Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.12.2016 15:14 - БОМБА! ЕТО ИСТИНАТА ЗА ВЗРИВА В ХИТРИНО, УКРИВАНА ОТ ПРО*ураТУРА И ВЛАСТИ!
Автор: bojinkata Категория: Новини   
Прочетен: 1720 Коментари: 0 Гласове:
7


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
  БОМБА! ЕТО ИСТИНАТА ЗА ВЗРИВА В ХИТРИНО, УКРИВАНА ОТ ПРОКУРАТУРА И ВЛАСТИ! ЗАЩО ДЕСЕТАТА ЦИСТЕРНА СЕ РАЗПАРЯ, С ТЪНКИ СТЕНИ И С НЕЯСНА СОБСТВЕНОСТ!

imageЕдинствена АФЕРА ще ви каже ИСТИНАТА, КОЯТО СЕ УКРИВА УМИШЛЕНО ОТ ПРОКУРАТУРА И ВЛАСТИ ЗА ЗЛОВЕЩИЯ ВЗРИВ В ХИТРИНО.

Фактите са следните:

В катастрофата има вина на машинистите, но това е на-малкото зло за зловещата трагедия! В стрелката машинистите са влезли със 78 км/ч, при условие, че са видели на входния светофар две жълти светлини, т.е. влизане в отклонение със спиране. Това са потвърдили машинистите и са се подписали, че е било така. Били ли са много изморени, както вече първа и единствена писа АФЕРА – ВИЖ ТУК!

Машинистите са работили над 12 часа. При 71 км/ч има задържане, когато са влезли в стрелката,. Тези 7 км/ч, които са намалели от 78 на 71 са всъщност при триенето. След 300 метра машинистите са спрели влака.

При такъв случай, какъвто е този, е трябвало да имаме катастрофа с полегнали цистерни, каквито случаи е имало в историята на железниците, включително и с паднали цистерни в дере, като от това нищо подобно, като в Хитрино, не е произлязло.

Големият проблем, който се укрива от прокуратурата и властите, идва от следното:

Десетата цистерна е била френско производство от 70-те години, доста стара, и тя е била с дебелина на стените 8 мм. За превоз на пропан-бутан трябва дебелината на цистерната да е минимум 12 мм, а за пропилен има 30% завишение, т.е. трябва да е 15,6 мм дебелина на стената.

Тук имаме два пъти по-тънка дебелина на стената на цистерната. Защото цистерната трябва да издържа на 28 бара налягане!

Точно на тази десета цистерна е била прекършена рамата и цистерната е разпрана, откъдето е изтекъл газ, образувала се е пелената, която се е взривила.

Тази цистерна е по-дълга от другите. Десетата цистерна е била с дължина 19 метра  и с кубатура 120 кубика. А тарата е била като 75-кубиковите цистерни. 75-кубиковите тежат около 35-38 тона, а тази цистерна е била с 34 тона тара. И това се дължи на това, че десетата цистерна е била много тънка, с тънки стени.

Нетото е било 45 тона пропилен – е карала десетата цистерна. А другите цистерни, които са били 75 кубикови – те са карали с десет тона по-малко – имали се 35 тона нето.

Така десетата цистерна е била хем със стена –два пъти по-тънка, хем е карала 10 тона повече и като се е разпрала, благодарение на тънките стени, се е случила зловещата трагедия.

Десетата цистерна е с румънска регистрация, НО НЯМА ДАННИ КОЙ И Е СОБСТВЕНИК!

И следват най-важните въпроси, отговорите на които прокуратурата и властите укриват:

  1. Как така превозвачът превозва цистерни с неясна собственост?
  2. Кой и колко пъти използва такива цистерни?
  3. Кога е била последната ревизия на тези цистерни?
  4. За първи път ли се случва това и колко пъти ще се случва още, след като старателно всичко това се укрива от разследващите?

Има и още едно съмнение, във връзка с взрива, което подлежи да се разследва:

Зад десетата цистерна е имало седем вагона, които са били с изолирани спирачки. Т.е. когато влакът задържи, трябва да се задържат всички вагони, а ако не са се задържали тези седем вагона, всеки по 80 тона, те бутат с мощна сила предната цистерна. Това все още обаче не е на сто процента доказано.

Afera.bg




Гласувай:
8



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bojinkata
Категория: Новини
Прочетен: 5389605
Постинги: 3598
Коментари: 5840
Гласове: 6718
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031