Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.11.2016 18:59 - Магесникът генерал Радев
Автор: merlin68 Категория: Политика   
Прочетен: 6463 Коментари: 20 Гласове:
17


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Днес както обикновено си слушам БНР и разбира се основната тема е резултата от първи тур на президентските избори.
Аз като български гражданин пропуснал доста от изборите до сега, но уплашен до смърт от наказанието грозящо тези които няма да гласуват, изприпках вчера привечер и пуснах гласа си.
Даже специално за Ректума на Института по Исторически Психо-Хахо и т.н., ще кажа за кого го пуснах. След като за дълбоко съжаление на Магарич се оказа, че президента на ГЕРБ, на тези избори нямало да е магаре, а жена от Източна Европа и Магарич по тази проста но жестока причина остана вън от надпреварата, аз реших все пак да подкрепя за президент един любител на историята - Пламен Пасков.
Но да се върнем на резултатите от първи тур и заявката на преминалите го успешно за окончателна победа. И така генерал Румен Радев печели първия тур от изборите за президент с преднина от над 3% пред Цецка Цачева, оказва се, че това било изненада за врачките и баячките от разните агенции предричащи точно обратния резултат.
Цачева съответно веднага хукна да търси подкрепата на Реформаторите, тия същите които от една година не могат да се изяснят опозиция ли са, или са управляващи. И понеже техният кандидат Трайчо зае незавидното шесто място, решиха пак от опозиция да станат управляващи та на драго сърце обещаха мизерната си електорална подкрепа на Цачева. Прероденият д-р Менгеле в новото си амплоа на български здравен министър и любимец на хиляди български болни граждани даващи отпечатък за да влязат в болница, не в арест, се провикна - не си представям червен генерал за президент! Другарката г-жа Пръмова пък намери за съвсем естествено едни десни хора да подкрепят един десен кандидат, ами разбира се, така по другарски, по комунистически. Цецка умилена от тази огромна подкрепа пък призова младите хора да гласуват за евро-атлантическото си бъдеще, а не за червения генерал който ще върне на власт БСП и ДПС.
Дет се вика тия всичките ако си бяха мълчали, щеше да е много по-добре и за тях, но не би. Те се пъчат, ежат - опитни, безалтернативни, европейски, атлантически, велики политици...
Генерал Радев в интервю дадено за БНР просто ги разстреля. Той отговори, често през смях, на всяко обвинение спрямо него. И да, наистина беше смешно, тия всичките "опитни" политици (а едно от обвиненията срещу Радев е, че нямал политически опит) сякаш работеха за него, те направиха задачата му значително по-лесна, Радев дори не е нужно да прави нищо, просто да остави тъпоумието на опонентите му да си свърши работата.
На обвинението, че е червен, той отговори, че не е партиен член въпреки, че е издигнат от БСП. А Цецка каква е, ами другарката г-жа Меглена, ами Борисов? Всички преминали през БКП и когато обвиняват един български генерал в своите грехове...малко е дебилно ми се струва. За Москов да не говоря, за него определения ми липсват - да унижиш болните българи да дават отпечатъци от пръсти все е дно са престъпници за да получат полагащото им се по конституция право на лечение...Менгеле.
На обвинението, че турците гласували за Радев, отговор намираме в статистиката от вота - 19.3% от турския етнос са гласували за Цачева, за Радев са гласували 8%. 36.2% от циганите са гласували за Цачева, срещу 27% за Радев.

image

Обвинението, че за разлика от Цачева, Радев не е евро-атлантик е не по-малко смешно. Докато Цачева само бръщолеви за евро-атлантически ценности, генералът е завършил с отличие натовска академия. Той увери наплашените евро-атлантици, че няма намерение да променя ориентацията на страната, НО ИМА НАМЕРЕНИЕ ДА РАБОТИ, БЪЛГАРИЯ ОТ КОНСУМАТОР НА НАТОВСКИ И ЕВРОПЕЙСКИ РЕШЕНИЯ, ДА СЕ ПРЕВЪРНЕ В ГЕНЕРАТОР НА ТАКИВА. Това последното е особено важно, защото привикнахме управляващите ни да се оправдават за всяко непопулярно решение, че то идва от Европа и нищо не можем да направим, длъжни сме. Освен това Радев подчерта, че европейската ни и натовска ориентация в никакъв случай не са причина да си търсим врагове, особено такива като Русия.
Обвинението, че не е опитен политик, Радев прие и отговори, че да, няма опит в политическите интриги, купуването на гласове и прочие политически дейности. Аз искрено се надявам, че ако стане президент, няма и да натрупва подобен опит.
Те така генерал Радев днес го нахлузи на два ката на герберите и реформаторите!
А защо казвам, че е магесник ли? - Ами защото двата ката въобще не бяха за сметка на дължината и твърдостта, а това си е магия.




