Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.01.2017 20:36 - Защо всеки иначе мислещ за ЕС трябва да е прост и глупав?
Автор: bojinkata Категория: Новини   
Прочетен: 1718 Коментари: 3 Гласове:
6


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Станишев бил казал: Критикуваме ЕС? С ръка на сърцето – къде щяхме да бъдем, ако не бяхме в ЕС?! Къде ли, в деветата дупка на кавала, където сме и сега- с ръка на сърцето, без лъжа.
Защо всеки иначе мислещ за ЕС трябва да е прост и глупав? „Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита“ – е казал Ботев, та за това и днес така.
Вярвайки в евроатлантическите ценности, понятие, което често е употребявано, но конкретно, без общите и заучени политически клишета, какви са ценностите, едва ли някой може да ми обясни, ще останем последни с Румъния в ЕС, а може и тя да ни изпревари.
Умните глави в Брюксел не проумяват, че европейски щати, такива, каквито са в САЩ, не може да има тук в Европа. Едва ли теоретиците на ЕС, Моне и Шуман, са мислили като тях. Тук имаме държави, нации. Всяка си има език, обичаи, традиции, своя самобитност, своя история, от които пък произтичат и национални интереси.Няма бариери, няма граници в ЕС, но едни получават средна заплата 1000 евро, други 200. Едни държави са с 80 и повече милиона население, а други , като нашата, население колкото в една европейска столица. И къде е солидарността и справедливостта тогава и за какви ценности говорим? Питам аз, къде са ценностите Libertй, йgalitй, fraternitй / свобода, равенство, братство/ . А какво е равенство – според Русо : „Никой гражданин не трябва да е толкова богат, че да може да купи друг; никой не трябва да е толкова беден, че да е принуден да се продава“. Много хубаво казано, но не се отнася за България. Вие да сте чували за купуване и продаване на гласове във Франция? Техният свят, възприятието и мисленето е друго, Едни неща за тях са нещо елементарно, а за нас са катастрофа и обратното. Та изразите Брюксел така каза и иска са доста агресивни ,арогантни и дразнещи. Това са груби нарушения на националните интереси на дадена държава. Тези изрази удрят върху националното достойнство и затова партии и движения с националистическа и евроскептична насоченост набират скорост в европейските държави. И ето защо, съдбата на този ЕС, в какъвто вид е сега, е предопределена, въпрос на време.
ЕС и неговите закони и наредби са понякога меко казано налудничави за обикновения човек.
За простите неща да поговорим. За акцизът за алкохола на Брюксел, да речем. И от тук, хайде, акция, на лов за домашния казан на Бай Мунчо от Горнонанадолнище, сглобен от две перални “ Рига“, и си сварил 50 л. ракия за собствена консумация и сега ще го разпнем на кръст, че съборил великата икономика на България или тази на ЕС. Или телефон в асансьора, най-новият хит на ЕС. Та те от Брюксел знаят ли за какви асансьори става въпрос в България, че те половината са без бутони, без осветление, всеки работи по своя самостоятелна програма или си мислят, че асансьорите са, каквито са в Европарламента. Ще трябва държавата ни да назначи и по един пазач в асансьора, нещо като пиколо на хотел, за да пази телефона, май. Или телефон 112 – да, но връзката е единствено с полицията и пожарната. „Ало, 112, един не иска да ми издаде фактура“ и 112 препраща към полицията, а би трябвало към данъчното, да речем. „Ало ,112, незаконен риболов“ и 112 препраща към МВР, „снеговалеж 112″ – и хоп в пожарната, и още и още такива колкото си щеш. Но ето , пред Брюксел ние си имаме 112. Сега раздуват за някакви си ТОЛ такси и ето, виж ти, в Европа някъде си, те стрували толкова, а в България с пъти по-малко. Бре, да му се ненавиди, ние сме намбър уан.
По границата, построихме ограда против бежанците. От Европа дойдоха, разведохме ги, показахме я , всички да я видят, а те ахкат ,все едно видели Великата китайска стена. Граничарите на Европа. Ами да запеем : На границе тучи ходят хмуро,
Край суровый тишиной объят. Пазете границата, а Меркел вика: – Елате. Ами вдигайте бариерата тогава, те като хуните на Атила ще минат и ще дойдат, там при нея. Да ги интегрира, клонира, кастрира, каквото знае да прави. А не е ли възможно, един друг неин предшественик ,също канцлер, да вземе да възкръсне и по неговия си начин да ги интегрира? А и този канцлер, за когото говоря, как дойде на власт някога, помните ли? Вследствие на инфантилната, импотентна външна политика на тогавашните европейски политически бастуни. Оставиха го да си “ развява коня“ , за да унищожел уж световния комунизъм, а той пък взе, че ги направи луди и смешни, а последствията бяха тежки.
Може ли днес някой да ми каже на България кои са националните интереси? Поне едничко интересче, ембрионче само. Като лодка с платно в бурно морето сме, но без кормило. Петър I , преди триста години, е начертал външната политика на Русия- Прибалтиката, Балканите и Южна Азия. Нещо да се е променило в политиката на Русия до днес?
Но никой не чете историята, не търси и не взема поуки от нея. А тя не е само отсечка или права, а е като спирала. http://afera.bg/%D0%BE%D0%B1%D0%B5%D0%B7%D1%83%D0%BC%D1%8F%D0%BB%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D1%82%D0%B5%D1%80%D0%B8%D1%82%D0%BE%D1%80%D0%B8%D1%8F-%D0%B4%D1%83%D0%BD%D0%B0%D0%B2%D1%81%D0%BA%D0%B0-%D0%B1%D1%8A%D0%BB%D0%B3.html



