Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.04.2017 13:02 - ЧЕСЪН- БЕЗ ЗАМЕСТИТЕЛ ЗА ДЪЛГОЛЕТИЕ НА УМА И ТЯЛОТО: НАУЧИ СЕ ДА НЕУТРАЛИЗИРАШ ЛОШИЯ ДЪХ! ВСИЧКО ЗА ЧЕСЪНА
Автор: zaw12929 Категория: Политика   
Прочетен: 1626 Коментари: 1 Гласове:
12

Последна промяна: 25.04.2017 20:45

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

ЧЕСЪН- БЕЗ ЗАМЕСТИТЕЛ  ЗА ДЪЛГОЛЕТИЕ НА УМА И ТЯЛОТО: НАУЧИ СЕ ДА НЕУТРАЛИЗИРАШ ЛОШИЯ ДЪХ!  ВСИЧКО ЗА ЧЕСЪНА

Чесън- без заместител  за дълголетие на ума и тялото: научи се да неутрализираш лошия дъх!  По вече от 10 000 години се отглежда в Азия. Китай произвежда по вече от 12 000 тона- годишно, което е  ѕ  от световното производство  16 000 тона.  Лечебните му свойсва:  чисти плаките от кръвоносните съдове- предотвратява сърдечно съдовите заболявания,  нормализира високото кръвно налягане;  пази  от инсулт,  инфаркт, диабет, ако редовно се приема половин до  една скилидка дневно. Луковицата на чесън, които вирее у нас-/сега ядем китайски/    има 4- 25 скилидки .Всяка засадена скелидка дава ново чесново растение. В САЩ се употребява чесън- глави- артишоци 12-18 скелидки. Запазват качествата си 6- 9 месеца. Италиански и египетски чесън е с  24 люти скелиди..Съхранява се най дълго до 12 месеца. Още има зимен чесън, който засят есента не измръзва на открито. Има и летен- засява се напролет и не може да презимува и в дома ни даже и за консумация. Трябва да се въвете даване  субсидии за производство жа италиански чесън. Да се въведе с полезно внушение  с всички медийни средства ежедневната му минимална , но достатъчна за здравето употреба  до скелидка. Ако лекарствената индустрия не го желае- важното е, че ние желаем здраво тяло- забавено стареене, живот без болести. Дали не трябва „Закон за употребата на скелидка чесън,  осигурена от българското земеделие за всеки нългарски гражданин“ -  част от политиката на дравеопазване, която спестява хапчета, лечения, страдания, пряви целия народ здрав, точно, когато сме изпаднали в класация на най болни, най умиращи. Отговорност - хапчето за хипертония е безплаатно, а чесъна мерише, но после боли и нищо не ни спасява. Учете всичко за чесъна, лука, ябълката, за правилното пиене на вода. Как да определите достатъчно ли е водата, която пиете- сам! Мозъкът ръководи процесите на тялото, а всеки трябва да има познание как да се храни- какво да слага в устата си. Какви думи да казва- „Казана дума хвърлен камък!“- също е важно, но е друга тема- да не се стресираме сами!

Данните, които сега ще съобщя не трябва да  ви накарат да си мислите, че  лукът няма лечебни и полезни качества. Сравнението лук чесън еднакви тегловни единици се установява чесънът е 4  пъти по богат на съединения на  сяра. Сярата прави чесъна между малкото приропдни храни подмладяващи  организма, срещу стареенето. Чесъна действа комплексно- съставките му в кръвта омекотяват чистят плаките по стените на кръвоносните съдове- нормализират високото кръвно налягане. Лечителят Мермерски предлага в книгите си  20 начина за сваляне, нормализиране на високото кръвно чрез чеснова смес, при която отпада приемането на хапче. Ще повтарям всеки път моя опит. Не пия хапчета. а  9 години преди това бях хипертоничка.