Гласувай:
20



1. freeoldmen - Sic transit gloria mundi.
07.11.2016 19:18
А какви времена бяха, за суперпартията ГЕРБ гласуваха само умни, млади
успели и красиви българи...

Или и тогава са ни лъгали.
цитирай
2. podvodni - Радев магесник ? При тези &quo...
07.11.2016 19:33
Радев магесник ?
При тези "непростими грешки" на олигофрена от Банкя, трябва да си пълен некадърник та да не спечелиш.
цитирай
3. mt46 - Поздрав!...
07.11.2016 19:38
Освен това гробарите губят изборите в София и в други големи градове!...
Мисля, че никой досега не беше си позволявал да заплашва /да изнудва/ българския народ, че ще си подаде оставка, ако електоратът не гласува най-много за Него /за Неговия кандидат/...
С какво турците и циганите, подкрепящи ГЕРБ, са по-добри от турците и циганите, подкрепящи БСП и ДПС?...
цитирай
4. mt46 - http://www.memoriabg.com/2016/11/07/zalogyt-dnes-e-po-goliam-ot-liavo-diasno/
07.11.2016 19:43

Залогът днес е много по-голям от натрапваното ни ляво-дясно

от Калоян Методиев в Избор на редактора · 07/11/2016 · 18:38

kaloyan6

Интервю на Христина Христова с Калоян Методиев за Мемория

– Антикомунистическата истерия започна с бясна скорост след погрома на ГЕРБ и Реформаторите – като единствен панически шанс за привличане на десни гласоподаватели. Хайде да те попитам за лявото и дясното в България с днешна дата. Има ли още комунизъм, и ако да – ГЕРБ и РБ ли са апологетите на борбата с него?

– Най-кресливите борци срещу комунизма и тоталитаризма са свързаните с комунистическата партия и тоталитарния режим. Това е нещо хибридно между опортюнизъм, дебелоочие и обикновена наглост. А клакьорите от бившата десница, които подтичват сервилно около тях, са още по-жалки. Консервативна, класическа десница в България в момента няма. Това трябва да е ясно. Има либерални формации с претенции за дясно, които са си класически социални либерали. ГЕРБ няма какво да ги коментирам. Вижте им хората и методите на работа. Лидерът им откри кампанията с думите „измитане на червено-синята мъгла“. Никой не обърна тогава внимание на тези думи. А това е същата „мъгла“, която вкара България в ЕС и НАТО, стабилизира страната, уважаваше се и не минаваше определени граници, излъчваше политици и държавници, водеше политически дебат, спореше за политики, имаше интелектуалци около себе си. А сега, когато видяха зор, протегнаха ръце към единия от цветовете, преди това се коалираха с другия. Правят така вече 11 години.

– Как ще коментираш невероятната истерия на „патриотите“ срещу „агента на ЦРУ“ ген. Радев и пълното им мълчание по отношение на Цачева? Доскоро Атака громяха ГЕРБ, сега не гъкват по техен адрес нито дума и всички са мобилизирани да компрометират ген. Радев като най-голямото зло за България. ВМРО и НФСБ дори не ги коментирам, защото те вече 2 години крепят властта в парламента.

– Патриотите не са еднородна смес. Има някои, които вече са присъдружни на ГЕРБ, но други ясно осъзнават абсурдността на ситуацията. Правителството не пази границата, обслужва режима на Ердоган, опита се да въведе спорните ромски стипендии, работи с ДОСТ – всичко, срещу, което се борят патриотичните сили в България, а и из цяла Европа. Атака вероятно се дразни, че е завършил американски академии, че говори английски, че е офицер от НАТО, но в крайна сметка избираме президент, който да може да говори и с Брюксел, и с Вашингтон, и с Москва. Но да не съдим толкова сурово, защото не всички патриоти са под един знаменател. Някои се опитват да правят добро на страната си.

