Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.06.2015 15:28 - НЕХАРЕСВАНИ ХРАНИ 182-184
Автор: bojinkata Категория: Новини   
Прочетен: 890 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 НЕХАРЕСВАНИ ХРАНИ 182-184
Уважавайте мнението на тялото си, когато ви казва: „Не, не искам да ям това". Нашето обучение по хранителна стойност на продуктите може да бъде солидно, но има фактори, които трябва да бъдат взети предвид. Трябва да се поучим от кърмачетата. Когато те отказват да сучат, има нещо неприятно за тях в майчиното мляко. Често майката е яла лук или зеле. Бебето опитва веднъж и след това отказва.
НАДХИТРЕТЕ ЖЕЛАНИЯТА
Ето някои примери. Да предположим, че жадувате за тези неща:
♦ Маринати. Те съдържат оцет и често са обичани от хора с ниска стомашна киселинност или много дрожди (оцетът е инхибитор на дрождите). Започнете да пиете вода с лимонов сок или оцет и мед.
 ♦    Бекон. Мазнината успокоява стомаха и забавя храносмилането. Започнете да добавяте масло и сметана към храната си.
♦    Озахарени зърнени храни. Обичат ги хора с нарушена регулация на захарта. Унищожете паразитите, избягвайте дървесния спирт, взимайте таблетки хлор и много канела.
♦    Хрупкави неща (крекери и др.). Челюстите ви и зъбите искат да работят също. Опитайте салати, ябълки, сурови слънчогледови семки (внимавайте за плесени).
♦    Сладолед. Ледено студената храна стимулира тироидна-та жлеза. Обичат ги хора с ниско ниво на тироиден хормон. Пречистете тироидната жлеза чрез зъбно и чернодробно прочистване.
♦    Кофеин съдържащи напитки. Стимулират много телесни тъкани, вдигат кръвното налягане. Обичани са от слабо енергични хора. Направете общо телесно прочистване и прочистете околната среда в дома си (има хора, които казват, че кафето ги приспива. Безсънието има по-лесно решение.).
♦    Бонбони. Колкото повече ги ядете, толкова повече ви се ядат, защото хромът ви е изразходен, докато ги ядете, и имате нужда от още хром, за да усвоите повече захар. Вземайте таблетки хром до обща доза 1 мг дневно и ще забележите как страстта ви към захарта започва да намалява.
♦    Претзели. Искате нещо солено и хрупкаво (pretzel — прилича на извита солетка, която някои оприличават като молитвено сплетени ръце — бел. пр.).
♦    Картофен чипс. Искате едновременно солено, мазно, скорбялно и хрупкаво. Нищо чудно, че е толкова популярен!
Ако нашето тяло е запазило мъдростта си или по-голямата част от нея, защо не може да открива плесените във фъстъците, крекерите и хляба? Има една много основателна причина за това. Нашите производителите на храна са отишли твърде далеч в залъгването на нашите сетива. Те правят това като използват сол и захар, пържат и ароматизират, а нашето тяло по природа е свикнало да интерпретира захарта, солта и ароматите като „добро, добро, добро." Разбира се, че плесените са „лоши, лоши, лоши", но когато ги смесиш, какво ще прочете тялото ви? „Добрите" винаги побеждават и производителите не спират, докато победят. Добавят още  аромати. В резултат на това можете да ядете гнила плесенясала храна, без да знаете това.
Сготвената храна пък изобщо не може да бъде интерпретирана от тялото ви. Трябва да използвате втория си съюзник — вашата интелигентност.
Как ще интерпретирате тези ситуации, взети от реалния живот:
♦    Стар човек не може да понася масло, иска и харесва маргарин.
♦    Дете предпочита консервирани спагети.
♦    Дете иска да яде само сладкиши. За всичко друго трябва да бъде молено.
♦    Млад мъж се нуждае от бирата „си", за да се наслади на храната
♦    Млад мъж със сериозно психическо разстройство изпива по половин галон „Mellow Yellow" дневно (Mello Yello e безалкохолна напитка с цитрусов аромат. Съдържа кофеин и се разпространява от компанията Кока Кола — бел. пр.).
♦    Дете иска кетчуп на всичко.
♦    Бременна жена започва да яде само мариновани свински крачета и бял хляб.