Гласувай:
6



1. krumbelosvet - Няма вече Европа. Какъв ЕС?
06.01.2017 02:16
Война е. И "европата" воюва за уж американдкия интерес, но днес каубоят май е станал кон, а ездачът кой е? Дсже не е конспирация вече. АЧИК ДАЛАВЕРА. СМЪРТНА.
цитирай
2. zaw12929 - По един само пункт сте прав- за чи...
06.01.2017 10:08
По един само пункт сте прав- за чиновниците от Брюксел и ще добавя, те имат задачата да ни мачкат , да ни съсипват
Не е добър примера за Станишев- казаното произлиза от неговото лично положение, а не на България, която го принуди да отиде там. Вие продължавате да вадите нож на умряло куче...
цитирай
3. bojinkata - По един само пункт сте прав- за чи...
06.01.2017 12:47
zaw12929 написа:
По един само пункт сте прав- за чиновниците от Брюксел и ще добавя, те имат задачата да ни мачкат , да ни съсипват
Не е добър примера за Станишев- казаното произлиза от неговото лично положение, а не на България, която го принуди да отиде там. Вие продължавате да вадите нож на умряло куче...


Тук Съсела защитава постигнатите си лични успехи/забогатяване/, но не и на народа. При внимателен прочит това се откроява! Умрял, не умрял - и той има вина за сегашното положение, защото като взе властта не пипна с пръст продажниците от гроб и персонално долната мутра!
цитирай
4. krumbelosvet - Дадох Станишев САМО КАТО ПРИМЕР,
07.01.2017 06:55
защото знаем, че е ДОКАЗАН ПАРАШУТИСТ. Знаем, че в България получи БСП даром. Така получи и ПЕС. Каквото направи у нас, това прави и там - нищо, в "европата" все едно няма социалисти. Ето защо го спускат с парашут. ТАКИВА СА В С И Ч К И "евролидери". ТОВА Е ГЛАВНОТО, което исках да кажа. Аз не съм от изобретателите.на думата "сер-гей", защото не е гей, а ПАРАШУТИСТ КАТО ВСИЧКИ"евролидери".
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bojinkata
Категория: Новини
Прочетен: 5440082
Постинги: 3623
Коментари: 5953
Гласове: 6808
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930