Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.02.2020 09:12 - Г. Харизанов срещу А. Райчев ...
Автор: getmans1 Категория: Политика   
Прочетен: 3442 Коментари: 43 Гласове:
8

Последна промяна: 18.02.2020 15:05

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Г. ХАРИЗАНОВ; - Президента Радев лъже ...

А. РАЙЧЕВ; -  Бля-бля и от немай къде правеше вятър на И. Гешев ...

ЗА ФИНАЛ;

Г. ХАРИЗАНОВ; - Всички дължим едно голямо извинение на „Грипен“ е „Сааб“, които попаднаха на един измамници. Но дано успеят да си вземат парите.


А. РАЙЧЕВ; - хм, хм, хм и хък-мък ....

АЗ; - Що бе Герге, що сички, бре ... аз, и Бай Шоп ко сме им сторили ... ооп, оооп, бай ШОП май гласувА за ... за лъжеца ... по кръвна линия.


п.п. Отивам да търся линк от НОВА-плей ...




                     И МОЛЯ, НЕ ЗАБРАВЯЙТЕ, ДРЪЖТЕ СЕ ПРИЛИЧНО В КОМЕНТАРИТЕ ... 



А, ЕТО ГО И ЛИНКА;

https://nova.bg/news/view/2020/02/18/278366/%D0%B4%D0%BE%D0%BA%D1%8A%D0%B4%D0%B5-%D1%89%D0%B5-%D1%81%D1%82%D0%B8%D0%B3%D0%BD%D0%B5-%D0%BD%D0%B0%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B6%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D0%B5%D1%82%D0%BE-%D0%BC%D0%B5%D0%B6%D0%B4%D1%83-%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B7%D0%B8%D0%B4%D0%B5%D0%BD%D1%82%D0%B0-%D0%B8-%D0%BF%D1%80%D0%B0%D0%B2%D0%B8%D1%82%D0%B5%D0%BB%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%BE%D1%82%D0%BE/


ИМА ГО И В КОМЕНТАРИТЕ, СЪОБРАЗЯВАЙТЕ С НЕГО КОМЕНТАРИТЕ СИ ЗАЩОТО ОТ ВСИЧКО ПИСАНО ДО ТУК МИ Е ПИСНАЛО И  НА „ДЕДОВА МИ„ ДОРИ ...






Гласувай:
8



1. vmir - БезПрецИдентно глупав обитател на Президентството.
18.02.2020 10:18
Обсебен от Деса-простакеса, която напиня за ролята на хубавата Елена, без да подозира, че такава не се търси. И нашият кандидат - Мненелай го не знае, затова взема Бойко за Парис.

p.s. Специален бонус за Чернопръцко: Парис изобщо не е Парис Хилтън.
цитирай
2. getmans1 - . . . А-аа, ВМИРе, за моята черна с...
18.02.2020 10:28
... А-аа, ВМИРе, за моята черна сянка ... или добро, или нищо ...

По едно време ИКИМАУС казваше, че съм ходел подир тях като „клисар„ подир попове, пък то се оказа, че ... тия попове одат подир клисаря ... хахахаха... Алилуя, братко.

vmir написа:
...

p.s. Специален бонус за Чернопръцко: Парис изобщо не е Парис Хилтън.

цитирай
3. vmir - А мен ИкиМаус ме взе за Платон.
18.02.2020 11:18
Ако бях на мястото на някой от тях, трябваше да се пръсна от надуване за признанието или поне да се самообявя за възкръсналия Платон. Но аз ценя достатъчно Платон, за да не се поддавам на такива сиромашки делириуми и заради невежеството му забраних да стъпва в блога ми.

Алилуя, брат!
цитирай
4. vencivaleri1951 - Абе , какво ви става хора?
18.02.2020 12:06
Гочето вчера приема в дома си бивш лидер на социалистите в Холандия и настоящ кмет на Амстердам - издигнат пак от левите, Ти пък с Платон си ,, дружиш,,!?
От друга страна пък поради недостигащ имуществен ценз не допускате ,,Ико,, до блоговете си. Вие наказвате жертвите и останали бедни, безперспективни, бездомни или населяващи коптори , а приемате в домовете си, или четете и уважавате книгите , на тези, които са ги излъгали с идеите си и ги обрекли на мизерно съществуване. Ех гочета, гочета...от камък са сърцата ви. Защо не съберете по някоя пара и не подпомогнете мен, ,,ИКО,, и други. Защо са ви палати, мезонети, яхти , като ваши съблогери мизерстват и цял живот не могат да свържат двата края. За нас мизерните всяка жена е Елена. Нямаме вашите красиви, изискани и очарователни дами
quote=анонимен]Ако бях на мястото на някой от тях, трябваше да се пръсна от надуване за признанието или поне да се самообявя за възкръсналия Платон. Но аз ценя достатъчно Платон, за да не се поддавам на такива сиромашки делириуми и заради невежеството му забраних да стъпва в блога ми.

Алилуя, брат!
[/quote]
цитирай
5. vmir - А, така, бат Венцо! И теб най-накрая те подгони катарзиса, м?
18.02.2020 12:45
Като гледкам по тебе, катарзисО ще да е гоУема работа, значи. Онзи ден ни клеймеше, че носим дрехи втора употреба и имаме жени N-та ръка, пък виж днес вече как си обърнал резбата и даже заявяваш: "За нас мизерните всяка жена е Елена"! Само дето още не си схванал разликата между евросоциалисти и болшевики, ама ако продължаваш в този дух, скоро ще сгрееш и нея. Дерзай!
цитирай
6. vencivaleri1951 - Покаяние, покаяние....
18.02.2020 13:41
Това ме е обзело в последно време. И прогледах. Виж, колко е просто. Гочето е от скоро в Холандия, а кметът му на крака в къщата- да подготви посещението на кралицата. А в мойта къща ни Фандъкова, ни Нинова. Е идвали са Междуречки и Лилов, но не при мен , а и те същите необразовани и сиромаси като нашите.
Лилов ако щеш. вЕрвай идва един път за десетина торби цимент. Може ли партия да ръководи , а двадесет торби цимент да няма. Я Виж Бойко, за цяла магистрала ВАРОВИК има в двора си. И за втората употреба пак бях назад. Откъде да знам , че това бил процъфтяващ бизнес в България. И въобще по дрехите В У се познават успешните бизнесмени и неотразими любовници. То и с жените така. Аз нали съм си задръстен и за мен идеал ,,Лила,, от ,,Тютюн,, откачена работа. За такава другарка, кой е написал роман, либрето и прочие. Все за дами с ,,Н ,,употреба...Травиата,Дамата с камелиите, Ана Каренина, Мадам Бовари... ,,Лилите,, ги пришиват, за да се подчертае героинята. И за външността също. Едно време ни лъжеха за разни хармонично развити личности, всяко второ момиче тренираше плуване, гимнастика , други спортове. И девойчетата едни мършави в столицата . После американската мечта ни огря- жени обширни. Гледаш ,,простор,, и се кефиш, че всичко това е твое.
Та ми минават мисли да сменя мойта,,, гърчавата,, , но ме е страх че другата, ,,просторната,, ни мога да я облека, ни да я изхраня...


анонимен написа:
Като гледкам по тебе, катарзисО ще да е гоУема работа, значи. Онзи ден ни клеймеше, че носим дрехи втора употреба и имаме жени N-та ръка, пък виж днес вече как си обърнал резбата и даже заявяваш: "За нас мизерните всяка жена е Елена"! Само дето още не си схванал разликата между евросоциалисти и болшевики, ама ако продължаваш в този дух, скоро ще сгрееш и нея. Дерзай!

цитирай
7. starforlife - Такааа... Аз, значи, се напрограмирах от сутринта и ето, че в обедната си почивка (вкъщи) са включвам в раздумката.
18.02.2020 13:45
Постингът, значи, няма да го коментирам - там всичко е ясно.Ще се огранича да рекоментирам многоуважаемия Другар Венци, като ще го направя структурирано, значи.
Като заглавие на 4-ти коментар, ти, Другарю Венци написа:
Абе , какво ви става хора?

На мен лично, още ми става и то редовно, Венци. Особено рано сутрин, както си му е реда при нормалност в това отношение при мъжете. Естествено това се дължи и на възрастта: Все пак аз все още съм на 48, а болшинството от недолюбващите ме тук сте все над 55-60, а някои и над 70.
Друг е и въпросът, че освен това не се грижите за физико-химичните необходимости при мъжа над 40-те и особено над 50-те, но пък започнах онзи ден една серия постинги, с която евентуално да ви помогна поне информативно.
Сега малко предверение по твои думи надолу, Венци: Другарю Венци, специално на теб и ИиииКоооКоКококо, съм готов до края на живота Си/ВИ да ви подсигурявам хранителните добавки, които ще нормализират въпросните поне химични (за физическите иска малко пот във фитнеса, братче) процеси в организма ви, така, че да се изявявате като мъже, а не като...



Вече в тялото на 4-ти коментар, ти, Другарю Венци написа:
Гочето вчера приема в дома си бивш лидер на социалистите в Холандия и настоящ кмет на Амстердам - издигнат пак от левите, Ти пък с Платон си ,, дружиш,,!?

Схващаме иронията ти, Венци, но това не я прави нормална когато по принцип отношението ти към нас не е нормално и всячески се опитваш да ни маскариш. Без подбор на средства и използвайки постоянно преиначаване на думи, обстоятелства и прочие, а много често... Ама мнаго често... И най-обикновени подли лъжи. Кога осъзнати и преднамерени, кога не.
Тоест, няма лошо да иронизираш, Венци, но когато водиш и нормален диалог, подплатен с факти, а не постоянно както вече казах, преиначаване и лъжи.



По-нататък, отново в тялото на 4-ти коментар, ти, Другарю Венци написа:
От друга страна пък поради недостигащ имуществен ценз не допускате ,,Ико,, до блоговете си.

