Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.09.2013 20:11 - Сирия -79- ключът към Иран и ТСВ
Автор: bojinkata Категория: Новини   
Прочетен: 1322 Коментари: 1 Гласове:
1

Последна промяна: 11.09.2013 20:14

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Няколкостотин сътрудници на сирийските сили за специални операции „Ал Ваадат ал Каса" са пристигнали в САЩ по легален и нелегален път, съобщава високопоставен източник от Министерството на отбраната на Сирия. Това пише руското електронно издание Военное обозрение.

Бойните групи са от 3 до 7 души и са оборудвани с всичко необходимо за осъществяване на диверсионни операции в случай на военен удар на Вашингтон срeщу режима на Башар Асад.

Диверсантите са с европейска, азиатска и латиноамериканска външност, перфектно владеят английски, мнозина са били на служба в англоезични подразделения в други страни. Всички са минали спецподготовка за адаптация към живота в САЩ, доста от тях са били нееднократно в страната.

Целите на ударите ще са обекти на управлението и инфраструктурата в най-гъстонаселените щати на Северна Америка - железници, електрически подстанции, електростанции, хидротехнически съоръжения, нефтени и газови терминали, военни бази, основно авиационни и военноморски. Прогнозираните щети за САЩ се изчисляват на стотици милиарди долара.

Източникът от МО на Сирия е категоричен, че терористични атаки срещу мирното население не се предвиждат.

Анонимният сирийски висш офицер уточнява, че решението за подобна операция е взето от ръководството в Дамаск на база опита от войните в Югославия, Ирак и Либия, където отблъскването на агресията е заложено предимно на отбранителната стратегия, което от самото начало е обрекло тези страни на поражение. „Война не се печели в отбрана", категоричен е източникът.

Силите за специални операции на Сирия според експерти са отлично подготвени, имат богат успешен опит във водене на бойни действия на чужда територия - Израел, Ливан, а също и на сирийска земя: само за последната година те са успели да ликвидират няколко хиляди чуждестранни наемници, включително действащи сътрудници на чужди спецслужби.

Специалните сили на Дамаск са създадени през 1958 и в момента включват една дивизия и осемнайсет отделни полка със специално предназначение. Обучени са от съветски военни инструктори.

Всички американски обекти в Близкия изток ще станат мишена на атаки от страна на батальоните от камикадзета на сирийската опозиция, ако САЩ "посмеят да нападнат Сирия", заяви днес в интервю пред иранската агенция Фарс генералният секретар на сирийската опозиционна партия "Аш Шабаб" Махир Мирхидж, предаде БГНЕС.

"Независимо, че сме част от опозиционно настроените към сирийското правителство сили, родината за нас е по-важна от всякакви други интереси", подчерта Мирхидж. Във връзка с това ние сме сформирали няколко батальона бойци самоубийци, които се извършват операции срещу американските интереси в Близкия изток, добави той. Партийният лидер предупреждава Вашингтон, че евентуално нападение срещу Сирия ще има широкомащабни последствия за целия район.

"Дори на ограничена военна операция на САЩ сирийският народ неизбежно ще отговори с широкомащабна война", подчерта Махир Мирхидж. От друга страна той обвини за химическата атака край Дамаск сирийски радикални ислямисти, проникнали от турска територия.
http://news.ibox.bg/news/id_417065830
                                                

Тези заплахи вероятно се отчитат от Обама и са напълно реални. Да се открият такива "нелегали", проникнали в САЩ и ЕС е невъзможно, защото те не поддържат връзка с разузнавателните органи на Сирия и са се внедрили напълно в страната. Това са обикновени хора -търговци, баничари, дюнер-продавачи и тн. Дори да се разкрие една група, другите са независими, неоткриваеми. Колко такива групи има в Бг? image



Гласувай:
2



1. bojinkata - Поздрави приятелю!
12.09.2013 11:36
Поздрави приятелю!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bojinkata
Категория: Новини
Прочетен: 5386454
Постинги: 3598
Коментари: 5838
Гласове: 6715
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031