Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.12.2015 15:09 - ГРАНДИОЗНА АФЕРА НА МИНИСТЪР ПЕТЪР МОСКОВ! ЩЕ „ОПРАСКА“ ЛИ ПРО*ураТУРАТА ЛЮБИМИЯ НА БОЙКО БОРИСОВ
Автор: bojinkata Категория: Новини   
Прочетен: 525 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 ГРАНДИОЗНА АФЕРА НА МИНИСТЪР ПЕТЪР МОСКОВ! ЩЕ „ОПРАСКА“ ЛИ ПРО*ураТУРАТА ЛЮБИМИЯ НА БОЙКО БОРИСОВ

СПЕТЪР МОСКОВ ПОСЛЕДНАТА СИ ДАЛАВЕРА МИНИСТЪР ПЕТЪР МОСКОВ ОКОНЧАТЕЛНО ДЕСКРИДИТИРА УЧАСТИЕТО НА РЕФОРМАТОРСКИЯ БЛОК В УПРАВЛЯВАЩАТА КОАЛИЦИЯ. ПО ВСИЧКО ЛИЧИ, ЧЕ ТОЗИ ПЪТ ПРО*ураТУРАТА ЩЕ СЕ НАМЕСИ И ЩЕ „ОПРАСКА“ ЛЮБИМИЯ НА БОЙКО МИНИСТЪР.
След като се разбра за скандалното участие на адвокатското дружество „Ърнест и Янг“ в делата на Министерство на здравеопазването, нещата около профила на министъра съвсем се изчистиха. Дружеството било поканено от Москов да ценообразува два пакета – основен и допълнителен, без конкурс по голяма обществена поръчка, като за услугата по договор следва да получи 250 000 лв. Нашата проверка разплете история до край и ето какво се случва.

Схемата тръгва още от месец юли, тази година, когато доверената съветничка на министър Москов – Иванка Кръстева пише имейл до двама директори на „Ърнест и Янг“ – Диана Николаева и Юлиан Михов, че ще им възложи поръчката по ценообразуването на пакетите на тях и те сами да предложат финансовите параметри на договора. Дори ги кани в МЗ, като им предлага безплатно да ги захрани с всички данни от министерството. Това е направо безпардонно. На всичкото отгоре Кръстева подписва поканата, не като съветник, а като адвокат от частен имейл. Ама страхотна е тази Кръстева!

Ако някой не е наясно с нея, това е сестрата на нашумелия напоследък с професионалните си действия Градски прокурор на София – Христо Динев.

Възхищавайки се от компетентността на Кръстева ще публикуваме този имейл, като доказателство за нейната самоотверженост. И така нещата се задвижват в яростно противоречие на законите на страната. Брутално заобикаляне на Закона за обществените поръчки, като няма търг, няма публична покана, а въпреки размера на поръчката 250 000 лв., се отива на пряко договаряне с един клиент – „Ърнест и Янг“. Нерде Ямбол, нерде Стамбол!
Това дружество, което „дръпна“ 3млн. лв. от КТБ, сега се оказа най-големият специалист по ценообразуване на здравните пакети, още повече че тази дейност се осъществява чрез договаряне между НЗОК, Лекарския съюз и МЗ по реда на Наредба № 40. Защо ли трябва да участват адвокатите? Ние успяхме да намерим и отговора на този въпрос. Не е само за да се приберат едни излишни 250 000 лв. и да се набутат рушвети в разни партийни каси и министерски джобове.

Мизата е много по-голяма. Този договор е само първа фаза от играта. Предстоят втора и трета, като стратегическата цел е да се вземе цялото изпълнение на софтуера за Националната здравно-осигурителна система на България. Това всъщност представлява превод на турския софтуер за турското здравеопазване. За първия етап са утвърдени по програми „Добро управление“ 6 млн. евро, а се очаква НЗОК да продължи финансирането на следващите фази до 20 млн. евро.