ОПААА... ОПААА... ЕТО ГО ПРЕИНАЧАВАНЕТО ЗА КОЕТО ГОВОРЯ!
Въпрос, Другарю Венци: КОГА АЗ, ГЕОРГИ СТОИМЕНОВ, СЪМ ЗАБРАНИЛ/НЕДОПУСКАЛ ИИИКОООКОКОКО ДО БЛОГОВЕТИ СИ?!
К О Г А !
Защото аз мога да ти покажа не един и два коментара на ИииКоКокококо под мои постинги и то водейки диалог и представи си нормално отношение от моя страна: без цветущи епитети, ДОРИ НАПРОТИВ.
ТОЕСТ, ДРУГАРЮ ВЕНЦИ, ЗАЩО ОТ ТОВА, ЧЕ ВМИР НЕ ДОПУСКА ВЪПРОСНИЯ ДО БЛОГА СИ, ТИ ГО ПРЕИНАЧАВАШ, ВКАРВАЙКИ И МЕН В ТОВА ЧИСЛО?
З А Щ О ?
И как го правиш: Съзнателно и с цел или просто без да се усещаш, че преиначаваш нещата и създаваш един вид интрига?



Още по-нататък, отново в тялото на 4-ти коментар, ти, Другарю Венци написа:
Вие наказвате жертвите и останали бедни, безперспективни, бездомни или населяващи коптори , а приемате в домовете си, или четете и уважавате книгите , на тези, които са ги излъгали с идеите си и ги обрекли на мизерно съществуване.

Наказваме? НИЕ? Или САМО ВМИР? Аз с какво точно наказах някого? На кого точно забраних каквото и да е?
АЗ НЕ ДЕЙСТВАМ ТАКА И НЕ НАКАЗВАМ ТАКА, ВЕНЦИ!
АКО НЯКОЙ СИ ЗАСЛУЖИ НАКАЗАНИЕТО - ТО ОТ МОЯ СТРАНА НАКАЗАНИЕТО Е ДОСТА БОЛЕЗНЕНО, А НЕ НЯКАКВИ ВИРТУАЛНИ...
Но щом за теб нещата ТУК са от такава важност, че ги отъждествяваш с процеси в реалния живот, където имат значение - твоя работа. Всеки сам избира как да гледа на НЕЩАТА ТУК, какво значение да им отдава и как да си ги слага присърце.



И вече в "заключителната част", епилога на 4-ти коментар, ти, Другарю Венци написа:
Ех гочета, гочета...от камък са сърцата ви. Защо не съберете по някоя пара и не подпомогнете мен, ,,ИКО,, и други. Защо са ви палати, мезонети, яхти , като ваши съблогери мизерстват и цял живот не могат да свържат двата края. За нас мизерните всяка жена е Елена. Нямаме вашите красиви, изискани и очарователни дами

Благодаря, Другарю Венци, че ме издигаш до някакъв "фактор" и ме правиш патрон на цяла някаква прослойка в обществото ни. "Гочетата" - как звучи само! Някак си ТЕЖКО и ГОРДО! (ха ха ха)
Виж за Жените... Ами може би да те попитам като идеалът на комунизма беше, че всичко ще е общо, ТВОЯТА Жена щеше ли да е и моя или САМО МОЯТА щеше да е твоя? М?
Не за друго бре, ами защото АЗ ТВОЯТА НЯМАШЕ ДА Я ИСКАМ, ама нещо ми нашепва, че ти моята май да.
Ако не нея, то най-малкото Домът ми, Нивата ми, Воловете ми.
Защото веднъж вече сте ги отнемали.
НАСИЛСТВЕНО и дори С УБИЙСТВА И ТЕРОР.


ПС: Другарю Венци, обърни внимание как Радо отправи изрична молба да не се изпростява под постинга и аз, представи си, УВАЖИХ желанието му и не написах нито една обидна дума спрямо "фината" ти (според вас) ирония, а само показах, че ти не си баш толкова (тоест, хич) възвишен отвътре, за колкото се опитваш да се представиш.
Ирония, която не е нищо друго, освен ПОРЕДНОТО ПРАЗНОДУМИЕ, Венци.
цитирай
8. getmans1 - 4. vencivaleri1951 - Абе, какво ви ...
18.02.2020 14:24
4. vencivaleri1951 - Абе , какво ви става хора?
12:06

6. vencivaleri1951 - Покаяние, покаяние....
13:41

А, БЕ, ТИ НЕ СЕ ЛИ УСЕЩАШ ВЕЧЕ БЕ ... ИЗПУСКАШ СЕ.
цитирай
9. getmans1 - ДО 7. starforlife - Такааа... Аз, значи, се напрограмирах от сутринта и ето, че в обедната си почивка (вкъщи) са включвам в раздумката. 13:45
18.02.2020 14:34
СТАР, разбери, че този подход спряма ШОПА е непродуктивен ... на човека му трябва чист въздух ... от „десет без нещо„ е прид компютъра а има нужда от витамин D.
цитирай
10. getmans1 - https://nova.bg/news/view/2020/02/18/278366/%D0%B4%D0%BE%D0%BA%D1%8A%D0%B4%D0%B5-%D1%89%D0%B5-%D1%81%D1%82%D0%B8%D0%B3%D0%BD%D0%B5-%D0%BD%D0%B0%D0%BF%D1%80%D0%B
18.02.2020 14:54
Ето ви го линка ... МОЛЯ, СЪОБРАЗЯВЙТЕ СИ КОМЕНТАРИТЕ С ТОВА ...
цитирай
11. vmir - Сетивата на бат Венцо възприемат единствено онова,
18.02.2020 15:02
което му трябва да види или чуе. Филтрационната му система не пропуска нищо друго. Защото е построена върху идеологически клишета, които бат Венцо вярва, че като се повтарят или пробутват правят траен смисъл и стават истина. Жалко, че демокрацията му налага да прави толкова много обрати, че все още не е успял да построи светлото бъдеще за онеправданите като кореша си, информационната сиромашия на когото толкова присърце е приел за материална сиромашия.
цитирай
12. anngry - Радо, здравейте! :D
18.02.2020 17:09
Засега ще се въздържа от коментар. Но наминавам. :D Както съм обещала. :D
цитирай
13. getmans1 - което му трябва да види или чуе. Ф...
18.02.2020 20:58
анонимен написа:
което му трябва да види или чуе. Филтрационната му система не пропуска нищо друго. Защото е построена върху идеологически клишета, които бат Венцо вярва, че като се повтарят или пробутват правят траен смисъл и стават истина. Жалко, че демокрацията му налага да прави толкова много обрати, че все още не е успял да построи светлото бъдеще за онеправданите като кореша си, информационната сиромашия на когото толкова присърце е приел за материална сиромашия.


... Сигурно искакаш да кажеш ... „Сетивата на бат Венцо възприемат единствено онова, което му СЕ ИСКА да види или чуе.
цитирай
14. getmans1 - . . . Здравей АНДРИ и благодаря за ...
18.02.2020 21:18
... Здравей АНДРИ и благодаря за подкрепата ... тук се пише предимно за политика но за съжаление в последно време нормалното политическо „окалване„ от инцеднтно се превърна се превърно в тотално ... от шест часа съм поместил и линкпо темата, гледам си и статистиката ... посещения има, участници няма ... сигурно заради допълнителните ми условя ... иначе всички сме, супер... жалко.

anngry написа:
Засега ще се въздържа от коментар. Но наминавам. :D Както съм обещала. :D



цитирай
15. get - До 11. vmir - На бат Венцо - следва да му се даде да научи "за домашно" - ето това откровение на ... ?
18.02.2020 22:15
анонимен написа:
което му трябва да види или чуе. Филтрационната му система не пропуска нищо друго. Защото е построена върху идеологически клишета, които бат Венцо вярва, че като се повтарят или пробутват правят траен смисъл и стават истина. Жалко, че демокрацията му налага да прави толкова много обрати, че все още не е успял да построи светлото бъдеще за онеправданите като кореша си, информационната сиромашия на когото толкова присърце е приел за материална сиромашия.


... на ДРУГАРЯ ПО ОРЪЖИЕ на Сталин от 1939 - 1940 г.?

„Не следва да се забравя и този факт, че управниците на съвременна Русия, са опетнени с кръв, долни престъпници – човешка кир, която, възползвайки се от благоприятно стекли се за нея обстоятелства, завзеха изневеделица една голяма държава, проведоха дива разправа над милиони творящи и интелигентни хора, фактически изтребиха интелигенцията и сега, ето само десет години след това, осъществяват най-дива тирания, каквато кога и да е, не е познавала историята!”

- Хайде ДРУГАРЮ Венци - от пръв да познаеш, чии са тези слова? На Оруел, на Солженицин ... Шпренглер, Кауцки - или?

И Венци - ако не ми дадеш отговор - "за наказание" следва да изгледаш филма на Тенгиз Абуладзе "Покаяние" ... ОТ ТУК:

https://www.youtube.com/watch?v=bIIb5wUzjdc
- и после НЕ САМО ДА МИ ГО ПРЕРАЗКАЖЕШ - а и ДА МУ НАПРАВИШ АНАЛИЗ?
цитирай
16. vencivaleri1951 - По темата:
18.02.2020 22:16
Единият от социолозите е следствен все още и давност по делото не е минала, другият е кандидат следствен , но при него давността отдавна е минала. И двамата ласкаят прокурора по понятни причини.

За Радев-Радев не лъже-ще бъде на трибуната на тазгодишния 9то майски парад
За Грипен-превъзходен самолет, с нискобюджетна подръжка, 0т 97ма година когато влиза в експлоатация има три , четри инцидента без нито един летален изход. Произведени над 300самолета, изнесени около 200. В НАТО вишеградската четворка плюс Англия. Мексико, Египет, Тайланд-предстои солиден договор с Бразилия-
По принцип не се ремонтира, защото е изграден на модулен принцип. Сменява се модулът и продължителни ремонти каквито са тези на двигателя например се извършват за часове. Имаше намек, че сдебката е корупционна. За всяка сделка може да се каже, че е такава и това да е истина.Не за всяка държава обаче може за се каже, че е неизменно сред лидерите държави с много ниска степен на корупция. Швеция е такава държава
Друго голямо предимство на този самолет е непретенциозността му към писта за излитане и кацане. Както казват може да кацне и излети от носна кърпичка. Спокойно каца на обикновен автомобилен път първа категория.
Трудно е да бъде сравняван с Ф 16 защото това е друг самолет и с различни възможности. Платформата на Ф16 е една от най-сполучливите, но самолетът който купихме е все още проект. По технически характеристики-височина и особено дължина на полета превъзхожда, по убедително въоръжение, по мощна тяга...
Да на два пъти по скъп, многократно по скъпа подръжка, нетестван самолет все още.
И друго. За какво ни е самолет с дължина на полета почти 5хиляди км, въоръжен с ракети въздух-земя. Къде и кого ще нападаме? Трябва да сме наясно, че вдигнем ли в бойно дежурство подобен самолет , то ние ставаме мишена. Към нас ще бъдат насочени ракети, защото самолетът ни ще лети с такива , които могат да ударят Южна Русия например
цитирай
17. getmans1 - Единият от социолозите е следствен ...
18.02.2020 22:29
vencivaleri1951 написа:
Единият от социолозите е следствен все още и давност по делото не е минала, другият е кандидат следствен , но при него давността отдавна е минала. И двамата ласкаят прокурора по понятни причини.

