Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.02.2020 19:38 - Не мога да повярвам, че не е холестерола
Автор: humanity21 Категория: Други   
Прочетен: 1130 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

© Chris Thomas, 2007

„Замисляли ли сте се защо яйцата съдържат толкова много холестерол? - Това е така, защото е необходимо адски много холестерол, за да се създаде пиленце.”

Dr Malcolm Kendrick

(автор на книгата „Голямата измама с холестерола”)

 

Същото се отнася и за вас. Ако майка ви не е имала достатъчно холестерол, когато сте заченати, нямаше да сте тук.

Холестеролът е едно от най-важните вещества, които тялото произвежда. Той се произвежда в черния дроб и е необходим на всяка отделна клетка на тялото - особено на мозъчните клетки - на всяка секунда от деня. Ако нивата на холестерола спаданат, започвате да имате органна недостатъчност, проблеми с еластичността на тъканите и загуба на памет, както и депресия, а ако нивото спадне твърде ниско - агресия, самоубийствени тенденции и в крайна сметка смърт.

Откакто се появи този въпрос за холестерола, аз го изследвах психически и не успях да намеря никакви реални отговори. Маргариновите компании, лекарите и някои научни трудове казват, че холестеролът е лош, но когато съм работил с лекуващите се клиенти по този въпрос, никога не съм открил проблем, свързан с холестерола в техните тела - дори когато имат поставена медицинска диагноза „висок холестерол”. Ако вложим нещо токсично в тялото, тялото го отхвърля и отделя. Веществата, произведени от вътрешната химия на организма, са само това, от което се нуждае тялото. С други думи, тялото не отрови себе си. Всички симптоми на заболяването се контролират от Висшия Аз и проблемите с кръвта са свързани със сърдечната чакра (вижте в книгата ми „Всичко, което винаги сте искали да знаете за тялото си”). Въпреки това, дори проблемите със сърдечната чакра не повишават нивата на холестерола особено, тъй като няма да намерите холестерол в кръвта.

Най-накрая намерих лекар, който говори смислено по този въпрос - д-р Малкълм Кендрик, автор на книгата „Голямата измама с холестерола” [бел. прев. книгата е преведена на български и се разпространява от издателство „Изток-Запад’], така че този следващ параграф е кратно резюме на това, което д-р Кендрик има да каже.

Ако отидете на лекар за кръвен тест за холестерол, резултатът, който ви се дава, не е мярка за холестерола. Това, което измерва кръвния тест, са липопротеините. Има четири различни типа липопротеин, като двата най-известни са LDL и HDL. Тези инициали означават липопротеини с ниска и висока плътност.

Постоянно ни казват, че HDL е „добър”, а LDL е „лош”, докато всъщност и двете са жизненоважни за разпределението на необходимия холестерол в тялото. И двата вида са преносители на холестерол - LDL събира холестерол от черния дроб и го доставя на всяка отделна клетка, която се нуждае от него. След това клетката абсорбира целия LDL. Ако има някакъв холестерол, който е над количеството, необходимо на клетката във всеки конкретен момент, HDL я събира и връща в черния дроб за повторна обработка. По този начин черният дроб произвежда само точното количество холестерол, от което тялото се нуждае във всеки даден момент.

Намаляването на нивата на LDL всъщност причинява големи проблеми, тъй като клетките не получават необходимия холестерол.

Къде е мазнината, особено наситените мазнини, във всичко това?

Холестеролът се произвежда чрез изключително сложен химически процес в черния дроб и никой не е успял да свърже мазнините с този процес. Можете да ядете толкова мазнини, колкото искате, от почти всякакъв вид и това няма да повлияе нито на нивото на холестерола, нито на нивата ви на LDL/HDL.

Всичко гореизброено е научни, медицински факти, подкрепени от огромен брой медицински изследвания (за подробности вижте книгата на д-р Кендрик). Произходът на „мита“ за мазнините и холестерола се крие в много умна рекламна кампания от компаниите за маргарин. „Митът“ за LDL/HDL съществува от около 20 години, откакто лекарствените компании изобретяват „статиновите“ лекарства. Този тип лекарства в момента дава на производителите на лекарства годишно от продажби 26 млрд. долара. Това са 26 млрд. подбуди за създаване на добър мит. Общата цена само на този вид  лекарство за NHS (Националната здравна служба на Великобритания) възлиза на около 2 млрд. британски лири годишно. Известните странични ефекти на статините са тези, изброени по-горе за намалените нива на холестерол.

Оставяйки настрана д-р Кендрик, изглежда главният проблем (според медицинска сестра, която познавам) е, че лекарите по принцип не четат докладите за изпитване на лекарствата; те разчитат изцяло на информацията, предоставена от лекарствените компании, които се опитват да продадат на лекарствата си на лекарите. Излишно е да казвам, че при такива продажби изложени на риск, лекарствените компании ще представят статистически данни за резултатите в най-добрата светлина.

Например, твърди се, че статините намаляват нивата на LDL (т.нар. „лош холестерол“). Това е вярно, но само по случайност. Статините действат, като блокират черния дроб да произвежда толкова много холестерол, и с по-малко холестерол за разпределяне е необходимо по-малко LDL и така тялото не ги произвежда.

Видовете мазнини, които причиняват проблеми в тялото, са „трансмазнините“, направени от процес, наречен „хидрогениране“. Тези видове мазнини са напълно неестествени, тъй като не съществуват в природата. Трансмазнините се срещат само в бързите храни, „готовите ястия“, някои растителни масла (етикетирани като частично хидрогенирани) и особено в маргарини.

Сложно е да се обясни, но по същество растителните мазнини са течни при стайна температура заради тяхната молекулярна структура. Чрез бомбардиране на молекулите с водородни атоми маслата се втвърдяват. Когато ядете трансмазнини, вие също така изяждате всички свободни водородни атоми, които не са „свързвани“ с маслените молекули, и тези несвързани атоми действат като опасна форма на свободните радикали. Ето защо трансмазнините се разглеждат като „опасни“ и защо кметът на Ню Йорк ги забрани миналата година. От друга страна, наситените мазнини осигуряват на организма мастноразтворими витамини, които са жизненоважни за здравето на организма.

 

Превод на български – Страничката „Монтагю Кийн”

 

Крис Томас е лечител и автор на 11 книги на тема лечение и пътя на Човешката история. Той притежава способността да се свързва с Акашовите записи, в които е записана цялата история на Земята.




Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: humanity21
Категория: Други
Прочетен: 443357
Постинги: 673
Коментари: 78
Гласове: 368
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031