Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.02.2021 07:00 - Mалката тайна на богатите
Автор: milalea Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 1630 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 И бедните и богатите харчат пари. Само че го правят по различен начин. Бедните харчат пари така, че парите си отиват за винаги
Богатите харчат пари хитро: благодарение на това техите пари се връщат при тях (не, далеч не всички пари се връщат, но по-голямата част - със сигурност, а още в приумножено количество).   Как е възможно това? Как може да се харчат пари така, че те да се връщат, а и в по-голямо количество? Много лесно!     Има 3 категории за харчене на пари:
      1) РАЗХОДИ  Това е именно този начин, който винаги използват бедните. Чистите разходи са харчене на пари, които никога няма да се върнат.
   
 Какво се отнася към чистите разходи?

Покупка на хранителни продукти, комунални услуги, наем на апартамент, ремонт, мебели, разходи за деца, ресторанти, отдих, пътувания, автомобил, подаръци, дрехи, битова и друга техника, украшения, бижутерия, козметика, драгоценности, връщае на дългове и кредити  и т.н.
Съжалявам, ако съм натъжил някой (истината често може да натъжи)       2) ВЛОЖЕНИЯ Вложенията са начин за харчене на пари, когато парите по косвен начин се връщат. Често, още в приумножено количество.

Какво са вложенията?
Твоето образование, личностен растеж, занимания със спорт (предплатени карти), различни курсове за повишаване на квалификацията, книги, тренинги за теб и др. 

Пример за влагане на пари:
Купих си годишна предплатена карта за тенис. Струваше ми скъпо, но благодарение на това, че ходех редовно, значително вдигнах нивото на енергията си. Направо в залата измислях идеи как да получа повече пари.

 

Още един пример: Брокер купува курсове за повишаване на квалификацията и минава обучение за продажби. Благодарение на това започва успешно да продава скъпи обекти, които му донасят доход. Или друг човек започва да изучава английски език. Благодарение на знанията по английски той сава по-търсен и сменя работата си за по-високоплатена.
Лично аз смята занятията си по тенис за вложение. Защото тениса развива енергоресурсността и тялото ми. Благодарение на новото ниво енергия мога да работя с голямо количество клиенти и да изпълнявам голям обем работа.
    3) ИНВЕСТИЦИИ Инвестициите са начин за харчене на пари, когато парите се връщат непосредствено от източника на инвестиране.
    Кое се отнася до инвестициите? Покупка на акции, недвижимо имущество за продажба или за наем (или недвижимостта се купува за себе си - това е вложение; недвижимостта поскъпва и, ако я продадате тя ще ви донесе повече пари), в бизнес, фондове, стоки, които се купуват с цел препродаване и др.
 Инвестициите биват печеливши и губещи
Губещите инвестиции са тези, когато си спечелил по-малко, отколкото си вложил (купил си акции по-скъпо, продал си по-евтино). Такива инвестиции са разход, наистина, но те донасят опит.
Печелившите инвестиции връщат парите, които си вложил, плюс донасят още пари отгоре. С какво инвестициите се различават от вложенията?
Вложенията донасят пари по косвен начин. То ест не самите вложения донасят пари.
Вложенията дават нещо, благодарение на което човек получава повече пари.
Инвестициите непосредствено по пряк начин донасят пари.   ЕДНА ВЕЩ  - РАЗЛИЧНИ КАТЕГОРИИ Един и същ предмет може да се отнася до различни категории в зависимост от използването.  
 Апартамента за теб е вложение. Но купен с цел продажба или даване под наем - това е инвестиция.
Автомобилът, за да пътуваш за работа е разход. Но ако възнамеряваш да бъдеш таксиметров шофьор, то автомобилът е инвестиция, защото ще ти донася пари.
 Пътуване на море със семейството - разход. Пътуване, което има делови  характер и може да донесе пари - това е инвестиция.
Компютър за теб е разход.
Компютър, на който възнамеряваш да работиш и да изкарваш пари - това е вложение (вложение, защото сам по себе си компютъра няма да ти донесе пари, но благодарение на него ти ще свършиш работа, която ще ти донесе пари).   Голямата тайна на богатите! Богатите влагат и инвестират повече, отколкото просто харчат пари.
Бедните харчат практически всички пари.

Малък съвет:
Научи се първо да влагате грамотно, а после ще се учиш да инвестираш. Инвестициите много често водят до загуби, което ще бъде за теб разход. Трябва да се учиш да инвестираш!  



Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: milalea
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 57401
Постинги: 35
Коментари: 10
Гласове: 190
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031