Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.12.2013 15:03 - БОЛКИ В ДОЛНАТА ЧАСТ НА ГЪРБА
Автор: bojinkata Категория: Новини   
Прочетен: 3033 Коментари: 0 Гласове:
3



..................................
БОЛКИ В ДОЛНАТА ЧАСТ НА ГЪРБА
Казват ни, че болката в долната част на гърба се дължи на вродена слабост на основата на гръбнака поради това, че ние хората ходим изправени, а не на четири крака. Казват ни още, че костните кукички, които държат гръбначния стълб подравнен, в някои фамилии са по-плоски, което затруднява задържането на прешлените един за друг. И още ни казват, че чрез „подходящи упражнения" можем да укрепнем тази част от тялото си и да избегнем болките в долната част на гърба.
Днес, когато без хирургическа намеса и променяне на стойката болката в долната част на гръбнака може да изчезне бързо и трайно, тези теории изглеждат старомодни.
Акупресурният масаж и хиропрактиката могат да донесат „чудотворно" облекчение. И най-големият страдалец, едвам довлякъл се до кабинета на хиропрактика, изкривен от болката в долната част на гръбнака, може да излезе оттам с нормална походка, без болка и без необходимост от болкоуспокояващи. Очевидно, независимо че има приплъзване на диск или прешлен, той се връща лесно на мястото си.
Ако ключът е в мускулната релаксация, следва да се запитаме защо тези мускули изпадат в спазъм толкова лесно. Всеки мускул прави спазъм, ако внезапно го раздразниш или нараниш. Ако в обувката ви попадне тресчица или стъкълце, например, цялото ви тяло реагира със спазъм и потреперва. Походката ви се възстановява, когато ги отстраните.
Кристалите оксалова киселина са толкова остри, колкото е парченцето стъкло. Направете бъбречно прочистване, за да отстраните тези кристали и други камъни. Всички болки в долната част на гърба могат да бъдат излекувани, ако се отстранят острите кристали от бъбреците. За разтварянето  им са необходими около три седмици. При много тежки случаи, този срок може да се удължи до шест седмици.
Няма значение дали сте страдали една или двадесет години. От окончателното ви излекуване ви делят само няколко седмици.
Нашето тяло образува осем и повече различни бъбречни камъни. Оксалатно киселинните камъни причиняват остри режещи болки. В стремежа си да отстрани тази изключително вредна киселина, вашето тяло я неутрализира, превръщайки я в калиев оксалат. Вашите бъбреци са в състояние да запазят малко калциеви оксалати в разтворено състояние, но наистина малко. Излишъкът кристализира. Само в една чаша обикновен черен или леден чай (не билков или зелен) се съдържат около 20 MI оксалова киселина. (Взето от „Food Val-ues", 14th ed., Pennmgton and Church, 1985.) Това количество е твърде голямо, за да остане в разтворено състояние и излъчено от бъбреците. Чаят е токсично питие и не трябва да се счита за напитка, която може да се приема ежедневно. Шоколадът и какаото също съдьржат голямо количество оксалати.
Децата не трябва да пият чай или какао. Техните нежни бъбреци не трябва да бъдат излагани на предизвикателството да излъчват големите количества оксалова киселина, съдържащи се в тези питиета. Освен това калцият, изразходван за неутрализиране на оксаловата киселина, е прахообразен. Калцият е безценен хранителен елемент, който при децата трябва да се пази за развитието на костната им система.
Необходимо е да се открие кой от видовете кристали в бъбреците ви предизвиква мускулния спазъм. Различните билки разтварят различни видове кристали. Чрез комбинирането им ще можете да разтворите едновременно всички видове кристали.
Навсякъде, където са се образували оксалатни кристали, намираме една бактерия — Proteus vulgaris. Дали тази бактерия се възползва по някакъв начин от оксалатните кристали? Дали пък не подпомага образуването им? Съдейства ли самата бактерия Proteus за болката в долната част на гърба? А може би болката в долната част на гърба се обуславя и от пробожданията на острите (подобни на стъкло) частици и от възпалителния процес. За щастие вие имате възможност да унищожите по електронен път Proteus vulgaris.
 Използвайки новите си диагностични умения, вие можете да тествате бъбреците си за кристали. Камъните в бъбреците, които аз съм наблюдавала, се състоят от калциев оксалат, пикочна киселина, цистеин, цистин, монокалциев фосфат, дикалциев фосфат и трикалциев фосфат. Всички тези камъни могат да бъдат разтворени чрез билкови смеси. Всички те обаче могат отново да се образуват само за една седмица!
За да предотвратите образуването на оксалатни кристали, спрете да пиете оксалова киселина (Яденето на богати на оксалати зеленчуци няма толкова голямо значение. Спанакът, кислецът, ревенът — всички имат място в здравословното хранене.). Приемайте също магнезий и витамин В6 (както е препоръчано при бъбречното прочистване).
За да предотвратите образуването на фосфатни кристали, намалете консумацията на фосфати и приемайте прясно мляко като източник на калций. Поддържайте бъбреците си идеално чисти с помощта на бъбречните билки и пийте вода в изобилие. Ако сте приели една кварта стерилизирано прясно мляко (1,14 литра), два пинта вода (около 1 литър), по половин водна чаша домашно приготвени плодов и зеленчуков сок, едва ли ще имате желание за още напитки.
