Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.03.2016 18:42 - СКАНДАЛЕН СИГНАЛ ЗА ГЛАВНИЯ СЕКРЕТАР НА МВР! ДОКОГА ЩЕ ТЪРПИМ ТРЕЗВЕНИКА ГЕОРГИ КОСТОВ
Автор: bojinkata Категория: Новини   
Прочетен: 940 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 
СКАНДАЛЕН СИГНАЛ ЗА ГЛАВНИЯ СЕКРЕТАР НА МВР! ДОКОГА ЩЕ ТЪРПИМ ТРЕЗВЕНИКА ГЕОРГИ КОСТОВ И ЦЯЛАТА МУ КЛИКА ОТ „КОРИФЕИ НА ПРОФЕСИОНАЛНАТА МИСЪЛ“?

ГЕОРГИ КОСТОВПо всичко личи, че цялата система за сигурност и най-вече „изключително професионално работещо“ МВР е пред тотален разпад. Като оставим настрана нескопосаната реформа, изразяваща се единствено в орязване на парите и привилегиите на полицаите, която предстои и идващите след нея протести на полицаите, и се абстрахираме от цялостната демотивация на служителите, остава да проследим единствено хронологията на събитията, характеризиращи несломяемата „наглост“ на престъпниците и пълната неспособност на органите на реда да се овладее ситуацията.

За жалост и да искат, полицаите с това професионално ръководство, вече нищо не могат да свършат, дори и армията да им дойде на помощ. Всичко е въпрос на организация и управление, а това отдавна го няма, дори във водещите документи на МВР, камо ли в Ръководството му.
Да разгледаме ситуацията. Нещата започват с усложнена бежанска криза и криминогенна обстановка, вкарана в нормални параметри. И тогава новата власт поставя на висшия професионален пост в МВР, спиртосаното недоразумение Георги Костов. И съответно той води всички свои протежета със себе си, като ги разставя на всевъзможни ръководни постове.
В противоречие с принципа, че следва да се издигат кадри, които са доказани професионално и имат неоспорими лидерски качества, Костов прилага шуробаджанашкия принцип, като събира отбор от мишоци и мижитурки, които да му бъдат верни и предани лично на него с единственото качество – другари по чашка. Така системата започва да се самоизяжда, защото неудобни стават всички кадърни и можещи служители, които се превръщат в трън в очите на некомпетентните си началници. Тези същите началници пък лансират некадърници и натегачи, които най-често са тяхното интелектуално ниво и имат общи интереси, най-вече в областта на далаверата и алкохола. И така нещата си идват на мястото.
Следват резонните в такива ситуации издънки. Няколко показни разстрела на бизнесмени, като от 90-те години. Уж трябваше да бъдат разкрити до дни, както разпореди премиерът, а то какво се оказа, престъпниците добиха *ураж и се развихриха съвсем. Ама много са нагли тези момчета, как може така? МВР трябвало да ги хваща, но така не става. Трябва те да са по скромни и да не прекаляват с осигуреното им спокойствие. Но те взеха, че пак прекалиха, почвайки с едни въоръжени грабежи на банков клон, посред бял ден, на заложна къща и както се очакваше от всички, накрай станахме, като в Бейрут. Стрелба с автомати в „ДАМОЛ“ и обир за 400 000лв. от инкасов автомобил, като по сценарий. Нагли, нагли, та чак се самозабравят.
Знаят ли колко нерви ще се образуват на Главния секретар, само докато се напъва да измъдри някое нескопосано оправдание. А за него мисловният процес е много труден и това най-ясно се вижда по различните телевизии, които го показват. Ама само как се напъва човекът, това е почти непосилно за неподготвен професионалист.
От всякъде се вижда, че Главният секретар се чуди какво да изсмуче от пръстите си, но при всяка акция проведена от МВР, той се натиска да е на фокуса на внимание и да се навре пред камерите. Да си припише някоя друга, незаслужена заслуга.
И въпреки това, защо точно при него се случват тези неща? За първи път въоръжен обир на банка, за първи път стрелба по служител на реда на караулката за Панчарево, за първи път обстрел с гранатомети в центъра на София и какво ли още не. Точно при неговото ръководство лъсна скандал, че неговият добър познат и Директор на Главна дирекция „Национална полиция“, Христо Терзийски е принуждавал свои подчинени да лъжесвидетелстват. Какво съвършено признание за техния професионализъм. За капак на всичкото някой взел, че разкрил някакви далавери на Главния секретар и неговия братовчед от столичния КАТ, Тенчо Тенев. И те така объркали и затруднили работата на всички, че дори уплашили Ръководството на МВР, и то веднага се оплака: Някой ни пречи и клати властта в държавата. Как може така?
СТИГАВЕЧЕТО се казва Георги Костов. Стига сме го търпели. То не стига, че целият лъха на некомпетентност и още нещо, но му липсват и начални познания по български език и литература, дори и не изтрезнява никога. Добре го защитава Бъчварова, но как ще го оправдае тя за последната му изцепка – разгласяване на класифицирана информация с ниво на класификация „Строго секретно“, баш държавна тайна, май?
Сигурно се е объркал човекът и не е прочел нещо както трябва.
Тука лъсва тънката истина. Ето защо го защитава министърката: Ако разкара това недоразумение от министерството ще се наруши политическото спокойствие в държавата и най-вече на политическите псевдо партньори. Пеевски ще се разсърди на Бойко, ако пипнат неговия човек и може да наруши „ортаклъка“. Ако това не е така, то явно министърката от нищо не разбира и за нищо не става, което е много вероятно. Но някой все пак трябва да понесе политическата отговорност. В крайна сметка цялата тази фалшива какафония ще рефлектира върху стабилността на кабинета и нищо чудно пак ГЕРБ да паднат безславно от власт. То по всичко си личи, че натам отиват нещата, защото хората са крайно изнервени и недоволни от властта, а и самата власт е недоволна от себе си. Най-недоволни са обаче редовите полицаи.
Те дори са написали колективна „петиция“ до Министър Бъчварова, с цел да се вземе в ръце и да разпореди проверка срещу любимия си Главен секретар Георги Костов. Проверката ще трябва да я извърши про*уратурата, защото както се вижда от един абзац, става въпрос за престъпление срещу правораздаването и още няколко по леки състава от Наказателния кодекс, осъществени от Костов.
Все пак да попитаме – Ще предприемете ли нещо многоуважаема госпожо Министър на вътрешните работи на Република България или за пореден път ще се направите, че все едно нищо не се е случило, защото вече недоволството срещу Костов излиза от .............................................................
http://afera.bg/%D1%81%D0%BA%D0%B0%D0%BD%D0%B4%D0%B0%D0%BB%D0%B5%D0%BD-%D1%81%D0%B8%D0%B3%D0%BD%D0%B0%D0%BB-%D0%B7%D0%B0-%D0%B3%D0%BB%D0%B0%D0%B2%D0%BD%D0%B8%D1%8F-%D1%81%D0%B5%D0%BA%D1%80%D0%B5%D1%82%D0%B0%D1%80.html image
 



Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bojinkata
Категория: Новини
Прочетен: 5438024
Постинги: 3622
Коментари: 5953
Гласове: 6805
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930