НАЗАД КЪМ НОРМАЛНОТО
Мъдростта на тялото не може
 да замести обучението от страна на родителите. И двамата родители трябва да участват, но когато има неразбирателство между тях, доверете се на своята мъдрост. Ще имате ли някога отново примитивната мъдрост на тялото си и ще изпитвате ли отново удоволствието от зеленчуците, плодовете и приготвянето на прости неща от тях? Да, до голяма степен. Ще си пъхате носа във всички семена, ядки и брашна (повечето миришат на граниво). Ще стоите далеч от курабии и кейкове, особено глазираните (миришат на мазнини, както сте очаквали). Ще се въздържате от пържени в много мазнина неща: капещата мазнина ще развали апетита ви. Ще кажете: „Не, благодаря" на консервираната храна и металните съдове за готвене (вече ще можете да усещате вкуса на метала). За да хапнете хляб от магазина, ще трябва да се насилите (той е толкова клисав и миришещ на кисело). Житните зародиши миришат толкова лошо (на граниво). Даже таблетките витамин С могат да миришат ужасно.
 Какво стана с живота ви след като започнахте да намирате вкуса на картофите и маслото за хубав? Мъдростта на тялото ви се е завърнала. Сега сте истински гастроном. Вече правите разлика между яденето на пресни и консервирани храни. Вероятно сте се „изпортили" от яденето на неразвале-на храна. Приемете отправяните ви думи с хумор и достойнство — нали от вас вече не се очаква да ядете развалена плесенясала храна.
ТОКСИЧНА ХРАНА
Храната, приготвена на скара съдържа бензопирени. В днешното време на понижен имунитет е безразсъдно да се тровим с храни, съдържащи тези отрови. Това особено се отнася за децата, които ще се изправят през живота си пред нови вируси и паразити. Ще бъдат ли те в състояние д
а ги преодолеят или ще трябва да се предадат, достигнали средна възраст? Само силата на тяхната имунна система ще реши това.
Бензолите се обезвреждат при използване на изключително ценната система за детоксикация на черния дроб. При наличие обаче на толкова много продукти, замърсени с бензол, едва ли е възможно обезвреждането на всички. NAD ензимите (N е за ниацин) също се включват. Те са от основно значение за обезвреждането на алкохола. Ако сте изпили например една кутия бира, част от тези ензими ще отидат за деток-сикиране на алкохола, а останалите, за детоксикиране на бензола в бирата. Едновременното обезвреждане на двете вещества изисква по-дълго време, през което имунитетът се снижава и позволява натрупването на паразити и патогенни микроорганизми.
В продуктите, подложени на обработка с много виска температура, като например развиваната в микровълновите фурни, се натрупват бензоли. Но това става и при използване на обикновените тоустери. В старомодните тоустери има метален лист, отделящ филийката хляб от реотана. Няма пряк контакт с източника на топлина и при печенето на фи-лийки на тиган или върху плочата на електрическата печка. Грилът на вашата печка, обаче, независимо дали е електрически или газов, създава бензол в храните, ако не са отделени от него със специална преграда.
Няма значение какво гориво се използва. Ако няма метална преграда, която да погълне част от топлината, образуването на бензоли е неизбежно.
Не изгаряйте храната си в микровълновите фурни. Вашата обикновена фурна има термостат, който не позволява температурата в нея да се качи по-високо, отколкото е обозначено. Печенето и запичането никога не става на над 425 °F. Това е безопасната температура. Ако нещо, излязло от вашата микровълнова фурна е тъмно кафяво или черно или пластмасата е стопена, трябва да изхвърлите печката!
Добавки, които ви помагат за обезвреждане на бензола са:
1.  Ниацин или ниацинамид. Това е вещество, подпомагащо образуването на NAD. Вземайте по 50 мг по време на всяко хранене.
2.  Витамин В2 (рибофлавин). Вземат се също по 50 мг по време на хранене.
Разумно е да създавате у децата здравословни навици, които да усилят имунитета им. От най-голяма важност е избягването на хранителните токсини, които снижават имунните сили. Други токсини, намирани в храните освен бензопире-ните, са някои плесенни токсини и разтворителите.