... ВТОРИЯТ Е И С ИЗТЕКАЛ СРОК НА ГОДНОСТ ... ПЪРВИЯТ Е НЕВИНЕН ДО ........ ЗНАЕШ КОГА ... ОТДЕЛНО ОТ ТОВА ДЕЛОТО МУ НЕ Е ТЕМАТА НА ПРЕДАВАНЕТО ... ТЕМАТА НА ПРЕДАВАНЕТО, КАЗАХ


За Радев-Радев не лъже-ще бъде на трибуната на тазгодишния 9то майски парад

... пРЕЗИДЕНТА РАДЕВ НАЙ-НАГЛО ЛЪЖЕ ... В ПРЕДАВАНЕТО НЕ СТАВА ВЪПРОС „КЪДЕ ЩЕ Е РАДЕВ НА 09.05.
РАДЕВ ЛЪЖЕ, ЧЕ Е „ПОДСЛУШВАН„ ... И ЛЪЖЕ ЗАЩОТО ДЕФАКТО Е ИНСТРУКТИРАЛ БИВШИЯТ СИ КОЛЕГА ДА ЗАМАЗВА ГАФОВЕТЕ МУ.

За Грипен-превъзходен самолет, с нискобюджетна подръжка, 0т 97ма година когато влиза в експлоатация има три , четри инцидента без нито един летален изход.
... И НИТО ЕДНО УЧАСТИЕ В РЕАЛНА ОБСТАНОВКА
ОТДЕЛЕН Е ВЪПРОСА, ЧЕ ТЕМАТА „ГРИПЕН„ Е САМО ЩРИХ ОТ РАЗГОВОРА

Произведени над 300самолета, изнесени около 200. В НАТО вишеградската четворка плюс Англия. Мексико, Египет, Тайланд-предстои солиден договор с Бразилия-
По принцип не се ремонтира, защото е изграден на модулен принцип. Сменява се модулът и продължителни ремонти каквито са тези на двигателя например се извършват за часове. Имаше намек, че сдебката е корупционна. За всяка сделка може да се каже, че е такава и това да е истина.Не за всяка държава обаче може за се каже, че е неизменно сред лидерите държави с много ниска степен на корупция. Швеция е такава държава
... ТУК НЕ СТАВА ВЪПРОС ЗА ШВЕЦИЯ, А ЗАШВЕДСКАТА ФИРМА „СААБ„ КОЯТО СЕ РАЗСЛЕДВА ЗА КОРУПЦИЯ В ЧЕХИЯ ... ХИЧ НЕ МИ ПРОБУТВАЙ ПОЛИТИЧЕСКОТО ГОВОРЕНЕ НА ДРУГАРКИТЕ ТИ НИНОВА И СИЕ.

Друго голямо предимство на този самолет е непретенциозността му към писта за излитане и кацане. Както казват може да кацне и излети от носна кърпичка. Спокойно каца на обикновен автомобилен път първа категория.
... МАЙ ЗАБРАВЯШ, ЧЕ С ПОКУПКАТА НА Ф-16, СЕ КУВА И ОЩЕ НЕЩО ...ЗА КОЕТО СЕГУРНО ЩЕ ТРЯБВАТ И БЕЗ ДРУГО СРЕДСТВА ... ПИСТИ, РАДИОЛОКАЦИЯ, И ДР. ОЩЕ НЕЩА КОЕТО И ДВАМАТА ЗНАЕМ ОТ КАЗАРМАТА.

Трудно е да бъде сравняван с Ф 16 защото това е друг самолет и с различни възможности. Платформата на Ф16 е една от най-сполучливите, но самолетът който купихме е все още проект. По технически характеристики-височина и особено дължина на полета превъзхожда, по убедително въоръжение, по мощна тяга...
Да на два пъти по скъп, многократно по скъпа подръжка, нетестван самолет все още.
И друго. За какво ни е самолет с дължина на полета почти 5хиляди км, въоръжен с ракети въздух-земя. Къде и кого ще нападаме? Трябва да сме наясно, че вдигнем ли в бойно дежурство подобен самолет , то ние ставаме мишена. Към нас ще бъдат насочени ракети, защото самолетът ни ще лети с такива , които могат да ударят Южна Русия например[/quote]
... ЕЙ ТУКА ВЕЧЕ ИЗТРЕПА РИБАТА ...ПЛАТВОРМАТА Т.Е. САМОЛЕТА СИ Е Ф-16 КАТО САМОЛЕТ НО АВИОНИКАТА МУ Е НОВО НИВО ... ЗНАЕШ ГО, СЪЗНАВАШ ГО НО НЕ СИ ГО ПРИЗНАВАШ ... КОГО ЗАБЛУЖДАВАШ ТОГАВА...
... ОТДЕЛНО, НА ПЪРВО ВРЕМЕ Ф-16 ИДВА ТОЧНО БЕЗ, ЩЕ ГО ПОВТОРЯ ... БЕЗ ВЪОРЪЖЕНИЕ ВЪЗДУХ-ЗЕМЯ И ДРУГО НАПАДАТЕЛНО ИЗВЪН СЕГАШНАТА МУ ЦЕЛ „ЕЪР ПОЛИСИНГ„ ... КОЕТО БЕШЕ И ЕДИН ОТ МОТИВИТЕ НА ПРЕДАТЕЛЯТ РАДЕВ ДА Е ПРОТИВ СДЕЛКАТА ... дори и ти си се възмущавал защо нямат земя-въздух ... ОТДЕЛНО ЗНАЕШ И, ЧЕ СЛЕДВАЩИТЕ БРОЙКИ НЯМА ДА СА НА ТАЗИ ЦЕНА ... НО ТЕБ НИЩО НЕ ТЕ ПРИТЕСНЯВА КОГАТО ТИЕ УДОБНО ДА СИ ГОВОРИШ КАТО РАДОСТИНАЛАССА

КОЛКО ПЪТИ ДА ТИ КАЗВАМ ДА НЕ ПОДЦЕНЯВАШ ПАМЕТТА МИ.
цитирай
18. vencivaleri1951 - Няма какво да го гледам
18.02.2020 22:36
Гледал съм "Покаяние" в дома на моя съученичка и приятел -брат и е режисьор След два дена твои колеги иззеха като вешествено доказателство телевизора, домашното видео, касетата ...Беше вече по хлабаво и се размина с предупреждение. Техниката обаче забравиха да върнат колегите ти. Сега може да са се покаяли-подобен персонаж е способен да се покайва според конюктурата

пп Сега си спомних нещо. Сещам се че главния герой беше абхазец-по името си спомням. Не знам дали си наясно, но в Абхазия влиза като съюзна република в СССР, а Грузия е в състава на Абхазия като широка автономия. По късно при сталин става административна промяна и в нея има логика, както има логика между впрочем прикрепването на Крим към Украйна . Защо го споменавам?
Наскоро гледах по руски канал истъпленията на грузинци по случай годишнината от рождението на Сталин. Той ги прави суверенна държава, те го сатанизират най-много


Същото и с Ленин в Украйна. От няколко области прави държава, като им прибавя и Новорусия и прави голяма суверенна държава, дори по късно я вкарват по решение на Политбюро , като самостоятелен член на ОН
Първото което направиха украинците , бе да му бутнат паметниците на Ленин.

Ако предложението ти е намек към мен, то аз няма за какво да искам да си простя в този аспект. 40 години работя и вкарвам сборове в бюджета на страната. Пищо не дължа на държавата-жителство, жилище. Дори по високите степени на образование
съм взел или специализирал и защитил в чужбина.
Не съм наранил административно нито един човек.
Така , че покаяние в този смисъл повтарям, че не ми трябва. Дали и при теб стоят така нещата?
get написа:
анонимен написа:
което му трябва да види или чуе. Филтрационната му система не пропуска нищо друго. Защото е построена върху идеологически клишета, които бат Венцо вярва, че като се повтарят или пробутват правят траен смисъл и стават истина. Жалко, че демокрацията му налага да прави толкова много обрати, че все още не е успял да построи светлото бъдеще за онеправданите като кореша си, информационната сиромашия на когото толкова присърце е приел за материална сиромашия.


... на ДРУГАРЯ ПО ОРЪЖИЕ на Сталин от 1939 - 1940 г.?

„Не следва да се забравя и този факт, че управниците на съвременна Русия, са опетнени с кръв, долни престъпници – човешка кир, която, възползвайки се от благоприятно стекли се за нея обстоятелства, завзеха изневеделица една голяма държава, проведоха дива разправа над милиони творящи и интелигентни хора, фактически изтребиха интелигенцията и сега, ето само десет години след това, осъществяват най-дива тирания, каквато кога и да е, не е познавала историята!”

- Хайде ДРУГАРЮ Венци - от пръв да познаеш, чии са тези слова? На Оруел, на Солженицин ... Шпренглер, Кауцки - или?

И Венци - ако не ми дадеш отговор - "за наказание" следва да изгледаш филма на Тенгиз Абуладзе "Покаяние" ... ОТ ТУК:

https://www/watch?v=bIIb5wUzjdc
- и после НЕ САМО ДА МИ ГО ПРЕРАЗКАЖЕШ - а и ДА МУ НАПРАВИШ АНАЛИЗ?

цитирай
19. vencivaleri1951 - Хетмане,
18.02.2020 23:07
Не съм написал никъде виновен. Написал съм следствен. Иначе за другия не е негоден...Годен си е и още как, но е негодник

getmans1 написа:
[quote=vencivaleri1951]Единият от социолозите е следствен все още и давност по делото не е минала, другият е кандидат следствен , но при него давността отдавна е минала. И двамата ласкаят прокурора по понятни причини.