Нормализиране високото кръвно става за срок от 30-40 дни чрез приемане на СМЕС, която се приготвя от 200 грама чесън /почистени ядки/ и 2  лимона, смлени, смесени, поставени в стъклен съд, престояват 25 дни след което всеки ден ( в едно и също избрано от вас време) се консулира 1 лъжица от сместта , заедно с чаша търпимо гореща вода. Всяка заран и вечер се замерва и записва кръвното и ако то е под 135- не се взема хапче!  Ако до свършване на сместа кръвното се нормализира със стойности под 135 /90 вие не вземате хапчета. Ако се наложи  консумирате и втора доза СМЕС. И   ви остава само задължението за замерването  ежедневно на кръвното. При установяване кръвно налягане над 140  и по високо-  вземате хапче  или ня,олко скелиди чесън,  пиете вода с лимон . На мен не ми се налага- след като се излекувах по описания начин преди години. Тук важен фактор е и да се отървете постепенно с правилно хранене от всякакво затлъстяване.

Чесъна, като нормализира високото кръвно ни спасява от болестите на модерната епоха, заради които сме на първо място по смъртност, защото спираме употребата на хапчета, както знаем, медикаментите лекуват, но и нанасят вредите на организма ни. Почва се с хапче за кръвно- завършва се с диабет или инсулт и ранна смърт. Хапчето отваря вратата на тялото ви за всякакви болести и няма спиране затова  Замени хапчето със скелидка ( половин до 1 скелидка днедно ) Не само  нормализира високото кръвно налягане ,ето от какви вреди  ни спасява:

 1. Сърцето подложено на всички патологични механизми, отговорни за развитието на хипертонията, която води до прогресивно развитие на сърдечна недостатъчност, астма - нощен задух, кашлица.
2. Бъбреците предизвикват нощното уриниране. Резултат от дългогодишната хипертония е и бъбречна недостатъчност.

3. Пораженията върху мозъка обхващат исхемични атаки до инсулт, а прогресивното последствие от тях е деменцията. Честите хипертонични кризи са потенциално опасни за хеморагични инсулти ( с кръвоизлив, незабавна парализа и даже смърт) .

4. Очите са  чувствителен на високото кръвно орган. Има три степени според тежестта на засягане на очното дъно- бавна спепота  От всичко това ни спасява своевременно приложена чеснова терапия, както посочих чесън с лимон. Между малкото продукти съдържащи сяра една скелидка 4-5 пъти седмично ни спасява от преждевременно стареене. След 25 годишна възраст за да се обновяват клетките трябва с храната да се внасят вещества едно от които е и сярата. Има сяра и в лука , но в чесъна е 4 пъти по вече.

За кръстословици се изискват наименования на съставките- С чесъна  ще решаваме  кръстословицата здраве:  чесъна, предотвратяване и лекуване най широк спектър  болести. за постигнем  дълголетие без хапчета, инсулт, инфаркт, диабет. Да не сме най болни и умиращи, живеещи в страх , със страдание, че сме обречени да живеем с прогресиращи болести на всички органи   Чесанът е спасение : Ако вземаме даже 1/2  скелидка суров чесън ежедневно няма да страдаме от написаните тук по азбучен ред болести: 

 Акне, Артериална болест- атеросклероза   Артрит остеоартрит на бедрена става, скъсява крайник, инвалидира.   Болест на Алцхаймер;  Брадавици  Бронхит и пневмония                                                                                       Висок холестерол;  Високо кръвно;   Гъбички по краката;  Диабет; Диария;  Затлъстяване; Зъбобол; Инфекции по ноктите;    Камъни в злъчния мехур;  Загуби на памет свързани с възрастта;  Кожни инфекции; Крампи;  Лошо храносмилане;                                                                                                                                                 Метаболен синдром,  Невралгия,   Обрив на устата /Херпес/   Остеопороза;   Пептична язва;   Полови проблеми;   Преждевременно остаряване;  Простуда, Кашлица, Налепи по гърлото; Синузит, Грип;   Псориазис;  Пърхот;    Рак;  Сенна хрема;   Слаб имунитет;                                                                                         Сърдечни кризи   Уголемяване на простатата;   Удари;  Умора;  Устни язви; Хемороиди;                                                                                                             Херпес Зостер;  Цистит

 

Научете се да неутрализирате лошия дъх след ядене на чесън!   Чесновият дъх е  досаден проблем, който кара доста негови любители да се срамуват от неприятното ухание след консумацията му. Някои ще кажат – яжте чесън само вечер, за да се отмирише дъхът ви до сутринта.  Невинаги това обаче помага. Чесновият дъх често ни преследва и на следващия ден. Но какво да направите, за да се отървете от него?

