Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.12.2013 20:53 - УКРЕПВАНЕ НА КОСТИТЕ
Автор: bojinkata Категория: Новини   
Прочетен: 1783 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
...............................
УКРЕПВАНЕ НА КОСТИТЕ
Калцият, намиращ се в зеленчуците, не може да бъде разтворен от човешкия стомах (преживните животни, каквито са например кравите, го разтварят, тъй като имат допълнитен стомах, в който се намират специални бактерии, вършещи в действителност това). Калцият под формата на таблетки не се разтваря добре особено от по-възрастните хора. Ние се нуждаем от предварително разтворен калций, за да можем да го усвоим.
Първобитните хора, които са се хранили с риба и зърна, смлени между камъни, са поглъщали между 4 и 6 грама калций дневно. (За повече подробности прочетете „Nutrition and Physical Degeneration" от Western A. Price, DDS, издадена за първи път през 1939 г., или поне разгледайте илюстрациите.
 Помолете библиотеката, която ползвате, да закупи екземпляр от Price-Pottenger Nutrition Foundation, (800) 366-3748.) Даже само 20% от него да се разтварят, те биха имали около 1 грам усвояем калций. Сигурно са имали и повече, тъй като са били млади (средната продължителност на живота е била под 50 години). Зъбите на намерените черепи от онези времена са без кариеси. Първобитните хора са живеели главно сред природата и получаването на витамин D от слънчевите лъчи не е било трудно. Храната им е съдържала достатъчно витамин В2, който ги е предпазвал от увреждане с ултравиолетови лъчи при излагане на слънце.
Нашето цивилизовано време обаче е различно. Ние доживяваме до старческа възраст, в която стомахът ни не произвежда достатъчно киселина както за унищожаване на попадналите в него бактерии, така и за разтваряне на минералите, намиращи се в храната ни. Така че, за да усвоим минералите, те трябва да бъдат предварително разтворени. Калцият в прясното мляко, например, е разтворен от другите съставки на тази напитка. Лактозата (млечната киселина), образуваща се в млякото по време на храносмилането, придава на калция структурата, необходима за всмукването му в червата. Жлъчката също участва във всмукването на калция. Млякото съдържа и фосфати, но в количества, не намаляващи полезността му. Аз препоръчвам прясното мляко като източник на калций за заздравяване на челюстната кост след и преди стоматологичната работа. Вие се нуждаете от поне 1 грам калций дневно. Една кварта мляко съдържа 1 грам (1000 мг) усвоим калций. (1 quart =1,14 литра.)
От тях вие абсорбирате само 250-400 мг. Останалото се излъчва и изхвърля. Абсорбираният (усвоеният) калций е този, който има значение за заздравяване на челюстната кост. Използвайте прясното мляко не само за пиене, но и за готвене. Калцият не се разрушава от високата температура.
Костите не са изградени само от калций. Магнезият е също важна тяхна съставка. Тъй като магнезият е по-разтворим и по-лесно усвоим от калция, таблетките (магнезиев окис, 300 мг) вършат работа. Ако не можете да абсорбирате магнезия, той ще остане в червата ви и ще действа като слабително средство. В такъв случай трябва да засилите стомашната си киселинност по време на хранене, като прибавяте пресен лимонов сок, оцет или витамин С към храната или напитките си. Така по-лесно ще смилате прясното мляко и ще разтваряте, намиращите се в него минерали. Борът (3 мг веднъж дневно) и манганът (15 мг веднъж дневно) спомагат за заякване на костите.
Когато подобрите диетата си, отстраните проблема със зъбите си и прочистите бъбреците си, болката в тазобедрените стави ще изчезне и вие няма да мислите за оперативната подмяна.
Тери Хамонд, на 48 години, имаше болки в двете тазобедрени стави. Тя беше диабетичка и пиеше по пет чаши кафе дневно. Имаше инфекция на костта с причинител Staphy-lococcus aureus под три извадени зъба. След като се откача от кофеина (кофеинът може да улесни разпространението на бактериите, засилвайки пропускливостта на тъканите) и след стоматологична работа, дясната става престана да я боли. Когато кавитациите бяха прочистени, спря да я боли и лявата, но след седмица болката се върна. Мери не бе унищожила паразитите и техните бактерии. Имаше да отстранява разтворители и й предстоеше бъбречно прочистване, но тя, чувствайки се много по-добре, беше ентусиазирана да покаже с каква лекота се движи.
БОЛКИ В СЛАБИНИТЕ
В слабините, подобно на подмишничните ямки и шията, се намират лимфни възли. Лимфните възли са вашите най-добри приятели. Работата в тях кипи като в кошер. В тях са свили гнездо вашите бели кръвни телца. Лимфните възли вземат проби от телесните ви течности (лимфа) на тези пунктове, подобно на службата по водите и санитарните служби, които вземат проби вода и мляко, за да се убедят, че са чисти и стерилни. Разбира се, в действителност те никога не са такива. Но вашите бели кръвни телца работят за това. Те непрекъснато отстраняват нечистотии като цирконий и титан и патогенни организми като бактериите и вирусите.