– Рзбира се, че е така. Въпросът ми касаеше предимно ръководството на патриотичните партии, а не техните искрени поддръжници и последователи. А АБВ? Кой е изходът от тунела за тях? Прецакаха ли се необратимо? Как ще излязат с достойнство от ситуацията?

– Лошо им тръгнаха нещата от самото начало. От БСП ги свалиха в движение от предизборната си кола и те така и не успяха да се опомнят до самия край на кампанията. Нямат много ходове. Не виждам и особено политическо бъдеще, освен някакво коалиционстване.

– Кажи и две думи за реформаторите – все пак при тях погромът е пълен. Оказа се, че няколко процента представителство от гласоподавателите поддържат половината министерства, които са заети от РБ. Честно ли е това и докога ще се задържат?

– Въпросът е към Бойко Борисов, не към мене. Те са реформатори на етикет. Двама-трима от тях паднаха толкова ниско, вкопчени в министерските си постове, че е малко обидно за читателите да ги коментираме. Пръстовите отпечатъци, които оставиха върху българската политика, ще се запомнят с безпринципност, загуба да достойнство и лицемерие. Вече нямат голямо значение. Трябва да се молят за някаква коалиция на ГЕРБ, за да изкарат още малко в политиката.

– Да те попитам и за ГЕРБ. Тази огромна партийна конструкция започва да рухва пред очите ни. Бързо или бавно сгромолясване им предричаш?

– Както казва Радан Кънев – бързо (смее се). Може и да е бавно. Никой не знае. Със сигурност това, което ги е събрало, не е някаква ценностна, идейна или идеологическа формула. А това е къща от тухли без хоросан. Идва буря. Прекият резултат от първия тур е, че митът за тяхна непобедимост рухна. Отказът да подадат оставка, както обещаха, уби и последните морални илюзии за това, с кой си има работа българското общество. Всичко зависи от зимата.

– Прогнозата ти за втория тур на президентския вот?

– Тежка битка. Искам да кажа на избиратели да не се подвеждат по натрапваната им формула – ляво-дясно. Това е лъжа. Залогът е много по-голям. Изборът е цивилизационен – между европейското и балканското. Радев не е БСП, нито резултатът му е резултат на левицата. Големите градове го подкрепиха, а те са бастионите на старата десница. Тук говорим за началото на процес за голяма политическа промяна, която избирателите пожелаха. Гласуването им е инструмент.

– Предстоят ли предсрочни парламентарни избори и кога?

– Предстоят, разбира се. Не може повече да се удържа това политическо статукво. Най-късно до пролетта на 2017 година трябва да има ново правителство, което да почива на ясна програма, да има решимост за промени по румънски модел, да начертае визия за развитие на държавата, да промени модела на управление. Вече няма какво да чакаме или да се бавим. Хората избягаха от страната, а война не е имало. Не сме на 29-то място в Европейският съюз, просто защото няма такова.

– Как виждаш отстрани процесите в БСП от последните 6 месеца, откакто Корнелия Нинова оглави партията? И как виждаш самата Нинова в контекста на генерираната от нея нова политика за обществени и политически промени?

– Много бързо се случват там нещата. Явно е нахъсана за работа. Избра правилния кандидат за президент, който се представи изненадващо добре. Овладя си партията. Съживи ги. Не я познавам, но ми се струва хрътка, която си гони целите. След изборите ще трябва да направи голяма чистка, ако иска да продължи напред.
цитирай
5. shambala - .
07.11.2016 19:48
Москов е обикновен наркоман. Не е спрял да шмърка от петък, предозирал е и отново не знае какво говори
цитирай
6. merlin68 - А какви времена бяха, за суперпа...
07.11.2016 20:02
freeoldmen написа:
А какви времена бяха, за суперпартията ГЕРБ гласуваха само умни, млади
успели и красиви българи...

Или и тогава са ни лъгали.


Това е нонсенс, ако за ГЕРБ гласуваха САМО млади, умни и красиви, Бойко никога нямаше да прескочи 4% бариера в най-бедната, застаряваща и необразована страна в Европа.
цитирай
7. merlin68 - Радев магесник ? При тези &quo...
07.11.2016 20:03
podvodni написа:
Радев магесник ?
При тези "непростими грешки" на олигофрена от Банкя, трябва да си пълен некадърник та да не спечелиш.


