Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.09.2021 17:27 - НИЕ-625 Очистиха Доктора от втори опит
Автор: pitatlimedejzorata Категория: История   
Прочетен: 913 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

ОЧИСТИХА ДОКТОРА ОТ ВТОРИ ОПИТ

 

Денят е 22 февруари 2006 година. Двама стрелци няколко минути преди 2 часа следобед, изстреляха 22 куршума (13 от тях където трябва) срещу джипа на Иван Тодоров-Доктора и го убиха в центъра на София, на 2 километра от НДК. (Районът ви е изключително познат от други знакови убийства.) Това беше вторият, вече сполучлив опит този “Доктор” да бъде убит.
Макар, че при първия несполучлив опит (18.04.2003, т.е. в том НИЕ-5) описах подробно кой е Иван Тодоров-Доктора и с кого е свързан, съвсем накратко ще припомня пак:

До 18.04.2003г., когато оцеля по чудо при първия опит за убийство, никой не беше чувал за него. Никой от обществото, имам предвид. Иначе, според медиите, но вече СЛЕД април 2003-а, него са го познавали добре: Константин Тренчев (имали общ разработчик преди 1989), ген. Любен Гоцев (общ наблюдаващ него и Маргините конкретно), Денис Тюркмен -зетят на Големия Фатик, Владимир Тутберидзе – първият мъж на Светлана Шаренкова, Митьо Очите, Косьо Самоковеца (общи ортаци в контрабандата), Спас Русев (препоръчал на Симеон II Милен Велчев, Пламен Петров и нововремеца Мирослав Севлиевски)...
При този първи опит за убийство, в джипа на Доктора бяха намерени няколко от “онези снимки” от яхта в Монако, доказващи думите на тогавашния главен секретар на МВР Бойко Борисов: “Имаме снимки на политици и магистрати в компанията на престъпници.” Това доведе до подаване на оставка от страна на Борисов. Която не беше приета от министъра Георги Петканов и оттеглена по молба лично на Царя.
Нататък не знаете, не съм разказвал. След атентата от април 2003 Докторът заминал за Франция да си лекува спуканите тъпанчета на ушите от силния взрив на бомбата. През август с.г. в Хасковския районен съд било заведено дело срещу него за отвличане и грабеж на бизнесмена Милослав Кръстев (старо дело – от 1994-а). Проведен бил един разпит, за който Докторът пристигнал в България с частен самолет от Милано и веднага след двучасовия разпит отлетял отново за Италия. Казал, че се страхува от нов атентат. През ноември 2003 година делото е прекратено, понеже потърпевшият бит Милослав Кръстев се отказва от показанията си. Междувременно на 5 декември 2003г. на улицата в центъра на Амстердам беше застрелян Косьо Самоковеца.
Продължението: Все пак Иван Тодоров-Доктора е осъден (на първа инстанция) през февруари 2004-а на 5 години затвор. Разбира се, че не влиза в затвора. Междувременно през февруари 2005г. (не му върви на Доктора през февруари) НСС повдига ново обвинение срещу него и бившите му сътрудници Петър Петров-Амигото и братята Дойчин и Димитър Мирянови за контрабанда на цигари за Македония на стойност 50 милиона евро. До съд не се стига отново, защото трафикът бил насочен към Македония, т.е. това било македонски въпрос. Мислите, че се шегувам ли? – Не, не се шегувам. През февруари македонският вестник "Време" писа за връзки на Доктора с хора от бившето правителство на Люпчо Георгиевски по линия на контрабандата с цигари в Република Македония. Люпчо Георгиевски опровергава твърденията. Иначе делото имаше две несполучливи продължения през октомври 2005 и на 1 февруари 2006-а. Следващото поредно заседание на съда трябваше да бъде на 13.03.2006.

Разбрахте ли нещо? Ако не, продължавайте да четете надолу:
Емил Спахийски, в.”Сега”, 28.02.2006:
“Има ли нещо общо между предстоящото ни приемане в Европейския съюз и убийствата на бизнеселита (бизнеселита? – аз питам), който е стъпил с единия крак в светлата зона, а с другия – в подземния свят? При всички положения – да. Така казват всички. Аз май съм точно на противното мнение. Този, който ги избива, просто иска да влезем в ЕС  пречистени и нови. Известно време вървеше теорията на десницата, че Луканов е убит (1996-а) от свои хора, защото били се изпокарали и те му видели сметката. Теория, която поде и разкзвачът на приказки Никола Филчев. Сега вече не върви, защото в правото, но най-вече в историята, има и логика. Ключът на неговото убийство според мен се състои във въпроса можеше ли да има януарски събития през 1997г., ако той беше жив. След неговия разстрел “държавата не остана същата”. Структурно се промени и пое в западна посока. Известно време в медиите и обществото вървеше теорията на бившия главен секретар на МВР Бойко Борисов – че понеже МВР удряло каналите за наркотици, пазарът се стеснявал, мафиотите озверявали от глад и се изяждали помежду си. След убийствата на много ключови фигури като Жоро Илиев и най-вече на Емил Кюлев, тази теория сама влезе в кошчето за боклук. Ако всички, които се занимават с черни дела, бяха в затвора, политиците щяха да се изядат помежду си по Борисовата теория, защото просто щяха да умрат от глад. Нямаше да има кръгове от фирми, приятелски и братовчедски окръжности. “Олимп”, “Орион”, куфарчета, магистралки и миникупъри за любовниците най-вече. (Не е хубаво такова смесване на понятията от страна на Спахийски. Но то и продължава.)

