Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.08.2020 12:19 - Защо е практически невъзможно създаване на ваксина срещу SARS-CoV-2 (Ковид-19)?
Автор: mastino Категория: Новини   
Прочетен: 2587 Коментари: 8 Гласове:
7

Последна промяна: 20.02.2021 09:53

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Защото SARS-CoV-2 (Ковид-19) се размножава 270 (двеста и седемдесет) пъти по-бързо от всички останали вируси според австралийски учени, както включително и ХИВ (от английски: HIV – Human Immunodeficiency Viruses, „човешки имуннодефицитни вируси“). Този коронавирус мутира много бързо и вече има много разновидности. От него страдат не само хората, но и животните.

 

Към настоящият момент ваксина срещу СПИН и SARS-CoV-2 (Ковид-19) няма и не може да бъде създадена, поради следните факти:

 
1. Оказа се, че това са бързо мутиращи ретровируси (РНК-вируси), които атакуват и/или заобикалят човешката имунна система. Учените вече са на път да признаят, че SARS-CoV-2 (Ковид-19) прави това, което е известно на лекарите за ХИВ, а именно, че няма два еднакви генома на вируса на ХИВ, дори и при един и същи човек. Това навремето (80-те години) накара някои от учените да определят вируса на ХИВ като най-високия етап в еволюцията на вирусите до сега, но не щеш ли се появи новият коронавирус.
2. Имунната реакция не се затваря до край, т.е. не се образуват трайни антитела. Това означава, че всеки преболедувал може да бъде покосен от друг серотип на същия вирус след като е излекуван и е обявен за клинично здрав.
3. В началото на заболяването в организма на пациента се образуват антителата (IgM), като до към 10-15 ден започват да намалят и изчезват, като въобще не се образуват (IgG), т.е. имунната реакция не приключва.  Нивата на антителата SARS-CoV-2 (IgM и IgG) в някои пациенти могат да останат максимум в продължение на седем седмици или поне до 49-ия ден, според наблюдения в САЩ. За сравнение е доказано, че от максимум 90% до минимум 50% от инфектираните пациенти със старият коронавирус SARS-CoV-1 поддържат антитела (IgG) в продължение на две до три години за разлика от новия му събрат.
4. Наблюдава се цикличност, при която реинфекциите с всички сезонни коронавируси (без Ковид-19) се случват в природата периодично, обикновено в рамките на три години.
5. Изминалото време между тези периоди на инфектиране обаче не означава, че защитният имунитет е продължил за същия период от време, тъй като реинфекцията също е зависима от повторна експозиция. Въз основа на минималните интервали на инфекция и наблюдаваната динамика на отслабване на антителата, при проучванията показа, че продължителността на защитния имунитет може следно да продължи от 6 до 12 месеца. Тези резултати са в съответствие с модела на защитния имунитет и динамиката на повторна инфекция на HCoV-OC43 и HCoV-HKU1.  При тях приблизителният период на защитен имунитет е 45 седмици.
6. Ако защитните отбранителни системи на организма ни са в баланс, SARS-CoV-2 заспива в организма ни и не се размножава, а ни атакува при дисбаланс на горните. На въпросите: „Как може да се изкара от спящо състояние и да го неутрализираме незабавно?“ „Защо ли никой от колегите по медиите не уведомяват гражданите ни по този въпрос?“ и др. ще Ви уведомим допълнително.
7. Наскоро проведено проучване в регион на Австрия, който е бил силно засегнат, показа повече от 40% серопреносимост на COVID-19 антитела сред неговите жители. Като цяло при сегашните модели на предаване е малко вероятно нивата на имунитет на населението, достигнати през зимата 2020-2021 г., да бъдат достатъчни за непряка защита.
8. Това означава, че имунитета не участва в този случай и прави всяка ваксина безсмислена!!!
9. Последните наблюдения върху пандемията от Ковид-19, показаха недвусмислено, че децата и възрастните хора над 70 години са защитени най-добре от всички останали и техните организми произвеждат най-дълго съществуващите антитела спрямо този вирус.
10. Все още ни е чудно защо в България не се правят елементарните изследвания за калпротектин на пациентите, които са дали положителен генетичен Real-time PCR тест? Чрез изследването на този протеин има шанс да се предскаже вероятността от „цитокиновата буря“, като по този начин лекуващите ще знаят каква схема да приложат при лечението на всеки пациент поотделно. Това ще е нарушение на спуснатите отгоре методологии, но ще е живот за пациента, а не …

Най-важното е, че има шанс и практиката от последните месеци го доказва, че най-съвършената фармацевтична фабрика е вътре във всеки един от нас, т.е. организмът ни самичък може да се справи без изкуствена външна намеса. Обаче съществува метод, който може да му помогне да се настрои самичък и да се справя без проблем с всеки един от които и да са вируси.