Какви грешки?
цитирай
8. merlin68 - Освен това гробарите губят избо...
07.11.2016 20:04
mt46 написа:
Освен това гробарите губят изборите в София и в други големи градове!...
Мисля, че никой досега не беше си позволявал да заплашва /да изнудва/ българския народ, че ще си подаде оставка, ако електоратът не гласува най-много за Него /за Неговия кандидат/...
С какво турците и циганите, подкрепящи ГЕРБ, са по-добри от турците и циганите, подкрепящи БСП и ДПС?...


Е как с какво са по-добри - с това, че гласуват за Цеца... милозливи са:) а както се вижда от статистиката са и значително повече
цитирай
9. merlin68 - Москов е обикновен наркоман. Не е ...
07.11.2016 20:05
shambala написа:
Москов е обикновен наркоман. Не е спрял да шмърка от петък, предозирал е и отново не знае какво говори


За тоя ме е гнус да говоря, надявам се скоро и той да дава отпечатъци от пръсти и не в болница
цитирай
10. podvodni - Радев магесник ? При тези &quo...
07.11.2016 20:23
merlin68 написа:
podvodni написа:
Радев магесник ?
При тези "непростими грешки" на олигофрена от Банкя, трябва да си пълен некадърник та да не спечелиш.


Какви грешки?


Гафът ООН - Кристалина, обяваване максимално късно кандидат- президента и найвече датата, номинирането на Ц.Ц,, заигравката с Доган, партер пред Брюксел за мигрантите, исказване за налагане по-строги санкции на Русия заради истерията и лъжата "Алепо", върлата "антикомунистическа" кампания срещу САТАНАтовският Р.Р.
И това при положение, че близо 70 % от българите имат симпатии към Русия !?
цитирай
11. leonleonovpom2 - Здравей, приятелю!
07.11.2016 20:29
Вай, това за Пасков, относно Магар/д/ ич и по - лошо и по- страшно дори от Боцмана!
Ще се чува рев, магарешки, дълго време
Иначе , не знам!
Имам съмнения от самото начало
Ако Герб иска да загуби изборите, няма по- добър кандидат от Цецка за да се постигне гова
Дали не искат да загубят изборите? Защо ли?!
И да ме правят на аланколу
Да съдействам!
Ама, какво ли ме интересува, кой келепирджия ще вземе властта?!

Хубава вечер, Мерлин!
цитирай
12. merlin68 - Радев магесник ? При тези &quo...
07.11.2016 20:47
podvodni написа:
merlin68 написа:
podvodni написа:
Радев магесник ?
При тези "непростими грешки" на олигофрена от Банкя, трябва да си пълен некадърник та да не спечелиш.


Какви грешки?


Гафът ООН - Кристалина, обяваване максимално късно кандидат- президента и найвече датата, номинирането на Ц.Ц,, заигравката с Доган, партер пред Брюксел за мигрантите, исказване за налагане по-строги санкции на Русия заради истерията и лъжата "Алепо", върлата "антикомунистическа" кампания срещу САТАНАтовският Р.Р.
И това при положение, че близо 70 % от българите имат симпатии към Русия !?


Това не са грешки, това си е Борисов и ГЕРБ, и не от сега, а винаги е било така, да си спомним Мишо Бирата и как премиера спира митническа проверка по телефона, подслушванията на политици, печатницата в Костинброд....и въобще много такива неща от самото начало на ГЕРБ до сега, но въпреки това печелеха изборите. Сега май му омръзна да управлява:_)
цитирай
13. merlin68 - Вай, това за Пасков, относно Маг...
07.11.2016 20:50
leonleonovpom2 написа:
Вай, това за Пасков, относно Магар/д/ ич и по - лошо и по- страшно дори от Боцмана!
Ще се чува рев, магарешки, дълго време
Иначе , не знам!
Имам съмнения от самото начало
Ако Герб иска да загуби изборите, няма по- добър кандидат от Цецка за да се постигне гова
Дали не искат да загубят изборите? Защо ли?!
И да ме правят на аланколу
Да съдействам!
Ама, какво ли ме интересува, кой келепирджия ще вземе властта?!

Хубава вечер, Мерлин!


