Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.01.2014 13:18 - ...СИНДРОМ НА РАЗДРАЗНЕНОТО ДЕБЕЛО ЧЕРВО, КОЛИТ И СПАЗМИ НА КОЛОНА 50-53
Автор: bojinkata Категория: Новини   
Прочетен: 8076 Коментари: 0 Гласове:
1



........СИНДРОМ НА РАЗДРАЗНЕНОТО ДЕБЕЛО ЧЕРВО, КОЛИТ И СПАЗМИ НА КОЛОНА50-53
Всички тези състояния се обуславят от комбинираното въздействие на паразити и бактерии, което се отключва от алергични реакции. Ако тези състояния настъпват при употреба на млечни продукти, причината най-вероятно не е наличието на алергия, а просто салмонелна или шигелна инфекция. Кипвайте млечните продукти, при които това е възможно и се откажете от сладолед, сирене и йогурт, които не подлежат на термична обработка. Ако яденето на маруля е свързано с болки в червата, а други груби храни не предизвикват болки, то вероятно имате алергия към маруля. Ябълките, канелата и други „алергични" храни могат да бъдат оневинени по същия начин. „Алергията" към зърнени храни се дължи на наличието на трематоди, дървесен спирт, Коджикова киселина (микотксин) и злато.
Всички тези чревни заболявания са лесно излечими чрез унищожаване на паразитите, бактериите и вирусите, но тъй като реинфектирането е голям проблем, отстранете домашния си любимец до пълното си излекуване. Нека му бъде проведена билкова противопаразитна програма преди да си го вземете обратно. Оправете диетата си и проведете прочистване на зъбите и околната си среда. Коремът ви ще бъде щастлив и ще ви бъде благодарен за доброто отношение. Помнете, че зепингът не прониква в чревното съдържимо. Той унищожава бактериите само в най-външния му слой. Поради това ще трябва да провеждате ежедневен зепинг в продължение на няколко седмици. Поради същата причина ви препоръчвам да проведете Чревна програма (стр. 533) и да приемате свръх силна тинктура от кората на черен орех дори да сте получили бързо подобрение само от зепинга.
БОЛЕСТ НА КРОН
Това е по-сериозно заболяване, тъй като при него има язви в горната част на храносмилателния тракт. Причиняват се от овчия чернодробен метил и панкреатичния метил, които обитават черния дроб и панкреаса, но често се промъкват и в горните отдели на храносмилателния тракт. При болестта на Крон винаги се установява участие и на салмонели, шигели, различни амеби и гъбички. Лечението е същото. Изтр*бете всички паразити и отстранете замърсителите (особено дървесния спирт и бутилираните напитки). Заздравяването на храносмилателния тракт настъпва бързо, често само в течение на една седмица. Бързо обаче става и повторното му инфектиране, ако не се спазва правилото за термична обработка на млечните продукти. Поддържайте изрядна хигиена на ръцете си.
Мишел Вортон страдаше от болки в средната част на корема, които не бяха свързани с храненето. Ог време на време  имаше Силна диария, а ежедневно - и главоболие. Беше й започнато лечение с бъбречни билки за други нейни оплаквания. Диарията изчезна! Открихме, че има аскариди (вероятно и в стомаха), на които се дължеше лошото храносмилане и възпалението. Мишел проведе зепинг с честота 408 kHz в продължение на 3 минути при напрежение 10 волта. Трябваше да бъде извънредно внимателна с хигиената, тъй като семейството имаше много стопански кучета. При следващата ни среща, след шест седмици, тя каза, че всички оплаквания са изчезнали, но се е появила нова болка в средната част на корема, придвижваща се по краката й. Болката се усилвала по време на месечните й неразположения.
Оказа се, че тази болка е маточна, но не се дължи на ендометриоза. Открихме в матката й азбест, арсеник, злато, сребро, титан, пропилов алкохол, бензол, толуол и тетрахлоровъглерод. Тази колекция бе добра покана за заселване с всякакви бактерии!
