Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.03.2016 15:40 - ЯКОВ КЕДМИ: ДОКАТО ЕВРОПЕЙСКИ ПРАВИТЕЛСТВА ПОКРИВАТ ТЕРОРИСТИЧНИ ОРГАНИЗАЦИИ И ПРАВЯТ ЦИНИЧНА ТЪРГОВИЯ, НИТО ЕДНА СПЕЦСЛУЖБА НЯМА ДА СЕ ПРЕБОРИ С ТЕРОРИЗМА!
Автор: bojinkata Категория: Новини   
Прочетен: 484 Коментари: 0 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 ЯКОВ КЕДМИ: ДОКАТО ЕВРОПЕЙСКИ ПРАВИТЕЛСТВА ПОКРИВАТ ТЕРОРИСТИЧНИ ОРГАНИЗАЦИИ И ПРАВЯТ ЦИНИЧНА ТЪРГОВИЯ, НИТО ЕДНА СПЕЦСЛУЖБА НЯМА ДА СЕ ПРЕБОРИ С ТЕРОРИЗМА!

ЯКОВ КЕДМИИзвестният военно-политически анализатор, ексшеф на израелската спецслужба НАТИВ Яков Кедми в интервю за Първи канал на Русия.

Първият атентат в Белгия беше преди две години. Тогава загинаха не белгийци, а двама израелски граждани. Един от тях в миналото бе мой подчинен. Те бяха туристи. Но Белгия тогава не направи от това никакви изводи. И сега безопасността на Белгия е на ниско равнище, а утре тя ще бъде още по-слаба.
Първи канал: Как считате, защо европейските спецслужби и властите на Белгия се оказаха безпомощни и не готови за това, което се случва?
Пълна безотговорност и несериозно отношение към проблемите на безопасността. Тава е основната причина. Вероятно те са се надявали, че точно тях няма да ги засегне. Въпреки че в Белгия се намира най-активната, най-агресивната, най-хармонично разположената група от ислямски терористи. Израелската телевизия още преди година показа програма за ислямските групировки в Европа. Белгийската е една от най-агресивните и най-ефективната. Към днешна дата всички белгийски ислямисти, които тогава показаха по израелската телевизия, почти всички са загинали, сражавайки се в редиците на ИДИЛ – в Сирия и в Ирак. Ако тези хора бяха известни даже на нашите журналисти, то очевидно и белгийците също са знаели за тях. Но те решиха да не се месят, а сега Белгия заради това плаче.
Първи канал: На Вас навярно, най-добре от всеки друг, е известно, че тероризма не може да бъде победен без надеждни информатори. В Европа такава информаторска мрежа или не съществува, или е неефективна. Защо?
Без високо професионална оперативна работа с агентура във всички групи на терористите, и на потенциалните терористи, е невъзможно да се бориш с тероризма. Освен това е необходимо наблюдение и контролиране на всички възможни контакти на терористите – с тяхното движение, връзки, финансиране… Това може да бъде направено и то се прави. Но вероятно в Европа и в Белгия са се отнесли към тази работа свръх нехайно.
Първи канал: Журналистите правят разследвания, показват къде се намират бази на терористите и тренировъчните им лагери. А спецслужбите игнорират тези сведения. Спецслужбите безпомощни ли са?
Спецслужбите не са безпомощни. Спецслужбите по определение служат на държавата, на властта. А когато властта се отнася към това с безразличие – то и спецслужбите без „доброто“ на властта нищо не могат да направят. Те не работят без указания. Тоест, основният проблем на спецслужбите – това не е професионалния им уровен. В някои европейски страни – Германия, Великобритания, даже във Франция – те не са лоши. Но ако правителството води политика на съвършено безразличие към такива групировки и даже покрива отделни терористични организации, считайки, че има терористи „повече легитимни“ и „по-малко легитимни“, нито една спецслужба с тях няма да може да се пребори.
Първи канал: В Белгия, а и в други европейски страни съществуват цели райони, където даже въоръжени полицейски отряди не рискуват да влизат. Защо властите са допуснали такава ситуация?
Защото на политиците това е изгодно. Те получават после гласове на изборите от тези райони. Това е обичайната цинична търговия с цел лична изгода. А на интересите на държавата – плюят!

Afera.bg
http://afera.bg/%D1%8F%D0%BA%D0%BE%D0%B2-%D0%BA%D0%B5%D0%B4%D0%BC%D0%B8-%D0%B4%D0%BE%D0%BA%D0%B0%D1%82%D0%BE-%D0%BF%D1%80%D0%B0%D0%B2%D0%B8%D1%82%D0%B5%D0%BB%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%BD%D0%B0-%D0%B5.html

Всички големи чиновници сменят плочата като станат ЕКСове! Разбира се в случая е много прав Кедми!



Гласувай:
3



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bojinkata
Категория: Новини
Прочетен: 5437589
Постинги: 3622
Коментари: 5953
Гласове: 6805
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930