И тук да припомним, че доставчик на този продукт е същия този турски посредник, който уреждаше сделката с „дарените“ многовалентни ваксини, заплатени с наши ваксини БЦЖ, на три пъти по-ниска цена от производствената. Евала, машала и прочие, за този добър търговец.

Тук обаче възниква един много съществен въпрос. Знае ли ДАНС как ще функционира този софтуер и от къде ще минават всички данни за здравноосигурените български граждани от Националната здравно-осигурителна система, барабар с пръстовите отпечатъци. Очевидно не.

Защото ако тази институция си беше на мястото, щеше да изтръпне от ужас, като разбере, че базата данни за българските граждани, включително със здравният им статус, е много по-обширна от базата данни на ДАНС, ще минава през турски сървъри, там ще се обработва и ще се връща в България за ползване. Може пък чиновниците от Контраразузнаването да вземат и проверят този незначителен сигнал, касаещ националната сигурност, стига да се намерят оперативни възможностите, че и там сме го закъсали яко.

Очевидна е намесата на Турция с цел придобиване на информация и контрол върху чувствителна сфера, каквато е здравето на българите и здравните досиета на влиятелни и високопоставени личности у нас.

Да се върнем обаче на основните фигури в тази сага. На нас не ни е ясно защо министър Москов си назначава за съветник адвокат, при положение, че правния отдел на МЗ е попълнен с компетентни юридически кадри.
Или по-скоро предназначението на адвокат Кръстева в министерството е да движи точно тези сделки и този проект? Още повече, че тя е в тежък конфликт на интереси, като действа в качеството си на съветник в политическия кабинет на министъра, член на борда на директорите на няколко болници, назначена там лично от Москов, по настоящем – Подуправител на НЗОК, и накрая действащ на свободна практика адвокат. Тя е адвокат май от 2013 година, а има толкова много таланти и познания в областта на аферата, направо невероятно. Браво Ванче! Я да вземем да публикуваме и другите документи от сложната схема на Москов и Кръстева, та хората поне да са спокойни, че има кой да се грижи за тяхното здраве.
Та в духа на предстоящите афери е и едно друго многозначително събитие. Под патронажа на Министър Москов, днес в хотел Радисън, София се провежда конференция, на която ще бъде подписан Меморандум за Национален здравен договор.
Модератор на конференцията е проф. Генчо Начев, този с големите хонорари и които най-много е завлякъл от НЗОК. А пък самата конференция е под наслов „ВЛАСТ, ЛЕКАРИ, ПАЦИЕНТИ – ЗАЕДНО В РЕФОРМАТА“. Каква пародия само, единствено само за участието на властта е ясно и то е специалното участие на Министър – председателя Бойко Борисов. Този път и Москов и Начев успяха да вкарат принципала на властта в техните собствени битки и схеми за овладяване на министерския пост на здравеопазването. Да видим накрая кой ще изгори от този огън?

ВИЖТЕ СКАНДАЛНИТЕ ДОКУМЕНТИ ТУК:

MOSKOV01

MOSKOV02

MOSKOV03

MOSKOV04

MOSKOV05

MOSKOV06

Марияна Никодимова
http://afera.bg/%D0%B3%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%B4%D0%B8%D0%BE%D0%B7%D0%BD%D0%B0-%D0%B0%D1%84%D0%B5%D1%80%D0%B0-%D0%BD%D0%B0-%D0%BC%D0%B8%D0%BD%D0%B8%D1%81%D1%82%D1%8A%D1%80-%D0%BF%D0%B5%D1%82%D1%8A%D1%80-%D0%BC%D0%BE.html

Става въпрос за 20 милиона евро и най-вече за турски софтуер! Инфото ще минава през турските спецслужби!  Колония на турция ли сме вече?



Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bojinkata
Категория: Новини
Прочетен: 5389169
Постинги: 3598
Коментари: 5840
Гласове: 6718
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031