За повечето от големите групировки се знае, че са рожби на видни фигури от бившата ДС, а после са поддържали тесни, дори братски връзки с партийните централи. БСП, СДС (в периода преди разпада си), ДПС и всички производни не правят изключение. Така стоят нещата в държавата ни. И наистина днес мафия и държава се смеят прегърнати и доволни. Убийствата на всички тези ключови играчи обаче променят статуквото. Затова те са структуроопределящи. Някой не иска повече това положение да остане и този някой живее на Запад, не у нас. Би ли оставил ЕС ключът от външната врата България да се пази от подобни субекти? Лично аз се съмнявам. Затова след януари 2007г. България няма да е същата. Дали след похода ще има престъпност? Да, със сигурност. Дали политиците отново ще бъркат в качето с мед? Да, със сигурност. Дали ще има убийства? Кога не е имало. Така е в целия свят, така е и у нас. Но кой организира това? Като чета история и гледам “Хистори ченъл” само няколко западни служби са способни на това. Черната им работа отдавна се върши от периферни хора, които държат връзките с подземния свят, а като благодарност получават пазар. Просто някой е получил “уайлд карт” за нашата територия и трябва да си подреди територията. Това за подземния свят. За държавата след това ще се погрижат по-големите акули – тези от Европейската комисия. Затова днес момчетата си отиват.”
Ех, Спахийски... ОХ, молодец!
Така този февруари на 2006 година донесе края и на Доктора. Горе-долу последната жертва на Голямата гангстерска война, която започна във времената на Виктор Михайлов (спомняте ли си го още този прост “инжинер” от Берово време), и в която война Андрей Луканов не участва, както се опитва да го извърти Спахийски. (Войната на Луканов е друга. На много по-високо ниво!) Момчетата от типа “Карамански”, които комунистите, а не западните служби (тук Спахийски яко лъже), пуснаха от затвора да свършат черната им работа, наистина си отидоха. Изчерпаха се, без да успеят да завъртят света назад. И Светът в лицето на обединена Европа наистина поиска от властта в България да се изчисти от такива, ПРЕДИ “да седне на масата”. Престъпност пак ще има, със сигурност. Но с още по-голяма сигурност такъв открит мръсен тип гангстерство няма да се толерира от новите български власти. Неуспеят ли тези нови власти  да наложат волята си, ще се чуе още на другия ден: България ще напусне подредения западен свят. Къде ще отиде ли? – Съвсем сигурно в другия, в социалистическия лагер, защото среден път няма.

“Момчетата” си отидоха, обаче останаха други вредителски лостове, които да помагат за връщането на България в съветския лагер. Това са армиите на разните -лози, анализатори, морализатори, журналисти, културни работници и работнички, “хъшове”, “комици”, “ъпсурти”, “шамари”, гадатели, предсказатели..., които поддържат непрекъснато общественото мнение да стои в червения спектър.
Емил Спахийски е един от тези. Вижте уж невинното подхвърляне, а всъщност наглото тълкуване на факта, че СДС е било пълно с кадри на ДС преди разпада си. Значи дошъл Иван Костов и разпаднал СДС, за да го очисти от тях?! Вижте и епитета му за европейската комисия – акули, “по-големи акули”?! ТЕЗИ “спахийски момчета” няма да си отидат никога сами. Във всяко общество ще се намират все нови и нови подлеци, които срещу пари ще са готови да продадат и майка си, и баща си. Ако пък някой им даде повече пари, могат и да ги убият собственоръчно. Що не?
Единственият начин да им се противостои е да бъдат разобличавани категорично, максимално публично, всекидневно, без никакъв компромис, до живот. В този дух трябва да се възпитава Нацията.