Марк Липман, на 51 години, дойде при нас поради „синдром на раздразненото черво", надявайки се, че ще открием Giardia и че ще го излекуваме бързо. В действителност той имаше чревни метили, които бяха започнали да навлизат в черния му дроб. Имаше също и натрупвания от пропилов алкохол, довели до преканцерозно състояние, което изискваше незабавна реакция. Метилите бяха унищожени за двадесет минути заедно с аскаридите (имаше оток на клепачите). Марк беше алергичен към прясно мляко, което можеше да се очаква при всички тези нарушения на храносмилането му. Веднага се почувства много по-добре и нямаше нужда да идва отново.
Девет годишният Били Хенри имаше ежедневно диария и болки в стомаха. Изпускаше се и по малка нужда по време на сън. В дома им имаше домашно куче и птица. Електронното изследване показа наличие на два вида аскариди и острици. В младото му тяло се бяха отложили бензол, нафталин и тетрахлоровъглерод, които той ядеше, пиеше и вдишваше. Изпускането му спря след унищожаване на празитите с билкова програма. Другите му проблеми изчезваха и се възстановяваха, докато порастна достатъчно, за да спре да си ближе пръстите по време на хранене.
Том Оч, на 36 години, имаше хронични стомашни оплаквания — редуващи се запек и диария, „лактозна непоносимост"  (установена с много прецизен тест) и в крайна сметка, диагноза „синдром на раздразненото черво". В действителност имаше Ascaris плюс няколко вида по-малки паразити. Имаше и интоксикация с цезий, дължаща се на консумация на напитки от прозрачни пластмасови бутилки. Интоксикацията предизвикваше чести депресии и Том беше щастлив, когато разбра, че настроението му ще се промени. След унищожаване на паразитите му и преминаването към употреба на чисти храни и препарати за лична хигиена, всичко премина и нямаше нужда да се връща повече при нас. Вече можеше да пие колкото си иска прясно мляко, нямаше проблеми със синусите си и депресиите му изчезнаха.
Пет годишният Рекс Калахан имаше тъмни кръгове под очите, многобройни ушни инфекции, докато му извадиха сливиците, имаше и много стрептокови инфекции на гърлото. Клинично му бе определена алергия към прахови кърлежчета, полени и животински косми. Получаваше обриви, ако пиеше много плодов сок. Имаше чести диарии. Установихме, че детето има Ascaris, който не е труден за унищожаване. Скоро той бе вече нов човек.
Дейвид Фолз, на 52 години, имаше болки в стомаха и множество здравни проблеми, свързани без съмнение с диагнозата му „Болест на Крон". Беше алергичен към сулфонамиди — лекарства, често използвани при тази болест. Ние открихме, че Дейвид има овчи чернодробен метил в зряла форма и различни стадии на развитие в кръвта и червата си. Поставихме го на билкова противопаразитна програма, която му се стори трудна. Независимо от това, след три месеца червата му почти се нормализираха и болката намаля чувствително.
Седем годишният Едуард Марсили имаше пристъпи от стомашни болки. Открихме наличие на чревни метили и натрупвания от бензол в организма му. Това бе довело до силно понижаване на имунитета и способността му да се справя с паразити. Оказа се, че използва продукт, съдържащ замърсено с бензол билково масло. Паразитите бяха бързо унищожени чрез честотния генератор и му бе започната билкова противопаразитна програма. Един месец по-късно стомахът му беше много по-добре, но от време на време все-още имаше болки. Изследването показа наличие на анкилостома и заешки метил. Бензолът бе отстранен и вече нямаше тенденция да прихваща всичко. Детската поддържаща противопаразитна програма щеше да го предпазва.
Ким Джонсън бе почти две годишна.. Страдаше от чести ушни инфекции, започнали от осем месечната й възраст. Майка й спряла да й дава краве мляко и зърнени храни и инфекции не се появили докъм средата на зимата. После обаче започнали отново и отново се наложило да й се дават антибиотици. Няколко месеца преди да се обърнат към нас, лекарят предложил имплантирането на тръбички, тъй като антибиотичното лечение продължило почти шест месеца. Специалист по уши, нос и гърло се съгласил с това мнение, но предложил да изчакат до есента. Бебето изхождало несмляна храна и не изглеждало добре. Родителите бяха вегетарианци, а детето бе кърмено. Нашият тест показа панкреатичен метил — нещо, което обясняваше лошото храносмилане и особено проблемите с усвояването на млякото и глутенът в зърното. За щастие Ким не посещаваше детска градина, а се отглеждаше вкъщи. Унищожаването на паразитите у детето и майката разреши всички проблеми. Вероятно ушните инфекции са се дължали на бактерии и вируси, обитаващи паразитите.