Сдъвчете малко магданоз  В магданоза има мощни вещества, които неутрализират серните съединения в чесъна, създаващи лошата миризма. Етеричните съединения в магданоза парират чесновия дъх, а хлорофилът в него действа директно срещу серните съединения в чесъна.

Пийте чаша прясно мляко    Прясното мляко също премахва чесновия дъх. То се свързва със сярата в чесъна и блокира нейната миризма. Ако не ви се пие мляко можете просто да изплакнете с мляко устата си. Това също помага, но донякъде.

Зелен чай   Зеленият чай е много богат на полифеноли, които притъпяват миризмата на чесъна. Антиоксидантите в него се свързват с молекулите, причиняващи лоша миризма и ги неутрализират.

Хапнете гъби   Консумацията на гъби след чесъна допринася за намаляване на остатъчната чеснова миризма. Друг полезен вариант е да си приготвите чеснов сос за ястието си без да се притеснявате, но към него да прибавите и гъби. Ефектите им ще се почувстват веднага.

Хапнете плод- ябълка   Плодовите киселини са силни срещу чесновия дъх. Най-полезни в това отношение са кивито, ягодите, ананасът и ябълките. Те спомагат за по-бързото разграждане на чесъна и неутрализиране на остатъчните молекули на сярата, предизвикващи лош дъх.

Пиите гореща чаша вода с лимон  Лимонената киселина неутрализира ензима алиназа на чесъна. Той се освобождава при счукване или намачкване на чесъна. Участва и в образуването на острата серна миризма. Блокирането
ѝ е лесно само със смучене на едно-две резенчета лимон.

Мента или магданоз Дъвченето на ментови листенца е един от най-популярните начини за избавяне от лошия дъх. Алтернатива на ментата са листенцата от магданоз. Сдъвчете няколко от тях след като сте хапнали салата или таратор, подправени с лук и чесън.

Яжте плодове За да се отървете от пикантния дъх, винаги пийте пресни сокове от цитруси. Ако нямате възможност да си направите сок, сдъвчете няколко парченца лимон или портокал.

Горчица Горчицата е чудесно допълнение към вашите ястия. Винаги когато добавяте чесън или лук към менюто си, слагайте и горчица. Друг вариант е да хапнете една лъжица от нея и да оставите да подейства няколко минути в устата. Това ще елиминира чесновия дъх.

Подправки  Има разнообразни подправки, които успешно заместват кафето на зърна, за което се смята че също премахва лошия дъх. Това са кардамон, карамфил, индийско орехче, семена от копър и канела. Всичко което трябва да направите е да сдъвчете малко от тях след консумацията на лук и чесън.

Хапвайте зеленчуци  Пресните зеленчуци като моркови, гъби и варени картофи имат естествен капацитет да премахват лошия дъх. Винаги след като сте консумирали нещо пикантно си вземете малко парченце морков или картофено пюре- също вършат работа.

Водка  Ако не се налага да шофирате изплакнете устата си с малко водка. Това мигновено ще освежи устата ви.

Черен шоколад  Оказва се, че няколко блокчета тъмен шоколад могат да направят чудеса, когато искате да елиминирате чесновия дъх и дъха на лук. Черният шоколад е и отличен вариант за десерт.

Как да засадите чесън у дома

Чесънът е една от най-любимите и полезни подправки, която слагаме през цялата година на трапезата си. Наричан е естествен антибиотик и въпреки острия си аромат и леко парлив вкус, той има редица ползи за здравето, за дълголетието. С помощта на чесъна тялото ни създава колагена, обновява клетките, задавя стареенето.