... ВТОРИЯТ Е И С ИЗТЕКАЛ СРОК НА ГОДНОСТ ... ПЪРВИЯТ Е НЕВИНЕН ДО ........ ЗНАЕЩ КОГА ... ОТДЕЛНО ОТ ТОВА ДЕЛОТО МУ НЕ Е ТЕМАТА НА ПРЕДАВАНЕТО ... ТЕМАТА НА ПРЕДАВАНЕТО


За Радев-Радев не лъже-ще бъде на трибуната на тазгодишния 9то майски парад
... пРЕЗИДЕНТА РАДЕВ НАЙ-НАГЛО ЛЪЖЕ ... В ПРЕДАВАНЕТО НЕ СТАВА ВЪПРОС „КЪДЕ ЩЕ Е РАДЕВ НА 09.05.
РАДЕВ ЛЪЖЕ, ЧЕ Е „ПОДСЛЕШВАН„ ... И ЛЪЖЕ ЗАЩОТО ДЕФАКТО Е ИНСТРЕКТИРАЛ БИВШИЯТ СИ КОЛЕГА ДА ЗАМАЗВА ГАФОВЕТЕ МУ.

За Грипен-превъзходен самолет, с нискобюджетна подръжка, 0т 97ма година когато влиза в експлоатация има три , четри инцидента без нито един летален изход.
... И НИТО ЕДНО УЧАСТИЕ В РЕАЛНА ОБСТАНОВКА
ОТДЕЛЕН Е ВЪПРОСА, ЧЕ ТЕМАТА „ГРИПЕН„ Е САМО ЩРИХ ОТ РАЗГОВОРА

Произведени над 300самолета, изнесени около 200. В НАТО вишеградската четворка плюс Англия. Мексико, Египет, Тайланд-предстои солиден договор с Бразилия-
По принцип не се ремонтира, защото е изграден на модулен принцип. Сменява се модулът и продължителни ремонти каквито са тези на двигателя например се извършват за часове. Имаше намек, че сдебката е корупционна. За всяка сделка може да се каже, че е такава и това да е истина.Не за всяка държава обаче може за се каже, че е неизменно сред лидерите държави с много ниска степен на корупция. Швеция е такава държава
... ТУК НЕ СТАВА ВЪПРОС ЗА ШВЕЦИЯ, А ЗАШВЕДСКАТА ФИРМА „СААБ„ КОЯТО СЕ РАЗСЛЕДВА ЗА КОРУПЦИЯ В ЧЕХИЯ ... ХИЧ НЕ МИ ПРОБУТВАЙ ПОЛИТИЧЕСКОТО ГОВОРЕНЕ НА ДРУГАРКИТЕ ТИ НИНОВА И СИЕ.

Друго голямо предимство на този самолет е непретенциозността му към писта за излитане и кацане. Както казват може да кацне и излети от носна кърпичка. Спокойно каца на обикновен автомобилен път първа категория.
... МАЙ ЗАБРАВЯШ, ЧЕ С ПОКУПКАТА НА Ф-16, СЕ КУВА И ОЩЕ НЕЩО ...ЗА КОЕТО
цитирай
20. getmans1 - ДО 19. vencivaleri1951 - Хетмане, 23:07
18.02.2020 23:39
... АМА ТИ, СЕРИОЗНО ЛИ БЕ ... ВИЖ СЕГА, ЯВНО НЕ МОЖЕШ ДА СИ ОФОРМИШ КОМЕНТАРА ... НЕ Е УПРЕК ... НО МОЖИШ И ПО ПО-ЛЕСЕН НАЧИН ДА МИ ОБЪРНЕШ ВНИМАНИЕТО
... ПРОСТО НАПРАВИ ТОВА КОЕТО АЗ НАПРАВИХ
„ ДО 19. vencivaleri1951 - Хетмане,
23:07„

Сега рискуваш да създадеш една каша която и ти, сам няма да разбереш.


vencivaleri1951 написа:
Не съм написал никъде виновен. Написал съм следствен. Иначе за другия не е негоден...Годен си е и още как, но е негодник

getmans1 написа:
[quote=vencivaleri1951]Единият от социолозите е следствен все още и давност по делото не е минала, другият е кандидат следствен , но при него давността отдавна е минала. И двамата ласкаят прокурора по понятни причини.

... ВТОРИЯТ Е И С ИЗТЕКАЛ СРОК НА ГОДНОСТ ... ПЪРВИЯТ Е НЕВИНЕН ДО ........ ЗНАЕЩ КОГА ... ОТДЕЛНО ОТ ТОВА ДЕЛОТО МУ НЕ Е ТЕМАТА НА ПРЕДАВАНЕТО ... ТЕМАТА НА ПРЕДАВАНЕТО


цитирай
21. getmans1 - ДО 18. vencivaleri1951 - Няма какво да го гледам 22:36
18.02.2020 23:49
... не се заяждам но тук нараво не казваш истината ... хахаха ... ВИЖ АКО БЕШЕ КАЗАЛ, ЧЕ СА ТЕ ИНТЕРНИРАЛИ ... ТОГАВА ЩЯХ ДА ПОВЯРВАМ.
цитирай
22. starforlife - Радо, здраво.
19.02.2020 00:10
Днес не само се сбръчках от програмиране, а трябваше и на "бивш лидер на социалистите в Холандия" да обяснявам що е това идиот-комунист.
И да ти кажа, Радо, мисията вървеше отчайващо неуспешно, докато не ми хрумна мисълта да дам няколко коментара на Другаря Венци за проччит на въпросния "настоящ кмет на Амстердам - издигнат пак от левите".
И тогава не само видях "настоящ кмет на Амстердам - издигнат пак от левите" да се смее като побъркан, а мисията завърши с пълен успех и "левите" вече са с един по-малко.
Естествено тук е моментът да кажа, че Любо (vmir) е изключително прав в думите си, цитирам: "Само дето още не си схванал разликата между евросоциалисти и болшевики". Тоест, Фемке Халсема, Радо, е на път да си направи профил тук и да ти стане фен, че да се "забавлява с български идиот".
Това последното са нейни думи, да уточня.
Както и да уточня, че под "български идиот" нямаше предвид теб.
Както и да уточня също, че да се спомене от някого име на неизвестен до този момент човек и някой да седне да се запознава по-детайлно с неговия живот и чак да започне да ни обяснява какъв е и що е, е просто ако не болестно състояние, то болестно състояние на егото и психичното равновесие.
...

Венци, за днес ще те приканя да научиш само, че "от скоро" (от третото изречение в 6-ти коментар) се пише слято. Кажи го и на ИииКооооКокококоооо, защото и двамата сте крайно зле с правописа в българския език, а той пък, и-кокото, е и с претенции.
О не, не само това са правописните ти грешки не от бързопис, а от НЕВЕЖЕСТВО, Венци. Имаш още поне 15, което в да речем 40 изречения е просто непростимо за един различен от общ работник човек, а не за такъв, заемал какви ли не по-високи длъжности в БИВШАТА СОЦ КОЧИНА. Но за днес ти научи само това, стига ти и пак ще си маалко по-образован от вчера.

Но да се върна на това, за което се включвам с едно предложение:
РАДО, ОТВОРИ ПОСТИНГ, В КОЙТО ДИНАМИЧНО ВЪВ ВРЕМЕТО ДА ДОПЪЛВАШ "СЛУЧКИТЕ ЗА ВСЕКИ СЛУЧАЙ" ОТ ЖИВОТА НА ВЕНЦИ.
Онзи ден например Гет му говореше нещо за НякойСи и аз чета как квартирата , ако се не лъжа на този НякойСи... В РУСИЯ... Била с/у общежитието, ако отново не се лъжа, на Венци.
СЕГА ПЪК, ЦИТИРАМ ОТ 18-ТИ КОМЕНТАР: "Гледал съм "Покаяние" в дома на моя съученичка и приятел -брат и е режисьор След два дена твои колеги иззеха като вешествено доказателство телевизора, домашното видео, касетата ...Беше вече по хлабаво и се размина с предупреждение."
ТОЕСТ, ГЕТ ОТНОВО МУ ГОВОРИ ЗА НЕЩО И ВИДИТЕ ЛИ В ЖИВОТА НА ВЕНЦИ, О Т Н О В О НЕЩАТА СА ТАКА, ЧЕ ТОЙ Е ПРЪВ, НАЙ-МНОГО ЗНАЕ, ПО-, ПО-, НАЙ-, НАЙ-... НАНАЙ.

Абе, Венци, ти си 'илядил бе.
Това твоя живот е толкова пъстър и така всичко все ти се е случвало, че няма как да си на 70+
Ти си на 1000+
Не казвам, че всички тези твои НАНИЗАНИ като на герданче МЪНИСТА от случки всички са измислица, но да определяш други (за себе си говоря) като митомани, при положение, че не само всяка моя случка е доказуема, а и са в СТОТИЦИ пъти по-малко от твоите (а аз съм само с някакви си 1/3 от твоите години по-млад, но пък съм живял мноооооого по-динамично от теб със сигурност)...
Просто казвам, че да не излезе при едно такова "систематизиране" на едно място на твоите "случки за всеки случай", че на днешната дата си бил в Аржентина, в хотел, с/у който е станало покущението на Тутурутко Тутурутков, за когото ще говорим догодина по това време, примерно.
Схващаш ли?