Синтия Прут, на 36 години доведе трите си деца поради тяхната болнавост. Всички те, както и Синтия имаха стомашни проблеми, много алергии, астма, ушни инфекции и непоносимост към мляко. Едно от момчетата, на 8 години, имаше непоносимост и към зърнени храни и в продължение на няколко години не бе консумирало нито мляко, нито зърнени храни. То бе опаразитено с два вида Ascaris и панкреатичен метил. Сестра му, Нола, имаше сърбеж по кожата на краката и главоболие. Доказахме токсично замърсяване с бисмут и антимон от ароматни съставки на използваните от нея шампоан и прах за пране. У нея се откри и натрупване на ванадий, дължащо се на просмукване на газ в дома им. Най-малкото дете, което бе на 5 години, имаше чести стомашни болки и повръщане. Чрез електронно унищожаване на аскаридите с 408 kHz, както и на панкреатичния метил, във всичките му стадии (честоти от 421 до 434) всички деца се оправиха напълно.
София Собел дойде заради главоболието си, но се оказа, че има и тежък язвен колит. Била на преднизон в продължение на месец, без никаква промяна в състоянието й. Ние открихме, че има три големи метила, както и Chilomastix (кучешки камшичест червей) и амеби в червата й, но не и в телесните й органи. Тя имаше няколко домашни кучета. Стомахът и червата й бяха твърде чувствителни и не позволяваха приложението на противопаразитни билки. В действителност не можеше да понесе нищо друго освен фин прах от бряст (1 супена лъжица се смесва с малко вода до получаването на кашичка, която после се доразтваря с вода и се пие три пъти дневно като напитка). След тази напитка храносмилателният тракт на София вече беше в състояние да поеме калция от две стридени черупки, както и по една таблетка цинк и магнзий. Кръвният й тест показа високи фосфатни нива, тъй като костите й се разграждаха, за да получи калций. Добавихме натриев алгинат (1/4 чаена лъжичка на купичка зеленчукова супа) два пъти дневно, за да може да понесе противопаразитните билки. Децата й получиха сироп против глисти. На дванадесетия ден от противопаразитната програма София вече не се нуждаеше от лекарства за колита. Изхожданията й намаляха до две дневно, като бяха меки и добре оформени, но все още примесени с малко кръв. Тя харесваше алгината, смесен с праха от бряст. Вече можеше да консумира плодове и зеленчуци, но се съгласи да се въздържа от жито и царевица докато не направи чернодробно прочистване. След още една седмица вече нямаше никакви оплаквания от страна на корема с изключение на тежест над матката, вероятно дължаща се на два пропуснати месечни цикала. Изпадна в паника при мисълта за евентуална бременност. Беше посъветвана да предизвика цикъла си (Еменагога, виж „Рецепти"). Тя беше сигурна, че си иска цикъла, а не бременност, което бе нейно свещено право. След три седмици получи колитна криза и уроинфекция, дължащи се на салмонела в храната. Този път тя взе билката Квасия, за да унищожи паразитите и възстанови поддържаща си противопаразитна програма, която бе поизоставила. Беше много заета, пълна с енергия и не вземаше лекарства. Излекува уроинфекцията си с бетаин-хидрохлорид (за да подкисели стомаха). Започна да използва пластмасови съдове, за да намали количеството на никела в организма си (Виж „Проблеми с простатата", стр. 140) и пиеше много вода. Това, което й се случи й даде ценни уроци, от които не само тя, но и семейството й имаха огромна полза.
