Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.07.2017 17:46 - Ролята на Реймънд Дейвис в Проследяване на Осама бин Ладен
Автор: zahariada Категория: Политика   
Прочетен: 405 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
  Ролята на Реймънд Дейвис в Проследяване на Осама бин Ладен

С брутен вътрешен продукт на 1 юли 2017 г.

image от Науман Садик

Шест седмици преди убийството на Осама бин Ладен, частен изпълнител на ЦРУ Реймънд Дейвис, който преди това е работил в продължение на скандалната фирма за сигурност Ерик Принс Blackwater, е бил освободен от затвора в Лахор и тайно транспортирани в САЩ.

На 27 януари 2011 г., Реймънд Дейвис е убил двама въоръжени мъже на оживена улица в Лахор, който, според вътрешните източници на разузнаването на Пакистан, са били негови "активи". Минути след стрелбата, джип, бързам да помощ Дейвис "от американската консулство в Лахор смаза още един страничен наблюдател на смърт.

Наскоро, Реймънд Дейвис пусна своите мемоари, озаглавени: "Изпълнителят: Как се приземи в пакистански затвор и запали дипломатическа криза", в която той е разказана кървави подробности за стрелбата, времето си в затвора и последващото освобождаване под селище със семействата на жертвите, но старателно избягва всякакво споменаване [1] до ролята си на главен действащ станция на ЦРУ в Исламабад или работата си за проследяване на куриери на Осама бин Ладен.

В последната си година доклад 05 май [2], Грег Милър на Washington Post е постулирано, че Марк Kelton, шефът на ЦРУ в Исламабад в момента на убийството на Бин Ладен в Abbottabad, бил отровен от военното разузнаване на Пакистан. Трябва да се помни, че тук Марк Kelton успя Джонатан банка през януари 2011 г., след като името на последната беше оповестено от военното разузнаване на Пакистан в резултат на банката "подозрителни дейности", а Реймънд Дейвис е работил като главен ЦРУ действащ станция в междинния период.

На съдбовен сутринта от 27 януари 2011 г., когато Реймънд Дейвис прави обичайната си работа за проследяване на местонахождението на Бин Ладен, разузнаване на Пакистан изпрати два наети крадци да го тормозят, за да го накара да се откаже от нежелани неговите дейности; и в пристъп на ярост, Реймънд Дейвис, които са били преследвани и тормозени няколко пъти преди от разузнавачите на Пакистан, застрелял двете "крадци" мъртви.

В статията си Април 2013 [3] за New York Times, Марк Мацети пише: "По времето, когато Реймънд Дейвис се мести в тайна квартира с няколко други служители на ЦРУ и изпълнители в края на 2010 г., по-голямата част от служители на агенцията в Лахор бяха насочени към изследване на растежа на Лашкар-е-Тайба.

"За да получите повече от своите шпиони в Пакистан, ЦРУ използва мистериозните правила в място за одобряване на визи за американци. В Държавния департамент, ЦРУ и Пентагона са имали отделни канали, за да поиска виза за техния персонал, както и всички от тях са довели до бюрото на Хюсеин Хакани, про-американски посланик на Пакистан във Вашингтон.

"Хакани имаше поръчки от Исламабад, за да бъдат снизходителни при одобряването на визите, защото много от американците, идващи в Пакистан са били - поне официално - ще се администриране милиони долари в пари в чужда помощ. По времето на убийствата Лахор, в началото на 2011 г., така че много американци са действали в рамките на Пакистан при двете легитимни и фалшиви самоличности, че дори и на посолството на САЩ не са имали точна документация за тяхната идентичност и местонахождение. "

Въпреки че Марк Мацети не е директно спомена ролята на агенти на ЦРУ в намирането на местонахождението на Бин Ладен в статията си и той дори се опита да отвлече вниманието на Лашкар-е-Тайба, но моментът на вълната от оперативни работници на ЦРУ в Пакистан, "края на 2010 г. и началото на 2011 г.", се казва тук, защото тези, които са точно месеците, когато ЦРУ проследяване местонахождението на Бин Ладен.

И по-точно, в неговата 10 март статия [4] за Вашингтон Пост, Хюсеин Хакани, посланик на Пакистан в САЩ по време на изпълнение на Осама бин Ладен през май 2011 г., се е признал за ролята на Зардари администрация за улесняване убийството на Бин Ладен.

Хюсеин Хакани идентифицирани тогавашния президент Асиф Али Зардари като негов "цивилен лидер" и разкри в статията: "През ноември 2011 г. бях принуден да подаде оставка като посланик, след като военно-разузнавателна апаратура на Пакистан взеха надмощие в целогодишен борба за власт в страната. Сред оплаквания на предприятието за сигурност срещу мен беше обвинението, че съм улеснен присъствието на голям брой агенти на ЦРУ, които помогнаха проследим бин Ладен без знанието на пакистанската армия, въпреки че са действали в рамките на разрешаване на изборни цивилни лидери на Пакистан. "

Това конфесионална изявление на посланика на Хакани придава допълнително достоверност отчетено изпълнението на Бин Ладен в неговата книга и статия, озаглавена Сиймор Хърш е: Убийството на Осама бин Ладен [5], който бе публикуван в Лондон представяне на книги май 2015.

Според Хърш, първоначалната предварителен план на администрацията на Обама по отношение на разкриването на изпълнението на Бин Ладен в пресата е, че той е бил убит при удар безпилотен самолет в Хиндукуш планина на афганистанската страна на границата. Но работата не отиде, както е планирано, тъй като Black Hawk хеликоптер се разби в Abbottabad съединение на Бин Ладен и целия град вече знаеше, че операция е в ход и няколко социални медийни потребители, намиращи се в Abbottabad живо туитна целия инцидент на Twitter.