ТА, РАДО, ОТВОРИ ЕДИН ТАКЪВ ПОСТИНГ, ЗАЩОТО ВЕНЦИ ПОВЕЧЕ ТЕ УВАЖАВА И НАВЕСТЯВА, МЕНТОРСТВАЙКИ И РАЗКРИВАЙКИ НИ ТАКИВА НАЙ-РАЗЛИЧНИ СЛУЧКИ ОТ 10-ТИ ВЕК ДО ДЕН ДНЕШЕН... НИЕ, ЧИТАТЕЛИТЕ ТИ, ЩЕ ТИ ПОДАВАМЕ КОГАТО ТОЙ ПОДНЕСЕ НОВАТА СИ "СЛУЧКА ОТ СЛУЧКИТЕ ЗА ВСЕКИ СЛУЧАЙ"... И ТИ В ТОЗИ ПОСТИНГ ДОПЪЛВАЙ... ДОПЪЛВАЙ... ДОПЪЛВАЙ...
цитирай
23. vmir - Бат Венцо е ангелът на мира.
19.02.2020 00:40
Той и бременни да изпраща на барикадите, го прави единствено и само заради мира и светлото бъдеще на бебетата. Заради мира бат Венцо не би се поколебал да сложи бебетата дори на пътя на танкове. Оти е най-големио пацифис и доброжелател... много по-чист и от момина сълза даже.
цитирай
24. starforlife - А, да, върнах се да допълня:
19.02.2020 01:03
Венци, в този твой 19-ти коментар, осъзнаваш ли, че говориш за самолети, спрямо които познанията ти са крайно не недостатъчни, а погрешни?
Просто питам.
И не за друго, а защото за самолети мога да ти говоря много.
Ама много.
А специално за тази сделка - още повече.
И само ще кажа, че така и не си изясни(хте) какво е това "джъмп-сделка" и защо понеже нашата спрямо F-16 е такава, това е доста изгодно за България.
Така, че - образовай се - все пак думата "сделка" е нещо от арсенала на счетоводителя (Камо ли икономиста и то с титла, която да не би във Франция да я получи, м? Да не говорим, че не точно ти си заплащал образованието си навън и може да не дължиш на Държавата, но определено дължиш на суверена й.), а не програмиста и не отива поне за това аз да зная повече от теб - говорещият глупости не само на техническо ниво, а и на договорно такова.
цитирай
25. vencivaleri1951 - Я разкажи за кмета , остави самолетите
19.02.2020 06:35
Къде съм аз виждал или чувал за самолет. Просто попитах защо са ни тези изтребители, като заданието за търга бе съвсем друго. Хайде ти специалистът обясни , защо са ни самолети с далечина на полета 5000км. Защо да купуваме задължително американски самолет, като за сега и още дълго време сме "над водата" с европейски траншове. Защо да не купим европейски самолет? Ето французи и германци се отказаха от Фовете-правят си свои...Никаква сделка нямаше в случая. Имаше рааавнис...мииирно и до там. Платихме едни пари с надеждата някога да получим нещо , което да хвърчи. Шведите вероятно по хигиенни съображения не се занимават с нас. Всеки съд би ни осъдил да ги компенсираме.
Да ме убеждава по тв обаче една "калинка" , следствена за злоупотреби и безотговорност/, заради която безотговорност загинаха хора/ в това , че някой предпочел на търг Грипен заради комисионна, като изпуска обстоятелството че унките не участваха в първоначалния търг ми идва в повече. Дай да си говориме както казах за кмета. Видях я за пръв път на някакъв сбор на "левите". Седеше до комунист номер 1 на Дания. Едната руса , другата мургава и двете много готини. Барак Обама не можеше да откъсне поглед от тях, а ако погледа на Мишел Обама можеше да убива , щеше да ги изпепели тези двете

пп На какъв език разсмиваше кмета Питам те сериозно, защото съм слушал нейно интервю.
starforlife написа:
Венци, в този твой 19-ти коментар, осъзнаваш ли, че говориш за самолети, спрямо които познанията ти са крайно не недостатъчни, а погрешни?
Просто питам.
И не за друго, а защото за самолети мога да ти говоря много.
Ама много.
А специално за тази сделка - още повече.
И само ще кажа, че така и не си изясни(хте) какво е това "джъмп-сделка" и защо понеже нашата спрямо F-16 е такава, това е доста изгодно за България.
Така, че - образовай се - все пак думата "сделка" е нещо от арсенала на счетоводителя (Камо ли икономиста и то с титла, която да не би във Франция да я получи, м? Да не говорим, че не точно ти си заплащал образованието си навън и може да не дължиш на Държавата, но определено дължиш на суверена й.), а не програмиста и не отива поне за това аз да зная повече от теб - говорещият глупости не само на техническо ниво, а и на договорно такова.

цитирай
26. vencivaleri1951 - Заяждаш се.
19.02.2020 07:00
При този господин съм гледал самиздат много неща-на Хавел например , преди да знаех кой е този Хавел например. Пламен Йорданов се казва . Известен продуцент е
и с Велислава редовно си ги привикваха в милицията. Нея по идеологическа линия, него повече за частпрома. Той правеше ленти и частпром по указ 56. Бе и един от хората които направиха филма за града ти"Дишай", докато си скандирал КПСС-БКП

Хетмане, не съм разсмивал секси кмет на мегаполис, а съм гледал филм на касета самиздат. Последното бе толкова обикновено през тези години, че не виждам какво те учудва. Впрочем без да съм гледал "Покяние" на екран , мисля че в София, в дома на киното "излезе" преди в СССР. Във "Факел" пък например печатаха съветски автори , които днес "многоучително и многозначително" варненският ти адаш цитира.

getmans1 написа:
... не се заяждам но тук нараво не казваш истината ... хахаха ... ВИЖ АКО БЕШЕ КАЗАЛ, ЧЕ СА ТЕ ИНТЕРНИРАЛИ ... ТОГАВА ЩЯХ ДА ПОВЯРВАМ.

цитирай
27. getmans1 - 22. starforlife - Радо, здраво. 00:10
19.02.2020 08:15
... ИЗВИНЯВАЙ СТАР, НО ТОВА Е МИСИЯ - НЕВЪЗММОЖНА, ТУК ЦЯЛ ЕКИП ЩЕ НАДА ... ТО ВМЕСТО ДА НАМАЛЯВАТ ТЕЗИ СЛУЧКИ ЛАВИНООБРАЗНО СЕ УВЕЛИЧАВАТ ... АЗ НЕ СМОГВАМ ВЕЧЕ ДАЖЕ ДА ГИ РЕГИСТРИРАМ.
цитирай
28. getmans1 - 26. vencivaleri1951 - Заяждаш се. 07:00
19.02.2020 09:08
... ВИЖДАШ ЛИ СЕ СЕГА, КОГАТО СИ ПОЛУЧИШ ИЗПРОСЕНОТО ПИСКАШ ДО НЕБЕСАТА НО ИНАЧЕ КЪМ ХОРА КОИТО НЕ ПОЗНАВАШ ОТПРАВЯШ НЕЛИЦЕПРИЯТНИ ПРЕДПОЛОЖЕНИЯ И ВНУШЕНИЯ ...
... КАЖИ СЕГА ОЩЕ ЕДИН ПЪТ ... СИГУРЕН ЛИ СИ, ЧЕ СЪМ ВИКАЛ ТОГАВА „КПСС-БКП„ А НЕ „ДОЛУ БКП„ ... СИГУРЕН ЛИ СИ БЕ, ... КАЖИ СИ, ЧЕ ДА МОГА ДА СЕ ОБРЪЩАМ КЪМ ТЕБЕ ПОДОБАВОЩО А НЕ КАТО КЪМ ДОЛЕН КЛЕВЕТНИК.

vencivaleri1951 написа:
При този господин съм гледал самиздат много неща-на Хавел например , преди да знаех кой е този Хавел например. Пламен Йорданов се казва . Известен продуцент е
и с Велислава редовно си ги привикваха в милицията. Нея по идеологическа линия, него повече за частпрома. Той правеше ленти и частпром по указ 56. Бе и един от хората които направиха филма за града ти"Дишай", докато си скандирал КПСС-БКП

Хетмане, не съм разсмивал секси кмет на мегаполис, а съм гледал филм на касета самиздат. Последното бе толкова обикновено през тези години, че не виждам какво те учудва. Впрочем без да съм гледал "Покяние" на екран , мисля че в София, в дома на киното "излезе" преди в СССР. Във "Факел" пък например печатаха съветски автори , които днес "многоучително и многозначително" варненският ти адаш цитира.

... ТО Е ПОВЕЧЕ ОТ ЯСНО, ЧЕ НЕ СИ ГО ГЛЕДАЛ ... НАЙ-ВЕРОЯТНО НЕЩИЧКО ДА СИ ПОДОЧУЛ ОТ НЕЙДЕ СИ.

getmans1 написа:
... не се заяждам но тук нараво не казваш истината ... хахаха ... ВИЖ АКО БЕШЕ КАЗАЛ, ЧЕ СА ТЕ ИНТЕРНИРАЛИ ... ТОГАВА ЩЯХ ДА ПОВЯРВАМ.


... НЕ СЪМ АДВОДАКАТ НА Г. ХАРИЗАНОВ но на теб ти става редовна практика да оплюваш и очерняш поголовно тези които не са ти в акорда ... ще ти покажа един линк;

https://btvnovinite.bg/bulgaria/miroslav-naidenov-georgi-harizanov-ne-e-naznachavan-ot-men.html

цитирай
29. get - До starforlife - Георге, най-лошото е ЧЕ ВЕНЦИ ОТГОВАРЯЙКИ МИ - като ПОСЛЕДНА ИНСТАНЦИЯ ?
19.02.2020 09:30
... ОТНОВО СЕ ОПЛИТА В ЛЪЖИТЕ СИ ... на по-по и най?
starforlife написа:

Онзи ден например Гет му говореше нещо за НякойСи и аз чета как квартирата , ако се не лъжа на този НякойСи... В РУСИЯ... Била с/у общежитието, ако отново не се лъжа, на Венци.
СЕГА ПЪК, ЦИТИРАМ ОТ 18-ТИ КОМЕНТАР: "Гледал съм "Покаяние" в дома на моя съученичка и приятел -брат и е режисьор След два дена твои колеги иззеха като вешествено доказателство телевизора, домашното видео, касетата ...Беше вече по хлабаво и се размина с предупреждение."
ТОЕСТ, ГЕТ ОТНОВО МУ ГОВОРИ ЗА НЕЩО И ВИДИТЕ ЛИ В ЖИВОТА НА ВЕНЦИ, О Т Н О В О НЕЩАТА СА ТАКА, ЧЕ ТОЙ Е ПРЪВ, НАЙ-МНОГО ЗНАЕ, ПО-, ПО-, НАЙ-, НАЙ-... НАНАЙ.
...


И ВЕЧЕ СЕ ОБРЪЩАМ към КЛИНИЧНИЯ ПРИМЕР - поради ТОТАЛНАТА МУ ИЗКУШЕНОСТ ОТ ЛЪЖАТА - другарят Венци!
Венци - не се изкарвай ТИ ЧЕРВЕНИЯТ ОПОРТЮНИСТ и такъв като - ДИСИДЕНТ!
Ставаш не само смешен но и жалък ... дотолкова жалък, та изпитвам не само на морално, но и на чисто физическо ниво ЧУВСТВО ЗА ПОГНУСА!

