Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.03.2018 13:23 - ВЪВ ВАРНА БОРИСОВ ОБСЛУЖИ ТУРЦИЯ, ЕРДОГАН СИ ТРЪГНА КАТО ПОБЕДИТЕЛ, ЕВРОПА Е УНИЗЕНА ОТ ЕДИН ДИКТАТОР
Автор: bojinkata Категория: Новини   
Прочетен: 608 Коментари: 0 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
ВЪВ ВАРНА БОРИСОВ ОБСЛУЖИ ТУРЦИЯ, ЕРДОГАН СИ ТРЪГНА КАТО ПОБЕДИТЕЛ, ЕВРОПА Е УНИЗЕНА ОТ ЕДИН ДИКТАТОР

imageДнес правителствени коментатори, социолози на повикване и посланичката ни в Турция шестват по медиите и хвалят до небесата геополитическия триумф на Бойко Борисов. И ако не бе Алекс Алексиев, единствен нарекъл Ердоган диктатор и окупатор, щях да повярвам, че сме първият турски вилает в Европейския съюз.

Слава Богу, че Алексиев е бивш служител на ЦРУ и никой не смее да му запуши устата. На български критик на Ердоган Би Ти Ви никога нямаше да даде думата. Освен на генерал Тодор Бояджиев, обилно полял с шербет дипломатическия гений на неукия ни премиер. Колкото и да е странно, в „Тази сутрин“ българският отдел на ЦРУ изнесе урок по геополитика на генералите от ДС.

Ето фактите за варненския провал на Бойко ефенди:

На пресконференцията в резиденция „Ексиноград“ нито един български журналист не посмя да зададе най-важния въпрос на Ердоган: Има ли териториални претенции към България и наистина ли за него Кърджали е турска територия? Това бе колосално падение за родното новинарство, доказващо, че свободата на словото в Турция и България е на едно ниво. Което означава, че Борисов е огледален образ на диктатора Ердоган. Който мисли обратното, да си спомни съдбата на телевизия BiT, която от трибуна на свободното слово се изроди в правителствен будоар.

Борисов се похвали, че смело поставил пред Ердоган всички спорни въпроси в двустранните отношения – и за имотите на тракийските бежанци, и за намесата на Турция във вътрешните ни дела. Но страхливо си призна, че отговорът на султана бил зашеметяващ. Защото турските контрапретенции са чиста проба агресия. За да признае вината си за клането на 60 000 тракийци и прогонването на 280 000 българи, Ердоган нагло иска да турцизираме България. Сиреч, да осеяме страната си със стотици джамии, да платим стотици милиони за пенсии на изселниците и поставим знак на равенство между петвековното турско робство и петгодишния Възродителен процес…Понеже нито един новинар не намери смелост да пита Ердоган що за наглост е това, турският президент си тръгна от Варна като победител във вербалния дуел с българския домакин.

В нито един момент от варненската си визита Ердоган не се отрече от териториалните си претенции към България, Гърция и Кипър. Това бе османски шамар не само за София, Атина и Никозия, но и за Европейския съюз, който е безсилен да озапти един тиранин в собствената си страна и агресор към съседите си.

Говорим ли за турската агресия, неизбежно стигаме до Сирия. Погазвайки международното право, както и Хартата на ООН, вече втора седмица турската армия води боеве на сирийска територия. Вместо да свика спешно заседание Съвета за сигурност на ООН, ЕС се прегръща с човек, чиито ръце са оцапани с кръвта на децата от Африн. За срам на всички европейци, нито Юнкер, нито Туск порицаха турската война срещу сирийските кюрди, наричани от Ердоган терористи. Това ли са прехвалените европейски ценности и стандарти за хуманизъм и човешки права?

Борисов се похвали, че главната цел на срещата – спиране на мигрантската вълна, била постигната. Свещена простота! Не Европа е зависима от Турция за бежанците! Точно обратното – 60 процента от турската търговия е с европейците. Ердоган не може да изнудва ЕС с бежанците, защото Брюксел за часове ще фалира турската икономика, затвори ли пазарите си за турските стоки. А и наистина ли на турска територия има 3 милиона бежанци? Не са ли в пъти по-малко, питат все повече европейски медии, с основание съмняващи се в турската статистика, непотвърдена от нито една институция в Брюксел.

Унижение за Европа бе и отказът на Ердоган да освободи задържаните гръцки войници, преминали по невнимание гръцко-турската граница. Като слаб ученик, Юнкер измънка, че е добре Турция да пусне гръцките военни преди Великден. Е, що за съюз е Европейският съюз, щом не може да освободи от турски зандан двама войници на съюза?

Връх на дипломатическата дързост бе пледоарията на Ердоган за еврочленство. Час по-скоро трябва да започне обсъждане на преговорните глави за присъединяването ни към Евросъюза, натъртено заяви турският президент. Да говориш за отваряне на преговорни глави с ЕС, докато армията ти сваля главите на кюрдите в Сирия, е скандал. Но още по-скандално бе пригласянето на Юнкер, който акламира турския поход към Брюксел. Всъщност, забравил ли е Юнкер негативната позиция на неговата ЕНП за турското еврочленство? Или си въобразява, че в оставащата му година до края на мандата му като шеф на Еврокомисията ще вкара Турция в ЕС през главата на Меркел, Макрон и Курц? През главата на Борисов Турция вече е в ЕС.

През 1444 година, в битката при Варна, християнските войски, водени от полякът Владислав III и унгарецът Януш Хунияди, претърпяват съкрушително поражение от ордите на Мурад II. И България остава под турско робство.

Пак във Варна, през 2018-та полякът Доналд Туск и гражданинът на Люксембург Жан-Клод Юнкер отново капитулираха пред турския султан. Но сега българите сами си изтъкаха бялото знаме.

imageВелизар Енчев




Гласувай:
5



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bojinkata
Категория: Новини
Прочетен: 5384789
Постинги: 3597
Коментари: 5837
Гласове: 6713
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031