Напоследък все повече домакини и любители на градинарството отглеждат в саксии разнообразни билки и малки плодове. Грижата за домашната градина е отговорност, но когато съберете първите плодове, това ви насърчава да опитате да засадите други плодове и зеленчуци.
Как да засадите чесън у дома  на терасата: Чесън се сади два пъти в годината – в средата на февруари, началото на март, до края на април  или през октомври. За вашия първи домашен чесън  трябва:
саксия, която да има дупки за дренаж,  и мад 10 см. дълбока. Чесънът обича почви  глинести богати на хранителни вещества. Да не се 
преполива, особено когато излязат първите зелени стъбълца.Като имате готова с почва саксия ви трябват една-две глави стар чесън с хубави и добре развити скилидки.  За да имате добра реколта използвайте предимно външните и най-хубавите скилидки. На разстояние от около 10 см направете малки дупки с дълбочина около 2,5-3 см. Поставете във всяка дупчица по една скилидка и покрийте с пръст.
Осигурете добра слънчева светлина на саксията и влажна, но не мокра почва. Ако всичко с отглеждането върви по план, най-късно юли месец ще имате вашата първа реколта- нови чеснови глави. Може да консумирате зелен чесън и регулярно да презасаждате.

На вашата тераса трябва да имате ментов храст – за чайм за аромат, за здраве. Той е като троскота, където попадне  остава и расте. Листата са неговия плод.

Прочети още на:
http://www.az-jenata.bg/a/4-za-doma/27114-kak-da-zasadite-chesan-u-doma/

ЗА ИЗПОЛЗВАНЕ ЧЕСЪНА ,  ИЗВЪН ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО в промишлеността: Чесново олио :  1.  е в състава на балсами за успешна ерекция;  2. изолатори за стъкларската индустрия;   3. свързващи елементи, 4. част от  твърдото гориво на ракетите;  5 .През 13 до 17 век прикрепват на позлата към рамки на картини.

 http://www.zajenata.bg/%D0%B4%D0%BE%D0%BA%D0%B0%D0%B7%D0%B0%D0%BD%D0%BE-%D0%B7%D0%B0-%D1%81%D0%B0%D0%BC%D0%BE-8-%D0%BC%D0%B8%D0%BD%D1%83%D1%82%D0%B8-%D0%BD%D0%B0-%D0%B4%D0%B5%D0%BD-%D1%89%D0%B5-%D0%B8%D0%BC%D0%B0%D1%82%D0%B5-%D0%BF%D0%B5%D1%80%D1%84%D0%B5%D0%BA%D1%82%D0%B5%D0%BD-%D0%BA%D0%BE%D1%80%D0%B5%D0%BC!-news16444.htmlwww.zajenata.bg/%D0%B4%D0%BE%D0%BA%D0%B0%D0%B7%D0%B0%D0%BD%D0%BE-%D0%B7%D0%B0-%D1%81%D0%B0%D0%BC%D0%BE-8-%D0%BC%D0%B8%D0%BD%D1%83%D1%82%D0%B8-%D0%BD%D0%B0-%D0%B4%D0%B5%D0%BD-%D1%89%D0%B5-%D0%B8%D0%BC%D0%B0%D1%82%D0%B5-%D0%BF%D0%B5%D1%80%D1%84%D0%B5%D0%BA%D1%82%D0%B5%D0%BD-%D0%BA%D0%BE%D1%80%D0%B5%D0%BC!-news16444.html




Гласувай:
12



1. zaw12929 - Старостта е като чесъна- много са ...
26.04.2017 13:14
Старостта е като чесъна- много са знанията му, но... не знаят как да го понасят стареца, а тй иска само уважение.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: zaw12929
Категория: Политика
Прочетен: 14254445
Постинги: 5609
Коментари: 13044
Гласове: 68327
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930