Филмът ПОКАЯНИЕ бе пуснат по кината в България през 1987 год.
Полицията - се занимава с опазване на обществения ред и борба с престъпността НЕ С ПРЕСЛЕДВАНЕ НА ПОЛИТИЧЕСКИ ПРОТИВНИЦИ НА ЖИВКОВИЯ РЕЖИМ ... с това се занимаваше ДЪРЖАВНА СИГУРНОСТ!

Венци ТОЛКОВА СИ ЖАЛЪК - ТА НЯМАМ ДУМИ !?
Венци ... наместо да ми говориш, за Ленин, Абхазия, Украйна и Новорусия - вземи изгледай филма и САМ ЗА СЕБЕ СИ - ВНИКНИ В СЛОВАТА ПРОИЗНЕСЕНИ ТАМ - ОТ ЕДИН ГЛАВЕН ГЕРОЙ?

"Зова смъртта. На този свят съм сит:
достойнства – с вродено лицемерие,
нищожества, придаващи си вид,
и гаврещи се с човешкото доверие
и с чест, удостоени подлеци
и с девственост търгуваща нечестност,
и силата в ръцете на скопци,
и съвършенство в мрак и неизвестност
и с вид на вещ, на сведущ глупостта,
и в глупост обвинена прямота,
и творчеството с вързана уста,
и истината в служба на лъжата.

... и защо Варлаам - не прочете, тези последни строфи?

Отдавна бих напуснал тази кал,
но, друже мой, за тебе ми е жал."

- Защото Венци ... - за тебе ми е жал?
цитирай
30. starforlife - Добро утро, Радо. Пия кафе, подготвям се психологически за днешния ден и...
19.02.2020 10:00
... И наминавам, за да демонстрирам ненапускане, естествено.
Това защо го повтарям ли? Ми да поясня на незапознатите (Като Мау например, с която убедихте ли се ИДИ... упс, без крайни епитети, макар, че ИДИОТ си е дори призвание за някои, с която сме били тук много преди да се появи който и да е от вас?).
Повтарям го това, защото преди няма и месец, не се бях вясвал да кажем 4-5 дни, и един от клонингите на "учителя" Рустьо побърза да се опита да вмени, че съм изоставил Радо, тоест, че вече не го подкрепям в "мисията" му да показва Истината, а не ЛИЦЕМЕРИЕТО.

Та:
Първа да кажа на Гет от 29-ти коментар: Гет, той, Венци, може събития от 10-ти век (дори преди Новата Ера) да ги проектира в хола си през 2020-та, та ти ми говориш за някаква си 1987-ма, когато за първи път се залюбих с бъдещата си Съпруга. Залюбих като обяснение в Любов и "тръгване" ЗАЕДНО, а не... червенофенерни (Венцеви) изяви. Помня много точно датата, часът, мястото и дори думите, които й казах, но това не е тема сега, а само да се нафукам, че паметта ми е фотографска (когато се касае за нещо съществено, важно, разибира се).
Така, че, Гет, ти на Венци ще обясняваш какво беше през 1987-ма.
Ти?!
На Венци?!
Че кой си ти бе?! Някакъв си подполковник!
ТОЙ е син на гене'ал бе, алуууу!
цитирай
31. starforlife - А сега към Другаря Венци от 25-ти коментар.
19.02.2020 10:02
Венци, за днес урокът нека да бъде само този, че "за сега" от изречението ти, цитирам: "Защо да купуваме задължително американски самолет, като за сега и още дълго време сме "над водата" с европейски траншове." се пише слято, тоест: "засега".
(Оставяме настрана - отново една дума в случая, Венци - това, че в случая в това изречение не е правилно да пишеш "като", а "когато".)
Тепърва, с "фина ирония", с теб ще се учим на български език, Венци. Защото ти РОДНИЯ СИ ЕЗИК не познаваш добре и пишеш както вече казах почти като общак, ама това не ти пречи руски да ни навираш често в лицата.
Руски! В България! Където УЖ живееш, която УЖ ти е по-свидна, а дори езика й не уважаваш и не знаеш на ниво, което да отива на такъв, който е решавал съдби на мнооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооого по-знаещи, по-можещи и по-образовани от него по времето на соца, само и само защото си бил мамино чедо на татко си - генералът.
Ама той, татко ти, генерал и то какъв (според теб), а Генерал Луков (отново, но не само според теб) - едва ли не фашист.
И аз за днес ти обещах постинг със снимки на книги от БиблиотеЧката ми, милиНката, за Генерал Луков, а и други (книги иде реч под "други", а не други генерали). Например за тайните договори на България с Русия, които са подготвяли още от времето на Фердинант България за руска "губерния" (последната дума като разговорен сленг, а не като икономико-политическо "сформирование").

А сега, Венци, да ти кажа, че по "темата" за Амстердамската кметица мога да ти отговоря по два начина:
Първият е, че с нея говорим на ЕЗИКА НА ЛЮБОВТА. Ха ха ха
(Така де, на паразитен коментар и поставяне на тема за дискусия, ИЗБЯГВАЙКИ ТАКА НЕУДОБНИТЕ ТИ ДРУГИ, - паразитен отговор)
А втория ще го задържа засега (припомням ти вчерашния Урок, Венци, а той беше, че "засега" е също една дума. Има и две естествено, но са различни случаите когато се използва, а кога се пише "за сега" и кога "засега", оставям Гугъл да ти го обясни, защото ти се емна за кметицата да се информираш, за да може да ни се плюнчиш, а не се информираш за толкова много по-важни неща. Защото теб като УЖ Българин, не трябва изобщо да те е еня кой е кмет на Амстердам и още по-малко какъв е като политическа ориентация, но ПОНЕ СПОРЕД МЕН Българският език трябва да ти е изключително важен, защото познаването му и правилното му използване е един вид Уважение към България. Понимаеш, товарищ?) Та: втория отговор ще ти го дам когато да речем Радо или друг (Любо например) ми отговори на въпроса: Кушел собственоръчно ли се е определял някъде като "преродения Ботев" (цитирам) или някой това го е измислил като "фина ирония"?

Та засега така, Венци...
цитирай
32. get - До 30. starforlife - Щом тъй е? - както ти твърдиш ...?
19.02.2020 10:21
starforlife написа:

...

...
Радо ... го подкрепям в "мисията" му да показва Истината, а не ЛИЦЕМЕРИЕТО.

Та:
Първа да кажа на Гет от 29-ти коментар: Гет, той, Венци, може събития от 10-ти век (дори преди Новата Ера) да ги проектира в хола си през 2020-та, та ти ми говориш за някаква си 1987-ма, когато за първи път се залюбих с бъдещата си Съпруга. Залюбих като обяснение в Любов и "тръгване" ЗАЕДНО, а не... червенофенерни (Венцеви) изяви. Помня много точно датата, часът, мястото и дори думите, които й казах, но това не е тема сега, а само да се нафукам, че паметта ми е фотографска (когато се касае за нещо съществено, важно, разибира се).
Така, че, Гет, ти на Венци ще обясняваш какво беше през 1987-ма.
Ти?!
На Венци?!
Че кой си ти бе?!


- Ще отговоря в рими?

Щом тъй е?

Щом нищо не е ново, щом светът е -
стар като ония мироздания
и раждаме сега за стотен път
отдавна вече раждани създания,
то нека върне паметта кръгом
с петстотин кръга онова светило
и ни покаже в някой древен том
едно лице, така добро и мило.
Да знам какво са мислили тогаз
за този образ сложно съвършенен.
Пред тях ли сме, или са те пред нас,
или светът остава неизменен.

Но знам (аз Венци), че с по-тържествени слова
са славили ЗА РАЗЛИКА ОТ НАС -
по-малко божества!
Те славили са Бог и Син ...
- а не Димитров, Сталин и Ленин.
цитирай
33. vmir - Привет, Жоро!
19.02.2020 11:17
starforlife написа:

(Любо например) ми отговори на въпроса: Кушел собственоръчно ли се е определял някъде като "преродения Ботев" (цитирам) или някой това го е измислил като "фина ирония"?


Ако беше използвано като "фина" ирония от друг, едва ли щях да го запомня. Истината е, че тоя уникално плосък примитив сам неведнъж и съвсем безсрамно се е определял като Ботев и това е може би най-сериозната ми причина да не стъпя повече в блога на този нагъл тип, за който не се съмнявам, че го прави нарочно, за да се гаври с Ботев, по същата причина, поради която Чернопръцко и сие се захванаха да развенчават Раковски точно за годишнината от обесването на Левски. Нима се съмняваш, че същите тези типове днес не биха предали Левски още по-бързо и непоколебимо дори само заради идеалът му за "чиста и свята република"? Просто мръсотията на болшевишките им маниери им е дала тактиката да се гаврят с националните идеали като ги обсебват и това е текуща хибридна тактика на Кремъл да поглъща всичко за да го офекали по възможно най-отвратителния начин, защото това е единствения начин за подстрекаване на типовете с престъпни наклонности, готови на всякакви мерзости, за да получат кремълско благоволение и лични нелегални домогвания. Да подстрекаваш по подобни начини тетки с акъл на продавачки от Женския пазар е най-разпространения начин за внасяне на корупция в България. Не само защото тетките за 20 лева заподмятват всяка кремълска лъжа, но и защото целта е да се срине йерархичната самоорганизация на обществото, като гласовете на образованите и квалифицирани хора бъдат удавяни в простотията на аутсайдери с акъл на мухи и претенции да бъдат аероплани, готови да продадат и майките си заради ехидниците, които използват идиотизма им за свои цели.
цитирай
34. vmir - А бат Венцо, той е не само ангел небесен,
19.02.2020 11:36
той е самия венец на човешката цивилизация, с който може да се мери единствено Путин, твърде малка е България за мащабите на бат Венцовите знания, защото той не е от този свят - населен с обитатели, които нямат и най-малка представа колко значим е бат Венцо, и как ако му се бяха доверили навреме, Запада отдавна щеше да ни диша праха и да се моли на бат Венцо да им ходатайства за благословията на Путин, белким ги включи в "руския мир".
цитирай
35. starforlife - ~ 33. vmir
19.02.2020 11:40
Любак, здарво.
Знаеш, ние, тъпите била-охранители, може да направим така, че когато нещо се случи НЯКЪДЕ ВЪОБЩЕ в Интернет, да бъдем информирани.
Та затова (Запомни ли, Венци, че това при такива... "времеви" случаи е една дума?) те репликирам в по-реално време.
Благодаря за отговора, Любо. Аз го знаех, но исках ПОНЕ ОЩЕ ЕДИН РЕАЛЕН човек да го потвърди.
Говоря за това, крайно глупавият и същевременно арогантен и заканващ се дори със саморазправа с пушката си, но когато му казах къде да проверим "мъжеството" му - и той клекна в поза: "Готов съм да ми го отпрас..." упс, без простотий и млъкна като пу... упс, без простотий, по тези си изцепки, а само остана пяната от безсилието му не на мъж, а на пу... ееее, сига де - това простотията нали ми е същност, та нЕкак си не ми се получава да съм кОлтурен.

