Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.01.2017 12:35 - Сирийскитe изводи
Автор: bojinkata Категория: Новини   
Прочетен: 759 Коментари: 0 Гласове:
5

Последна промяна: 02.01.2017 12:40

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Сирийскитe  изводи

Примирието за сега се спазва частично.  В  Хама и в Източна Гута  боевете продължават. Намалена е интензивността на бойните действия в   района на Алеппо и в Латакия.  За сега то работи много ограничено.  

РФ внесе  в СБ ООН резолюция в поддръжка  на российско-турецко-иранских договоренност по Сирия.  Тя бе приета. САЩ и ЕС бяха изключени от процеса, но нямаха друг избор и подкрепиха резолюцията.


 Египет изяви желание да се присъедини към процеса на нормализация на ситуацията в Сирия. Така наблюдаваме как към коалицията РФ и Иран се присъедини първо Турция и сега Египет.   

Турция разясни своята  позиция  за бъдещето на Сирия и кюрдите. На кюрдите се предлагат скромно разширение на техните права  в обновена Сирия.    Другият вариант е да продължат да се надяват на обещанията на САЩ, с които ги  подхранва Белият Дом.   И войната с тях ще продължи.
РУсия и Иран разбира се  са заинтересовани турците и кюрдите да намерят общ език, т.к войната между тях сериозно  пречи на техните планове, както и на тези на САЩ, създавайки ефекта на неопределеност в събитията в Северна Сирия.            

В крайна сметка  Россия и Иран добиха в Сирия сериозни успехи, освобождение на Алеппо и привличане на Турции от  лагера  на враговете на Сирия в този на съюзниците на Сирии.
Досадните неуспехи неудачи под Табка и Пальмира, разбира се нанесоха съществен удра върху имиджа на  Сирия и Россия, но  стратегическите плюсове останаха за за Россией и Ираном. Позициите на  Асад  станаха по-устойчиви, опасността от военно поражение беше премахната  и  той просто така няма да си отиде.

 Плановете на  Саудовской Аравии, Катара и САЩ за 2016-та год претърпяха крах.  Ролята на ООН в сирийския  конфликт е около нулата. 

Стратегическата инициатива сега напълно  принадлежи  на САА.


Трябва да се отбележи, че ролята на външната поддръжка на Сирия е много голяма.  5 тежки години гражданска война, външната агресия и интервенция, се отразиха на САА и сирийския народ. Вижда се че има умора от войната, мобилизационният  ресурс   е изтощен, икономиката е  частично разрушена, част  то страната лежи в руини. Но Сирия трябва да се държи!  Асад  е сърцето на тази система, която се гъне, разпада, скърца, но не се разрушава, не се предава независимо от  титаническото влияние от страна на силните  държави в света.  Той доказа, че е достатъчно грамотен дипломат и държавен ръководител.

Русия укрепи позициите си Близкия изток.

Позициите на Халифата в Сирия в 2016-та год. сериозно отслабнаха, въпреки победите  под  Табка, Пальмира и Ал-Баб.

Война в Сирии се явява най-голямата война за XXI век. Тази локална война, постепенно придоби характер на  глобално противостояние на  блокове държави и промени статуквото в Близкия изток. Нека 1917 година стане  година на поставяне на реалната демокрация, а не декларативната пътна карта за мир, от която се нуждае тази многострадална  страна, станала жертва на опитите за силово насаждане на "демокрация" и радикален ислям. 





http://colonelcassad.livejournal.com/3158574.html



Гласувай:
5



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bojinkata
Категория: Новини
Прочетен: 5443232
Постинги: 3624
Коментари: 5954
Гласове: 6810
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930