Да, гласувах за Пасков, за съжаление малко не му достигна:)))
Понеже е задължително ще ида сега да гласувам и за Радев, че тия муцуни вече ми омръзна да ги зяпам, особено тая на Борисов и на Москов.
цитирай
14. podvodni - Случайно да забеляза че думичката ...
07.11.2016 21:14
Случайно да забеляза че думичката "грешки" е в кавички ?
На 99% съм сигурен, че Борисов има невероятни съветници, и то не наши. Много добре знаят какво правят, и съм почти сигурен, че и самият тиквун знае какво му готвят, но са го стиснали яко за топките и няма сили, пък и мозък да им противодейства.
"Загубата" на ГЕРБ е търсена с всичка сила. Най-малкото, поради факта, че следващата година почват плащанията по заемите теглени от Борисов. Да не забравяме и ратификацията на СЕТА.
Имам жестокото съмнение, че пешкира ще го операт "обединените националисти" и най-вече Сидеров.
При едни извънредни избори, следвайки инерцията на президентските, "патриотите" ще се явят мощен фактор и балансьор в парламента, което е супер кофти от където и да го погледнеш. Най-малкото поради наличието на Каракачанов и Симеонов в цялата схема.
Както казах, това е най-малкото, а не дай боже да се подпукат в Сирия съвсем сериозно .....
цитирай
15. merlin68 - Случайно да забеляза че думичката ...
07.11.2016 21:40
podvodni написа:
Случайно да забеляза че думичката "грешки" е в кавички ?
На 99% съм сигурен, че Борисов има невероятни съветници, и то не наши. Много добре знаят какво правят, и съм почти сигурен, че и самият тиквун знае какво му готвят, но са го стиснали яко за топките и няма сили, пък и мозък да им противодейства.
"Загубата" на ГЕРБ е търсена с всичка сила. Най-малкото, поради факта, че следващата година почват плащанията по заемите теглени от Борисов. Да не забравяме и ратификацията на СЕТА.
Имам жестокото съмнение, че пешкира ще го операт "обединените националисти" и най-вече Сидеров.
При едни извънредни избори, следвайки инерцията на президентските, "патриотите" ще се явят мощен фактор и балансьор в парламента, което е супер кофти от където и да го погледнеш. Най-малкото поради наличието на Каракачанов и Симеонов в цялата схема.
Както казах, това е най-малкото, а не дай боже да се подпукат в Сирия съвсем сериозно .....


Предстоят много интересни времена, дупе да ни е яко...
цитирай
16. zaw12929 - и ТОЗИ МУ ПЛАЩАТ ДА СЕ ПРАВИ НА КАН...
08.11.2016 08:43
и ТОЗИ МУ ПЛАЩАТ ДА СЕ ПРАВИ НА КАНДИДАТ ПРЕЗИДЕНТ ИЛИ НА... ГЛАДУВАЩ:
Митьо Пищова недоволен от ЦИК, започва гладна стачка
Кандидатът за президент ще гладува между 12 и 17 ч., плаши с бесило

Прочети още на: http://www.dnes/izbori-16/2016/11/08/mitio-pishtova-nedovolen-ot-cik-zapochva-gladna-stachka.321400?utm_source=blog&utm_medium=dnesbox&utm_campaign=footer

цитирай
17. katan - "Дами канят" - не филма:)
08.11.2016 10:26
Никой не може да остане дълго време важен, без да се превърне в глупак - Н.Г. Давила /прочетох го при mt46 /.
цитирай
18. plamenporchev - Радев?
08.11.2016 14:18
Кой е той?
Откъде дойде?
Какво правеше преди?
От кое летище излетя?
Откъде набра скорост за пилотаж-балотаж?
Кой му сипа гориво?
Има ли парашут?
Къде се гласи да каца?..
и... къде ще кацне - на основното, резервното... или с парашута?
Защо ли тези въпроси ми се набиват в главата?..
Не ми е мъчно за НашияТ Жоржи Ганчев, не,.. но ми е жал за бай Спиро. Бай Спиро от съседния вход. Така и остана да си стои на летището край града. Не му разрешиха излитане, защото духал силен вятър. Времето не ставало за полети. Пък той - бай Спиро е хубав човек - строг, но справедлив и най-вече - дисциплиниран... Ама...
цитирай
19. bubolina111 - Mdaa
08.11.2016 15:58
Предстоят много интересни времена, наистина!
цитирай
20. plamenporchev - И, каква стана тя?
17.11.2016 10:31
От поезия преминахме на проза.
:)
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: merlin68
Категория: Политика
Прочетен: 1693705
Постинги: 293
Коментари: 4201
Гласове: 19298
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930