Та, сега ВТОРИЯТ МИ ОТГОВОР ДО ВЕНЦИ:
Венци, ти УЖ казваше да оставим самолетите и да говорим и за друга Жена, която не знам защо друго намеси, освен да се напудриш ОТНОВО как ти си гледал еди какво си и ЗНАЕШ как Барак Обама е изпивал с очи Гърлите, а Мишел Обама пък щяла да ги изпепели с поглед, ако беше СуперГърл, упс - Маша...
Както и, Венци, ти си най-добрия тук не само правист, а и психологически анализатор - тоест, запомни от Бакто си "Гоче", че се нарича профайлър (а не рАсийско нещо от рода на путиньосказчик) - та императивничиш защо шведите се били отказали да ни съдят.
А попитах за Кушел в образа на "преродения Ботев", защото ВИЕ типично сте все преродени... ДЪРВЕНОФИЛОСОФИ, които сте все по-, по- и най-.

ПС: И ещо нещо, Венци...
Това твое удължаване при "равнис" и "мирно" е толкова смешно, защото показва колко си бил посредствен и като офицер.
Няма да пояснявам за тези, които представа си нямат от такива неща, защо аз като путиньосказчик прониквам в това, което стои зад това твое идио..., упс, некоректно издължаване на двете думи. Както също и зад това, какво разкрива то за същността на самомнението ти.
цитирай
36. starforlife - ~ 34. vmir
19.02.2020 11:45
Както написах и до Гет:
Алоуууу, Венци е син на гене'ал бе, алоууу.
Я се дръж подобаващо!
"Равниииис!" - "Мирннооо!"
(Така го писа той бе, ТОЙ! Свикналият НЯКОГА да му се кланят на НЕобразоваността и НЕкадърността.)
цитирай
37. get - До 36. starforlife - Георге ... дал ми господ СПОМЕНИ? От времена КОГАТО ГЕНЕРАЛИ - кат Венцовия татко ... ?
19.02.2020 11:52
starforlife написа:
Както написах и до Гет:
Алоуууу, Венци е син на гене'ал бе, алоууу.
Я се дръж подобаващо!
"Равниииис!" - "Мирннооо!"
(Така го писа той бе, ТОЙ! Свикналият НЯКОГА да му се кланят на НЕобразоваността и НЕкадърността.)


... показваха ниво на грамотност - по ниско от мен "подполковника" - Защото?

След "знаковия Девети" ... бившите "червени войводи" с прогимназиално обрАзование - вървяха на "конвеер" СЛЕД КОЕТО правеха КАРИЕРА В КАЧЕСТВОТО ИМ ... или НА офицери "старши" или "генерали" :))

По такъв път Е МИНАЛ и на Венци "бащата-генерал" ... без ви"ше - "генерал"?

Ако приемем за "ви"ше", генерал-щабната академия "М. Фрунзе" - в която изпращаха на краткосрочно обучение "генерал-щабния "партизанлък" ... който ПОСЛЕ СЛЕДВАШЕ ДА ОГЛАВИ - "САТЕЛИТНАТА" ТЯ И, САветска-българска-"народна"-Армия ! - :((( !?
цитирай
38. starforlife - ~ 37. get
19.02.2020 11:58
Ами виж сега, Гет...
Ти отлично знаеш докъде (Тук отново имаме една дума, Венци и ИиикоооКокококооо) може да се расте НОРМАЛНО по заслуги и ЗА прослужено време.
Ама иначе какво да говорим - генерали да искаш в нашата армия, социалистическа.
До вчера с цървулите...
Днес вече генерали.
(Типичен пример е и Бойко Борисов всъщност. Който нека не си мисли някой, че харесвам, а не точно напротив.)
А синовете им, не тези цървул-генерали, висши номенклатурчици.
Нищо, че в главите като гъдулки (синовете като гъдулки иде реч).

И, Гет... Той Сталин за генералисимус се самопровъзгласи и дори се опитваха да вменят как това е признато от света, та ние за един генерал, въздигнат до такъв по крайно неприемлив, повтарям, ЗА НОРМАЛНИТЕ СВЕТОВНИ ПРАКТИКИ, ще негодуваме.
(Не, че аз негодувам де. През... нали... и оттатък ми е какъв е бил и как го е "постигнал". За мен беше важно, че такива практики и хора СЪСИПВАХА ДЪРЖАВАТА НИ и докато - отново една дума, Венци и ИиииКоооокококо - светът грабеше напред, ние боксуващо вървяхме назад. Факт. Времето го показа и ДОКАЗА.)


ПС: А с тази ти реплика, Гет, че реално БЪЛГАРСКАТА армия беше ПРИДАТЪК на съветската и на ПЪЛНО ПОДЧИНЕНИЕ от втората, идва продължението на моя реплика до Венци:

ВЕНЦИ, ЩЕ ТИ ОТГОВОРЯ РЕЛЕВАНТНО (И НОТОРНО - И НОТОРНО) ЗА КАКВО НИ СА БОЙНИ САМОЛЕТИ С РАДИУС НА НАЛЬОТА 5000+ КИЛОМЕТРА ТОГАВА, КОГАТО ТИ МИ ОТГОВОРИШ ЗА КАКВО Й БЯХА НА БЪЛГАРИЯ ПО ВРЕМЕТО НА СОЦА РАКЕТИ С МНООООООГО ПО-ГОЛЯМ РАДИУС НА ПОРАЗЯВАНЕ.
ТОЕСТ, НЕ ОТБРАНИТЕЛНИ, А НАПАДАТЕЛНИ.

Е, Венци... Тогава към нас бяха ли насочени американски ракети, понеже имаше насочени РУСКИ ТАКИВА НА НАША ТЕРИТОРИЯ КЪМ ТЯХ И ДРУГИ КАПИТАЛИСТИЧЕСКИ СТРАНИ?
Та ще се опитваш да вменяваш страх в хората, че сега ИЗКЛЕЦ..., упс, САМО Русия, щяла да насочи ракети към нас?
МИ ДА НАСОЧИ!
И го казвам не, защото съм далече - най-малкото голяма част от Семейството ми още е в България.
цитирай
39. get - До До 38. starforlife - ~ 37. get ... Коментирайки ТЕЗИ ВЕЧЕ ДОСТА ОСТАНАЛИ В МИНАЛОТО МИ НЕЩА - ми припомняш за подобен "полковник" ... ?
19.02.2020 12:14
starforlife написа:
Ами виж сега, Гет...
Ти отлично знаеш докъде (Тук отново имаме една дума, Венци и ИиикоооКокококооо) може да се расте НОРМАЛНО по заслуги и прослужено време.
Ама иначе какво да говорим - генерали да искаш в нашата армия, социалистическа.
До вчера с цървулите...
Днес вече генерали.
А синовете им висши номенклатурчици.
Нищо, че в главите като гъдулки.

И, Гет... Той Сталин за генералисимус се самопровъзгласи и дори се опитваха да вменят как това е признато от света, та ние за един генерал, въздигнат до такъв по крайно неприемлив, повтарям, ЗА НОРМАЛНИТЕ СВЕТОВНИ ПРАКТИКИ, ще негодуваме.
(Не, че аз негодувам де. През... нали... и оттатък ми е какъв е бил и как го е "постигнал". За мен беше важно, че такива практики и хора СЪСИПВАХА ДЪРЖАВАТА НИ и докато - отново една дума, Венци и ИиииКоооокококо - светът грабеше напред, ние боксуващо вървяхме назад. Факт. Времето го показа и ДОКАЗА.)


ПС: А с тази ти реплика, че реално БЪЛГАРСКАТА армия беше ПРИДАТЪК на съветската и на ПЪЛНО ПОДЧИНЕНИЕ от втората, идва продължението на моя реплика до Венци:


... стрелчанин с основно образование с типичната тамошна фамилия Такучев?

Поради доказаната му "професионална компетентност" - този го бяха измислили да бъде "комендант" и да отговаря за "строевата подготовка"?

Ама и там си бе толкова "бос" цървулкото - че докато ми мине КУРСА НА ОБУЧЕНИЕ В Средното милиционерско у-ще НЕ МОЖАХМЕ ДА ГО НАУЧИМ ... че когато СЕ ПОДХОЖДА "ЗА ПРЕГЛЕД НА СТРОЯ" - това НЕ СТАВА ОТ ЛЯВАТА - А ОТ ДЯСНАТА, там където стои ЗНАМЕНОСЕЦА И КОМАНДВАЩИЯ СТРОЯ - страна :))) ?

Такива ми ти работи - типични за "партизанската-аристокрация" в армията и милицята ни тогава :))

Апропо? - жив пример ЗА ТАКОВА НЕДОРАЗУМЕНИЕ е генерал Добри Терпешев - ВЪЗМОЖНО ДОКАЗАНО НАЙ-ТЪПИЯ "ГЕНЕРАЛ" ПО ЗАСЛУГИ" - съответно към СССР?

И дори природната ТЪПОТА НА ТОВА НЕДОРАЗУМЕНИЕ - НЕ СПРЯ РУСНАЦИТЕ ... да го направят и ВИЦЕ-ПРИМИЕР, за известно време след "Девети Септември" ?!!!!

Такива ми ти работи и ИЗВОДИ: ЗАЩО?!

НА "ЗАЩО"-то, ще си отговорите причатйки МНОГО ТОЧНАТА ХАРАКТЕРИСТИКА дадена от Любомир №33. vmir
vmir написа:

Да подстрекаваш по подобни начини тетки с акъл на продавачки от Женския пазар е най-разпространения начин за внасяне на корупция в България. Не само защото тетките за 20 лева заподмятват всяка кремълска лъжа, но и защото целта е да се срине йерархичната самоорганизация на обществото, като гласовете на образованите и квалифицирани хора бъдат удавяни в простотията на аутсайдери с акъл на мухи и претенции да бъдат аероплани, готови да продадат и майките си заради ехидниците, които използват идиотизма им за свои цели.


