Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.06.2018 16:03 - ЦАЦАРОВ! (ОТВОРЕНО ПИСМО) БЪЛГАРИЯ Е ИНСТИТУЦИОНАЛНО ОТВЛЕЧЕН ЗАЛОЖНИК!
Автор: bojinkata Категория: Новини   
Прочетен: 1027 Коментари: 3 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
  ЦАЦАРОВ! (ОТВОРЕНО ПИСМО) БЪЛГАРИЯ Е ИНСТИТУЦИОНАЛНО ОТВЛЕЧЕН ЗАЛОЖНИК! НЕ СЕ ОБРЪЩАМ КЪМ СТРАХЛИВОТО НЕЩО, КОЕТО ЖИВЕЕ В ТЕБ, А КЪМ ЗАДЪЛЖЕНИЕТО ТИ ДА ОХРАНЯВАШ ЗАКОНА!

imageЦацаров! (Отворено писмо)

Не се обръщам към онова тайното и страхливо нещо, което живее в теб, а към задължението ти да охраняваш българския закон, бил той и с много заложени проблеми. Години наред привеждам еднозначни примери, участвам в специфични публични дебати и остро насочам вниманието на гражданите и властите в определена посока. Не защото имам лична амбиция и неовладяна страст да го правя. Нито защото извличам какъвто и да е положителен дивидент от гражданската ми активност.

Единствената причина е, че съзнавам страха на овластени и обвързани с мафията държавни, общински и други лица, представляващи реална заплаха за националната сигурност.

Ти знаеш това! Въпреки всичко и въпреки всеки, България е по-голяма от всички нас. Далеч по-значима от личните, партийни и бизнес интереси в нея. Затова.

В публичното пространство вече е налице официално изявление на лицето Борисов, което е единствената и реална заплаха за икономическата и политическа сигурност на държавата. В това изявление, мотивирано от редица професионално – обусловени обстоятелства, нарицателното за политик твърди със собствен глас, че ако той не е премиер в България ще се развият кървави сценарии с международен характер. Също, че той е едноличната гаранция това да не се случи, като на практика това твърдение представлява признание, че България няма собствени сили да се справи с предизвикателствата на времето – преднамерени или случайни. Държава, в която един човек е цялата гаранция за сигурността й, означава само едно:

България е институционално отвлечен заложник!

Прокуратурата е единственият орган, призван да защити върховенството на закона с реални действия, понякога в противовес на политическите интерпретации. И ако българската прокуратура още не е получила всички доказателства, че лицето-задник е включено в стратегията за „Стратегическа дълбочина“ плюс още нещо и зад „политическите решения“ стоят съвсем реални заплахи за финансовата и политическа сигурност на държавата, лично аз не зная още какво трябва да се случи. Може би отново да потекат реки от кръв за почистване на следите от поредната държавна измяна на известен и програмиран политически кръг!?

Спирам до тук, но няма да спра в моята гражданска стратегическа дълбочина! Не защото не искам да спазвам закона и не вярвам в институциите, а защото именно държавните институции застанаха открито на страната на политическите престъпления с мафиотски характер. В тези престъпления и стратегически заплахи няма червени, жълти, сини и прочее лирични окраски. Има само виновни и невинни!

И ако институциите, по една или друга причина, отказват да изпълнят своя дълг и продължават да съществуват в състояние на будна кома, само куршумите с калиграфски надпис по тях ще решат проблемите по друг закон, доказал своята прогресивност в исторически план…

imageНиколай Марков




Гласувай:
5



1. radostinalassa - Цацаров е маша на ББ
23.06.2018 21:04
Така, че изпълнява негови поръчки.
цитирай
2. uaklamat - Външното влияние
25.06.2018 09:31
Браво!
Но трябва да се има предвид и диктатът отвън!
цитирай
3. dalida - Сега като му изтече мандата на Цацаров, на неговия стол ще седне прокурора,под чиято диктовка КТБ фалира
30.06.2018 06:50
Новия спиц по вътрешните въпроси на прокуратурата, под влияние на ЕС и МВФ в лицето на БГ - правителство ще си имаме нов бос - прокурорът който забатачи фалиралата търговска банка. Ха познайте,кой ще е той?
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bojinkata
Категория: Новини
Прочетен: 5388976
Постинги: 3598
Коментари: 5840
Гласове: 6718
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031