Заключение: Създаване на клетъчен имунитет и производството на антитела е единствено възможно при изработка на индивидуална ваксина от всеки от нас чрез подаване външна специфична информация към организма ни. Това е единствения безвреден, без странични реакции и противопоказания начин за въздействие върху човешкия организъм.

Настоящата публикация бе провокирана от липсата на изказвания, публикации в медиите и становището на блогърът – radostinalassa, както и въз основа на въпросите на много други приятели и познати.


 




Гласувай:
7


Вълнообразно


1. radostinalassa - Имунитетът ни не се ...
10.08.2020 15:27
изчерпва само с антителата. Има левкоцити килъри, интерферон, силициево . белтъчна компонента на клетъчната мембрана. добре е да не се допусне вируса да влезне в клетката. А клетките ни са милиарди.
цитирай
2. mastino - До radostinalassa
10.08.2020 20:05
Имунитетът не е единствената защитна система на организма ни.
Това, че другите защитни системи не се изучават и не се коментират в България не означава, че не съществуват.
Ковид-19 прониква в клетките поради наличието на съставка, която е присъща на шестия микроорганизъм създаден на Земята и поради тази причина всички клетки в организма ни го разпознават като свои и го допускат вътре в клетките.
Ще направя нова публикация на тази тема...
цитирай
3. radostinalassa - Имунитетът не би трябвало ...
10.08.2020 20:21
да допусне вируса в клетката и по - точно в ядрото и, за да не се размножава. По каква причина клетката би приела вируса , като след това ще загине. Силициево - протеинната решетка върху клетката ще го убие. При недостиг на силиций в по - голяма степен се развива хепатит В, С.
цитирай
4. kolevdobri - Тоз калпротектин...
12.08.2020 20:23
Голямо сране ще падне в лабораториите за вземане на проби и тестиране.
цитирай
5. mastino - До Добри Колев
12.08.2020 21:46
За съжаление, в България не се практикува при КОВИД-19, което според нас е пропуск, за разлика от Франция, Германия, Австрия и др.
При положение, че съдържанието на калпротектина е от 100 до 1000 пъти над нормата говори за различни състояния на пациента с коронавируса.
Лично считам, че е добре да се прави при всички пациенти с положителен PCR тест, а и не само от тях, особено при наличие на симптомите на Ковид-19.
цитирай
6. radostinalassa - Аз си мисля, че имаме доста повече спящи вируси, бактерии и гъби в тялото...
13.08.2020 15:25
а не само Ковид. Борбата е срещу всички, нали?
цитирай
7. mastino - Уважаема Госпожо!
13.08.2020 15:50
В организма ни има над 40 трилиона паразитни форми. Ако вземем да се борим с всички едновременно ще направим сепсис и при липсата на плазма-, ликворо- и лимфо-фереза много хора ще се простят с живота си (в България последните две не са известни и не се практикуват). По принцип следва на първо място да се атакуват патогенно активните форми.
Основният проблем в момента в България (от около три седмици) са респираторните вируси (без КОВИД-19), които вървят ръка за ръка с парагрипа, което е нетипично за сезона и въобще, като протичат с висока температура, кашлица, втрисане, хрема, отпадналост, безапетитие, мускулни болки и др.
Една от основните разлики с Ковид-19 е, че при Ковид-19 има продължителен гърлобол и хълцане в предклиничната фаза, като при компютърна томография ясно се проявява тип "матираното стъкло". Матираното стъкло е разлива на хиалуроновата киселина в алвеолите и извън тях.
цитирай
8. radostinalassa - 8. mastino
13.08.2020 16:07
Искаме или не, имах предвид, че организмът ни се бори с тях. Напр. чрез симбионтната микрофлора, която ние трябва само да храним. Аз лично имам гърлобол от м. ноември, както и през миналите зими. Но изследване за Ковид не си правя, защото няма смисъл, както и вие споменахте мисля. Не се знае кога ще се обостри. Да се грижим за имунитета си и той ще се справи. Какво мислите за тезата, че солта се явява естествен АБ?
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: mastino
Категория: Новини
Прочетен: 351867
Постинги: 194
Коментари: 583
Гласове: 269
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031