит вероятно в стадий тения. Тениите трябва да бъдат унищожени с билкови препарати, Rascal или със зепер. (Не с честотен генератор. Само зеперът може да унищожи всички сегменти и яйца едномоментно, без да оставя нещо живо, което да навлезе в нови тъкани).
Мери Роуч, на 60 години, изписа цяла страница, описвайки различните си болки и проблеми. Мери имаше тъпи болки около очите и зад очните ябълки, които се разпространяваха към тила й. Зъбите я боляха при ядене. Имаше пернициозна анемия, която лекуваше от 36 години с инжекции витамин В12 веднъж седмично. Изследването ни показа, че е пълна с Ascaris, амеби и острици, които бяха причина за потрепвания и спазми в мускулите на краката, будещи я от сън. След бъбречното прочистване и противопаразитната програма тя се почувства толкова добре, че нямаше търпение да проведе и чернодробно прочистване. Преди да изминат два месеца, очната болка изчезна.
Джеси Хили бе на средна възраст и изглеждаше здрава, но бе под постоянно напрежение от 40 години заради наследственото си заболяване от retinitis pigmentosa. Имаше риск да й отнемат шофьорската книжка поради бързото прогресиране на болестта. Нашето изследване показа, че в ретината й има натрупани много тежки метали като церий от конците за зъби, арсеник от пестициди, калай от реномиран дезодорант, ПХБ от мехлем за кожа, кобалт от препарат за миене на съдове и индий от метал в устната й кухи на. Имаше и осем паразита в ретината, включително Тохoplasma, поради общуване с котки преди години. Само премахването на зъбния метал бе достатъчно да спре прогресирането на болестта. След две години имаше вече леко подобрение и все-още караше колата си.
ДЕГЕНЕРАЦИЯ НА МАКУЛАТА
.................................



Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bojinkata
Категория: Новини
Прочетен: 5424089
Постинги: 3618
Коментари: 5929
Гласове: 6787
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930