ПЛЕСЕНЯСАЛА ХРАНА
Всяко нещо от животински или растителен произход може да плесеняса. Докато те са живи, плесените могат да бъдат удържани „на котва". Плесенясването започва веднага след умирането им и се последва от намесата на бактерии. Това води до разграждане на биологичните продукти. Биологичното разграждане е безценно явление. Благодарение на него нечистотиите се отстраняват по един изключителен начин. Без плесените и гниенето улиците на Ню Йорк щяха да са задръстени с трупове на коне от времето на каруците и файтоните, а езерата ни — пълни с умряла риба.
Всяка зърнена култура и всеки плод имат свои плесени, зеленчуците и билките имат също свои плесени и чаят и кафето не правят изключение.
Фъстъците са особено богати на плесени, тъй като се отглеждат в почвата, а тя е пълна с плесенни спори. Вятърът отвява спорите надалече и нависоко — до върховете на дърветата и чак до стратосферата. Плесените не са много капризни. Имат си предпочитани храни и условия, но могат да се развиват и в други храни. По тази причина афлатоксинът  например не се намира само в зърнената ви закуска, хляба и макаронените изделия, но и в ядкете, кленовия сироп, портокаловия сок, оцета, виното и т.н. Къде няма афлатоксин? В млечните произведения, пресните плодове и зеленчуци, ако са измити добре, месото, яйцата, рибата и водата.
Въпреки че намирам афлатоксин в купешкия хляб, не съм го намирала в добре прочистеното от обезцветени и сбръчкани зърна жито. Не се намира в хляба и хлебните произведения, оставени на открито във фурните. Очевидно обвиването на хлебните произведения в пластмаса задържа влагата и от-почва процеса на плесенясване. Независимо от поставянето на инхибитори на плесените в американските хлебни произведения, тяхното качество е по-ниско от това на мексиканските, в които аз не намирам афлатоксин!
Ето една добра новина за домакините: ако сами си печете хляба, прибавянето на малко витамин С към тестото предотвратява за по-дълго време появата на плесени ( и прави тестото по-бухнало).
АФЛАТОКСИН
Защо се занимаваме толкова с плесените? Някои от тях про-дуцират изключително токсични химически вещества, независимо от мястото, където са се развили. Част от тези вещества са сред най-силните токсини. Афлатоксинът е един от тях.
Моите изследвания показват, че той е налице винаги при раково болните, което означава, че се е натрупал поради неспособността на тялото да го обезвреди за времето, което заема този процес нормално. Много изследвания са посветени на афлатоксина. Всяка библиотека ще ви даде огромна информация.
Афлатоксинът достига черния дроб и просто унищожава части от него. След една значителна доза черният дроб е отслабен за дълго — може би години. Намирам афлатоксин и във всички случаи на хора с хепатит и цироза, обърнали се към мен. Черният дроб полага големи усилия да обезвреди афлатоксина и успява да оживее. Но след 2-3 седмици част от него се предава. Така че ефектът от поемането на дозата афлотоксин дори не се забелязва в продължение на няколко седмици след това! Без алармиращ вкус или мирис на съдържащия се афлатоксин във фъстъченото масло или спагетите, как можете да знаете, че трябва да спрете да ги ядете?
 Отговорът е:
1.   Месете и печете сами хлебните произведения за своята консумация
2.   Изследвайте нещата, които много обичате, но не можете да приготвяте сами
3.   Обработвайте срещу плесени храните, позволяващи това
4.   Изключете от менюто си храните, които не търпят обработка срещу плесени

Средствата за обработка срещу плесени, които намерих в научно-изследователската литературата, са перхидролът, силните основи като варната вода, метабисулфитът (чест редуциращ агент) и високата температура. Опитвала съм действието на топлината и витамин С, който също е редуциращ агент.
Нагряването до точката на кипене не е достатъчно за убиване на плесените. Продължителното варене или печене ги убива (но не и моравото рогче, друга плесен) и разрушава излъчения в храните афлатоксин. За храни, които не подлежат на такава продължителна температурна обработка като например изпечените вече фъстъци, може да се използват витамин С или оцет. Предполагам, че те действат като бисулфита — разрушават химически молекулите на плесенните токсини.
УНИЩОЖАВАНЕ НА АФЛАТОКСИН
.........................................



Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bojinkata
Категория: Новини
Прочетен: 5385770
Постинги: 3597
Коментари: 5838
Гласове: 6714
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031