Поради това, първоначалният план е бил изоставен и администрацията на Обама трябваше да излязат на борсата само часове след операцията с набързо забъркана история. Този факт обяснява толкова много противоречия и несъответствия в официалната сметка на историята, най-голямата е, че САЩ морски пехотинци проведеното нападение дълбоко в територията на Пакистан на гарнизон град без разрешението на пакистанските власти.

Освен това, според АФП през май 2015 г. [6], военни източници Пакистан потвърдиха, че е имало пакистански дезертьор, който се е срещал няколко пъти с Джонатан банка, главен тогавашния станция на ЦРУ в Исламабад, в следствие на което, разузнаване на Пакистан разкрива името на Банката за местни вестници и той трябваше да напусне Пакистан в бързаме през декември 2010 г., тъй като покритието му е изгорял.

Сиймор Хърш е положена в разследващата си доклад относно операцията на Бин Ладен в Abbottabad, че саудитското кралско семейство бе попитал Пакистан като услуга, за да Бин Ладен под полицейска закрила, тъй като той е бил потомък на мощен Саудитска-Йеменски Бин Ладен Груп и го е просто немислимо за саудитците да го предаде на САЩ.

Но след като пакистански разходка в полковник, както е посочено в гореспоменатия доклад АФП, беше казал представителят на тогавашния ЦРУ в Исламабад, Джонатан банка, че с висока стойност, лидер на Ал Кайда се е укривал в безопасна къща в Abbottabad съгласно РСТ полицейска закрила на военното разузнаване на Пакистан, и след това, когато ЦРУ получава още едно доказателство под формата на ДНК на Бин Ладен чрез програмата фалшива ваксинация, извършена от д-р Shakil Afridi, а след това не е вече възможно за военните власти на Пакистан да се отрича местонахождението на Бин Ладен.

В книгата си, Сиймор Хърш вече постулира различни теории, че защо не беше възможно за военните власти на Пакистан просто да предадат Бин Ладен на САЩ. Ето, нека само да добавим, че през май 2011 г., Пакистан имаше САЩ лесен Зардари администрация в сила.

И като посланик Хакани посочва в Washington Post статията си, че тогавашният началник-щаб, Ашфак Первез Каяни и бившия шеф на военното разузнаване, Шуджа Паша, е бил съучастник в укриването на Бин Ладен, като по този начин не може да се изключи, че Пакистанските военни власти все още може да са имали силни възражения срещу US Navy SEALs провеждащи нападение дълбоко в територията на Пакистан на гарнизон града.

Но гражданската администрация на Пакистан при тогавашния президент Асиф Али Зардари трябва да са убедени, военните власти да поръчате Пакистан системи за противовъздушна отбрана ВВС и да се оттегли по време на операцията. роля посланик Хакани в тази сага разроши перата на върха месинг военните сили на Пакистан до степен, че Хюсеин Хакани по-късно е замесен в наказателно дело във връзка с бележка си адмирал Майк Мълън и в крайна сметка посланик Хакани трябваше да подаде оставка през ноември 2011 г., само шест месеца след операция Нептун Spear.

Накрая, въпреки че Сиймор Хърш твърди, в своята сметка от историята, че военните власти на Пакистан също бяха на борда месеца преди операцията, позволете ми да се изясни обаче, че според вътрешните източници на Пакистанските военни, само гражданска администрация на Пакистан в рамките на САЩ -friendly Зардари администрация е на борда, както и военните власти, които бяха роля в укриването на Бин Ладен и семейството му в продължение на пет години, се дава да разберат едва в единадесетия час, за да се изпревари вероятността за бягство на Бин Ладен от попечителството на неговите организатори в военното разузнаване на Пакистан.

Източници и връзки:

[1] Реймънд Дейвис действа главата на CIA в Пакистан:

http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/asia/pakistan/8340999/Raymond-Davis-was-acting-head-of-CIA-in-Pakistan.html

[2] главен ЦРУ в Исламабад бил отровен от военно разузнаване на Пакистан:

https://www.washingtonpost.com/world/national-security/in-bin-laden-raids-shadow-bad-blood-and-the-suspected-poisoning-of-a-cia-officer/2016/05/ 05 / ace85354-0c83-11e6-a6b6-2e6de3695b0e_story.html

[3] Как Единна Spy помогнаха Пакистан срещу САЩ:

[4] статия Посланик Хюсеин Хакани в Вашингтон пост:

https://www.washingtonpost.com/posteverything/wp/2017/03/10/yes-the-russian-ambassador-met-trumps-team-so-thats-what-we-diplomats-do/

[5] Seymour Хърш: Умъртвяване на Осама бен Ладен:

http://www.lrb.co.uk/v37/n10/seymour-m-hersh/the-killing-of-osama-bin-laden

[6] Пакистан военни чиновници твърдят ключова роля дезертьор в експлоатация Бин Ладен:

http://www.dawn.com/news/1181530/pakistan-military-officials-admit-defectors-key-role-in-bin-laden-operation

За автора:

Науман Садик е Исламабад базирани адвокат, журналист и анализатор геополитическа фокусиран върху политиката на AF-Pak и Близкия Изток региони, неоколониализма и нефто-империализъм.

Подобни публикации:



Гласувай:
0



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: zahariada
Категория: Политика
Прочетен: 39947463
Постинги: 21940
Коментари: 21634
Гласове: 31039
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930