Нямам представа какво причинява цистеиновите или цисти-новите камъни (едва ли е вродено предразположение, като се има предвид, че такива камъни се срещат и при хора без цистинурия). Тъй като тези камъни съдържат сяра, а аз съм наблюдавала появата им след приемане на лекарства, съдържащи сяра, разумно е да не се използват такива лекарства или след използването им да се проведе бъбречно прочистване.
Ако болките в долната част на гърба ви са много силни, вероятно имате няколко вида камъни в бъбреците. Някои хора имат и седемте вида.
Роузи Зекар, на 30 години, дойде да се срещне с нас след излекуването на майка й, която беше с толкова силни болки в долната част на гърба, че в продължение на 30 години не бе могла да върши никаква домакинска работа. Самата Роузи имаше обикновената комбинация от кристали в урината си — оксалати, урати и фосфати. Започна с бъбречните билки. След три седмици бе толкова добре, че може би щеше да престане да идва при нас, ако не искаше да оправи и храносмилането си, и хроничната си лесна уморяемост.
 Веpa Вигнолт, на 32 години, дойде най-вече, за да й помогнем да забременее, но сподели, че има болки в долната и  средната част на гърба. Ако бе забременяла, без да проведе бъбречно прочистване, можеше да развие еклампсия и  хипертония, които са свързани с проблеми в бъбреците. Започна бъбречно прочистване с билки. Вера имаше кървене от венците и използваше много дъвка. Твърдеше, че има лоши зъби по наследство, имайки пред вид, че и други членове на семейството й са имали подобни оплаквания. Бе посъветвана да спре да дъвче дъвка, да започне да пие по три чаши 2% мляко и да взема перлички Витамин А и витамин D, както и веднъж дневно да почиства зъбите си с конец. (Всички марки конци за зъби са замърсени с живак и талий. Използвайте еднонишкова рибарска корда). Препоръчахме й веднага след това да мие зъбите си с нова много мека четка, на която да поставя по пет капки 17,5% водороден прекис. Трябваше да мие още един път дневно зъбите си (без предварително почистване с конец) с калиев йодид, приготвен от аптекар. Посъветвана бе да не мие зъбите си с препарати, съдържащи метал, за да намали нараняването на повърхността им. Вера имаше оксалатни камъни и трябваше да спре да пие обикновен чай, заменяйки го с билков, приготвен само от една билка. След пет седмици венците й бяха вече много по-добре, въпреки че все още дъвчеше по малко дъвка и перхидролът бе болезнен за тях. Болките в долната и средната част на гърба изчезнаха.
Герхард Роджърс, на 39 години, ни посети заради болките в долната част на гърба и крампите на краката си. Той имаше моно, ди и трикалциеви фосфати в бъбреците. Препоръча му се да промени диетата си като намали фосфатите (месо, зърнени храни, хлебни изделия, макарони, газирани напитки) и увеличи калция и минералите. Трябваше да изпива по три водни чаши 2% прясно мляко дневно и да премине курс с бъбречните билки. За 25 дни състоянието му се подобри незначително. Той все още имаше фосфатни кристали. Не искаше да пие мляко, тъй като беше чувал много лоши неща за него. Беше му казано да преварява млякото, за да отстрани тези „лоши неща". Тестът за токсични елементи на Герхард показа натрупване на мед, арсеник, кобалт, кадмий, олово, талий, ванадий и радон. Това обясняваше крампите в краката, главоболието и  проблемите със съня му. Проучването ни показа, че арсеникът идва от един пестицид, кобалтът — от перилен препарат в дома му, а талият и медта — от пломбите му. Ванадият бе отстранен чрез затягане на тръбите на газопровода. Препоръчахме му да подобри вентилацията на пространството под къщата си, за да се справи с радона. Герхард ни благодари за получената информация и започна да прочиства тялото си и средата, в която живееше.
Албърта Мелъс, на 52 години, се обърна към нас заради болките в долната и горната част на гърба си. Обяснихме й, че болката в долната част се дължи на малки остри камъчета, които се забиват в тъканите, но тази в горната част на гърба се дължи на камъни в жлъчния мехур. Започнахме с болката в долната част на гърба. Бъбречният тест показа, че Албърта има оксалатни и цистеинови кристали. Тя проведе бъбречно прочистване с билки и когато дойде след деветнадесет дни, ни съобщи, че болката е изчезнала.
Глен Дърк, на 62 години, ни се обади по телефона и ни каза, че е спрял да уринира, вероятно поради камъни в бъбреците. Това вече му се беше случвало веднъж, поради което той бе изпаднал в паника. Още същия ден започнахме бъбречно прочистване с билки и през нощта той изкара 117 камъка без да прокърви. Не се наложи да взема болкоуспокоителни. След това се насочихме към проблема с увеличената му простата и болката в седнало положение. Глен имаше чревен метил в различни стадии на развитие в червата и простатната си жлеза. Освен него, в простатата му имаше и Clonorchis (чернодробен метил 1 зряла форма и яйца). Имаше замърсяване с тетрахлорвъглерод, метил бутил кетони и тетрахлоретилен, дължащо се на консумиране на замърсени храни. След като спря да употребява бутилирани безалкохолни напитки и унищожи паразитите с честотен генератор, той възстанови нормалното си уриниране — свободно и неболезнено.
БОЛКИ В ДОЛНАТА ЧАСТ НА КОРЕМА
..................................



Гласувай:
3



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bojinkata
Категория: Новини
Прочетен: 5386233
Постинги: 3598
Коментари: 5838
Гласове: 6714
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031