Освен “момчета”, което е съвсем условно казано, има и един отряд “момичета”, също условно казано. Говоря за хората, използващите своите анатомични дадености да печелят свежи пари. Ако прочетете пак последното изречение, ще разберете, искам да разберете, че в този “отряд” не вкарвам разните видове хомосексуални, бисексуални или транссексуални хора. Защото тях Природата ги е направила такива. И в това няма нищо лошо или укорително за тях.
Лошото става, когато едни други – впрочем тарикатите, създали “момчетата”, за умишлено увеличаване на Разочарованието като не могат да дадат Надежда – стоят отстрани, ръкопляскат на разните такива проституиращи и викат “А, така”, “Браво”, “Машалла”. Пък после се обръщат към наблюдаващия народ, сочейки ги обвинително с пръст: “Ей, това ни носи Демокрацията! При Социализма имаше ли такива? – Не! Затова гласувайте с червеното.”

Такива хора не обичам и щастие не мога да предричам нито на тях, нито на онези, които ги възпитават така. Мога само да съжалявам тези нещастници. Да се оправя Господ с Такива.

Точно в тази връзка историята на двете сестри Белнейски от Пазарджик, някак натрапчиво се навира на перото ми. Тази история започна този февруари на 2006 година и аз вероятно няма да доживея да видя края й. Защо?
Две сестри, едната на 14, другата на 12 години, са намерени убити, захвърлени край пътя за град Пещера. Прегазени от кола - в началото на следствието. Е, не съвсем след това – оказало се, че сестрите преди това били изнасилени. Дотук нищо надхвърлящо една трагична, поредна от как свят светува, история. И аз не я разказвам от дребен интерес, а защото от нея вони на кофти (изключително меки думи) политика.
Това не е деяние на “група роми”, както се опитаха в началото вестниците и антиромски настроените атакисти да им прехвърлят топката. Макар и деца все още, сестрите щяха да бъдат забравени бързо, ако някой козар да речем, или приятел беше им посегнал. Такива примери има повече от всичко. Но не стана така. Появи се версия, че били убити с камъни, щото се съпротивлявали. Появи се една снимка - която после изчезна – на която двете сестри са снимани няколко часа преди смъртта си, облечени в бели пухенки с качулки в гора на фона на прекрасен зимен пейзаж пред някакъв хотел. Заговори се открито с имена – един кмет, един местен депутат от БСП, в чиято компания били засичани момичетата. После следствието намери един прошляк извършител, който се отказа от показанията си и съдът му повярва. След година някакъв затворник споделил (където трябва), че един негов съкилийник му признал, че той е убил двете момичета след като... Намерени били следи от ДНК-то на този върху телата на жертвите. Съобщи ни го един много виден съдебен патолог-експерт. После този експерт беше намерен обесен на една детска катерушка в парка, в същия ден, когато една от мъжките секретарки на Ахмед Доган се застреля в “Сараите” в Бояна “на ниво -4”, уточниха вестниците от този ден...
Какво искам да кажа ли? – Че според мен в този “случай” не някой циганин, приятел, козар, случаен шофьор... е сбъркал стъпката, а някой по-така виден политик, но понеже времето е предизборно, а и борбата е безмилостно жестока, някой друг научил за това, защото е имал тази възможност. Ако съм прав, бая нависоко трябва да е този политик, дори и в момента, защото делото “Белнейски” и досега не е разкрито. Макар онзи от затвора, дето си признал сам, да получи доживотна присъда. Ако не е пуснат тихомълком, без да пишат вестниците.

Не твърдя, че непременно има връзка с делото “Белнейски”, но понеже носът ми открай време е много чувствителен към такива “миризми”, ще ви цитирам един пасаж от статия, наречена “Лицемерното общество” на видния отвсякъде журналистически тартор Иван Гарелов (в.”Новинар”, 6.02.2006):
“Забелязъл съм, че когато наближават избори, започват да се случват такива драматични събития, от които се облагодетелства “Атака” защото другите партии предпочитат да не си цапат ръцете с такива щекотливи проблеми като ромската престъпност и зараждащите се междуетнически конфликти. Ето и сега те надушват, че убийците на двете сестрички от Пазарджик са вероятно от ромския престъпен контингент. Затова зарязаха скучния дебат за промените в конституцията и отидоха да разбунват града. И за да бъде пълен абсурдът, десетки неправителствени организации подеха инфантилна акция да съдят Сидеров за неговите ксенофобски изказвания преди парламентарните избори, с което само ще повишат неговата популярност. Защото за Сидеров позата на преследван и отричан от властта “народен трибун” е най-удобната. А идват президентски избори, време е да се трупат активи. Ето как лицемерието доведе обществото до ненормално състояние в което виреят най-добре ненормалните политически идеи и герои.”

Какви ли причини са накарали Иван Гарелов чак, да си пъха пръста във врата, която скърца?!

 




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: pitatlimedejzorata
Категория: Регионални
Прочетен: 461784
Постинги: 632
Коментари: 248
Гласове: 816
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031