- Защото СЛЕДВА ДА СЕ ЗНАЕ И ПОМНИ!
Целта на ВСЯКА ЕДНА ИМПЕРСКА ДЪРЖАВА - НАЙ-ВЕЧЕ РУСИЯ//СССР-Рурската федерация ... Е УНИЩОЖАВАНЕ НА МЕСТНИТЕ И СЪЗДАДЕНИ ПО ЕСТЕСТВЕН ПЪТ ОБЩЕСТВЕНИ ЕЛИТИ - и ЗАМЕСТВАНЕТО ИМ с ВЕРНИ НА ">>ИМПЕРИЯТА<?>> ТАКИВА?!

- Това Е В СЪРЦЕВИНАТА НА ВСИЧКИ ПРОПАГАНДНИ И ВСЯКАКВИ ДРУГИ "ПУШИЛКИ" - които оглавяваната от Путин Русия - цели с извършването им в България?!!!?
цитирай
40. starforlife - ~ 39. get
19.02.2020 13:06
Ами виж сега, Гет...
Новата ми реплика към твоя нов коментар отново ще съдържа реплика и към Венци, но така се получава. А и така е по-естествено някак си, защото Венци и това се опитва да вмени: Че едва ли не бил подлаган на разпит (основно отново от теб).
Той?!
Където не само не чете и не осмисля прочетеното...
Не само това, което е прочел го изкривява както на него му е изгодно...
А никога не отговаря на поставените му въпроси, когато те показват лицеме... упс, и лъж..., второ упс му.

Та, Гет: Как беше приказката за опашката?
Имам предвид, че въпросният генерал от Стрелча си има и опашка.
Защото братя Такучеви във въпросното градче край моя роден, бяха от генералопомазаните и някак си изведнъж от хрисими соц-вървежници (заради въпросната генералска семка) при идването на Демокрацията станаха пък вървежни бизнесмени, тоест - капиталисти. Ама така изведнъж успяли и на които вратите се разтваряха все едно са "Asolek".
Така, че - говорим някак си допълвайки се, ама то това е понеже ти си от "Гочетата" и каквото ние говорим, при все, че са реалности и факти и затова се допълват, не се признава от онези, генерал-сол-таш..., уууупс.

И ето как... "непринудено" (ха ха ха) преминавам към репликата си към Венци.
И ще изглежда ОТНОВО, че все за себе си говоря, ама ако човек следи нещата... А и се замисля... Ще достига до други изводи.
Та: Включвам се по-навременно, защото днес "програмирането" ми не е цапащо ръцете ми, а по-скоро е "организационно": премествам някои неща от едно място на друго ('щото то близо 90 квадрата амстердамски мезонет си е нещо много различно от 90 квадрата апартамент в София, примерно).
Та, в момента чакам (по товарителница от 12 до 14 часа) да пристигнат едни материали, мебели и прочие и се ослушвам за позвъняване на нидерландския ми ГСМ (който не е проблем да цитирам, за да ме проверяват тези, които твърдят, че съм "у Бусманци"), че са на адреса.
А на въпросния ми ГСМ идват и нотификациите за това кога някой И тук нещо е коментирал под постинг, който ме "интересува".
И вече по същество на въпрос, ама тоооолкова важен, на Венци спрямо мен.
Освен на английски, с кметицата мога да се разбера (често мнооого комично) и на нидерландски.
Защото:
Първо, не е вярно, че въпросната не знае английски (пък било то и на не перфектно ниво, както съм и аз - казвал съм го и не виждам нищо проблемно в това)
Естествено това "с въпросната мога да се разбера" НЕ ОЗНАЧАВА И АЗ НЕ КАЗВАМ, ЧЕ ОБЩУВАМ С НЕЯ! Говоря в тона ти, този, с който се опитваш УЖ като фина ирония, да преиначаваш в случая МОИ ШЕГИ и да ги представяш пред незапознатите (непрочелите ги) като МОИ ИЗХВЪРЛЯНИЯ, за да ме изкарваш хвалипръцко, къквто е един ТУК, който видите ли бил учил съвместно с Пуууутииин.
и
Второ, нали не очакваш, че аз (и не само) не уча интензивно нидерландски, Внци? Все пак тук ще сМЕ години и щЪ не щЪ го уча и то нне в разговорните ситуации, а и с посещаване на курс и разни самоучители.
Та те така, Венци - ето, аз ти отговарям ПРЯМО на въпросите, глупавите и подмятяните (често със задна цел и то непристойна), а ти в 99% от случаите НЕ го правиш, защото ще се саморазобличаваш и/или самоопровергаваш.
цитирай
41. getmans1 - ДНЕС СЪМ В РАЗХОД. . . ТУКА Е СТАНАЛО ...
19.02.2020 14:25
ДНЕС СЪМ В РАЗХОД ... ТУКА Е СТАНАЛО ИНТЕРЕСНО ...А, КАТО ГЛЕДАМ ЗА НЯКОИ БЕЗИНТИРИСНО ...

СТАР ПИТАШ КОГА АМИ ВИЖ ТУК ДАТА ТА .... НЯКЪДЕ ПРЕДИ И ТО В НЕГОВИЯ БЛОГ;

http://getmans1.blog.bg/politika/2016/04/26/az-shte-napravia-rycete-si-na-chukove-kojata-si-na-typan-gla.1447386

ЧЕПЪРДА СЪЩО ГО Е ЧЕЛ АМА ДРУГО Е ВИДЕЛ;

http://blackpredator.blog.bg/zabavlenie/2016/04/26/za-getiu-botev-i-sviatata-istina.1447491
цитирай
42. starforlife - ~ 41. getmans1
19.02.2020 15:09
Да, Радо, че бяха негови думи - на онзи празнонаперен ФАШИСТ, в това съмнение нямах.
Просто (и го казах вече) исках повече хора да го потвърдят, за да не излезе, че си измислям.

И според такива като Венци, такива като Кушел са нормални не само в светоусещането си, а и в начините за постигането му.
И това само, защото Кушел е комунист. Исках да кажа ЧИСТ ФАШИСТ.
Ама иначе Венци ме пита как така бил лицемер...

Тоест, мен заради крайно пошлия език...КОЙТО ДА ПОДЧЕРТАЯ, ЧЕ Е НАРОЧЕН И Е САМО И ЕДИНСТВЕНО СПРЯМО ИДИОТИТЕ ТУК - вижте например как си говорим с Мау под предходния постинг - неедолюбено, но в рамките на добрия тон. Което ме присеща след малко да довърша коментара си там. Та: Спрямо мен, заради НАРОЧНИЯ ми пошъл език, Венци ще се опитва да ме каля по всякакъв начин... А спрямо въпросния Кушел (примерно), за крайно фашисткия език не само ще мълчи като пу... ууупс, а дори ще го защитава. Казах вече защо: Защото партийните и идейни прстрастия според лиц... уупс, според интелектуалния ни елит, са по-важни от такива неща като Чест, Достойнство и особено и най-вече Истината.
цитирай
43. get - До 40. starforlife - ~ 39. get : Та, Гет: Как беше приказката за опашката ... братя Такучеви ?
19.02.2020 15:10
Накратко ще отговоря ... за такучевци, валериевци и цялата ПРОИМПЕРСКА СГАН скверняща татковината ни, Георги?

Никой не бива да си прави илюзии, че методите на експанзия на руския империализъм са се променили:
- подкупвай, разделяй и владей!

Така действа имперска Русия, Съветска Русия и днешна олигархична Русия. Това е основният метод на руския империализъм.
Където не става с пари ... става с много пари - ако ли не ? – гази с танкове и армия за да си назначи послушни ней марионетни правителства.
Справка – Украйна, Грузия, Полша, Литва, Латвия, Естония, Чехословакия, България.
Всъщност, няма и една съседна държава, която Русия да не е нападала, газила, мачкала ... та и по-далечни?

Ама газейки близки и по-далечни и държави поне руската империя да бе облагоделствала народа си - но и това, Не!

Именно по тази причина и като илюстрация - Цитирах, това писано още през 30-те години на миналия век:

„Не следва да се забравя и този факт, че управниците на съвременна Русия, са опетнени с кръв, долни престъпници – човешка кир!
Която, възползвайки се от благоприятно стекли се за нея обстоятелства, завзеха изневеделица една голяма държава, проведоха дива разправа над милиони творящи и интелигентни хора, фактически изтребиха интелигенцията и сега, ето само десет години след това, осъществяват най-дива тирания, каквато кога и да е, не е познавала историята!”

- та дано, нещо от нещо, в заспалите глава и душа на "русофила" Венци да примърда - ама не би?!
................................................................................
И след КАТО СА МИНАЛИ пет часа ДОПЪЛВАМ - по "Елегия"-та на Ботев?

"Кажи ми, кажи, бедний народе,
кой те в таз рабска люлка люлее?

"Тоз ли, що спасителят прободе
на кръстът нявга зверски в ребрата,
или тоз, що толкоз годин ти пее:
„Търпи, и ще си спасиш душата?!“
...
Той ли — кажи ми? Мълчи народа!

Глухо и страшно гърмят окови,
не чуй се от тях глас за свобода:
намръщен само с глава той сочи
на сган избрана — рояк скотове,
...
Сочи народът, и пот от чело
кървав се лее над камъка гробен;
кръстът е забит във живо тело,
ръжда разяда глозгани кости,
смок е засмукал живот народен,
смучат го И наши И чужди - ГОСТИ!

ТЕЗ ЩО, ЗАЛЪКА НАЕДЕН -
ИЗ УСТА МУ ГРАБЯТ,
С БЛАГОРОДЕН НАЧИН!

... и ми става близко и разбираемо написаното за РУСКИЯ - повтарям РУСКИЯ а не българския народ стихотворение от Пушкин?

"Бросал живительное семя —
Но потерял я только время,
Благие мысли и труды...

Пасете, мирни вий народи!
Вас не разбудит чести клич.
К чему стадам дары свободы?
Их должно резать или стричь.
Наследство их из рода в роды
Ярмо с гремушками да бич."
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: getmans1
Категория: Политика
Прочетен: 6052522
Постинги: 2726
Коментари: 26374
Гласове: 9599
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031