 Ребека Гетц, на 53 години, имаше язвен колит, а нейният съпруг бе с болест на Крон. Тя вземаше редовно Azul-fidine, а често и Flagyl. От паразитите имаше само чревни метили в различни стадии на развитие. Освен това й открихме и една амеба (Endolimax). За нея не бе трудно да оправи проблемите си като унищожи паразитите си и стерилизира млечните продукти преди употреба. Нейният съпруг бе претърпял няколко операции за отстраняване на част от червата му, увредени от заболяването му. В момента имаше колостома, но вземаше Advil поради болка в ректалната област. Беше му трудно да седи. Бе опитал безуспешно да се лекува с антипаразитни лекарства (Cypril и Flagyl). Имаше чревни метили във всички стадии, както и панкреатични метили, кръглите червеи Capillaria и сколекси на Diphyllobothrium erinacea. Като стигнахме дотук, решихме да прекъснем изследването. Бъбреците му бяха пълни с фосфатни кристали — не консумираше никакви млечни продукти. Поради колостомата му и вероятността от диария той започна с половин доза бъбречни билки и част от противопаразитната програма. Две седмици по-късно продължихме с изследването и открихме острици, Haemonchus, Leishmania tropica, Parago-nimus, Sarcocystis, Stephanuris и Trichuris (камшичест червей). Прибавихме към лечението му билката Квасия и повишихме дозите. Неговият кръвен тест показа високо ниво на тироиден хормон (Т4), допринасящ за свръх активността на червата му. Добавихме към лечението му козе мляко, витамин С (3 грама дневно) и инжекции с витамин В12. За облекчаване на болката в областта на ректума му бяха дадени магнити, на които да сяда. Освен това имаше кадмиеви натрупвания, произхождащи от стари пломби. След пет седмици той вече можеше да седи удобно, без да изпитва болки. Кръвта в изпражненията му бе по-малко. Започна прочистване на зъбите, което щеше да доведе до следващото му голямо подобрение.
Бенито Виламар, човек на средна възраст, имаше от няколко седмици силна болка отстрани на тялото и газове в корема. Открихме овчи чернодробен метил във всички стадии на развитие в тимуса и червата му. Тимусът се намира под горната част на гръдната кост и е много важен орган по отношение на имунната система. Той се уврежда лесно от бензол. Бенито имаше отлагания на бензол в тимуса си.
 Беше му даден списък на продукти, замърсени с бензол," които трябваше да избягва. Метилите бяха унищожени с помощта на честотния генератор, след което продължихме с противопаразитни билки. След две седмици болката отстрани на тялото бе изчезнала, но той настояваше да продължим лечението, за да се освободи и от болка в долната част на гърба.
Девет годишният Ал Викърз имаше болки в стомаха, главоболие, постоянно течащ нос и астма. Имаше и проблеми със съня. Той беше на противоалергично лечение. Ал имаше две кучета, един плъх и два хамстера. И кучетата, и той имаха много аскариди. Той получи зепинг за аскаридите и четирите най-чести метили, без да се провежда изследване за тяхното наличие. Даден му бе противоглистен сироп и капсули Раскал. Това ликвидира проблемите му и отвори нова глава на по-добри грижи за здравето му от страна на неговите родители.
Тим Мелтън, на 16 години, имаше по няколко колитни кризи годишно, изискващи хоспитализация. Имаше също обилно слюнотечение, каращо го да плюе често. Това се дължеше на интоксикация с живак от амалгамните му пломби. По-добре е да изплюваш живака, отколкото да го гълташ. Тим имаше голямо количество чревни метили, поради което го поставихме на антипаразитна програма. След месец той беше вече много по-добре. Все още имаше обаче остри болки под кръста, дължащи се вероятно на камъни в бъбреците. Той обичаше да пие леден чай и имаше големи отлагания на оксалатни и цистеинови кристали. Не можеше да повярва, че една обикновена напитка може да бъда толкова опасна.
БОЛКИ В ЦЕНТРАЛНАТА ЧАСТ НА КОРЕМА
---------------------------------- image
 
   




Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bojinkata
Категория: Новини
Прочетен: 5384766
Постинги: 3597
Коментари: 5837
Гласове: 6713
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031