Когато в лимфния възел пристигне голямо количество от някой паразит или замърсител, за да се справи с това предизвикателство, той увеличава размерите си.
Можете да почувствате болка в слабините, ако увеличеният лимфен възел притиска някой орган. Болката е сигнал за опасност. Унищожете веднага паразитите и бактериите с нашия зепер. Започнете бъбречно прочистване. Спрете да из ползвате токсични продукти и да консумирате токсична храна. Ако всичко, което правите има ефект, след няколко дни лимфните възли ще започнат да се смаляват и болката ще затихне. Ако болката не се появи отново, вероятно сте успели да ликвидирате основната причина. Ако обаче се появи, трябва да се опитате да поставите точна диагноза. Изследвайте се за ХИВ и СПИН, а след това изследвайте слюнка от домашните си любимци, млечни продукти и др. Предотвратете повторното си инфектиране от други хора, домашни любимци или млечни продукти. Помогнете на вашето тяло като почистите зъбите си и заобикалящата ви среда. Проверете всички хранителни добавки за наличие на токсини, преди да решите да ги използвате ежедневно. Ако се покажат в белите ви кръвни телца няколко минути след поглъщането им, това означава, че съдържат токсин. Ако болката в слабините ви не изчезне, вероятно сте пропуснали нещо.
 
Фиг. 18. Вашите лимфни възли са най-добрите ви приятели
Има обаче и други причини за болки в слабините. Например хернията. Наличието й може да се установи от лекар. Хернията се лекува оперативно.
Болката в яйчниците често се усеща близо до слабините. Една голяма киста на яйчника може да притиска чувствителни органи в съседство.
Образуването на кисти (кистозни яйчници) е често явление и при котките. Очевидно нещо не е наред с тези органи.
Яйчниците произвеждат хормоните прогестерон и естроген. Ако в тях се заселят бактерии (такива като Gardnerella, причинителите на syphilis или gonorrhea), работата им се разстройва и те могат да произвеждат или твърде малко, или твърде много хормони. Първата стъпка в лечението им е унищожаването на паразитите и особено на метилите (трематодите).
След това унищожете и останалите паразити и бактерии, като обърнете особено внимание на Gardnerella и чревните бактерии, които могат лесно да мигрират от червата в яйчниците. Въпреки всички тези мерки, кистата може и да не се свие. За да стане това, трябва да определите с какво е пълна тя. Спрете да я пълните и тя ще се свие и изчезне.
Много различни замърсители могат да бъдат открити в една яйчникова киста. Изследвайте се за ХФК и ПХБ. Друг чест замърсител е златото. Вашето тяло само отлага някои замърсители като азбеста и фибростьклото в кистите. Тялото ви е мъдро. Ако не може да ги отстрани чрез бъбреците или жлъчката, поне да ги държи на едно място (под формата на киста) — по същия начин както бунището за токсини спестява отравянето на останалата част от околната среда. Докато прибавяте към бунището, то не може да се смали. За щастие всяка минута, денонощно вашите предани бели кръвни телца извозват токсини от кистите. За вас остава само да спрете да прибавяте. Отстранете метала от зъбите си, прочистете тялото си, околната си среда и променете диетата си.
След три седмици ще забележите, че кистите са се свили. Всъщност ще изчезнат болките в слабините, което означава, че кистите са се свили. Болките могат да бъдат облекчени и чрез унищожаване на бактериите с билки (опитайте диви батати) и хиропрактика. Премахнете натрупаните наоколо шлаки чрез бъбречно прочистване. Ако кистите не се свият, значи не сте определили правилно кои са замърсителите. След като се коригирате и кистите се свият, проведете електронна или билкова противопарзитна програма и възприемете здравословен начин на живот.
Яйчниците могат да ви болят и без да имате кисти. Можете да премахнете болката чрез отстраняване на паразитите и замърсителите много по-бързо, отколкото при наличието на киста.
За решаване на яйчникови проблеми от различно естество  често се използват синтетични хормони (Provera, Premar-in, Ogen и др.). Спрете да ги използвате, когато вече не е необходимо. Въпреки че са ниско токсични, хормоните все пак трябва да се детоксикират от черния дроб, а има и риск да са замърсени с метали. При вземане на естрогени е наблюдавано ускоряване в развитието на съществуващ рак.
БОЛКИ В ДОЛНАТА ЧАСТ НА ГЪРБА
......................... image



Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bojinkata
Категория: Новини
Прочетен: 5385762
Постинги: 3597
Коментари: 5838
Гласове: 6714
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031