Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.01.2016 15:24 - КАКВО НЕ СЕ ЧУ ПО BTV: ПОЗВОЛЯВАМЕ НА ТУРСКИТЕ КОНСУЛИ ДА СИ РАЗИГРАВАТ КОНЯ
Автор: bojinkata Категория: Новини   
Прочетен: 513 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 
КАКВО НЕ СЕ ЧУ ПО BTV: ПОЗВОЛЯВАМЕ НА ТУРСКИТЕ КОНСУЛИ ДА СИ РАЗИГРАВАТ КОНЯ, ВМЕСТО ДА ИМ ПОСОЧИМ ВРАТАТА! ДОКОГА ВЪНШНО ЩЕ СЕ ОСЛУШВА И МЪЛЧИ?

ГОРАН СИМЕОНОВКакво не успяха да чуят зрителите на сутрешния блок на БТВ, днес 4.01.2016г., поради липса на време.

Както можеше да се очаква темата за двустранните отношения с Турция мина, като всяко чудо за три дни. За пореден път официалната българска реакция на комплекса активни мероприятия /АМ / на Турция бе нулева, а държавното ръководство извеждайки проблема като вътрешнополитически, отказа „да се меси в работата на отделните партии”.

Цялата реакция на БГ преса , анализатори и политици, за мен показаха две неща:
1. Съсредоточаване изцяло върху речта на г-н Доган, и то поставено на плоскостта България с Турция или с Русия, като по този начин в една или друга степен се подценяват важните послания, а именно – Проваля ли се ЕС? Провален ли е досегашният еднополюсен световен ред? Адекватен ли е НАТО? Не че и други не са се пробвали на тези актуални теми, но очевиден бе стремежът на медиите за изключването точно на тези послания от дневния ред на обществото. Отново всичко се персонализира – Какво ще стане с Л.Местан, къде ще живее, ще прави ли партия, ще го подкрепи ли неговата любовница и т.н.? Типично „жълт” поглед!
2. Вторият и най-важен извод всъщност е, че в преобладаващата си част всички бягат от същността на проблема, а именно действията на турската държава с конкретните Активни Мероприятия срещу нас, и най-вече какво възнамеряваме да предприемем в своя защита!

Нека отново напомним турските АКТИВНИ МЕРОПРИЯТИЯ:

==Статията на в-к „Ню-йорк пост”, препечатана/взета/ от австралийски сайт, а той пък от истанбулския блогър „Болут”.
== АМ, съпътстващи визитата на турския министър-председател г-н Давутоглу у нас:
- Официалното мероприятие, организирано със съществената помощ на БАН, бе помпозното представяне на книгата „Стратегическа дълбочина” на г-н Давутоглу в присъствието на т.нар. наш елит.
- Организираните от турското посолство и с помоща на ДПС, срещи на г-н Давутоглу в съответните региони на страната, наречени от него „Румелия”!

 - В международен план – с филма на „Елджазира -„България моя земя.” За да няма грешка – става дума за „изконни турски земи и население”.

== Замисленото официално утвърждаване на ДПС, като протурска партия се превърна в най-острото от тази серия активни мероприятия на турската страна.
За наше щастие то се провали! Охулваните българските специални служби успяха своевременно да си свършата работата, за да може България да реагира адекватно!
По мое лично убеждение нито министър-предеседателя, нито който и да е български политически лидер би могъл да реагира толкова категорично, без да разполага с наличната конкретна изпреварваща информация както за ДПС, така и за турските действия.

Основният въпрос според мен, обаче, си остава. Кой всъщност се опитва да вкара България с нейния етнически модел в глобалната игра и защо?

На този въпрос трябва да търсим отговора, и политици и коментатори, но най-вече държавното ръководство! Защото не бива да има съмнение, че Турция ще продължи с реализацията на своята „Стратегическа дълбочина” и България трябва да е готова с практически мерки в защита на своето население и териториална цялост. Случилото се преди години в Кипър и турските действия сега в пограничните райони на Сирия са конкретните примери.
Тук ми се иска да цитирам и отец Б.Саръев – „…ислямизацията на Родопите е в ход и по-важното, че на тази агресия не може да се противопостави отделната личност, нито отделна организация, добавям и полит.партия. Необходима е силата и мощта на цялата държава”. Ето затова, според мен, спешно ни трябва Българска национална доктрина, която да определи за 15-20 години напред основните жалони за цялостното развитие на българската държава. Да заявим ясно на света и на своите съседи как виждаме България и как ще отстояваме нашия национален интерес. За да знаят всички и най-вече „големите началници” за какво иде реч.

А ние слушаме чужди посланници, които в нарушение на чл.41 на Виенската конвенция, който изрично постановява … дипломат. лица да не се месят във вътрешните работи на премащата държава. И по-нататък … Всички официални работи с приемащата държава, възложени им от изпращащата държава, те са длъжни да уреждат с МВнР или чрез негово посредничество! Позволяваме им да си разиграват коня и да ни поучават вместо да им посочим вратата! А турските консули даже посягат и на държавата ни. 
Докога Външно министерство ще се ослушва и мълчи?

Но нека видим какво ни казва и г-н Фредерик Енгдал – амер. геополитик и анализатор – „ Ако съзнанието ви е, че сте жертва, то тогава винаги ще бъдете жертва. Балканската политическа класа винаги има мисленето, – ние сме жертва на големите германци, големите брюкселци и на още по-великите вашингтонци! Затова трябва да си седим като малки мишки и да правим това което казва господарят. Докато мислите така Вие всеки път ще сте жертвата. Ако мислите различно някой път може и да преживеете историята на Давид и Голиат”. Мога само да добавя както се е случило у нас при Съединението!!!
На българските политици и държавници трябва да им стане ясно, че светът се променя изключително динамично, че предстои преразпределение не само на сфери на влияние, но и на територии, свързано е и с промяна на съществуващи граници. Вижте какво става в Близкия изток, в Северна Африка, в Украйна – региони , ужасяващо близо до България.
И накрая нека завърша с нещо като вариант за спасение. Както е казал Господ на молещия го за печалба от тото – поне пусни фиш, ако искаш да спечелиш! Затова господа управляващи, все още има време да пуснем нашия фиш, за да участва България в голямата игра. Защото, за да участваме трябва да присъстваме и ние няма за кога да се ослушваме и снишаваме! Опасността пак да ни пропуснат е напълно реална, а както е тръгнало този път може въобще да ни зачеркнат!

4.01.2016 г.
Горан Симеонов
Авторът Горан Симеонов е бил Резидент на българското разузнаване в Турция в края на 90-те години.
http://afera.bg/%D0%BA%D0%B0%D0%BA%D0%B2%D0%BE-%D0%BD%D0%B5-%D1%81%D0%B5-%D1%87%D1%83-%D0%BF%D0%BE-btv-%D0%BF%D0%BE%D0%B7%D0%B2%D0%BE%D0%BB%D1%8F%D0%B2%D0%B0%D0%BC%D0%B5-%D0%BD%D0%B0-%D1%82%D1%83%D1%80%D1%81%D0%BA.html image



Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bojinkata
Категория: Новини
Прочетен: 5446727
Постинги: 3624
Коментари: 5954
Гласове: 6812
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930